Skocz do zawartości
ONE

Pro Evolution Soccer 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety w to wątpie , niby korzystali przy tworzeniu z opiji fanów ale niewiem kaj szło te opinie głosic :P to bym im o tym napisal

Jakby korzystali z tworzeniu z opinii fanów to by zwrócili uwagę że coraz wiecej osób wymaga przynajmniej połowy ilości lig co w fife + licencji. Jakby w PES'ie była liga Polska to bym go odpalał nie tylko wtedy gdy wpadną kumple. Owszem gra się fajniej ale moim zdaniem to już trochę kiszka grać reprezentacją niemiec a tam żadnego poprawnego nazwiska. Owszem zaraz ktoś powie że Pesie nie o to chodzi, że jest grywany i daje wielką frajdę.... a zastanówcie się... jedno nie wyklucza drugiego. nie lepiej by było mieć grywalność i licencje na 20lig? Przecież to możliwe ale szkoda im kasy czy trudu w załatwieniu tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby korzystali z tworzeniu z opinii fanów to by zwrócili uwagę że coraz wiecej osób wymaga przynajmniej połowy ilości lig co w fife + licencji. Jakby w PES'ie była liga Polska to bym go odpalał nie tylko wtedy gdy wpadną kumple. Owszem gra się fajniej ale moim zdaniem to już trochę kiszka grać reprezentacją niemiec a tam żadnego poprawnego nazwiska. Owszem zaraz ktoś powie że Pesie nie o to chodzi, że jest grywany i daje wielką frajdę.... a zastanówcie się... jedno nie wyklucza drugiego. nie lepiej by było mieć grywalność i licencje na 20lig? Przecież to możliwe ale szkoda im kasy czy trudu w załatwieniu tego.

Na konsolowa wersje PESa tez mozna sciagnac specjalnego OFa, ktory poprawia wszystko nazwiska dodaje licencjonowane druzyny, twarze itd itd, gdzies tutaj byl podany na ktorejs stronie, niestety taka jest polityka Konami, choc niekiedy nie jest to ich wina bo fifa od ea sports ma wykupione prawa do kilku lig na wylacznosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie byłoby lepiej. Wolę ją taką jaką jest. Kiedyś FIFA miała licencje na wszystko, a ISS leciał na wymyslonych nazwiskach i nazwach klubów, co nie przeszkadzao mu wbić w ziemię produktu EA. Jeśli KONAMI miałoby wykładać kupę kasy na licencje tak słabych lig jak polska ORANGE EKSTRAKLASA, to nie kalkulowałoby się im bawić w produkcje gry. Ostatecznie ile osób gra tymi drużynami? Jeśli jesteś fanem któregoś z naszych zespołów, to możesz sobie odpowiednio wyedytować konkretną ligę i tyle.

Na konsolowa wersje PESa tez mozna sciagnac specjalnego OFa, ktory poprawia wszystko nazwiska dodaje licencjonowane druzyny, twarze itd itd, gdzies tutaj byl podany na ktorejs stronie, niestety taka jest polityka Konami, choc niekiedy nie jest to ich wina bo fifa od ea sports ma wykupione prawa do kilku lig na wylacznosc.

Jest jak pisze ALOL. Pierwszy raz mogę podpisać sie pod tym co napisałeś. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jak pisze ALOL. Pierwszy raz mogę podpisać sie pod tym co napisałeś. ;)

Co nie :).

Co do lig to oczywiscie ze wszyscy wolelibysmy zeby bylo ich jak najwiecej licencjonowanych lacznie z naszym zalosnym pseudopilkarskim tworem zwanym Ekstraklasa, ale niestety tu juz rzadza pieniadze i wiadomo ze EA ma ich wiecej. Ale koncem koncow wazniejsza jest grywalnosc niz orginalne koszulki. Poza tym istnieja oddani fani ktorzy co roku roba option file do sciagniecia i problem praktycznie znika. Jest to pewna niedogodnosc ale nie dramat.

Co do przechwalanek i roznego rodzaju PR to lepiej niech Konami nie gada jak bedzie tylko sie skupi na tym zeby bylo dobrze, jak dawniej. Niech produkt mowi sam za siebie.

Jak dla mnie to moze to byc nawet PES 2009 z dobrze dzialajacym online, z aktualnymi ekipami i statystykami, bez wslizgow komputera - i bede happy.

Chociaz i tak zrobie jak Bejnar:

Jaki by ten pes nie był i tak kupuję!
:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno niedługo ma być demo tak podaje pewne źródło szkoda tylko że nie ma podanej daty <_< Mam nadzieje że w ten czwartek ale pewnie tak się nie stanie :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno niedługo ma być demo tak podaje pewne źródło szkoda tylko że nie ma podanej daty <_< Mam nadzieje że w ten czwartek ale pewnie tak się nie stanie :confused:

mogloby byc w czwartek to odrazu z fifa by sie porownalo. ale konami sie nie spieszy pewnie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogloby byc w czwartek to odrazu z fifa by sie porownalo. ale konami sie nie spieszy pewnie :/

Lepiej niech sie nie spiesza niz potem sie tlumacza ze demo bylo jakims wczesnym buildem czy cos.. Bardzo duzo ludzi na podstawie dema podejmie decyzje czy kupic ich gre czy konkurencji i mam nadzieje ze Konami zdaje sobie z tego sprawe. Ja i tak kupie PESa ale oczywiscie wolal bym zeby wiecej ludzi go kupilo niz "Transmisje" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej niech sie nie spiesza niz potem sie tlumacza ze demo bylo jakims wczesnym buildem czy cos.. Bardzo duzo ludzi na podstawie dema podejmie decyzje czy kupic ich gre czy konkurencji i mam nadzieje ze Konami zdaje sobie z tego sprawe. Ja i tak kupie PESa ale oczywiscie wolal bym zeby wiecej ludzi go kupilo niz "Transmisje" :)

jak po zagraniu w demo stwierdze ze nie ma duzej roznicy miedzy pes 2009 a 2010 to zostane przy starym.

btw w demie mogliby dac mozliwosc zagrania calego meczu a nie tylko jednej połowy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to moze to byc nawet PES 2009 z dobrze dzialajacym online, z aktualnymi ekipami i statystykami, bez wslizgow komputera - i bede happy.

Te wślizgi mnie faktycznie irytują, ale da się to zniwelować poprzez ustawienie kontroli zawodników na "ręczne" i ciągłe nadzoworowanie działań grajków.

Poprawiony tryb online byłby wystarczającym ulepszeniem i zachęcił do zakupu nowego PESa.

PS. oglądałem dziś na HYPER fragment prezentacji FIFki10 z GAMESCOM i stwierdzam z całym przekonaniem, że KONAM może być spokojne o swoją klientelę. EA ulepszyło, już i tak rewelacyjnych, bramkarzy, obrona może wybijać piłkę sprzed głowy wyskakującego (widziałem to na filmiku z targów) przeciwnika i nie kończy się to faulem, czy też przewrócić biegnącego po skrzydle pomocnika taranując go od tyłu i też nic "złego" ich nie spotyka. Kpina. Gra ułatwia nam rozgrywkę, bo piłkarze zrobią wszystko, zebyśmy ich dosztrzegli i wykorzstali wszystkie możliwości. Wybronią, strzelą, czy też wyłapią każdą piłkę, a przynajmniej będą się to starali zrobić. Reasumując, świetnie się bawię grając w FIFkę po sieci, ale jak będę chciał zagrać w piłkę na konsoli, to wybiorę PESika.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema czy pes 10 ma licencje na lige mistrzów ???????

nie ma. To co pisaliśmy wielokrotnie na wcześniejszych stronach, przechwałki KONAMI o LM w PESach i informacje na wszystkich serwisach po wpisaniu "PES 2010 champions league" to bujda :rolleyes:

Poszukaj chociaż 30 sekund zanim zadasz beznadziejne, niepotrzebne pytanie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak po zagraniu w demo stwierdze ze nie ma duzej roznicy miedzy pes 2009 a 2010 to zostane przy starym.

btw w demie mogliby dac mozliwosc zagrania calego meczu a nie tylko jednej połowy :/

Jak po zagraniu w demko PES2010 stwierdze że nie ma dużej różnicy to się przerzucę na fife. Po zagraniu w demko fify10 mogę napisać że konkurencja nie śpi, szkoda tylko że seabass i spółka tego nie widzą... przydało by się troszkę pokory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie będę się oszukiwał i tak kupię pes 2010 żeby mnie znajomi nie ogrywali w najnowszą część :) muszę potrenować. Nawet jakby się prawie nic nie zmieniło względem 2009 to i tak trzeba sie przerzucic na "dyszke" :) i to TYLKO od konami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raczej nie kupie, coraz mnie ludzi gra w PES , w eslu coraz mnei ladderow , malo tego ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo sporo osób przez lagi dało sobie spokój z graniem wyczynowym. Jeśli online w 2010 będzie na poziomie PES5/6 to na pewno laddery też się pojawią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak po zagraniu w demko PES2010 stwierdze że nie ma dużej różnicy to się przerzucę na fife. Po zagraniu w demko fify10 mogę napisać że konkurencja nie śpi, szkoda tylko że seabass i spółka tego nie widzą... przydało by się troszkę pokory.

Faktycznie FIFka 10 daje radę. Aż się zdziwiłem. Nie jest to tak dobra gra jak PES, ale zaczyna wykraczać poza arkadówkę i to powinno atchnąć ludzi z KONAMI duchem walki. Dalej łatwiej jest bramkarza przerzuić niż minąć, ale da się to zrobić, natomiast faule odgwizdywane są częściej, choć do realizmu nadal bardzo dużo brakuje, to jednak EA ostro wkracza w kompetencje profesorskiego PESa... Czekam na PESika2011, bo w tegorocznym pewno nie spodziewali się takiego ataku konkurencji... Czekam na demko, może się zdziwię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie FIFka 10 daje radę. Aż się zdziwiłem. Nie jest to tak dobra gra jak PES, ale zaczyna wykraczać poza arkadówkę i to powinno atchnąć ludzi z KONAMI duchem walki. Dalej łatwiej jest bramkarza przerzuić niż minąć, ale da się to zrobić, natomiast faule odgwizdywane są częściej, choć do realizmu nadal bardzo dużo brakuje, to jednak EA ostro wkracza w kompetencje profesorskiego PESa... Czekam na PESika2011, bo w tegorocznym pewno nie spodziewali się takiego ataku konkurencji... Czekam na demko, może się zdziwię.

Według mnie to FIFA już dawno wyszła poza Arcade, a nowa edycja utwiedziła mnie w tym przekonaniu. Co więcej śmiem twierdzić że to PES obecnie jest bardziej schematyczny, a jego skostniała mechanika rozgrywki jest już troszkę przestarzała. Wiesz 6-7 lat temu FIFA była dnem a PES był cacy, ale Jak już napisałem wcześnie Seabass osiadł na laurach. Obecnie mogę go nazwać "złotoustym" i zastanawiam się czego zabraknie w nowej edycji... przypomnę że Bundesligi nie będzie - czego jeszcze zabraknie z buńczucznych zapowiedzi?

Jestem Fanem PESa ale jak nie będzie zmian to ten rok należy do FIFY10 - mi się w nią gra naprawdę sympatycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FIFA nie wyszła poza arkadókę. Nie zrobi tego dopóki nie zacznie kłąść nacisku na rozgrywkę taktyczną, tak jak to robi "schematyczny" (podobnie jak sama dyscyplina sportu zwana piłką nożną) zamiast na machanie trików. FIFA 10, a raczej jej demo, pokazuje, że EA zmierza w dobrym kierunku. Pożyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FIFA nie wyszła poza arkadókę. Nie zrobi tego dopóki nie zacznie kłąść nacisku na rozgrywkę taktyczną, tak jak to robi "schematyczny" (podobnie jak sama dyscyplina sportu zwana piłką nożną) zamiast na machanie trików. FIFA 10, a raczej jej demo, pokazuje, że EA zmierza w dobrym kierunku. Pożyjemy zobaczymy.

taa i pewnie taktyczna strona w pesie skończy się jak co roku na tym że w środku tłok a na skrzydłach hula wiatr. Tak czy owak skończy temat zanim wywołamy wojenkę. Jak to napisałeś - pożyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wiatr powiewać, ale jak się sprytnie poustawia zespół to już tak łatwo nie jest. ;) Znasz serię, więc wiesz, ze różnie z tym bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wiatr powiewać, ale jak się sprytnie poustawia zespół to już tak łatwo nie jest. ;) Znasz serię, więc wiesz, ze różnie z tym bywa.

ano znam, ale jak Ci napisałem już w topicu fify, aż takim ortodoksyjnym fanatykiem nie jestem mimo że z ISS/PES jestem od czasów szaraka, a zdarzało mi się pograć też w Arcadowy pierwowzór na SNESie, mam swoje zastrzeżenia do serii i naprawdę jestem jednym z tych co chcą zmian. Naprawdę sterowanie krzyżakiem dziś jest nieporozumieniem. Ot takie moje zdanie.

Edytowane przez pchylin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę sterowanie krzyżakiem dziś jest nieporozumieniem.

O czym Ty piszesz? Przeciez w PES mozna sterowac i krzyzakiem i analogiem. Poza tym nie zgadzam sie ze jest to nieporozumieniem. Ja gram w PESa od zawsze krzyzakiem i zawsze bede gral. Chyba ze to rzekome sterowanie 360 stopni bedzie stanowilo istotna roznice to moze sie sprobuje przestawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chcę zmian, ale tylko niezbędnych. Gra jest ok, potrzebuje jednak pewnych poprawek, o których wszysycy wiemy, wszak jesteśmy fanami tej serii od lat. Konkurencja się zaostrza. PES jest rewelacyjny, ale jak prześpią właściwy moment, to niestety ale obudzą się z ręką w nocniku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cwir

owszem można, ale spróbuj wykonać "fejnta" analogiem...

o samoczynnej ruletce nie wspomnę...

@KopaczK

Właśnie dochodzimy do sedna sprawy. Seabass zawstydzony mówi po GC, że to stary build pokazali i że nowy jest lepszy. Sorki, ale jak KCET pokazuje w Europie (główny rynek PESa) stary build to strzela sobie samobója. Na domiar złego na Blogu PES2010 jest napisane że są zadowoleni z pokazu na GC...hmmm... kurde wyjdzie na to że jedyną zmianą poza grafą będzie coroczny balans między atakiem , a obroną.

Moim zdaniem oni już się obudzili z ręką w nocniku...

mimo to czekam na demo, obym się pomylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samoczynna ruletka "znika" po nabraniu wprawy.

Może i racja, ale jak piszę, liczę na 2011. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi