Nathim 0 Napisano 28 Marzec 2010 Witam. Jestem nowy i mam pytanie, ktore zadalem wczesniej: Jesli gra nie konczy sie na tym, jak dowiaduje sie ,ze wszyscy wokolo mnie to assassin'i, to co trzeba zrobic, zeby przejsc cala fabule? Z gory Dzieki PS. Oczywiscie mam AC2 po polsku, Kupione jeszcze uff... dawno po premierze tylko:) Zanim będziesz mógł wybrać się do rzymu trzeba musisz zebrać wszystkie strony codexu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mtz1992 2 Napisano 30 Marzec 2010 Strony kodeksu masz zaznaczone wszystkie na mapie :) I nie tylko masz je wilii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 30 Marzec 2010 Co do fabuły Gdy w ostatniej misji ta bogini mówi nam, że ludzie zostali stworzeni do pracy dla bogów, jest to nawiązanie do poematu Atarhasis - który powstał w Mezopotamii. Bohaterami są dwie grupy bogów: starsi Anunnaki i młodsi Igigi. Starsi nakładali na młodszych wielkie prace. Kiedy Igigi się zbuntowali Anunnaki aby powstrzymać rewolucję stworzyli człowieka, by ten pracował za Igigi. W ACII właśnie podoba mi się to, że wydarzenia "nie są wyssane z palca" tylko mają jakieś tło historyczne czy literackie. To bardzo dodaje grze grywalności :biggrin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koolka 5 Napisano 31 Marzec 2010 Ja tam uważam, że na tle większości wydawanych gier fabuła w AC2 prezentuje się naprawdę dobrze, jeśli poczytać dodatkowe materiały zawarte w grze i dobrze się wsłuchać w to co mówią postacie to całość naprawdę trzyma się kupy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VERGILDH 28 Napisano 3 Kwiecień 2010 No i gra pękła w nieco ponad 20 godzin (wątek główny+strony kodeksu+groby Asasynów). Końcówka jest naprawdę, naprawdę mocna; nigdy w życiu nie przypuszczałem, że w takiej serii jak Assassin's Creed znajdę nawiązania do tematyki, którą się interesuję Ta gra to prawdziwe arcydzieło, w moim prywatnym rankingu zajmuje absolutnie pierwsze miejsce (Uncharted 2 jest niebezpiecznie blisko, ale jednak ciut niżej ;) ). Po prostu brak mi słów. Mam nadzieję, że twórcy nie spoczną na laurach i należycie wykorzystają potencjał drzemiący w fabule, bo tak naprawdę to dopiero teraz zaświeciło im zielone światło dla nowych wątków. Z niecierpliwością czekam na jakiekolwiek info odnośnie trzeciej części :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mareczek:) 1 Napisano 4 Kwiecień 2010 będą kolejne DLC do AS2? czy można ją śmiało sprzedawać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebwiecz 0 Napisano 4 Kwiecień 2010 Witam Grałem w pierwszą cześć na PC, nie zachwyciła mnie zbytnio po 2 h grania dałem spokój. A tą kupiłem z PS jako dodatek. Na początku jakoś i do 2 się nie mogłem przekonać, ale po jakimś czasie wciągnęła mnie bardzo i aż szkoda że nie wymyślili grania sieciowego. Fabuła moim zdaniem bardzo dobra, pomysł niezły po zakończeniu widać i czuć że będzie 3 część. Tu się musze zgodzić z kolegą iż Mam nadzieję, że twórcy nie spoczną na laurach i należycie wykorzystają potencjał drzemiący w fabule, bo tak naprawdę to dopiero teraz zaświeciło im zielone światło dla nowych wątków. Z niecierpliwością czekam na jakiekolwiek info odnośnie trzeciej części :) Pozdrawiam Sebastian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VERGILDH 28 Napisano 5 Kwiecień 2010 No i wpadła 7 platynka. Większość trofeów wpada przy przechodzeniu wątku głównego. Jedyne, z czym miałem problemy, to zagadki towarzyszące znajdowanym glyphom (przy niektórych trzeba się naprawdę sporo namyśleć, ale warto ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemieuxleeds 29 Napisano 5 Kwiecień 2010 hmm ciekawe jak mnie pojdzie dzis w nocy skonczylem z bad company 2 i zaczalem sie zmagac z assassinem 2 narazie poczatki mam nadzieje ze nie utkne czasem gdzie w srodku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soulking 0 Napisano 5 Kwiecień 2010 Siema jak ma ktoś poradnik do ac 2 jak zdobyć platynę to niech da link tu na pw z góry dzięki pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VERGILDH 28 Napisano 5 Kwiecień 2010 Ja w ciągu najbliższych kilku dni postaram się coś takiego skrobnąć ;) Na tą chwilę, powiedz mi z jakimi trofeami masz problem, a postaram się Ci pomóc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morion 0 Napisano 5 Kwiecień 2010 Jest sens zaczynać AC2 nie grając w pierwszą część? Fabuła jest ściśle powiązana czy to inna historia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Milusass 9 Napisano 5 Kwiecień 2010 Jest sens zaczynać AC2 nie grając w pierwszą część? Fabuła jest ściśle powiązana czy to inna historia? To nie jest inna historia. Wszystko jest ze sobą powiązane także jeśli możesz to zdobądź pierwszą część, skończysz, a efekt jaki wywrze na tobie 'dwójka' będzie wiele większy (zobaczysz jaki postęp został zrobiony co do 'jedynki) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morion 0 Napisano 5 Kwiecień 2010 Rozumiem, ale czy np jak zacznę od 2 to dużo stracę z fabuły? Jedynka też pewnie prędzej czy później wpadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VERGILDH 28 Napisano 6 Kwiecień 2010 Mój kumpel tak zrobił. W rezultacie przyszedł do mnie i się pytał "Co to te animusy, jakiś Altair itd" ? Raczej nie będziesz wiedział o co w tym wszystkim chodzi ;) Tak więc, zacznij od pierwszej części ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 6 Kwiecień 2010 Mój kumpel tak zrobił. W rezultacie przyszedł do mnie i się pytał "Co to te animusy, jakiś Altair itd" ? Raczej nie będziesz wiedział o co w tym wszystkim chodzi ;) Tak więc, zacznij od pierwszej części ;) I dlatego zapewne nigdy nie zagram w AC2. Jedynkę zacząłem na PC - pierwsze wrażenie gra zrobiła na mnie spore, głównie dzięki fabule i pomysłowi. Ale gameplay skutecznie mnie zniechęcił, tak nudnej i powtarzalnej gry nie widziałem od dawna (moim zdaniem oczywiście). Ergo, nawet jeśli AC2 jest znacznie lepszy od AC to nie widzę głębszego sensu zabierać się za niego bez wcześniejszego kontaktu z tym ostatnim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vetinari88 1 Napisano 6 Kwiecień 2010 Ej ludzie zje.ałem maksymalnie, zostały mi 4 pióra do znalezienia i nie mam pojęcia gdzie mogą się one znajdować. Co prawda Szukałem z przewodnikiem w postaci map i odznaczałem tam gdzie były ale mój błąd polegał na tym ze znalazłem parę piór podczas przechodzenia misji zanim faktycznie zacząłem zbierać. Da rade gdzieś sprawdzić w których miejscach juz znalazłem ? albo ma ktoś solidne mapy z tymi piórami ? Pióra i cape Auditore i mam platynę (; poratujcie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 6 Kwiecień 2010 Można wejść w zakładkę DNA w menu i sprawdzić ile mamy zebranych piórek w danym mieście (również dzielnicy - jeśli posiada). W ten sposób dowiesz się gdzie coś pominąłeś. Którego piórka dokładnie Ci brakuje... dowiesz się dopiero jak jeszcze raz przebiegniesz miasto ;) Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VERGILDH 28 Napisano 6 Kwiecień 2010 (edytowane) Na początek, jak mówi koleżanka wyżej. Później: http://www.gamesrada...118131317820094 Edytowane 6 Kwiecień 2010 przez AGArtha Pozwól, że przeprawię swoją plęć na prawidłową... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vetinari88 1 Napisano 6 Kwiecień 2010 Wielkie dzięki (; już znalazłem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 6 Kwiecień 2010 znalazłem zonk, zarówno w wenecji jak i we florencji, nie można wejść do wszystkich części miast, ... w wenecji, na placu św marka, jest taki filar z lwem, za nim jest woda, i dalej widać zabudowania, coś jak pałac albo kościół, kiedy chciałem się tam dostać napotkałem znajomą białą bariere, obszar niedostępny :confused: .. we florencji, za mostem złotników jakaś 1/3 miasta również, czy ktoś wie może jak odblkować te lokacje? z góry mówie, ze grę skończyłem, tylko nie mam full piórek, pytam sie, bo wcześniej byłem pewny, ze mam dostęp do full lokacji, noo jednak lipa ... w celach turystycznych chciałem tam poszwędać, ... wiecie może czy te dodatkowe misje co się dokupuje, to odblokowywują? gra świetna, w 95% ... Animus -5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 6 Kwiecień 2010 Mam to samo. Pewnie DCL odblokują te lokacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VERGILDH 28 Napisano 6 Kwiecień 2010 UP - dokładnie, u mnie to samo ;) Inna sprawa, że wątek z Animusem to według mnie doskonałe urozmaicenie rozgrywki - tylko czekam, na AC ileśtam, w którym nareszcie przyjdzie nam pokierować Desmondem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BPik 15 Napisano 6 Kwiecień 2010 Już widzę to skakanie po wieżowcach w Nowym Jorku :biggrin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 6 Kwiecień 2010 UP - dokładnie, u mnie to samo ;) Inna sprawa, że wątek z Animusem to według mnie doskonałe urozmaicenie rozgrywki - tylko czekam, na AC ileśtam, w którym nareszcie przyjdzie nam pokierować Desmondem :) no to se poczekasz, bo na szczęście AC3 będzie dalej Ezio ;) ... dla mnie ten wątek z Desmondem jest do bani, co część niszczy zakończenia całkiem fajnej historii, .. podróż w epokę, to jest to, teraźniejszość, samochody, broń palna dresik i jeansy ;P ... z całym szacunkiem, ale jak zrobią coś takiego to będzie to harakiri całej serii, ... w sumie, w AC2 zaczeli już wprowadzać broń palną, jakby po AC3 która ma być bezpośrednią kontynuacją, w 4 akcja przeniosła się do epoki baroku, albo rokoko i taki Paryż ... peruki, lakierki, szpady, no i muszkiety, to było by całkiem przyjemnie, i taki pomost by był nawiązany do tej broni palnej, to było by najbardziej logiczne, ... skok w teraźniejszość za wcześnie, ... a w przyszłość najlepiej nigdy :biggrin: ta seria jak dotąd, to jedyna gra w której można wirtualnie zwiedzać miasta w rozkwicie z najpięknieszych eopk, no prawdziwa kultura, i niech tak zostanie :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach