Skocz do zawartości
Emir

Assassin's Creed 2

Rekomendowane odpowiedzi

Bejnar to jednak o inny grobowiec mi chodziło bo tam nie gonisz templariusza  ;) Dzisiaj zrobiłem platynke i przechodziłem te grobowce i nie spotkałem trudności. Wpisz na YT Assassin's Creed 2 - Tomb Guide. Tam masz wszystko ładnie pokazane ;) Zapewne inna droga jest jak nie potrafisz doskoczyć.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bejnar to jednak o inny grobowiec mi chodziło bo tam nie gonisz templariusza  ;) Dzisiaj zrobiłem platynke i przechodziłem te grobowce i nie spotkałem trudności. Wpisz na YT Assassin's Creed 2 - Tomb Guide. Tam masz wszystko ładnie pokazane ;) Zapewne inna droga jest jak nie potrafisz doskoczyć.  

Dzięki, znalazłem

3:35sek. o ten moment mi chodziło. Ciekawe, że templariusza dogonił myślałem, że się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, znalazłem

3:35sek. o ten moment mi chodziło. Ciekawe, że templariusza dogonił myślałem, że się nie da.

Kurcze ile ja sie z tym męczylem. Myślałem że dostane zawału serca. Udało sie po 2 godzinach.

Ale mam inny problem. Przeszedlem lot maszyna leonarda a nie dokopalem straznikowi w locie i nie mam pucharku.

Czy może ktoś sie orientuje czy w jakims patchu dodadzą możliwość odpalenia dowolnego setoru pamięci jeszcze raz. czy trzeba przechodzić od nowa. To było w 8 sektorze wiec raczej daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę obecną musisz przechodzić od nowa. Gdzieś, ktoś wspominał o jakimś patchu pozwalającym na powrót do wspomnień i rozegranie ich jeszcze raz, ale żadnych konretów chyba jeszcze nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mam inny problem. Przeszedlem lot maszyna leonarda a nie dokopalem straznikowi w locie i nie mam pucharku.

Czy może ktoś sie orientuje czy w jakims patchu dodadzą możliwość odpalenia dowolnego setoru pamięci jeszcze raz. czy trzeba przechodzić od nowa. To było w 8 sektorze wiec raczej daleko.

ciekawe ile osób jeszcze to trofeum ominie :no: Nie sądzę, aby kiedykolwiek powstał patch, który pozwalałby wracać do poszczególnych chapterów. W sandboxie zresztą średnio to sobie wyobrażam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe ile osób jeszcze to trofeum ominie :no: Nie sądzę, aby kiedykolwiek powstał patch, który pozwalałby wracać do poszczególnych chapterów. W sandboxie zresztą średnio to sobie wyobrażam...

Z tego co czytałem za 2 dni wychodzi pierwszy dodatek do AC2 i w nim będzie m.in. ponownie lot machiną Leonarda .

Pytanie, czy jak pierdykniesz z buta strażnikowi podczas tego lotu, to zdobędziesz trofeum (o ile pominąłeś je wcześniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pierwej mojej platyny dzieli jedno piórko, skończyłem dziś sprawdzać wszystkie 100miejsc gdzie powinno znajdować się pióro według poradnika na ps3site. Niestety jedno gdzieś przeoczyłem, jest jakiś łatwy sposób na szukanie tych piór? Bo z mapki której korzystam z jakąś super dokładnością nie jest tam zaznaczone. Szukanie jednego pióra to jak igły w stogu siana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pierwej mojej platyny dzieli jedno piórko, skończyłem dziś sprawdzać wszystkie 100miejsc gdzie powinno znajdować się pióro według poradnika na ps3site. Niestety jedno gdzieś przeoczyłem, jest jakiś łatwy sposób na szukanie tych piór? Bo z mapki której korzystam z jakąś super dokładnością nie jest tam zaznaczone. Szukanie jednego pióra to jak igły w stogu siana.

W menu możesz zobaczyć w której dzielnicy danego miasta nie zebrałeś pióra. Gdy będziesz wiedział, wtedy zostaje tylko przeszukanie jeszcze raz wszystkich miejsc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W menu możesz zobaczyć w której dzielnicy danego miasta nie zebrałeś pióra. Gdy będziesz wiedział, wtedy zostaje tylko przeszukanie jeszcze raz wszystkich miejsc.

Dzięki, nie wiedziałem, że można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Sekwencji 7 jest takie krótkie wspomnienie(Misja): Małpowanie.

Złodziejka Rosa nauczy cię nowej umiejętności, która pomoże Ci się lepiej wspinać. Gdy nauczysz się już tak zwanego "małpowania" wówczas każdy punkt widokowy nie będzie już dla ciebie wyzwaniem.

po powrocie do animusa i otrzymaniu trofeum Bleeding Effect już powinien umieć "małpować"? .Zatrzymałem się na view pointach w Wenecji i nie mogę doskoczyć wyżej aby sięgnąć kolejnego punku. Chodzi mi o 26 sek. filmu

.Czy jest mozliwe ,że się tej umiejętnośći nie nauczyłem , skoro trofeum wpadło? Co robie ,żle ?Może ktoś napisać jak to się robi? JA robie to tak ,żę trzymam R1 i X ale on stoi jak wryty i nie ma zamiaru nawet popatrzeć się wyżejverymad.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analog do góry trzymając R1, krzyżyk i na odpowiedniej wysokości łapiesz się kółkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analog do góry trzymając R1, krzyżyk i na odpowiedniej wysokości łapiesz się kółkiem.

no i tak właśnie robiłem , ale on niechce się oderwać od tej krawędzi .Próbowałem na różne sposoby i jakoś mi nie wychodzi.

..............może ktoś wyjdzie tam za mnie i rzuci line teehee.gifbiggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tak właśnie robiłem , ale on niechce się oderwać od tej krawędzi .Próbowałem na różne sposoby i jakoś mi nie wychodzi.

..............może ktoś wyjdzie tam za mnie i rzuci line teehee.gifbiggrin.gif

Wygląda na to, że nie umiesz małpować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem gdzie zrobiłem błąd.Był misja ,żęby odeskortować ranną kobitke, i to zrobiłem , po czym poszedłem wdrapać się na 3 nowe wieże.Zamiast zanieść ją na stół. I w ten sposób ona nie nauczyła mnie stylu "małpy" Dzisiaj rano włączyłem PS3 i wylądowałem , już nie przy tych wieżach ,a przy niej z powrotemblush.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jutro powinien wyjsc dodatek do AC2 jak dobrze rozumiem? :) wie ktos ile bedzie kosztowal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jutro powinien wyjsc dodatek do AC2 jak dobrze rozumiem? :) wie ktos ile bedzie kosztowal?

Gdzieś około 20 złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dodatek do kupiony na koncie w UK bedzie działał z polska wersja ?? i czy dodatek dodaje jakies Trofiki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ja mam pytanko na odwrót

czy dodatek kupiony w PSS PL będzie działał z angielską wersją gry? czy lepiej brać z UK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dodatek do kupiony na koncie w UK bedzie działał z polska wersja ?? i czy dodatek dodaje jakies Trofiki ?

To czy będzie działał to już zależy od wersji gry, zazwyczaj masz napisane w PSS do jakiej wersji gry on jest. Jeśli będzie pasował pod Twoją to będzie działał. Sprawa pucharów to już zależy tylko i wyłącznie od producentów, choć można na nie liczyć gdyż ostatnio prawie wszystkie je mają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie.Mieszkam za granica ale gre mam po polsku.Czy jest jakas mozliwosc sciagniecia dodatku do gry z polskiej strony?

Zaznacze ze karte kredytowa tez mam w zagranicznym banku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatek juz jest za 14zl :) Nie jest tragicznie tylko czy ktoś sciągał i czy działa na wersji PL ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie pobralem dodatek z Irlandzkiego w moim wypadku PS Store i DZIAŁA on bez problemow z polska wersja gry. Zaraz po właczeniu gra przenosi nas do Foroli przy okazji operatora Animusa informuje nas co bylo nie tak wczesniej <_< Niestety DLC nie ma zadnych trofików :verymad: gdyz jak mialem 100% tak po odpaleniu dodatku nadal je mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przyjemnie się grało. Sekwencja dynamiczna i ciekawa. Tyle że za 14 pln to powinienem dostać obie sekwencje, które zostały tak bezczelnie wyrwane z podstawki. Ten dodatek to nie dodatek to zwykłe wyciąganie kasy.

No ale dało mi platynę.... pierwszą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie, w willi swieci mi sie skarb , ale nieumie go znalezc.Miejsce skarbu naklada sie z poddaszem gdzie wisza portrety zdrajcow.Moglby mi ktos podpowiedziec o co z tym chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi