NORBI62 0 Napisano 20 Październik 2008 Ale przecież Far CRY 2 nie jest kierowany do osób które lubią takie rzeczy bo w nim ty musisz wszytko robić i ty przemyslarzy wszytskie akcje a nie skrypty kture cię prowadzą i tu mojim zdaniem jest przewaga FAR CRY 2 nad CALL OF DUTY 4 choć CALL jest wysmienita grą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Październik 2008 Nie będę pisał czego oczekuję, bo zrobi się off, a to temat o Far Cry 2 więc rozmawiamy tylko o tym tytule... Doskonałym FPS moim zdaniem jest Call of Duty 4, gra która może być wzorem dla innych, jak zrobić dobrego shootera z szybką akcją, gdzie caly czas się coś dzieje. Pod tym względem Far Cry 2 naprawdę daleko... Heh. Jak gralem w Call Of Duty 4 to co jakies 5 minut myslalem sobie ze ta gra udupi wiele tytulow po niej, przez to jaka jest zajebista. I dokladnie tak bylo. Masa dobrych efpeesow przeszla jakos bokiem albo slabo. Wiec czy Far Cry 2 jest gra ktora jest spoko i fajnie sie w nia gra, niewazne jak sie gralo w CoD4? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Październik 2008 no i teraz nie wiem co kupić a jak wygląda możliwość wyboru stylu gry? tzn. czy da się grać po cichu czy i tak skończy się to rozróbą? tłumik do snajperki? w nocy można bliżej podejść do przeciwników? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NORBI62 0 Napisano 20 Październik 2008 Z tego co widziałem na gametrailers to da się po cichu i na bank można mieć tłumik na snajperce bo to nie miało by sensu bytu. http://www.gametrailers.com/player/41655.html a i oto jak można przejść jedną misje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Październik 2008 Z tego co widziałem na gametrailers to da się po cichu ja też widziałem filmik na którym można było chodzić po cichu ale po kilku strzałach wszystko i tak się na nas rzucało :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NORBI62 0 Napisano 20 Październik 2008 Tak ale trzeba pamiętać ze te filmiki były pokazowa i musieli wszystko zaprezentować i to ze ze przeciwnicy nie są bierni w nocy ale tez potrafią zakatować tak jak w dzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Październik 2008 Ale przecież Far CRY 2 nie jest kierowany do osób które lubią takie rzeczy bo w nim ty musisz wszytko robić i ty przemyslarzy wszytskie akcje a nie skrypty kture cię prowadzą i tu mojim zdaniem jest przewaga FAR CRY 2 nad CALL OF DUTY 4 choć CALL jest wysmienita grą. Na chwilę obecną ciekawych akcji brak... sugeruję słownik ortograficzny. Sprawa skradania się, tlumika itp. wygląda tak jak powiedział kolega Dereg [span style=color:#000000;background:#000000]jest misja aby zabić gościa między budynkami i zwiać, zabiłem od tyłu w nocy maczetą, poleciało za mna 10 mało tego, jeden strzał z dystansu i można robić slalom między drzewami, bo wszyscy prują do Ciebie i lecą w Twoją stronę. Zajść od tyłu się nie da (chyba, że w szczególnych misjach) bo jeden stoi obok drugiego, więc jak padnie trup na ziemię to będzie wiadomo, że idzie hero z kałachem[/span] cwir - gra się fajnie i przyjemnie, ale [span style=color:#000000;background:#000000]gra nudzi i to zaczyna przynudzać już po kilku godzinach, jak już powiedziałem, jeśli oczekujesz dobrego shootera z szybką akcja jak w Call of Duty 4, to Far Cry 2 nie jest dla Ciebie. Ja niestety widzę wiele podobieńst do gry GTA4 rozbudowany teren, porusznie się po całym terenie różnymi pojazdami i zadania, strzelanina, która mam wrażenie, zawsze odbywa się w ten sam sposób, a reszta to jazda po afrykańskiej drodze wśrod skał, traw i drzew. Otoczenie również po pewnym czasie robi się ubigie, wciąż te same widoki i od czasu do czasu zabudowania, a raczej baraki[/span] No i tak jeszcze napiszę o kwesti dnia i nocy [span style=color:#000000;background:#000000]z zegarkiem w ręku pełen cykl dzień/noc czyli doba, trwał przynajmniej ze 2 godziny [!] zegarowe, prawdziwe i rzeczywiste 2 godziny, albo i dłużej. Nie wiem czy to + czy - dla mnie za długo, jednak da się ten mankament zmienić, śpiąc w save home[/span] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NORBI62 0 Napisano 21 Październik 2008 FAR CRY 2 w Psx Extreme dostał - 9 czyli porostu gra obowiązkowa jeśli ktoś lubi fps jedyny minusem gry jest to że nie jest dla miłośników czystej akcji, dla mnie to potwierdzenie dobrze wydanej kasy na ten tytuł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 21 Październik 2008 A czy jak kupiłbym wersje PL to niebedzie problemu z gra online? Bo jak to bedzie ze u mnie bedzie pisac wszystko po polsku naprzyklad ze zabilem kogos albo nazwy broni a u kogos innego po angielsku i czy dzieki temu niebedzie jakichs zgrzytów? albo ze gra PL bedzie chodzic słabiej>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 21 Październik 2008 A czy jak kupiłbym wersje PL to niebedzie problemu z gra online? Bo jak to bedzie ze u mnie bedzie pisac wszystko po polsku naprzyklad ze zabilem kogos albo nazwy broni a u kogos innego po angielsku i czy dzieki temu niebedzie jakichs zgrzytów? albo ze gra PL bedzie chodzic słabiej>? Wersja polska to znaczy spolszczona wersja kinowa, dotyczy to tylko i wylacznie kwestii scenariusza. Po polsku mozna ustawic napisy na dole ekranu w kampanii dla jednego gracza. Chodzi o tlumacznie cutscenek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 21 Październik 2008 Kurde skasujcie tego double posta bo mi net nawala i 2 razy wyslalo sorka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 21 Październik 2008 Czyli opcje, granaty, bronie i inne rzeczy będzie pisac START GAME, GRENADE itp? a niebędzie to spolszczone ?na 100% jestes pewien? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 21 Październik 2008 Czyli opcje, granaty, bronie i inne rzeczy będzie pisac START GAME, GRENADE itp? a niebędzie to spolszczone ?na 100% jestes pewien? A mam takie pytanie, po co Ci spolszczenia, tak oczywistych rzecz? Mało tego w Far Cry 2 mało jest dialogów, jezyk jest prosty i zrozumiały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 21 Październik 2008 Mi niepotrzebne spolszczenie ale komus kto w ogule niezna angielskiego to przydaloby sie te oczywiste zeczy tez spolszczyc. Coraz bardziej mi sie wydaje ze to spolszczenie to nic niewarte. Zostaje przy wersji ang chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 21 Październik 2008 Mi niepotrzebne spolszczenie ale komus kto w ogule niezna angielskiego to przydaloby sie te oczywiste zeczy tez spolszczyc. Coraz bardziej mi sie wydaje ze to spolszczenie to nic niewarte. Zostaje przy wersji ang chyba. Hm... ten kto nie zna angielskiego, niech zapisze się na kurs języka, bo w życiu zginie. Nauka, a później przyjemności, angielski obecnie tłuką od zerówki... i kolego w ogóle, nie zna, rzeczy oraz składnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 21 Październik 2008 Ojeju wielce mi ortografia..... No co tobie się nie zdarzy napisać coś na szybkości... A co do nauki ang to racja ale ktoś kto ma 70 parę lat to raczej już nie będzie się uczył;] ...tak tak mowa o dziadku;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 0 Napisano 21 Październik 2008 jak ktos ma 70 pare lat to powinien pic jakies pierdoly na serce i uwazac na stres p A co do FC 2 to powiedz ile juz masz gry za soba ?? Krotka jest czy raczej dluga ?? Mam nadzieje ze pogram sobie jakis tydzien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_Kupricz 0 Napisano 21 Październik 2008 E tam dziadek zdrowy, zainteresował się całym tym sprzętem teraz ale musi mieć PL bo nic nie zrozumie a podoba mu sie ta gra. We wczesniejszych postach ktoś opisywał a pograsz sobie napewno w multi bo fajne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 21 Październik 2008 Mam 20% i gra leci w odstawkę, szczerze mam jej po 2 dniach dość [!] [span style=color:#000000;background:#000000]kupa monotonnej, beznadziejnej jazdy, denne misje w stylu jedź, zabij i wróc, albo jedź, odszukaj walizkę i wróc, posterunki żołnierzy porozrzucana po całej mapie... na początku było fajnie, wysiadam z samochodu, eliminuję wszystkich i jadę dalej, ale ile tak można 10 razy? 15? nie więcej [!] Posterunki zaczęły być denerwujące i zacząłem je omijać, to co chwilę jakiś debil mnie gonił, więc trzeba było gu ubić. Na dodatek zlikwidowany posterunek na nowo po powrocie się zapełnia przeciwnikiem, więc sorry, ale rzygać mi się chce bo ile można razy wysiadać z samochodu, czyścić teren i dalej jechać, a ten element powtarza się co 5min poruszając się drogą... Można eliminować wroga na kilka sposobów, jest dzień, jest noc, można zrobić wielkie bum lub cicho, ale ile razy można tak grać? Co dalej... Ubisoft chwali się wysoką inteligencją przeciwnika, buhahaha tyle w tym temacie. Inteligencja to jest w Uncharted, Far Cry 2 jej nie posiada. Przeciwnik, który zauważy Nas 150m przed, zaczyna robić slalom między drzewami podbiegając do Nas, po czym staje w miejsu, ładuje i czeka aż my władujemy w niego więcej, po czym, radośnie pada na ziemię, żal... Misje są tak zrobione, że z punktu A do punktu B trzeba zazwyczaj pokonać całą mapę... czyli wsiadamy, jedziemy, likwidujemy posterunek, jedziemy, posterunek, cel misji, ubijamy kogoś, wracamy, posterunek, jedziemy dalej, posterunek, nowe zadanie i od nowa [...] Gra ma fajną grafikę, kupe sprzętu, fajne rozwiązania, ale w niczym to nie pomaga nudnemu scenariuszowi. Kochałeś AC, lubisz skrajną akcję, ciągle te same widoki i głupotę przeciwnika, tysięczny koleś padający od tyłu ponieca Cię tak, że dostajesz orgazm - Far Cry 2 jest dla Ciebie [/span] Jestem przerażony, że ta gra dostała 9.0 pytam się za co? Dla mnie to koniec przygód z tym tytułem. Jak narazie to ludzie się podniecają tym... też tak miałem przez pierwsze 2-3 godziny, jednak było to zachwyt nad lokacją, jazdą samochodem, szukaniem pierwszego diamentu, czyli wstęp. Pierwsze 2-3 misje oka, ale późnie już wiedziałem, że coś jest nie tak. Gra mnie nie przekonała do siebie. AC oddałem do sklepu po 2 godzinach, FC2 dałem radę pograć dłużej, ale kolejny raz przekonałem się, że Ubisoft to zbiegowisko amatorów, nigdy więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 21 Październik 2008 Dokładnie tak jak się spodziewałem. Po pewnym czasie gra staje się monotonna. Tak samo jak Crisis czy Far Cry 1. Sam też gram w Far Cry 2 u kolegi na PC. Odczucia mam takie same jak Darudek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 21 Październik 2008 @Up i jeszcze bardziej Up: Mówiąc szczerze, jestem zdruzgotany twoją wypowiedzią. Dotychczas słyszałem same dobre opinie o tej grze, a tu jeb! Z drugiej strony, może to i dobrze - odejdzie mi jeden zakup w tym roku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajwer 0 Napisano 21 Październik 2008 to mi Darudek zrobiłeś gruz z mózgu bo już nie wiem czy warto w to inwestować czy poczekać na resistance2...ech ech ech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NORBI62 0 Napisano 21 Październik 2008 Ja się nie wypowiadam w kwestji czy gra jest dobra czy zła, powiem jedno że recka w psx extreme mnie jeszce bardziej zachęciła do tej gry bo jakos zawsze wychodziło to tak że gry dobrze oceniane w psx exreme zawsze dobrze przynich sie bawiłem, pozatem rozgrywka jest bardzej zbliżona do GTA 4 niż do CALL OF DUTY 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid95 0 Napisano 21 Październik 2008 to mi Darudek zrobiłeś gruz z mózgu bo już nie wiem czy warto w to inwestować czy poczekać na resistance2...ech ech ech Dokładnie, byłem mocno nakręcony na ten tytuł, a teraz to już nie wiem co myśleć. Ale w sumie to gra zbiera też wiele pozytywnych opinii. Heh i już nie wiem czy kupować czy lepiej poczekać na Resistance 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrianPL 1 Napisano 21 Październik 2008 ojoj co tak ostro... jak ci sie ta monotonnosc nie podoba to bierz miotacz ognia i podpalaj zwierzęta i lasy albo EDYTOR MAP!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach