Hwk5 0 Napisano 20 Lipiec 2018 Dobry, Tak jak w temacie - chciałem zapytać czy warto decydować się zakup używanej konsoli ps4? Jeśli chodzi o konsole to miałem bardzo krótki epizod z xboxem 360 fat, który psuł się notorycznie i x360 slim, który mnie nudził najzwyczajniej w świecie. Zawsze byłem zwolennikiem kupowania rzeczy wyłącznie nowych - więc mając na uwadze awaryjność poprzedniej generacji chciałem zapytać jak to teraz wygląda z ps4? Jako, że od 10 lat nie oglądałem TV to również go nie mam i planując zakup za ~2000zł wolałbym kupić ps4 taniej niż nówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 21 Lipiec 2018 20 godzin temu, Hwk5 napisał: Dobry, Tak jak w temacie - chciałem zapytać czy warto decydować się zakup używanej konsoli ps4? Jeśli chodzi o konsole to miałem bardzo krótki epizod z xboxem 360 fat, który psuł się notorycznie i x360 slim, który mnie nudził najzwyczajniej w świecie. Zawsze byłem zwolennikiem kupowania rzeczy wyłącznie nowych - więc mając na uwadze awaryjność poprzedniej generacji chciałem zapytać jak to teraz wygląda z ps4? Jako, że od 10 lat nie oglądałem TV to również go nie mam i planując zakup za ~2000zł wolałbym kupić ps4 taniej niż nówki. Chyba szukasz potwierdzenia tego co juz wiesz - kupno uzywanej elektroniki to loteria. Tutaj X osob mialo problemy z PS4, Y ich nie mialo. Y>X oczywiscie ale nigdy nie wiesz co i kiedy sie stanie. Moje PS3 dzialalo 4 lata bez problemu a teraz ma problem z BD (nie czyta BD movies, a gry jak chce to tak a inne nie). Pytanie czy TV chcesz kupic bo nagle go potrzebujesz, bo konsole spokojnie podlaczysz pod monitor z HDMI (dobrze zeby mial glosniki lub wyjscie zebys mogl podlaczyc lepsze pierdziawki sluchawki) to by obnizylo koszty. Generacja powoli zmierza ku koncowi plotki mowia o 2019 lub 2020 (ja obstawiam ta druga opcje) co oznacza ze bedzie coraz wiecej promocji bundli z grami i innych takich. Jesli celujesz w bazowa wersje (slim) to bywaly dobre promki, jesli jeszcze trafisz z grami ktore chcesz ograc to tez jakis bonus. Aktualne ceny sa wyzsze od promocji ktore pamietam z ps4 za 999pln a to w porownaniu z uzywka za 600-700 wydaje sie byc dobra oferta raz nowy sprzet, dwa grawancja. Jesli ja mialbym teraz kupowac PS4 to poczekalbym na jakas promke i bral nowke. Ale to tylko moja opinia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 21 Lipiec 2018 10 minut temu, MagEllan napisał: Chyba szukasz potwierdzenia tego co juz wiesz - kupno uzywanej elektroniki to loteria. Z nówkami też różnie bywa ale i tak używek unikam jak ognia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 21 Lipiec 2018 4 minuty temu, malpka napisał: Z nówkami też różnie bywa ale i tak używek unikam jak ognia. powtorze sie loteria. Nowka ma choc ten rok gwarancji producenta i mozna nekac Sony (a bylo pare przypadkow gdzie dopiero robienie burzy na mediach spolecznosciowych przynosilo efekt). Moje PS4 od nowosci ma problem braku nóżki - co objawia sie tym ze plyty wpadaja w kosmiczne wrecz wibracje a dzwiek jest przy tym donosny. Nie chcialo mi sie tego zglaszac zrobilem niby-nóżke i dziala od prawie 3 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rgomez 161 Napisano 21 Lipiec 2018 powtorze sie loteria. Nowka ma choc ten rok gwarancji producenta i mozna nekac Sony (a bylo pare przypadkow gdzie dopiero robienie burzy na mediach spolecznosciowych przynosilo efekt). Moje PS4 od nowosci ma problem braku nóżki - co objawia sie tym ze plyty wpadaja w kosmiczne wrecz wibracje a dzwiek jest przy tym donosny. Nie chcialo mi sie tego zglaszac zrobilem niby-nóżke i dziala od prawie 3 lat. W Polsce korzysta się z rękojmi a nie z gwarancji producenta, prawie zawsze niekorzystnej dla kupującego. Trzeba nękać sprzedającego a nie producenta. Mamy na to dwa lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuzynek 0 Napisano 29 Wrzesień 2018 co myslicie o tej ofercie ? https://www.olx.pl/oferta/playstation-4-pro-ps4-pro-6-gier-CID99-IDvPaUv.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 29 Wrzesień 2018 Ja wychodzę z założenia, że jeśli sprzęt, to tylko nowy. Jak mnie w danej chwili nie stać, to wolę odczekać, odłożyć, lub wziąć na raty 0% ale zawsze kupować nówkę. Tym bardziej, że obecnie ceny za ps4 nie są jakieś drakońskie. Druga rzecz - jeśli chcesz kupować tv za 2000zł, to nie wiem czy potrzebna Ci jest ps4 w wersji pro... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 29 Wrzesień 2018 Wiadomo, że czasem zdarzają się perełki, ale ja bym wolał dołożyć stówkę i kupić nową. Rozumiem, że gierki kuszą, ale jak kupować coś używanego to musi być to mega okazja cenowa i możliwość wcześniejszego oblukania na żywo, zdjęcia nie oddadzą ewentualnych fizycznych uszkodzeń. Ps. Nie wiem czy czasem na X-kom nowe Pro nie stoi za 1700 z Fifą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach