maciek1422 42 Napisano 16 Luty 2011 @Up Ja takiej nie dostałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corben 5 Napisano 16 Luty 2011 (edytowane) A ja właśnie też dostałem dokładnie taki sam . Już pisałem do nich na meila dlaczego jestem takim czymś nękany . Jutro będę dzwonił. To jest już nagonka że legalni użytkownicy dostają cos takiego. A nie mówiłem W swoim zapędzie ścigania nielegalnych SONY zacznie gnębić też legalnych. To ten e-mail do nich: playstation.pl@eu.sony.com Edytowane 16 Luty 2011 przez corben Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablolite 1 Napisano 16 Luty 2011 Dzięki za adres mailowy, właśnie wysmarowałem im maila bo wkurzyli mnie.... Posiadanie PS3 i oryginalnych gier traktowałem w pewnym sensie jako prestiż. Takie bezpodstawne oskarżenia skierowane bezpośrednio do mnie to już przegięcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 16 Luty 2011 (edytowane) Sprawdzilem 3 skrzynki mailowe, i nic takiego nie dostalem, ani na koncie PL, ani na US ani na JP. Moze padliscie ofiara cheaterow [wyzerowanie/wymaksowanie statystyk, odblokowanie broni etc.] podczas gry w multi i przez to jestescie w tym emm "systemie" ? Edytowane 16 Luty 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablolite 1 Napisano 16 Luty 2011 Nie gram w gry online. Od 3 miesięcy gram tylko w GT5. No zobaczymy, wysłałem do nich maila z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Link396 142 Napisano 16 Luty 2011 Taaa, niech jeszcze nam legalnym zaczną banować konsole to już w ogóle będzie zajebiście. Jak tylko wyjaśnicie sprawę to napiszcie o co chodziło, sprawdziłem skrzynkę meilową, do mnie nie doszedł taki meil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 16 Luty 2011 Nie gram w gry online. Od 3 miesięcy gram tylko w GT5. No zobaczymy, wysłałem do nich maila z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. GT5 tez padlo ofiara cheaterow o ile sie nie myle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 17 Luty 2011 W GT5 nie było kantów, a jedynie wykorzystanie błędów w grze (ścinanie zakrętów w GT ACADEMY). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) HELL YEAH!! Notice: Access to the PlayStation®Network and access to Qriocity™ services through your PlayStation ®3 system has been terminated permanently due to the use of unauthorized circumvention devices and unauthorized or pirated software on your PlayStation®3 system. This use violates the terms of both the "System Software LicenseAgreement for the PlayStation®3 System" and the "Terms of Services and User Agreement" for the PlayStation®Network/Qriocity™ and its Community Code of Conduct provisions. In the unlikely event that this termination was in error, contact your local consumer support centre. This email has been delivered from a send-only address. Please do not reply to this message. If you have any questions, contact Consumer Services using the following link: http://playstation.i...vJEHWTvHWPHJJJl LEGAL "PlayStation", "PLAYSTATION", and the "PS" Family logo are registered trademarks of Sony Computer Entertainment LLC. © 2011 Sony Computer Entertainment America LLC. 919 E. Hillsdale Blvd., Foster City, CA 94404 Nareszcie zaczeli - zwracam uwage na slowo - PERMANENTLY Edytowane 17 Luty 2011 przez m0rph 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glimi 2 Napisano 17 Luty 2011 Oni podobno nie banują samego konta tylko całą konsole. I taki szczęściarz przy zakładaniu innego konta dostaje info że nie można korzystać z usługi PSN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akumatom 34 Napisano 17 Luty 2011 Właśnie dostałem maila od SONY, który poniżej cytuje. Zastanawia mnie czy wysłali go do wszystkich, czy tylko do mnie. Konsoli nigdy nie przerabiałem, firmware w najnowszej wersji, PSN+ wykupiony na rok. Pozdrawiam, Paweł Ciekawe ,ja takiego maila nie otrzymałem(żadnego pirackiego oprogramowania nie instalowałem). Na ,X360 z tego co pamiętam, przy banowaniu piratów zawsze się zdarzało, że przypadkowo obrywało kilku uczciwych użytkowników. Mam nadzieję ,że Sony nie będzie odwalać czegoś takiego i banować ludzi którzy uczciwie grają i wydają ciężko zarobione pieniądze na gry! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 17 Luty 2011 Ciekawe, czytałem przed chwilą że ktoś miał oryginalny FW, później zainstalował te różne złe rzeczy od Geohota( :) ), przywrócił system do oryginalnego FW. Ostatnio nie logował się przez jakiś tydzień do sieci, a i tak dostał maila. Pytanie - czy rozsyłają te maile w ciemno czy przechowują jakąś historię. Jeśli to drugie to na pewno sporo osób może mieć problemy. Zresztą chyba nieźle ich Sony postraszyło bo od wczoraj napisali 112 stron w temacie o banach :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) To dostał w końcu ktoś tego bana czy znowu tylko straszą ? Edit: Ja muszę swojej żonce powiedzieć, żeby nie dotykała konsoli, ona przynosi nieszczęscie i jeszcze ja maila od Sony dostane Edytowane 17 Luty 2011 przez pwi7aaf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Luty 2011 Właśnie dostałem maila od SONY, który poniżej cytuje ... A ja właśnie też dostałem dokładnie taki sam . Już pisałem do nich na meila dlaczego jestem takim czymś nękany ... Dzięki za adres mailowy, właśnie wysmarowałem im maila bo wkurzyli mnie ... Co wy tacy przewrażliwieni jesteście? Przecież ten mail to nie kierowany personalnie do Was zarzut tylko czysto informacyjna treść wysłana za pośrednictwem automatu do użytkowników sieci PSN. Zapewne w najbliższych dniach wiadomość trafi do wszystkich użytkowników, poczekajmy! Obawiać się mogą jej osoby które grzebały w konsolach i mają nieczyste sumienie. Czas najbliższych tygodni jasno pokaże w którą stronę to pójdzie, odrobina luzu Panowie :geek: Skoro macie 100% legalne systemy to tym bardziej nie powinniście reagować na takie poczynania tylko cieszyć się że Sony ruszyło z krucjatą 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzczurekPB 44 Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Czy do każdego wysyłają wiadomość w której piszą "Urządzenie umożliwiające obejścia i / lub nieautoryzowane czy pirackie oprogramowanie, obecnie znajduje się w Twoim systemie PlayStation®3." ? Bo to nie wygląda jak treść informacyjna wysyłana do wszystkich :P Edytowane 17 Luty 2011 przez SzczurekPB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 17 Luty 2011 Czy do każdego wysyłają wiadomość w której piszą "Urządzenie umożliwiające obejścia i / lub nieautoryzowane czy pirackie oprogramowanie, obecnie znajduje się w Twoim systemie PlayStation®3." ? Bo to nie wygląda jak treść informacyjna wysyłana do wszystkich :P Dokladnie - to info dla "wybrancow" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Luty 2011 QRDE :whistling: Nie ma takiego facepalma którego mógłbym sobie teraz tutaj wkleić. SzczurekPB masz rację :thumbsup: Dzięki za przetarcie oczu, jakaś chwilowa jaskra mnie dopadła. Oczywiście odwołuje powyższy post bo też bym się wkurzył. @pablolite, corben jesteście w programie; "I'm sorry ..." :P Mimo wszystko ciesze się że coś się zaczęło dziać, pytanie do dwóch Panów którzy otrzymali maila; czy graliście w którąś z gier szczególnie mocno narażonej na hacki? Na przykład w COD MW2? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablolite 1 Napisano 17 Luty 2011 Rozumiem, że tylko informują - PSN działa mi normalnie, ale... Od automatycznego informowania do automatycznego banowania droga nie jest daleka. Tylko dlaczego legalny użytkownik musi się tłumaczyć z czegoś czym się brzydzi. Jak mi zablokują cokolwiek to odeślę konsole na gwarancję i niech się martwią. Szczerze mówiąc, nie ma dla mnie znaczenia krucjata SONY. To ich sprawa, w gry online nie gram, oprócz prywatnych partyjek w GT5. Ceny nowych gier i tak nie będą spadać, ew. trend wyprzedawania używek po niższej cenie powinien iść w górę (jeżeli ktoś zdecyduje się piracić). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 17 Luty 2011 A od kiedy masz konsolę? Może kupiłeś używaną od kogoś kto jej wpychał dongla? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablolite 1 Napisano 17 Luty 2011 Kupiłem nową w czerwcu 2010 i na pewno nikt w nią nic nie "wpychał" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corben 5 Napisano 17 Luty 2011 W CoDa nie grałem, w konsoli nic nie ma i nie było (nowa) więc dlatego się wkurzyłem Jedynie w Battlefielda1943, Far Cry 2 i Vietnam.. Ale tak sobie myślę że Oni piszą o "urządzenieu" czy nie jest to spowodowane ostatnimi problemami z innym (nieoryginalnymi) padami do konsoli które nie działały i jest to wychwytywane jako podłączenie nieznanego urządzenia do konsoli. Tak samo może być z pendrivem i hdd zewnętrznym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 17 Luty 2011 Ja tylko czekałem aż fora zaczną się uginać od postów niewinnych użytkowników, którzy za nic zostali skrzywdzeni ;) I zaczęło się. Już nie mówię o naszym poletku ale na zachodzie pełno jest, biednych użytkowników, którzy przecież nic nie zrobili a im złe Sony konsolę zbanowało ;) Ech... Jeśli chociaż raz (!) kiedyś tam, rok temu np. próbowałeś obejść zabezpieczenia konsoli, chociażby logując się do PSN za pomocą lewych DNSów to możesz mieć problem. Nie aktualizowałeś konsoli po wycięciu Linuxa a zalogowałeś się do PSN? Pogwałciłeś Regulamin. Itd, itp. Cała historia poczynań na konsoli jest rejestrowana. Nie kombinujcie, a włos wam z głowy nie spadnie. Wszystko. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xbor 3 Napisano 17 Luty 2011 (edytowane) Gdyby chcieli dawac ban za to co ktoś zrobił kiedyś to po co pisaliby ludziom: "Niezwłocznie należy przerywać korzystanie ze wszystkich urządzeń umożliwiających obejścia zabezpieczeń i usunąć wszelkie nielegalne czy pirackie oprogramowanie z systemu PlayStation®3. Nieprzestrzeganie powyższych zaleceń spowoduje na stałe zablokowanie dostępu do sieci PlayStation®Network i usług Qriocity™ za pośrednictwem systemu PlayStation®3." Edytowane 17 Luty 2011 przez xbor 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 17 Luty 2011 Gdyby chcieli dawac ban za to co ktoś zrobił kiedyś to po co pisaliby ludziom: Po to, żeby ktoś miał świadomość, żeby tego więcej nie próbować. Ewentualnie może dalej korzysta z programów do przekierowań dnsów. Widziałem tutoriale z udziałem PC, Serwerów FTP i dziwnych programików. To jest właśnie w tym mailu określone jako "nielegalne czy pirackie oprogramowanie". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyggi 56 Napisano 17 Luty 2011 jest już jakieś pewne info jak wyglądają te bany? w sensie banują MAC konsoli czy tylko konta? Fajnie by było jak by pocisnęli ludzi z nielegalnym sprzętem tj. adaptery myszek itp :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach