TJHicks 49 Napisano 22 Kwiecień 2011 ''Miasteczko Salem'' polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 22 Kwiecień 2011 9 tom "Hiroszimy-Bosonogi Gen". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 25 Kwiecień 2011 Trzy książki z uniwersum ME. Objawienie , Podniesienie i Odwet. Nie porywa niestety jedynie fajnie uzupełnia grę. Dowiadujemy się jak działa extranet albo jak liczy się czas w galaktyce. Poleciłbym tylko fanom serii reszta poczuje się rozczarowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 27 Kwiecień 2011 A ja zakończyłem Tajemnice Alchemika Scott'a Mariani. Polecam bez dwóch zdań. Świetny kryminał z świetną główną postacią jaką jest Ben Hope. A aktualnie czytam Mass Effect Odwet :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 28 Kwiecień 2011 Świat według Clarksona :ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
art57 14 Napisano 17 Maj 2011 koncze Jezus z Nazaretu, a teraz przyszedl wlasnie Długi marsz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Szczerze mówiąc nie wiedziałem gdzie zamieścić takie pytanie więc czemu by nie stworzyć do tego specjalnego tematu. Tutaj piszmy Nasze pytania odnośnie czy warto przeczytać jakąś książke a odpowiedzi pamiętajmy by UZASADNIĆ. Również jeśli poszukujemy jakieś książki w danym klimacie to jest własnie temat do tego przeznaczony. Więc tak się zastanawiam nad Wiedźminem właśnie ;) Jak to jest jeśli chodzi o książkę? Warto czy nie? Ogólnie pograłem jestem mega zadowolony i myślę że świat ten ujęty w słowa również by mnie wciągnął aczkolwiek wole zapytać. I od czego zacząć? Tzn. od jakiej części zacząć i jak iśc pokolei(o ile warto się brać. Patrz pytanie 1 :P ) Edytowane 17 Maj 2011 przez InF'ernaL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 18 Maj 2011 Szczerze mówiąc nie wiedziałem gdzie zamieścić takie pytanie więc czemu by nie stworzyć do tego specjalnego tematu. Tutaj piszmy Nasze pytania odnośnie czy warto przeczytać jakąś książke a odpowiedzi pamiętajmy by UZASADNIĆ. Również jeśli poszukujemy jakieś książki w danym klimacie to jest własnie temat do tego przeznaczony. Więc tak się zastanawiam nad Wiedźminem właśnie ;) Jak to jest jeśli chodzi o książkę? Warto czy nie? Ogólnie pograłem jestem mega zadowolony i myślę że świat ten ujęty w słowa również by mnie wciągnął aczkolwiek wole zapytać. I od czego zacząć? Tzn. od jakiej części zacząć i jak iśc pokolei(o ile warto się brać. Patrz pytanie 1 :P ) Klasyka polskiej fantastyki musi byc przeczytana. Oczywiscie musisz zaczac od dwoch zbiorow opowiadan jest tam nakreslone cale uniwersum wiedzmina , a pozniej siegasz po wlasciwa juz powiesc . Ogromny swiat , swietna narracja humor , milosc , krew . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 18 Maj 2011 Porównywanie gry do książki jest nie na miejscu. To zupełnie inna liga. Sapkowski stworzył rewelacyjną książkę, która wywołuje wszelkie możliwe uczucia i reakcje u czytelnika. Kilka postaci pokochasz, kilka znienawidzisz. Książka potrafi rozbawić, przerazić, a na pewno wciągnąć jak bagno. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 19 Maj 2011 Klasyka polskiej fantastyki musi byc przeczytana. Oczywiscie musisz zaczac od dwoch zbiorow opowiadan jest tam nakreslone cale uniwersum wiedzmina , a pozniej siegasz po wlasciwa juz powiesc . Ogromny swiat , swietna narracja humor , milosc , krew . Masz na myśli to że na początek "Coś się kończy, coś się zaczyna" tak? A potem już "Miecz Przeznaczenia" itd tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rohas 0 Napisano 20 Maj 2011 Zaciekawiłą mnie ostatnio osoba Lwa Tołstoja i chciałbym się wgłębić w jego literaturę. Jednakże nie wiem od czego najlepiej zacząć. Miał ktoś styczność z tym autorem? Które książki polecacie na początek? A może bez różnicy za którą się zabiorę, bo wszystkie są dobre? Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 26 Maj 2011 Hyperion Dana Simmonsa. Polecam jak ktoś lubi klimaty Diuny Herberta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
venrav 7 Napisano 26 Maj 2011 Obecnie czytam "Vademecum Teatromana" .. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 26 Maj 2011 Jakiś czas temu ukończyłem już ten Mass Effect Odwet ale zapomniałem napisać ^^ Ale zresztą co tutaj dużo pisać, fani na pewno się nie zawiodą i osobiście się przyjemnie czyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafal_PL 0 Napisano 27 Maj 2011 Bezsennosc- Kinga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel-PL 492 Napisano 28 Maj 2011 Clive Cussler - Lodowa pułapka Polecam. Jeszcze mam do przeczytania w domu 2 inne książki tego autora, a później lecę oddać do biblioteki i wypożyczyć kolejne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
venrav 7 Napisano 28 Maj 2011 William Shakespeare - "Żywot i śmierć Juliusz Cezara" [w przekładzie Macieja Słomczyńskiego] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dornen 0 Napisano 29 Maj 2011 Autobiografia Ozzy`ego Osbourne`a. Fajna rzecz. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snejkiPL 15 Napisano 6 Czerwiec 2011 Piołunowy las, Historia Czarnobyla Mary Mycio :sleep:nuda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 8 Czerwiec 2011 (edytowane) "W północ się odzieję". Zwieńczenie serii książek o młodej czarownicy, którą Pratchett popełnił jako odskocznię od głównego cyklu Świata Dysku. Całkiem sympatyczna. Najprawdopodobniej jedna z ostatnich książek Terry`ego. Edytowane 8 Czerwiec 2011 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek. 0 Napisano 11 Czerwiec 2011 (edytowane) ja nie umiem czytać... gazete zwana FAKT czytałem (szczegolnie ostatnia strona ;) ) xD Edytowane 11 Czerwiec 2011 przez Maciek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 11 Czerwiec 2011 (edytowane) Brawo! Jesteśmy z Ciebie dumni. :) Edytowane 11 Czerwiec 2011 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M Pejn 223 Napisano 12 Czerwiec 2011 "W północ się odzieję". Zwieńczenie serii książek o młodej czarownicy, którą Pratchett popełnił jako odskocznię od głównego cyklu Świata Dysku. Całkiem sympatyczna. Najprawdopodobniej jedna z ostatnich książek Terry`ego. Mowa o Tiffany Obolałej? @topic A ja też Pratchett, a dokładniej Straż, Straż pierwszą część serii o Straży Miejskiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 12 Czerwiec 2011 Dokładnie. Mam nadzieję, że Terry jednak dokończy zapowiedziane książki ze Świata Dysku, bo każda z nich daje mi mnóstwo frajdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M Pejn 223 Napisano 13 Czerwiec 2011 Najlepiej jakby napisał coś O Rincewindzie bo to mój ulubiony bohater jego książek. :) I Pratchetta chyba też, w Niewidocznych Akademikach miałem wrażenie, że był wpychany w niektóre sytuacje na siłę. Cóż, Coben ma Bolitara, Ludlum Bourne'a, Pratchett Rincewinda (oby). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach