Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z rozmowami głosowymi podczas gry. Muszę mieć headset żeby słyszeć co mówią gracze? Jak na razie korzystam z głośników TV i jestem głuchy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze musisz być w teamie z ludżmi którzy mają headset nie chodzi tu oczywiście o całą drużynę 12 osobową tylko podzespoły max 4 osobowe.Nie musisz mieć słuchawki żeby ich słyszeć.Jeśli jesteś w podzespole to słyszysz max 4 osoby nigdy nie usłyszysz całej drużyny nawet jakby wszyscy mieli HS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że gracze powinni zbojkotować tą grę na PS3, skoro robi się nas w przysłowiowego ch*ja, mamy gorzej wykonaną grę a płacimy za to taką samą cenę jak Xbox'owcy. Minęły 4 lata od premiery PS3, ci idioci powinni już się nauczyć jak powinno się programować gry i wykonywać konwersje. Żałosne.

Stary nikt nie będzie bojkotować BC2 bo to jest genialna gra. Dlaczego mamy rezygnować z kilkudziesięciu lub nawet kilkuset godzin znakomitej zabawy? Tylko dlatego, że tekstury na klocku wyglądają lepiej? Jakoś mi się to nie widzi. Różnice nie są diametralne, więc nie ma co się czepiać..... Dostaniemy pełny i dopracowany produkt.

Jeśli nie wyczułem ironii w Twoim poście i nie pisałeś poważnie to zignoruj moje uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka opcja w PS3 -> Ustawienia -> Ustawienia gry -> Zwiekszanie rozdzielczosci PS -> Pelny Ekran.

Nie wiem jak to dziala na monitorze ale moj full hdek sobie radzi, i chodz moja luneta snajperska juz nie przypomina klockow lego (jak bylo w becie) tak niektore elementy sa ciut poszarpane.

Faktycznie, jest CIUT lepiej... Brakowalo mi wlasnie tego 1 slowa... "klocki lego" - bardzo trafne porownanie :D Jednak ta analiza (Xbox360 vs PS3) wykazala, ze to nie jest przypadlosc mojego monitora - faktycznie wygladzanie w tej grze jest skopane na maxa.. Nie wiem czym sie tak wszyscy zachwycaja... Ta gra wyglada doslownie jak klocki lego (xD)... Strasznie mi sie nie podoba grafika.. Porownanie graficzne do U2? Nie wiem z ktorej strony.. W U2 jest grafika cudo a tu co najwyzej dobra (moze to sie zmieni w pelnej wersji - oby)... Mialem wybor pomiedzy PC i PS3 i choc wiedzialem, ze na kompie bede mial gre ladniejsza od strony wizualnej to myslalem, ze wybiare wersje PS3 za lepsza grywalnosc.. To co zobaczylem rozwialo jednak moje watpliwosci.. No i jakby nie patrzec zaosczedze na tym interesie 70zl :D same plusy? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm rozwinie ktoś temat z tym skill lvl? gram i gram a on caly czas na poziomie 2.. W ciągu meczu nie mam złych statystyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm rozwinie ktoś temat z tym skill lvl? gram i gram a on caly czas na poziomie 2.. W ciągu meczu nie mam złych statystyk

Jak to na drugim poziomie? Ja mam jakiś 196 jeśli się nie mylę, więc to niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to spier****i tą gre. Nadal killzone jest THE BEST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to spier****i tą gre. Nadal killzone jest THE BEST

świetnie uzasadniłeś swoją opinię. Argumentacja na poziomie przedszkola, lepiej nie zaśmiecaj forum swoimi wynurzeniami.

Co do Skill Level to jeszcze nikt nie wie jak działa i w ogóle czy działa prawidłowo więc nie ma co się przejmować. To że ktoś ma SL niższy niż 200 to nie znaczy, że jest totalną lamą. Wszystko jednak wskazuje na to, że najistotniejsze znaczenie ma K/D ratio, które wcale nie jest w 100% wymiernym wskaźnikiem umiejętności - ale mimo wszystko najbardziej przejrzystym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to na drugim poziomie? Ja mam jakiś 196 jeśli się nie mylę, więc to niemożliwe.

Z tego co wiem max mozna miec 2 po 3 jest od 400k pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo każdy następny chyba trudniej przychodzi:) po zakończonym meczu pokazuje ci się ile ci brakuje jeszcze pkt... jesli chcesz zdobywac ich najwiecej to graj w trakcie jednego meczu zarówno jako żołnież, snajper, mechanik i medyk... wtedy będziesz jeszcze dodatkowo łapał punkty za te specjalności:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

świetnie uzasadniłeś swoją opinię. Argumentacja na poziomie przedszkola, lepiej nie zaśmiecaj forum swoimi wynurzeniami.

Co do Skill Level to jeszcze nikt nie wie jak działa i w ogóle czy działa prawidłowo więc nie ma co się przejmować. To że ktoś ma SL niższy niż 200 to nie znaczy, że jest totalną lamą. Wszystko jednak wskazuje na to, że najistotniejsze znaczenie ma K/D ratio, które wcale nie jest w 100% wymiernym wskaźnikiem umiejętności - ale mimo wszystko najbardziej przejrzystym.

Mimo wszystko snajper powinien mieć wyższy K/D niż inne klasy, więc to też nie jest dobrym wyznacznikiem.

Statystyki z dema przejdą do pełnej wersji? Pewnie nie, ale może zrobili wyjątek?

Edytowane przez Duszol_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówisz o rangach (mam 2). Własnie z tym skill lvl tez cholernie mnie to dziwi, bo gram koło 6h a moze i więcej, trochę fragów już mam i kumple z gorszymi statsami maja wyższy skill lvl niż ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie fragi sie licza przeciez najbardziej. Grasz medykiem, saperem? Kurcze, prowadzac smiglowiec nabijasz sobie levele w ogole nie oddajac strzalu

Edytowane przez Azifrael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie ucieszyłyby mapy bez możliwości grania snajperem... czyste skille władania bronią w walce bezpośredniej:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie fragi sie licza przeciez najbardziej. Grasz medykiem, saperem? Kurcze, prowadzac smiglowiec nabijasz sobie levele w ogole nie oddajac strzalu

Przede wszystkim żołnierz i inżynier, medem gralem dla sprawdzenia. Śmigłowcem też sporo latam, nie wiem co jest, może błąd demka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem jak wy ale ja będe rozwijał najpierw inżyniera :P On ma to co najwazniejsze karabinek lekko gorszy od tych co mają Assult ( czy jak to sie pisze ) spokojnie może rozwalić czołg i strzela na dalsze dystanse potrafi naprawić pojazd ( najważniejsze w składzie który siedzi w czołgu ) jedyne czego nie potrafi to leczyć i wskrzeszać ludzi i rozdawać ammo dla mnie klasa prawie idealna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A czy ktoś może mi wyjaśnić w miarę przejrzyście zasady dołączania do gry?

Multiplejerowo wychował mnie CoD na PC więc dla mnie oczywistą oczywistością jest możliwość wyboru serwera. A tutaj system dodaje mnie wg sobie tylko znanych zasad.

No więc co mam zrobić żeby grać ze znajomymi? Zakładać nową grę i zapraszać do niej znajomych? Przecież nikt nie siedzi z włączonym PS3 w oczekiwaniu aż łaskawie stworzę dla niego grę.

Ja wiem, że to strasznie lamerskie pytanie ale proszę o kilka słów wyjaśnienia.

Edytowane przez scarneck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multiplejerowo wychował mnie CoD na PC więc dla mnie oczywistą oczywistością jest możliwość wyboru serwera. A tutaj system dodaje mnie wg sobie tylko znanych zasad.

No więc co mam zrobić żeby grać ze znajomymi? Zakładać nową grę i zapraszać do niej znajomych? Przecież nikt nie siedzi z włączonym PS3 w oczekiwaniu aż łaskawie stworzę dla niego grę.

Zasada jest prosta, napierać na przeciwnika lub bronić niebieskich kwadracików na mapie :) Nie wiem jak to wygląda na ps3 bo jeszcze nie miałem okazji spróbować, ale w becie na PC jest opcja wejścia na serwery na których graja znajomi, na ps3 pewnie jest idento.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wyglada tak: Masz opcje dolaczenia do gry w ktorej gra ktos zbajomy [ale nie masz pewnosci czy bedziesz z nim w teamie] o ile jest miejsce na serverze

Druga opcja: Zakładasz własny squad [max 4 osoby] i wbijasz sie na jakiś losowy server.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas instalacji dema pojawia się błąd 80029564, demo nie chce się zainstalować. Ktoś wie jak to rozwiązać? (demo sciągnięte z polskiego PSS)

też tak miałem i ściągnełem demo z pss US , i działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przydalyby sie jakies mniejsze mapki. Mnie jako atakujacego troche meczy to latanie za kazdym razem.

Moglby tez pojawic sie jakis kreator tworzenia map, sam z checia bym jakas stworzyl taka na max 8 osob.

Edytowane przez Azifrael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielki problem z tym demkiem mialem to samo z beto chodzi o to ze po 2 min gry wywala mnie do glownego menu i pokazuje blod sprawdz ustawienia sieciowe i za kazdym razem jak wejde to po kilku minutach wywala czy ktos mial podobny problem boje sie ze jak kupie pelno wersje to bede mial to samo pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wyglada tak: Masz opcje dolaczenia do gry w ktorej gra ktos zbajomy [ale nie masz pewnosci czy bedziesz z nim w teamie] o ile jest miejsce na serverze

Druga opcja: Zakładasz własny squad [max 4 osoby] i wbijasz sie na jakiś losowy server.

Zawsze można zmienić drużynę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można zmienić drużynę.

Nie na konsolach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.