Skocz do zawartości
ONE

Co ostatnio czytałeś(aś), co czytasz? Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Trzy książki z uniwersum ME. Objawienie , Podniesienie i Odwet. Nie porywa niestety jedynie fajnie uzupełnia grę. Dowiadujemy się jak działa extranet albo jak liczy się czas w galaktyce. Poleciłbym tylko fanom serii reszta poczuje się rozczarowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zakończyłem Tajemnice Alchemika Scott'a Mariani. Polecam bez dwóch zdań. Świetny kryminał z świetną główną postacią jaką jest Ben Hope. A aktualnie czytam Mass Effect Odwet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koncze Jezus z Nazaretu, a teraz przyszedl wlasnie Długi marsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Szczerze mówiąc nie wiedziałem gdzie zamieścić takie pytanie więc czemu by nie stworzyć do tego specjalnego tematu. Tutaj piszmy Nasze pytania odnośnie czy warto przeczytać jakąś książke a odpowiedzi pamiętajmy by UZASADNIĆ. Również jeśli poszukujemy jakieś książki w danym klimacie to jest własnie temat do tego przeznaczony.

Więc tak się zastanawiam nad Wiedźminem właśnie ;) Jak to jest jeśli chodzi o książkę? Warto czy nie? Ogólnie pograłem jestem mega zadowolony i myślę że świat ten ujęty w słowa również by mnie wciągnął aczkolwiek wole zapytać. I od czego zacząć? Tzn. od jakiej części zacząć i jak iśc pokolei(o ile warto się brać. Patrz pytanie 1 :P )

Edytowane przez InF'ernaL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie wiedziałem gdzie zamieścić takie pytanie więc czemu by nie stworzyć do tego specjalnego tematu. Tutaj piszmy Nasze pytania odnośnie czy warto przeczytać jakąś książke a odpowiedzi pamiętajmy by UZASADNIĆ. Również jeśli poszukujemy jakieś książki w danym klimacie to jest własnie temat do tego przeznaczony.

Więc tak się zastanawiam nad Wiedźminem właśnie ;) Jak to jest jeśli chodzi o książkę? Warto czy nie? Ogólnie pograłem jestem mega zadowolony i myślę że świat ten ujęty w słowa również by mnie wciągnął aczkolwiek wole zapytać. I od czego zacząć? Tzn. od jakiej części zacząć i jak iśc pokolei(o ile warto się brać. Patrz pytanie 1 :P )

Klasyka polskiej fantastyki musi byc przeczytana. Oczywiscie musisz zaczac od dwoch zbiorow opowiadan jest tam nakreslone cale uniwersum wiedzmina , a pozniej siegasz po wlasciwa juz powiesc . Ogromny swiat , swietna narracja humor , milosc , krew .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywanie gry do książki jest nie na miejscu. To zupełnie inna liga. Sapkowski stworzył rewelacyjną książkę, która wywołuje wszelkie możliwe uczucia i reakcje u czytelnika. Kilka postaci pokochasz, kilka znienawidzisz. Książka potrafi rozbawić, przerazić, a na pewno wciągnąć jak bagno.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka polskiej fantastyki musi byc przeczytana. Oczywiscie musisz zaczac od dwoch zbiorow opowiadan jest tam nakreslone cale uniwersum wiedzmina , a pozniej siegasz po wlasciwa juz powiesc . Ogromny swiat , swietna narracja humor , milosc , krew .

Masz na myśli to że na początek "Coś się kończy, coś się zaczyna" tak? A potem już "Miecz Przeznaczenia" itd tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciekawiłą mnie ostatnio osoba Lwa Tołstoja i chciałbym się wgłębić w jego literaturę. Jednakże nie wiem od czego najlepiej zacząć. Miał ktoś styczność z tym autorem? Które książki polecacie na początek? A może bez różnicy za którą się zabiorę, bo wszystkie są dobre? Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyperion Dana Simmonsa. Polecam jak ktoś lubi klimaty Diuny Herberta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie czytam "Vademecum Teatromana" .. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu ukończyłem już ten Mass Effect Odwet ale zapomniałem napisać ^^ Ale zresztą co tutaj dużo pisać, fani na pewno się nie zawiodą i osobiście się przyjemnie czyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clive Cussler - Lodowa pułapka

Polecam. Jeszcze mam do przeczytania w domu 2 inne książki tego autora, a później lecę oddać do biblioteki i wypożyczyć kolejne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

William Shakespeare - "Żywot i śmierć Juliusz Cezara" [w przekładzie Macieja Słomczyńskiego]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autobiografia Ozzy`ego Osbourne`a. Fajna rzecz. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piołunowy las, Historia Czarnobyla Mary Mycio

:sleep:nuda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"W północ się odzieję". Zwieńczenie serii książek o młodej czarownicy, którą Pratchett popełnił jako odskocznię od głównego cyklu Świata Dysku. Całkiem sympatyczna. Najprawdopodobniej jedna z ostatnich książek Terry`ego.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie umiem czytać... gazete zwana FAKT czytałem (szczegolnie ostatnia strona ;) ) xD

Edytowane przez Maciek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo! Jesteśmy z Ciebie dumni. :)

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"W północ się odzieję". Zwieńczenie serii książek o młodej czarownicy, którą Pratchett popełnił jako odskocznię od głównego cyklu Świata Dysku. Całkiem sympatyczna. Najprawdopodobniej jedna z ostatnich książek Terry`ego.

Mowa o Tiffany Obolałej?

@topic

A ja też Pratchett, a dokładniej Straż, Straż pierwszą część serii o Straży Miejskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie.

Mam nadzieję, że Terry jednak dokończy zapowiedziane książki ze Świata Dysku, bo każda z nich daje mi mnóstwo frajdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jakby napisał coś O Rincewindzie bo to mój ulubiony bohater jego książek. :) I Pratchetta chyba też, w Niewidocznych Akademikach miałem wrażenie, że był wpychany w niektóre sytuacje na siłę.

Cóż, Coben ma Bolitara, Ludlum Bourne'a, Pratchett Rincewinda (oby).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi