Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

grafika jest na przyzwoitym poziomie, ale nie powala. przynajmniej wszystko chodzi plynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilkę pograłem, pierwsze wrażenie - grafika jest przyzwoita, ale szału nie ma,

no i szło mi dość słabo :sleep:, ale to może kwestia tego, że przyzwyczaiłem się do Killzone2, a to całkiem różne gry.

Myślę że jak się rozegram to ocena gry pójdzie mocno w górę, a jeśli nie... zawsze pozostanie co-op.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram na samsungu 37" fh i również uważam ,że grafika nie jest rewelacyjna wydaje mi się ,iż w codmw2 jest ładniejsza,ale może mi sie wydaje.brak aa widać wyraźnie nardzo mnie to męczy.podchdze do dema 4 raz i próbuję się przekonać czytając Wasze opinie:)widzę  ze wszystkim sie podoba .może również się skuszę złożenie preorder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika rzeczywiście nie powala, nie jest to to o czym wspominali twórcy (poziom U2) ale nie jest też źle. Mi grafa nie przeszkadza bo liczy się fun jaki daje gra a BC2 dostarcza go naprawdę bardzo dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się to kojarzy trochę z ET, tam grafika nie była najwyższych lotów, była po prostu poprawna, ale radocha jaka płynęła z gry i fragowania przyciągnęła mnie do tej pozycji na kilka lat. Eh z nostalgią wspominam te całonocne boje, teraz już nie mam na to zdrowia coby siedzieć od wieczora do rana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika rzeczywiście nie powala, nie jest to to o czym wspominali twórcy (poziom U2) ale nie jest też źle. Mi grafa nie przeszkadza bo liczy się fun jaki daje gra a BC2 dostarcza go naprawdę bardzo dużo.

Poziom U2? Pierwsze słyszę, zabawne. Grafika w battlefield'ach schodzi na drugi plan, nawet nie zwracam na nią uwagi, skupiam się na "elementach ruchomych" przenikających w tle drzew bardziej niż na samych drzewach.

Ja gram na samsungu 37" fh i również uważam ,że grafika nie jest rewelacyjna wydaje mi się ,iż w codmw2 jest ładniejsza,ale może mi sie wydaje.brak aa widać wyraźnie nardzo mnie to męczy.podchdze do dema 4 raz i próbuję się przekonać czytając Wasze opinie:)widzę  ze wszystkim sie podoba .może również się skuszę złożenie preorder

Przypadkiem nie grałem z Tobą wczoraj? Zabijałem jakiegoś Wargę, albo on mnie. :biggrin: A reszty z forum jeszcze nie spotkałem - szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Grasz na "monitorku full hd"? A ile ten twoj monitorek ma cali? 15? Albo bzdury totalne gadasz albo masz cos niepoustawiane. Gram na 40 calowej Bravii z 2 metrow i gra wyglada zajebiscie.

Monitor ma 23 cali, gram jakies 30cm od ekranu.... Mooze troszke wiecej.. Grafika sama w sobie jest bardzo ladna (nie liczac drzew)... Tyle ze to wyglada jakby gra byla zrobiona w rozdzialce 800x600.. Pixel na pixelu.. Np. ma sie wrazenie, ze slup jest z klockow poustawiany -.- Takie schody ze naprawde zal dupe sciska... Moze zrobie zdjecie porownawcze z bety PC i dema na PS3.... Mam tez demko avp i mam wrazenie ze ono duuuzo lepiej wyglada (pomijajac jakosc tekstur=

Edytowane przez Maciek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się to kojarzy trochę z ET, tam grafika nie była najwyższych lotów, była po prostu poprawna, ale radocha jaka płynęła z gry i fragowania przyciągnęła mnie do tej pozycji na kilka lat. Eh z nostalgią wspominam te całonocne boje, teraz już nie mam na to zdrowia coby siedzieć od wieczora do rana ;)

Podbijam, ET na Prezydenta :biggrin: Co do grafiki to DICE zapewniało, że będzie lepsza niż w becie, a z tego co wy piszecie jest tak samo jak było. Trochę to smutne, ponieważ liczyłem na chociaż drobny ślad AA... :confused: Nie zmienia to faktu, że ten Battlefield to mój zakup numero uno... jeszcze miesiąc i będę Was fragował moim najulubieńszym XMB :ninja:

LEGALIZE!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 1 sprawa... Da sie wymusic jakos rozdzialke 1080i? :/ byloby zdecydowane lepiej ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • PANAMA CANAL (Kanał Panamski)
  • VALPARAISO VILLAGE (Wioska Valparaiso)
  • LAGUNA ALTA (Laguna Alta)
  • ISLA INOCENTES (Isla Inocents)
  • ATACAMA DESERT (Pustynia Atakama)
  • ARICA HARBOR (Port Arica)
  • WHITE PASS (Biała Przełęcz)
  • NELSON BAY (Zatoka Nelsona)
  • LAGUNA PRESA (Laguna Presa)
  • PORT VALDEZ (Port Valdez).

10 Map które będą w Bad Company 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 1 sprawa... Da sie wymusic jakos rozdzialke 1080i? :/ byloby zdecydowane lepiej ;(

Jest taka opcja w PS3 -> Ustawienia -> Ustawienia gry -> Zwiekszanie rozdzielczosci PS -> Pelny Ekran.

Nie wiem jak to dziala na monitorze ale moj full hdek sobie radzi, i chodz moja luneta snajperska juz nie przypomina klockow lego (jak bylo w becie) tak niektore elementy sa ciut poszarpane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że tak mało, ale przez DLC lub patche dodadzą.

Nie wiem czemu grafika wam się za bardzo nie podoba. Dla mnie gra wywołała opad szczeki, ale tylko od samego gameplay i fragowania, a nie od grafiki gdyż jest przyzwoita i sam od niej więcej nie wymagam.

Porównywał ktoś grafę i FPS'y na X360 ?

A co do drzew to przynajmniej wysoko na nich można pokampić :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że tak mało, ale przez DLC lub patche dodadzą.

Wolę 10 konkretów niż 20 kaszanów. W betę ciorałem niemiłosiernie na Arice i gdyby ta gra miała tylko tą jedną mapkę to i tak bym ją kupił...

LEGALIZE! I PO SESJI!!! :ninja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafiki to DICE zapewniało, że będzie lepsza niż w becie, a z tego co wy piszecie jest tak samo jak było. Trochę to smutne, ponieważ liczyłem na chociaż drobny ślad AA... :confused:

Ok beta ważyła około 900MB demo 1,4GB Myślę że grafikę zmienili na lepszą, tylko teraz tego nikt nie widzi ;) Dynamicność akcji robi swoje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas instalacji dema pojawia się błąd 80029564, demo nie chce się zainstalować. Ktoś wie jak to rozwiązać? (demo sciągnięte z polskiego PSS)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze względu na to, że gra jest znakomita olałem poziom oprawy wizualnej, ale przez to, że na forum rozpoczęła się dyskusja na ten temat zacząłem przywiązywać większą uwagę do grafiki. Cały czas uważam, że jest dobrze ale szału nie ma. Krawędzie są bardzo poszarpane, za bardzo jak na tą generację. Dostanie mi się za to, ale muszą przypomnieć, że Killzone 2 wychodził rok temu i prezentuje się lepiej. Faktem jest, że mapa udostępniona w demie nie daje wielkiego pola do popisu, ale nawet przy włączeniu upscaler'a i smoothing w PS3 obraz jest mocno poszarpany. Modele postaci i pojazdów, detale broni są opracowane rewelacyjnie natomiast reszta wygląda tylko dobrze. Tyle, że nie ma co marudzić bo chodzi przecież o gameplay, a w tym zakresie BC2 zamiata każdego innego shootera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pierwsza tego typu gra, w ktora jestem w stanie grac na plejce !

Generalnie uwazam, ze trzeba byc masochista by grac padem, ale w tym przypadku chyba sam sie nim stane, bo komp swoje lata ma niestety.

Jeszcze mapy nie ogarniam, troche za duza jak dla mnie, ale wrazenia cholernie pozytywne poki co. Gdyby dedykowali serwery, na ktorych mozna grac myszka i klawiatura to bylbym w 7 niebie ;)

Ktos wie na ile ma starczac tryb singla?

/ czy ktos z was wie czy jest tudziez bedzie mozliwosc schowania broni tj. posiadania na ekranie samego celownika?

Edytowane przez Azifrael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśni mi coś o co chodzi ze 'skills level'? Zaglądając w statsy zauważyłem, że mam zaledwie 2 poziom, podczas gdy niektórzy kumple mają duużo wyższy. Jak zwiekszyć tą statystykę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśni mi coś o co chodzi ze 'skills level'? Zaglądając w statsy zauważyłem, że mam zaledwie 2 poziom, podczas gdy niektórzy kumple mają duużo wyższy. Jak zwiekszyć tą statystykę?

Dokładnie nie wiem jak to działą ale napewno na to ma wpływ Twoje K/D ratio i pewnie SPMy Musze Cie zmartwić 2 poziom skil lvl w BC2 to bardzo kiepski lvl [ja mam aktualnie 200]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wiem, że kiepski. Tyle, że mam już trochę pkt no i fragów na koncie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że gracze powinni zbojkotować tą grę na PS3, skoro robi się nas w przysłowiowego ch*ja, mamy gorzej wykonaną grę a płacimy za to taką samą cenę jak Xbox'owcy. Minęły 4 lata od premiery PS3, ci idioci powinni już się nauczyć jak powinno się programować gry i wykonywać konwersje. Żałosne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i z narzekania, ze mnie nie powaliła na nogi - siedziałem wczoraj 19 - 3 w nocy :) dorwało nas sie 4 ( akurat z druzyny paintballowej )

nie do opisania, scenka opada , lacha w grafike, ja tu nie przyszedłem drzewek ogladac , jak ktos napisał , tylko mordowac to, co sie miedzy tymi drzewami rusza !

gra genialna !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.