Skocz do zawartości
Emir

Far Cry 2

Rekomendowane odpowiedzi

a ja po obejrzeniu recki na IGN stwierdzilem,ze bieda...o!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, jestem trochę rozdarty... na IGNie recka jest pozytywna jak najbardziej, w psx extreme też, ogólnie filmiki mi się podobają z gameplaya, oraz cały ten typ rozgrywki... tylko wiadomo, więcej mogą mi powiedzieć Ci co grali, czyli niektórzy z was. Nie mam pojęcia... jutro chcę po szkole iść, kupić grę i pociorać ale widzę, że nie za bardzo się opłaca? Wielka szkoda, bardzo długo na tę grę czekałem i wiązałem z nią wielkie oczekiwania. Chyba tak źle nie jest, co? O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra miala byc najlepsza graficznie gra na ps3,niestety farcry1 na pc wygladal znacznie lepiej, takie trawy ,drzewa ,sloneczka itp widywalo sie w innych grach .Nie jestem jakims tam malolatem, ktory dostal od mamusi ps3 i slini sie na widok byle tytulu,widzialem juz w grach video wiele i ciezko mnie zaskoczyc byle gniotem, ktory chce zrobic furore na podtawie czesci pierwszej.

Pierwsza czesc zrobil Crytek, ekipa ktora miedzy innymi zrobila Crysisa a studio montreal to moze im co najwyzej porobic loga ktore czytamy przed gra.

Naprawde zaczynalem przygode z grami od zx spectrum przez atarynki ,amigi pc psx itp az do dzis,jestem po trzydziestce,moze za duzo wymagam od gier????moze przeliczylem sile ps3,moze 90 % ekip robiacych gry to idioci ,nie wiem.

TA GRA MIALA BYC CZYMS WIELKIM,a jest zwyklym przecietniakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak gra jest multiplatformowa robiona pod x360 i pc a później portowana na ps3 to czego ty sie spodziewasz ? raczej nie hitu graficzne ! gra i tak wygląda identycznie na konsolach wiec dobrze ze chociaż portu nie zwalili jak by to był ex to można by sie spodziewać wypasu bo by deweloper miał czas wycisną siódme poty z maszynki a tak to....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmmm jak dla mnie już ta gra nie istnieje. przerzucam się na Dead Space.

Doskonały wybór, najlepszy jeśli chodzi o shot'n'kill w październiku. EA zrobiła wreszcie coś fantastycznego, a Ubisoft niech kopie rowy... jeśli spieprzą jeszcze EndWar, na który czekam z wywieszonym jęzorem, to kogoś zabije...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi osobiście tekstura trawy itd. także nie odpowiada, ba już nawet MS: PR,na videorecenzji z IGN ma lepsze tekstury trawy Ładny zielony,ciepły kolor(jak FarCry 1 na PC).Nie widziałem jeszcze tej gry na żywo,więc może zmienię zdanie,jak nadarzy się taka okazja,do obczajenia.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam sobie te posty i dochodzę do zadnia ze największą bolączką tej gry jest to ze za dużo oczekują gracze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem chwile wczoraj zanim zabralem sie za fable. Graficznie jest bardzo dobrze ale z pewnoscia nie powala. Coz fps na konsole chyba osiagnely odpowiedni poziom graficzny i wyzej sie nie wybija, zobaczymy co w tym temacie pokaze Killzone 2. Poki co wszystko trzyma poziom. Oczywiscie jestem rozczarowany calym freeroamingiem w grze, ktorego nie trawie, ale jest ok. Bo nie ma to jak wsiasc w w furaka i pojezdzic po afryce. Misje poki co standardowe, ale to glownie ze jeszcze chyba poza tutorial nie wyszedlem. Fajne akcje sa z mozliwoscia spacyfikowania miasteczka, wprawdzie ogranicza sie to do zabicia paru osob, ale jest oka. Multiplayera jeszcze nie ruszalem. Sterowanie furami wypada swietnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak czytam sobie te posty i dochodzę do zadnia ze największą bolączką tej gry jest to ze za dużo oczekują gracze.

Na dyskusję z Toba szkoda już czasu, kup, graj i cisza... Jeśli ja wymagam coś więcej od gry niż:

Mission START [jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, zabij CEL, powrót jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill ] Mission END

dalej...

Mission START [jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, znajdź walizkę CEL, powrót jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill ] Mission END

dalej...

Mission START [jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, zabij CEL, powrót jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill, jedź - posterunek - kill ] Mission END

/===

albo 4 boskie misje ze zlikwidowaniem konwoju (tutaj Ubisoft zakpił sobie z ludzi buhahaha) nie patrząc, że przy każdej misji schodzi kupe czasu na samo podróżowanie, co po pewnym czasie robie sie IRYTUJĄCE

[...] NO TO RZECZYWIŚCIE WYMAGAM ZA DUŻO OD GRY!

Far Cry 2 to 2 godziny zachwytu nad grafiką która jest jest haha średnia, na PC wygląda lepiej, ba odpaliłem dziś Gears of War 2 i z przykrością muszę stwierdzić, że aktualnie ten tytuł bije na głowę graficznie wszystkie produkcję na PS3. Potem następuje 2 godziny wykonywania tych samych misjia (a jak!) i po 4 godzinach z Far Cry 2 wrażenia robią się mieszane, a potem już lecą w dół. Od dawna pokazałem środkowym palec Ubisoft, po Far Cry 2 wystawiam drugi, został jeszcze EndWar, jak spieprzą ten tytuł, to będzie źle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(...) odpaliłem dziś Gears of War 2 i z przykrością muszę stwierdzić, że aktualnie ten tytuł bije na głowę graficznie wszystkie produkcję na PS3 (...)

wszystkie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wszystkie?

Troszeczke tych pudełek mam, więc jest porównanie. Wiadomo, że nie można porównywać widoku zachodzącego słońca do tekstury ściany w zamku, ale... to co zobaczyłem po odpaleniu - opad szczęki. Far Cry 2, Uncharted i Resistance 2 się kryją. Unreal Engine 3.5 to potęga - graficzny killer, wyrazy szacunku dla Epic Games - tak wyciska się soki z konsoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Troszeczke tych pudełek mam, więc jest porównanie. Wiadomo, że nie można porównywać widoku zachodzącego słońca do tekstury ściany w zamku, ale... to co zobaczyłem po odpaleniu - opad szczęki. Far Cry 2, Uncharted i Resistance 2 się kryją. Unreal Engine 3.5 to potęga - graficzny killer, wyrazy szacunku dla Epic Games - tak wyciska się soki z konsoli

ja bym sie z tym kłócił no ale nie ważne widziałem u kumpla GOW2 i jest bardzo ładnie ale jak ktoś lubi jak mu się tekstury świeca jak psu jajka i trzeba lubić taki design... ogólnie gra z wyższej polki szkoda tylko ze singiel krotki...online nie widziałem wiec się nie wypowiadam

koniec ot bo to nie temat o tej grze tylko o FC2 i mam pytanko do tych co graja

widzę ze jeżdżenie miedzy punktami A i B trochę trwa jest możliwość jakoś przeskoczyć to (szybka podroż ze się pojawiasz odrazu w tym punkcie lub gdzieś w okolicy) ?? bo jak nie to po czasie te podróże mogą się ładnie wkurzające zacząć robić a jak jeszcze 4 takie same misje jedna po drugiej to już całkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba nie lubie freeroamingu...:-) Wolę jeżeli akcja jest skryptowana z możliwością wyboru kilku postaw bo to wpływa na szybkie tempo rozgrywki. Tak z czystej ciekawości to czy jak walimy w drzewo z czegoś cięzkiego to da się je przeciąć serią? Czy większość rzeczy możemy zniszczyć? Ciekawe jak to wyglada na dalszych etapach gry tzn. czy dalej widzimy tylko te "tekturowe" zabudowania i savanne, czy może są jakies urozmaicenia?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniec ot bo to nie temat o tej grze tylko o FC2 i mam pytanko do tych co graja

widzę ze jeżdżenie miedzy punktami A i B trochę trwa jest możliwość jakoś przeskoczyć to (szybka podroż ze się pojawiasz odrazu w tym punkcie lub gdzieś w okolicy) ?? bo jak nie to po czasie te podróże mogą się ładnie wkurzające zacząć robić a jak jeszcze 4 takie same misje jedna po drugiej to już całkiem...

z tego co widzialem, nie ma bata trzeba jezdzic... zrobili gta fps w afryce

Są przystanki autobusowe którymi można szybko podróżować. Za darmo. A przy każdym przystanku stoi samochód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Są przystanki autobusowe którymi można szybko podróżować. Za darmo. A przy każdym przystanku stoi samochód.

Z tego co pamiętam tylko 2 przystanki, kierunek wschód - zachód. Zniszczenia są, ale tylko w wersji na PC, a przynajmniej jest tam więcej elementów do rozwalenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi gra przypadła do gustu grałem u kolegi na x :] Jutro lecę po grę do Robsona :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy ma być wersja PL? Bo ktoś podał linka i tam pisze, że juś od października dostępna PL a przecież miało być z dużym opuźnieniem:/ Wie ktoś coś o wersji PL (kinowej)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze... Ciebie zwalił z nóg, bo to tak już zazwyczaj bywa z grami, ładne screeny (Adobe rulez) trailery, podsycanie atmosfery, reklama... a potem człowiek kupuje, gra i yyy coś tu nie gra... Mam, grałem, moje odczucia to moja prywatna sprawa.

Uwierz mi, że Assasin's Creed 2 nie zwali mnie z nóg Mam pierwszą część i moja przygoda z tym tytułem skończyła się po 2 godzinach. Dwie godziny, których załuję, jedne z najgorzej wtopionych pieniędzy... A wiesz co mi się nie podobało w AC? Monotonność i wylewająca się nuda, czyli esencja gier od Ubisoft. AC poza dobrą grafiką, otwartym światem, nie oszukujmy się, ale średnią fabułą, nie miał nic za co warto byłoby wydać ponad 200zł.

Osobiście czekam tylko na EndWar, aż mnie strach ogarnia, że robia to patałachy z Ubisoft, ostatni raz daje im kredyt zaufania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No dobrze... Ciebie zwalił z nóg, bo to tak już zazwyczaj bywa z grami, ładne screeny (Adobe rulez) trailery, podsycanie atmosfery, reklama... a potem człowiek kupuje, gra i yyy coś tu nie gra... Mam, grałem, moje odczucia to moja prywatna sprawa.

Uwierz mi, że Assasin's Creed 2 nie zwali mnie z nóg Mam pierwszą część i moja przygoda z tym tytułem skończyła się po 2 godzinach. Dwie godziny, których załuję, jedne z najgorzej wtopionych pieniędzy... A wiesz co mi się nie podobało w AC? Monotonność i wylewająca się nuda, czyli esencja gier od Ubisoft. AC poza dobrą grafiką, otwartym światem, nie oszukujmy się, ale średnią fabułą, nie miał nic za co warto byłoby wydać ponad 200zł.

Osobiście czekam tylko na EndWar, aż mnie strach ogarnia, że robia to patałachy z Ubisoft, ostatni raz daje im kredyt zaufania...

Może za dużo grasz w gry?? Każda gra po 4-5 godzinach gry non-stop staje się nudna i monotonna, ja np. grałem w assasina ok 1 godz. dziennie i musze przyznać że była to jedna z lepszych gier w jakie grałem, a na PS3 grałem we wszystkie znaczące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A mi gra przypadła do gustu ukradłem na pc i grałem na x :] Jutro lecę po grę do Robsona :]

Na prawdę nie wiem, czym tu się chwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może za dużo grasz w gry?? Każda gra po 4-5 godzinach gry non-stop staje się nudna i monotonna [...]

Nie.

Jeśli gra ma dobrą fabułę i akcja trzyma w napięciu, można przejść grę od a do z spokojnie w jeden dzień. Nie będziesz mi chyba mówił, że Far Cry 2 czy Assasins's Creed mi się znudził, bo siedziałem nad nimi ponad 3 godziny non stop. Gry mają średnią fabułę (Far Cry 2 kiepską) misje są nudne i monotonne. Nie zmienię zdanie i mnie nie przekonasz. Zrobiłem 8 misji, mam 20% w Far Cry 2 i zapewniam Cię, napięcie takie miałem, ża aż mi się ziewało i to co chwilę. Słuchaj są gusta i o tym nie będziemy dyskutować. Chcesz graj, ja grałem i dla mnie tytuł jest skreślony, jednym słowem CRAP!

Tak oto wygląda FAR CRY 2 na konsole

Wszyscy wiedzą jak wygląda, co chciałeś przekazać?

Na prawdę nie wiem, czym tu się chwalić.

Kolego... szanuj kogoś wypowiedź, jeśli chcesz już cytować, to cytuj, a nie edytuj. Wszyscy doskonale wiemy co napisał Unife, a to co Ty chciałeś pokazać, zostaw dla siebie. Ponieważ nie jest to moja wypowiedź mnie to ryba, ale jeśli zacytuje jakiś mój fragment i zmienisz chociaż jedno słowo w nim (według Twojego toku myślenia) obiecuję Ci, że bedziesz miał ze mna problemy... więc zapamietaj! albo piszesz własne zdaniem, albo cytujesz wypowiedź kogoś, słowo w słowo!

Chamstwo i bezczelność! [...]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem pokazać że się da niszczyć gałęzie ale czy ty przydatkiem nie mówiłeś ze nie da się tego robić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi