Patricko 8082 Napisano 15 Sierpień 2010 Bagley, możesz mi powiedzieć jeszcze na jakim kółku Ty jeździsz? Bo zamierzam właśnie sobie sprawić i poważnie myślę nad DFGT, a z tego co pamiętam to chyba Ty właśnie śmigasz na kole, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bagley 3 Napisano 15 Sierpień 2010 http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13278 po pierwsze 14 września premiera OCB? Patricko Ja śmigam na G25, przedtem miałem DFP z którego byłem zadowolony służyła mi dobre 4 lata i nic się nią nie działo, dużo ludzi teraz kupuje DFPGT. Jak coś to tu masz porządną recenzje http://simracing.pl/forum/f197/logitech-driving-force-gt-9382/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nathim 0 Napisano 15 Sierpień 2010 Ja w Marcu kupiłem DFGT testowałem na GT5 P i NFS:Shift i naprawdę było dobrze, kolosalna różnica w stosunku do tańszych modeli, od sąsiada pożyczałem jakiś tańszy model Logi ( nie pamiętam modelu coś koło 230 zł na ban miał FF ) i jest bardzo duża różnica oczywiście na korzyść DFGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 16 Sierpień 2010 Bagley, możesz mi powiedzieć jeszcze na jakim kółku Ty jeździsz? Bo zamierzam właśnie sobie sprawić i poważnie myślę nad DFGT, a z tego co pamiętam to chyba Ty właśnie śmigasz na kole, co? Od siebie mogę dodać, że zainwestowanie około 350 zł w DFGT było najlepiej wydanymi pieniędzmi przeze mnie w ostatnim czasie. Jak za tą cenę dostaniesz "prawie" idealne kółko. Brak sprzęgła i plastikowo/gumowe wykonanie to jedyne minusy. Jak stać Cię na wydanie kilku stówek więcej, to bierz śmiało G25/27. Ale jak dla mnie (mało czasu na granie), to GFGT to strzał w dziesiątkę. Polecam. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 16 Sierpień 2010 Patricko, ja posiadam dfgt i jestem bardzo zadowolony, naprawde swietne odczucia w czasie jazdy i nie zamienilbym na zadna inna (poza g25 albo g27 ;P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bagley 3 Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) G27 na razie bym sobie odpuścił, no chyba,że masz do wydania ponad tysiąc złotych. Jak dobrze poszukasz to na allegro znajdziesz G25 za 500-600zł z gwarancją :) A jak nie to bierz DFP GT :) Edytowane 16 Sierpień 2010 przez Bagley Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) No raczej skusze się na DFGT, głównie ze względu też na ilość przycisków na kierownicy. Siedzę w takim miejscu jak gram na kierze, że nie mam do niczego dostępu, także im więcej przycisków tym lepiej po prostu. Jednego się tylko obawiam, że zamiast manetek są te przyciski i przy większych skrętach mogę nie wrzucić/zrzucić biegu w czasie, tzn. na F1 i tak będę grać z małym skrętem, ale głównie chodzi mi o takie GT5. I jeszcze jedno. Jak się zmienia kąt skrętu na DFGT przy graniu na konsoli? Jest możliwość zmiany w czasie rzeczywistym? Czyli jadę sobie przypuśćmy jeden tor na małym skręcie, a przychodzi takie Monako i chce na szybko zmienić na większy skręt, jest to możliwe w ogóle? Zastanawia mnie właśnie jak to się zmienia w przypadku konsoli, bo na PC to są sterowniki i chwila roboty tylko. Edytowane 16 Sierpień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 16 Sierpień 2010 I jeszcze jedno. Jak się zmienia kąt skrętu na DFGT przy graniu na konsoli? Jest możliwość zmiany w czasie rzeczywistym? Czyli jadę sobie przypuśćmy jeden tor na małym skręcie, a przychodzi takie Monako i chce na szybko zmienić na większy skręt, jest to możliwe w ogóle? Zastanawia mnie właśnie jak to się zmienia w przypadku konsoli, bo na PC to są sterowniki i chwila roboty tylko. Niestety nie ma. Każda gra automatycznie dobiera zakres skrętu dla DFGT. Dziwne, bo starszy model DFP miał kombinację klawiszy powodującą zmiany stopnia skrętu (2 zakresy). Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) Hmm czyli jak to dokładnie działa? Weźmy dla przykładu NFS:Shifta. Gdzieś czytałem, że obsługuje on 900 stopni obrotu. Czyli tylko na takim skręcie będę mógł jeździć? Nie da się wtedy tego zmienić na mniejszy jak nie ma nic w opcjach gry? Bo takie kręcenie to idzie się zajechać, szczególnie w szybszych grach. Dla mnie idealny skręt to tak góra do 400 stopni, wtedy mi się super śmiga. Bo 900 stopni to fajne jest, ale raczej do zabawy niż konkretnej jazdy. Albo chociażby w GT5: Prologue, też chyba obsługuje 900 stopni o ile dobrze kojarzę, to nie pojeżdżę na mniejszym skręcie? Napisałem też o tym na forum Logitech'a bo trochę się zgubiłem jeśli chodzi o ustawianie tego kąta skrętu kiery. Domyślam się, że z G25/G27 sprawa wygląda podobnie na konsoli. Edytowane 16 Sierpień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 16 Sierpień 2010 Hmm czyli jak to dokładnie działa? Weźmy dla przykładu NFS:Shifta. Gdzieś czytałem, że obsługuje on 900 stopni obrotu. Czyli tylko na takim skręcie będę mógł jeździć? Nie da się wtedy tego zmienić na mniejszy jak nie ma nic w opcjach gry? Bo takie kręcenie to idzie się zajechać, szczególnie w szybszych grach. Dla mnie idealny skręt to tak góra do 400 stopni, wtedy mi się super śmiga. Bo 900 stopni to fajne jest, ale raczej do zabawy niż konkretnej jazdy. Albo chociażby w GT5: Prologue, też chyba obsługuje 900 stopni o ile dobrze kojarzę, to nie pojeżdżę na mniejszym skręcie? Napisałem też o tym na forum Logitech'a bo trochę się zgubiłem jeśli chodzi o ustawianie tego kąta skrętu kiery. Domyślam się, że z G25/G27 sprawa wygląda podobnie na konsoli. Dokładnie tak jest. Jeśli gra obsługuje 900 stopni, to tak hula. W GT5P jest właśnie obsługa 900, ale nie przeszkadza to w grze, jest wręcz naturalne... dopóki nie kupimy bolidu F1 2007... tutaj to już razi. W F1 2010 pewnie gra zafiksuje kierownicę na jakieś 200 stopni, ale tak już będzie dla wszystkich GP bez możliwości regulacji... Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bagley 3 Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) Domyślam się, że z G25/G27 sprawa wygląda podobnie na konsoli. Tak to działa na wszystkie kierownice nawet na G27, wszystko zależy od producentów jak ustawili poziom skrętu... w GT5 fajnie się hula przy 900stopni w seryjnym aucie .. ale jak się kupi F1 to już żal dupsko ściska Edit: No niestety to nie pc, gdzie się rzuci sterowniki i ustawieniach ustawi się promień skrętu .. a szkoda,ze nie ma czegoś takiego na konsolce :) Edytowane 16 Sierpień 2010 przez Bagley Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) No właśnie, przecież w GT5 jest masa aut, to w każdym będzie 900 stopni? Na forum gtplanet poczytałem, że podobno będzie tak, że stopień skrętu będzie się dostosowywał do samochodu. Czyli pewnie zwykłe turystyczne 900 stopni, sportowe może koło 450 stopni, a tej najmocniejsze fury koło 200 stopni, ale to moje domysły tylko. W każdym razie zmartwił mnie troszkę ten fakt, że nie można tego w żadnym stopniu regulować i w pełni jesteśmy uzależnieni od producentów gry jak to sobie tam ustawili. EDIT: Co do sklepików to dokładnie dowiedziałem się jak sprawa wygląda: - www.ultima.pl - wersja angielska (jak pojawi się wersja polska, to pojawi się osobna oferta, z tym, że wersja pl będzie o około 20zł droższa) - www.grymel.pl - wersja angielska - www.allgame.pl - wersja angielska - www.gameover.pl - z jakim opisem na aukcji zamówisz, taką dostaniesz (obecnie tylko angielska) - www.3kropki.pl - wersja polska - www.sklep.gram.pl - wersja polska Edytowane 16 Sierpień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Sierpień 2010 (edytowane) Przepraszam że post pod postem, ale chciałem, żeby wszyscy jak najszybciej zobaczyli video. Jest pierwszy gameplay z gamescomu! Niestety póki co bez dźwięku, ale po prostu to wygląda zabójczo! Nic więcej nie mówię, tylko wklejam link, żebyście też cieszyli oczy tym cudeńkiem. http://www.gamersyde.com/stream_f1_2010_gc_monaco-16610_en.html EDIT: Po obejrzeniu i ochłonięciu to póki co jak widać jest dobrze, a nawet bardzo. System kar widać sprawuję się bez zarzutu. Wyjazd z garażu również fajna sprawa, ale to już było wiadome. Co mnie martwi, to że po straceniu przedniego skrzydła w ogóle nie stracił przyczepności. Ale tutaj stawiam po prostu na najbardziej arkadowe ustawienia w grze, gdzie możliwe, że zniszczenia są tylko z wyglądu, tak żeby każdy mógł bez problemu pograć, a nie że na pierwszym zakręcie od razu dzwon. Miałem sporą nadzieję na zobaczenie kamery bezpośrednio z kokpitu, bo T-Cam sprawuję się na 6 jak na razie. Mimo wszystko jest sporo materiałów przed nami, także czekamy. Również widać naszego Kubicę przez pewien czas :D Edytowane 18 Sierpień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 18 Sierpień 2010 Masakra jak ta gra wyglada. Chcialbym zobaczyc filmik w HD na telewizorze.. Ustawienia ewidentnie arcade. Poza tym ten kolo nie umie jezdzic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 18 Sierpień 2010 No to wiem na co przeznaczę pieniądze z mafii 2 ,gra prezentuję się super wowowowow wręcz krzyknę ,grafa -krajobraz nawet na tym filmiku wygląda świetnie ,same bolidy F1 są super wykonane ,fizyka jazdy nie wiem bo sam nie testowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Sierpień 2010 (edytowane) O 15 jeździł podobno Adrian Sutil na stanowisku gamescomu, także czekamy póki co na video. Śledzę oficjalny temat na forum CM cały czas, także myślę, że powinno się coś w końcu nowego pojawić jeszcze dzisiaj. Wielu narzekało na to video, że ciągle jest jakiś dziwny filtr nałożony. Co się okazję nieprawdą, bo nawet sam członek z CM powiedział, że to video zostało jakoś dziwnie nagrane, a kolory wyglądają zupełnie inaczej. Co nie zmienia faktu, że to F1 zapowiada się fantastycznie dla nas. Wiedziałem od samego początku, jak tylko CM kupiło licencje na F1, że zrobią z tego świetną grę. A tutaj owe stanowisko (to nie Adrian Sutil jakby coś XD ): Z miłą chęcią zasiadłbym w takim kokpicie :D Jak widać CM ma nawet własny bolid. Testowana jest chyba wersja na PC z tego co czytałem, także i kierownica nie przypomina mi żadnej popularniejszej. EDIT: Kolejny filmik, tym razem Montreal (dalej podobno nie A. Sutil), a kiera chyba Xboxowa tym razem z tego co dobrze widzę: Filmik od razu w wersji HD. Co mi się podoba to to, że AI w końcu jest wymagające! Koniec z durnym wyprzedzaniem na każdym zakręcie, gdzie po kilku okrążeniach jesteśmy już pierwsi. Tutaj jak widać trzeba walczyć zaciekle o każdą pozycję! Jak w prawdziwej F1. Gość stracił kilka pozycji na pierwszym zakręcie, a potem odzyskał tylko jedną, mimo że jechał przyzwoicie. To mi się podoba! EDIT2: Jest i Sutil! (Fotka najwyraźniej została usunięta z tego co widzę) Edytowane 18 Sierpień 2010 przez Patricko 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZBENEK 2 Napisano 18 Sierpień 2010 Gra wygląda świetnie, ale kupię ją (o ile) dopiero jak wyżyję się w GT5, a samo F1 2010 zejdzie z ceny.. Jak patrzę na te filmiki to zastanawiam się czy telewizorów w bardziej "męskich" rozmiarach im zabrakło... :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 18 Sierpień 2010 O kurde, wyglada nieziemsko! No to chyba tez wyladuje u mnie w czytniku w bardzo szybkim tempie, podobnie jak GT5, podobnie jak Borsuk pieniazki ktore mialy byc przeznaczone na mafie pojda na f1 xD Jako maniak toru Monaco musze akurat zglosic ze jest tutaj jeden minusik :P A dokladnie chodzi o miejsce za zakretem przy kasynie, po lewej jest tam takie wzniesienie gdzie w realu kierowcy zawsze szeroko omijaja lukiem, tutaj nawet za bardzo tego nie zauwazylem :P Zobaczcie 25 sek :P I porownajcie do filmiku Patricko i 51 sek . Taki upierdliwy jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 18 Sierpień 2010 No wyglada to tak jak powinno. Ta kamera ktora koles jezdzi bedzie moja. Ta z kokpitu wydaje mi sie jakby bylo malo z niej widac. Fakt moze i bardziej realistycznie ale no nie wydaje mi sie abym uzywal tej kamery. Kierownice tutaj musi miec kazdy kto chce zaistniec w online (i chyba w expert mode tez). Juz proponuje robic zgloszenia do ligi f1 :) Cos czuje ze z Patricko to poprowadzimy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Sierpień 2010 (edytowane) Prezentacja całego stanowiska: Bardzo fajne panie widać w tle :D Co ligii to tak, jest 12 miejsc, z czego 2 już zajmujemy ja i error, ale to dopiero jak się singla obgra i pozna grę. W każdym razie więcej informacji na temat naszej małej ligi wkrótce :) Edytowane 18 Sierpień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bagley 3 Napisano 18 Sierpień 2010 do ligi ja sie moge zapisac o ile na padzie bedzie mozna jechac ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 18 Sierpień 2010 jesli chcecie mozecie juz do mnie pisac na pw w sprawie zapisania sie do takowej ligi. Oczywiscie kto pierwszy ten lepszy. W przypadku gdy bedzie wiecej osob niz 24 pomyslimy o 2 ligach (1 i drugiej). Pozatym ci co sie zglosza teraz ne jest powiedziane ze maja gwarantowany wystep w lidze. Gdy juz gra sie pojawi i z Patricko zdecydujemy kiedy taka lige mozna zaczac wowczas wysle zapytanie do kazdego (wg tego jak sie ludzie zglaszali) o to czy jest dalej chetny do grania. Na odp bedzie mial np kilka godzin. W razie cus to przez pw pisac bo wowczas nawet jak jestem w pracy to i tak na tel dostane maila z wiadomoscia. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 18 Sierpień 2010 Ja bankowo zaklepuje jedno miejsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 18 Sierpień 2010 no to kolega zglosil sie jako pierwszy. mala uwaga, w zwiazku z tym ze to jest temat o grze samej to ja tutaj nikomu nie chce mieszac sprawami ligi. Zatem kazdy kto sie zglosi otrzyma odemnie link do mojego prywatnego forum do tematu o lidze. tam bedziemy dyskukowac o tym i o tamtym apropos lig. Ten temat na forum jest dostepny odrazu bez rejestracji, aby bylo latwo i szybko. dziekuje za uwage. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Sierpień 2010 (edytowane) Co do ligi to tak jak mówię, najpierw singla trzeba obgrać co by się po prostu z grą obyć. Potem jak już będzie żądza grania w sieci to się zacznie i zobaczymy jak długo to pociągnie. Co do miejsc to może nie 24 tak jak error mówi, bo w sieci może grać 12 osób. Ale kilku rezerwowych niech też będzie, bo nie wiadomo ile osób odpadnie podczas grania. Założyliśmy sobie takie coś, że jak nie będzie kogoś 3 razy (bez wcześniejszego powiadomienia) to -25 punktów (to się jeszcze obgada ile punktów dokładnie). Jak kogoś nie będzie 5 razy (bez względu czy poinformowane czy nie) to wylatuje i na miejsce tego kogoś wskakuje ktoś z rezerwowych. Ja mam cały szablon w Excelu już przygotowany, także wszystko będzie ładnie i schludnie prowadzone. Wyścig będzie się organizowało co tydzień lub dwa, to też kwestia do obgadania. W każdym razie chyba najlepiej w weekendy wieczorem, bo chyba większość ma wtedy czas. Ale jak to wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie to się zobaczy. PS. Chętni niech się zgłoszą do Errora po ten link. Ja jeszcze wszystko dokładnie napiszę jak powstanie osobny temat w dziale Online, co i jak. Także nikt nie przeoczy, nie ma obaw. Jeszcze sporo czasu jest. Edytowane 18 Sierpień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach