Luffy 0 Napisano 1 Wrzesień 2013 Dobra tera ja ma pytanko obecnie mieszkam w UK i chcę kupić RR znalzłem w jednym ze sklepów za 24,99 Funa ( :D ) . Pytanie brzmi czy musze coś w systemie PS3 zmieniać na region UK bo mam wszystko ustawione na Polski reasumując czy będą jakieś kompilikacje ? Powiem że jestem wielkim fanem fajnali grałem we wszystkie części ale mmo to mnie trochę przeraża zwłaszcza jak poczytałem poprzednie posty ;/ ( nie kumam o czym ludzie mówią :D ) może ktoś by zrobił jakiś miły poradnik co krok po kroku należy zrobić od momentu kupna gry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nirv 8 Napisano 1 Wrzesień 2013 na stronie FF14 masz napisane jak krok po kroku uruchomic grę. Nie wiem, czy regiony maja jakieś znaczenie. Grać mozesz zarówno na EU serverach, NA i JAPAN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Wrzesień 2013 Cholera...zajebiście powiem wam kusi mnie ta gra. Powiem tak - nie grałem nigdy w taką grę na ps3 (mmo) poza MAG. Poradze sobie? Ogarnę to wszystko na początku? W sumie i tak nie kupuje teraz żadnych gier. Pewnie sprzedam kolekcjonerke GOW:A i dołoże coś i wezmę to. Abonament kupuje na PSS oczywiście? A Realm Reborn...hmmm może. Niestety nie ma możliwości kupna za pomocą PSS, możesz kupić prepaid na allegro i wklepać w konto albo za pomocą paypal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 1 Wrzesień 2013 Niestety nie ma możliwości kupna za pomocą PSS, możesz kupić prepaid na allegro i wklepać w konto albo za pomocą paypal. Fuck. Widzę właśnie na allegro jest tylko opcja od razu na 2 miesiące. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Wrzesień 2013 Jak masz PP to możesz spokojnie kupować co miecha. Tylko wtedy ceny są uzależnione od kursu ojro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognista sucz 26 Napisano 2 Wrzesień 2013 Nie wiem jak u Was ale u mnie na ps3 serwery EU/NA nie działają:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 2 Wrzesień 2013 (edytowane) Ja próbuje od dwóch godzin, 2 razy wyrzuciło mnie z kolejki a raz się zalogowałem ale wywaliło mnie do pulpitu, od kilku dni mam problem ale dziś jest wyjątkowo ciężko 4.09 jest maitanance i to chyba wtedy mają zwiększyć miejsca na serwerach Za 30 dni subscribera dostaje się przedmiot pozwalający zmienić wygląd postaci, ktoś wie czy dotyczy to tez rasy, płci itp Edytowane 2 Wrzesień 2013 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allkaida 0 Napisano 2 Wrzesień 2013 Hej mam pytanko i jak podba się wam "fajnal" ;d ? bo jutro mam dylemt kupić czy nie kupić .hmm możecie mi coś powiedziec o lancerze a nastepnei o dragonie ? czy to jest rasowy dps czy homo nie wiadomo ; ?>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 2 Wrzesień 2013 (edytowane) Gra jest bardzo dobra, obecnie są teraz problemy z logowaniem (pełne serwery) i ciężko się dostać ale mam nadzieję że to naprawią Dużym błędem jest brak statusu AFK (away from keybord), w innych MMO po około godzinie bezczynności gra nas sama wylogowuje, tutaj tego nie ma, przeglądam tematy z problemem 1017 i dochodzę do wniosku że masa ludu jak już się dostanie to nie wylogowuje się Dziś zmarnowałem jakieś 3-4 godziny na logowanie, już teraz jest masa frustracji na forach, jak będzie to trwało dłużej zaczną tracić klientów Lancer to dobry DPS oceniany mianem big risk-big reward, według mnie jest jedną z najmniej popularnych klas, nie miałem jeszcze żadnego w grupie Edytowane 2 Wrzesień 2013 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Wrzesień 2013 U mnie weszło od razu dzisiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allkaida 0 Napisano 3 Wrzesień 2013 O jak mało popularna to mi sie podoba bd zaczynał ją grac :). mam pytanko jeszcze na jakim servie polscy gracze grają w ff? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 3 Wrzesień 2013 Nieoficjalny PL to Moogle, tam jest nas najwięcej i prawie wszyscy sie tam pchaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 3 Wrzesień 2013 hitokiri, nie wiem czy dobrze cie zrozumialem, jedna postac moze sie nauczyc kazdej klasy w grze, ktora lvluje indywidualnie? :O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognista sucz 26 Napisano 3 Wrzesień 2013 Tak można się wyuczyć wszystkich klas:)Oprócz Moogle dużo rodaków gra na Fearie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 3 Wrzesień 2013 (edytowane) dokładnie, w każdej chwili można przełączać się między klasami i mają one własny lvl Oczywiście jak wchodzimy na nowe klasy mają one trochę trudniej na początku ponieważ questów jest mniej które prawdopodobnie wykonaliśmy inną klasą ale nie jest tak źle jakby się wydawało, czasowe zadania levequest, zbiorowe FATEy i każda klasa ma szereg questów własnej organizacji Jest tez takim myk że można używać umiejętności innych klas np dodać czar/umiejętność od Arcanista dla Archera i odwrotnie. Trzeba mieć do tego odpowiedni lvl, np na 26 lvl pugilista mogę dodać max 4 umiętności od innych klas które tez musza być na odpowiednim poziomie od 35 lvl można wejść na Joba jest to specjalne rozwinięcie początkowych klas ale trzeba spełniać konkretne warunki, np żeby odblokować job Dragoon trzeba nabić Lancera do 35 lvl i Pugilist do 15lvl W grze mamy specjalne okienko w którym zapisujemy klasy i można nimi żonglować w każdej chwili Od 2h nie moge się zalogować Edytowane 3 Wrzesień 2013 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognista sucz 26 Napisano 3 Wrzesień 2013 (edytowane) U mnie dzisiaj poszło szybko.Dobra wiadomość jest taka że od środy ma wszystko działać na tip top:) Ps.Jak umieścić przedmiot do sprzedaży na głównej tablicy...bo albo już mi się całkiem coś popierniczyło albo możliwe to jest od jakiegoś lv? Edytowane 3 Wrzesień 2013 przez ognista sucz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 3 Wrzesień 2013 Ps.Jak umieścić przedmiot do sprzedaży na głównej tablicy...bo albo już mi się całkiem coś popierniczyło albo możliwe to jest od jakiegoś lv? quest z około 20 lvl głównej osi fabularnej dostaniesz możliwość zatrudnienia lokaja/służącą która będzie wystawiała dla ciebie przedmioty na sprzedaż 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekAchilles 2 Napisano 3 Wrzesień 2013 Od godziny nie mogę wejść na serwer... Chyba wezmę się za coś pożytecznego :-) A tak na poważnie mam nadzieję, że jutro jak wrócę z roboty, to już wszystko będzie śmigać... Aha, nie wiem czy wiecie, ale w ramach rekompensaty za te niedogodności wszystkim przedłużą okres free trial o 7 dni, dotyczy to wszystkich, którzy są zarejestrowani, bądź zarejestrują się do 9 września. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nirv 8 Napisano 3 Wrzesień 2013 (edytowane) Od godziny? Ja od 13 probuje i nic ^^ Edytowane 3 Wrzesień 2013 przez nirv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 3 Wrzesień 2013 Niepokoi mnie fakt że jutrzejszy maitanance który zaczyna się chyba od 2:00 w nocy do 12:00 ma naprawić głównie Duty Finder i dodać nowe serwery, nie ma nic o zwiększeniu pojemności obecnych serwerów. Pół biedy jakby przejście na inny serwer było darmowe, tyle że to kosztuje Problem AFK też powinien być rozwiązany, jeszcze 2 dni temu można było z mniejszymi bądź większymi problemami się zalogować, dziś jest to praktycznie niemożliwe (próbuję od 12:00), na forach czytam o ludziach którzy od 3 dni siedzą na serwerze pozbawiając logowania płynności, jak nie ma wyjść to nikt nie może wejść, to dlatego system qeue (kolejka) nie działa poprawnie Mam od jutra 3 dni wolnego i mam zamiar cześć tego czasu poświęcić na Finala ale nie uśmiecha mi się oglądać napisu z błędem 1017 na okrągło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 3 Wrzesień 2013 Nie jestem w temacie bo nie grałem w tego typu gry - czyli przy tworzeniu postaci itd wybieram swój serwer i tylko na nim gram, a jak będzie "pełny" to mam czekać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 3 Wrzesień 2013 Normalnie w mmo typu WoW/Aion/GW2 jest tak że jak serv jest pełny to stoisz w kolejce żeby wejść...w FFXIV jest inaczej. Stoisz w kolejce jeżeli serv uzna że dasz rade wejść w miarę szybko a jeżeli uzna że jest full i nikt wiecej nie wejdzie to dostajesz stosowny komunikat z prośbą o spróbowanie później. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nirv 8 Napisano 4 Wrzesień 2013 Jak będzie trzeba czekać w kolejce na moogla, to ja raczej udam się na ten nowo powstały serwer i tam zacznę od początku. Chcoiaż wolała bym zostać tam gdzie gram, mimo, ze mam dopiero 16 lvl :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 4 Wrzesień 2013 Kolejki to nie problem akurat...ja będą 112 w kolejce wszedłem na serv po 30sekundach...gorzej właśnie jak nie można wejść wcale :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nirv 8 Napisano 4 Wrzesień 2013 Nie mogę wejsc wcale. Od ponad godziny pisze mi, ze jestem zalogowana >.< A nie jestem ofc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach