Przemek_07 170 Napisano 19 Listopad 2011 (edytowane) A mnie ta gra zawiodła. Krótka, z pokręconą fabułą w której tak na prawdę nie wiadomo o co chodzi. Całkowicie zmarnowany potencjał Two-Face. Banalne i nieprzemyślane zakończenie. Skupiono się na pobocznych pierdołach kosztem fabuły i widać to gołym okiem. Niepotrzebnie moim zdaniem zrobiono z tego sandbox. Jedyne co w tej grze mi się podobało to Mr. Freeze (taki w iście batmanowskim stylu). Fajnie przedstawiono także Ra's Al-Ghula i Talię, Robina - chociaż krótko i brawa za gameplay Catwoman. Reszta jednak bez polotu. Takie jest moje zdanie (a interesuje się Mrocznym Rycerzem od wczesnych lat dziecinnych czyli już ze 20) i nie wieszajcie na mnie psów z tego powodu. Jak dla mnie najgorsza z trzech wielkich premier końca 2011 roku (U3, AC Revelations). Edytowane 19 Listopad 2011 przez Przemek_07 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fallen 1 Napisano 21 Listopad 2011 (edytowane) Nie wiem gdzie znaleźć 1 trofeum Riddlera i zagadkę w budynku Zsasza. Ma ktoś jakiś filmik, albo chociaż mógłby opisać gdzie to mniej więcej się znajduje? Pozdrawiam. EDIT: Zagadkę już znalazłem, teraz tylko proszę, żeby ktoś dał jakiś filmik albo opisał gdzie jest to trofeum. P.S. Jest takie wyzwanie, żebym na wyrzutki haków odbił się od jednego i uderzył (albo znokautował) drugiego, jak to zrobić? Edytowane 21 Listopad 2011 przez Fallen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fallen 1 Napisano 23 Listopad 2011 Odpowie ktoś? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 27 Listopad 2011 Kupił ktoś dodatek z Robinem? Na jak długo wystarczy? A mnie ta gra zawiodła. Krótka, z pokręconą fabułą w której tak na prawdę nie wiadomo o co chodzi. Całkowicie zmarnowany potencjał Two-Face. Banalne i nieprzemyślane zakończenie. Zgadzam się, że zakończenie mocno rozczarowuje i nie wykorzystano osoby Two-Face (pewnie w następnej części). Fabuły nie uznałbym za słabą, jest przyzwoicie, gdyby nie ta końcówka, to pod tym względem gra byłaby bardzo dobra. To są chyba jedyne minusy tej produkcji. Gra posiada niesamowity klimat, co jest bardzo istotne jeżeli mowa o produkcji z Batmanem w roli głównej. Arkham ma kapitalny design i wygląda fenomenalnie, gracz ciągle ma coś do roboty, system walki chyba najlepszy z jakim się spotkałem, bossowie fajnie pomyślani. Nie jestem fanem Batmana, ale jestem oczarowany tym tytułem. Obok U3 to najlepsza gra na PS3 w jaką grałem w tym roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soczek 1 Napisano 27 Listopad 2011 Arkham Asylum miało imho lepszy klimat, przynajmniej dla fanów Batmana. W Arkham City aż chce się wyskoczyć do samego miasta Arkham. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 27 Listopad 2011 A mnie ta gra zawiodła. Krótka, z pokręconą fabułą w której tak na prawdę nie wiadomo o co chodzi. Całkowicie zmarnowany potencjał Two-Face. Banalne i nieprzemyślane zakończenie. Skupiono się na pobocznych pierdołach kosztem fabuły i widać to gołym okiem. Niepotrzebnie moim zdaniem zrobiono z tego sandbox. Jedyne co w tej grze mi się podobało to Mr. Freeze (taki w iście batmanowskim stylu). Fajnie przedstawiono także Ra's Al-Ghula i Talię, Robina - chociaż krótko i brawa za gameplay Catwoman. Reszta jednak bez polotu. Takie jest moje zdanie (a interesuje się Mrocznym Rycerzem od wczesnych lat dziecinnych czyli już ze 20) i nie wieszajcie na mnie psów z tego powodu. Jak dla mnie najgorsza z trzech wielkich premier końca 2011 roku (U3, AC Revelations). nie zgodzę się grałęm w tym miesiacu w Batmana, Uncharted3 i Assassyna, i mogę śmiało powiedzieć że najlepsza produkcja z tych trzech jest od Rocksteady, mówię tutaj o każdej warstwie - fabuła, muzyka, sterowanie, gameplay, postacie i cała reszta. Zakończenie a w zasadzie dwa zakończenia, a jakby się uprzeć to nawet trzy, fabuła trzymająca w napięciu, nagłe zwroty akcji, miałem wrażenie jakby ktoś odstawił tak cholernie dobrą robotę, .. początek to wogóle rozjechał mnie na strzępy, konkurencyjnym produkcją brakowało tego jepnięcia i budowania napięcia i poczucia grozy, tutaj czuć oddech na karku ... zaszczucie wisi w powietrzu :D, tamte gry mają problem wcześniejszych odsłon, są podobne a w Batmana gra sie jak w coś świeżego ... stary, do postaci z universum Batmana nie można się wogóle czepić, jedyna która mi się nie podoba, to Bane - ale to z racji po prostu jego przepakowania, natomiast cała reszta, Pingwin, Kobieta Kot, czy nawet sam Bruce Wayne - Kapelusznik czy głos Alfreda ooo właśnie głosy postaci, znane z kreskówek TAS .. dla mnie bomba, ... wiesz może po prostu nie lubisz universum Batmana, dla mnie w tym roku zdecydownie najlepszy singiel, i zwiastun przejścia do Gotham, wiesz co się będzie działo jak dostaniemy Batmobil, aleje ulice, i drapacze chmur? :P p.s ... zakończenie fakt kontrowersyjne, ale z drugiej strony warto dać szansę pozostałym postacią z uiversum, przecież jest ich tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 27 Listopad 2011 , ... wiesz może po prostu nie lubisz universum Batmana, dla mnie w tym roku zdecydownie najlepszy singiel, i zwiastun przejścia do Gotham, wiesz co się będzie działo jak dostaniemy Batmobil, aleje ulice, i drapacze chmur? :P p.s ... zakończenie fakt kontrowersyjne, ale z drugiej strony warto dać szansę pozostałym postacią z uiversum, przecież jest ich tyle :) I tu się mylisz bo Batman to mój konik i mój ulubiony bohater od lat dziecinnych. Filmy i serię animowaną Batman TAS znam na pamięć i wyraziłem swoją opinię na temat gry. Poza tym mówisz tak jakbyś już coś wiedział o kolejnej części. Może mnie coś ominęło? Batmobil, drapacze chmur? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fallen 1 Napisano 28 Listopad 2011 Kupił ktoś dodatek z Robinem? Na jak długo wystarczy? Ja kupiłem (w empiku jest w cenie gry) i jest to chyba tylko do wyzwań Człowieka Zagadki, oprócz tego nie można nim grać, ale bądź co bądź tych wyzwań trochę jest i w niektórych trzeba się trochę wysilić, żeby ukończyć je bezbłędnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 30 Listopad 2011 Screeny z DLC. http://www.ps3site.pl/batwing-i-batmobil-w-jaskini-batmana/92765 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fallen 1 Napisano 30 Listopad 2011 Szkoda że nie będzie można używać Batmobila :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yareku 6 Napisano 1 Grudzień 2011 Właśnie przeszedłem i muszę powiedzieć, że trochę się zawiodłem. Najpierw Dark Souls a teraz Batman. Oczywiście obie gry to pułap bardzo wysoki ale jednak nie bawiłem się tak dobrze jak przy pierwszej odsłonie. Przede wszystkim za dużo jest sekretów napchanych gdzie popadnie. Poprzedniego Batmana zrobiłem na 100% bo wszystko było w odpowiednich proporcjach. Cała lokacja ogólnie mniej klimatyczna od więzienia. Akcja w poprzednim była bardziej liniowa i ciekawiej poprowadzona. Tutaj dużo pobocznych zadań, przedłużaczy. Niby gra bardzo podobna ale to już nie to. Najbardziej znudziły mnie te walki w mieście i przesłuchania kolesi od Zagadki, monotonne i jednostajne i za dużo razy się powtarzają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 1 Grudzień 2011 I tu się mylisz bo Batman to mój konik i mój ulubiony bohater od lat dziecinnych. Filmy i serię animowaną Batman TAS znam na pamięć i wyraziłem swoją opinię na temat gry. Poza tym mówisz tak jakbyś już coś wiedział o kolejnej części. Może mnie coś ominęło? Batmobil, drapacze chmur? jestem również fanem i naprawdę gra spełniła moje wygórowane po pierwszej części oczekiwania, jedynka była super ale dla mnie zbyt klaustrofobiczna, w dwa po prostu jest większy rozmach i większa dramaturgia, no i to stawia ją u mnie wyżej. ... no a co do wieżowców, i batmobila, to już w DLC które będzie w święta, pokazują w jaskini wiesz sprzęty,. więc szykujcie się ze za rok na E3, pokażą kawałek Gotham :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 2 Grudzień 2011 gre przeszedlem i musze powiedziec ze jest b. dobra choc oczekiwania mialem ciut wieksze.. i wbrew pozorom sporo sie rozni od pierwszej czesci ktora chyba troche bardziej mi sie podobala z powodu fabuly/klimatu.. widac ze Batman AC jest duzo bardziej rozbudowany i z wiekszym rozmachem zrobiony a stworzone miasto jest naprawde super.. jednak to juz jest troche bardziej sandbox (jak InFamouse) a pierwsza czesc byla bardziej liniowa.. pierwsza czesc zrobila na mnie wieksze wrazenie i fabula mi sie duzo bardziej podobala ale w Batmanie AC jest duzo wiecej mozliwosci, roznorodnosci i otwartego swiata.. ogolnie gra super i jedynie pojedyncze rzeczy moglyby byc lepiej zrobione.. jednak "styl" gry bardziej mi odpowiadal w Arkham Asylum ale to juz kwestia gustu bo Arkham City jest bardziej rozbudowana i rownie dobra.. a tak z innej beczki.. mam problem z "zadaniami"(?) czlowieka zagadki.. jak zrobic/o co chodzi w "zneutralizuj 2 przeciwnikow w przyspieszonym locie" oraz gdzie i jak najlepiej wykonac "rzuc kule dymna tak by przeciwnicy strzelali sami do siebie" oraz "uzyj impulsu elektrycznego by rzucic uzbrojonego przeciwnika na innego" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fallen 1 Napisano 2 Grudzień 2011 a tak z innej beczki.. mam problem z "zadaniami"(?) czlowieka zagadki.. jak zrobic/o co chodzi w "zneutralizuj 2 przeciwnikow w przyspieszonym locie" oraz gdzie i jak najlepiej wykonac "rzuc kule dymna tak by przeciwnicy strzelali sami do siebie" oraz "uzyj impulsu elektrycznego by rzucic uzbrojonego przeciwnika na innego" ? Co to tego z kulką dymną. Ja to zrobiłem tak, że znalazłem sobie grupkę ludzi uzbrojonych, którzy są obok siebie. Wbiłem się na jakąś lampę i cały czas rzucałem w nich kulką dymna, oni wtedy panikują i strzelają wszędzie, aż w końcu za którymś razem w sobie strzelili. Z tym impulsem to znajdź dwóch albo więcej gostków, zamroź ich i strzel jednemu w plecy impulsem tak, żeby uderzył w drugiego. Co to tego pierwszego to sam tego nie mam :/ Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 2 Grudzień 2011 udalo sie ;P .. co do neutralizacji 2 przeciwnikow w przyspieszonym locie to chodzi o to by kliknac kwadrat (atak w locie) i trzymac R2 podczas lotu ale trzeba byc dosc daleko od celu bo "logo" batmana zmienia sie na zolte i sie wypelnia i musi wypelnic sie na max'a (robi sie czerwone) i wtedy sie neutralizuje przeciwnika :) co do tego by przeciwnicy atakowali sami sebie to nie musza byc oni uzbrojeni -.- .. wskoczylem w srodek 3osobowej grupki uzylem kuli dymnej i ucieklem a oni sie wymachiwali lapami dookola i atakowali sami siebie a mi zaliczylo "zadanie" :P.. zostal juz impuls by uzyc na kims i spadl na drugiego.. :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiek7 1 Napisano 8 Grudzień 2011 (edytowane) Witam mam problem z pucharkiem złóż hołd mianowicie jestem w wyznaczonym miejscu czyli smierci rodzicow , klękam , odpalam taśmę głosową ,która po chwili się kończy czekam jakąs minutę i niestety pucharka nie ma :( czy cos jeszszcze trzeba zrobić ??? Edytowane 10 Grudzień 2011 przez cwir spoiler. warn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lojkoo 38 Napisano 8 Grudzień 2011 (edytowane) Minuta ciszy - czyli odczekaj minute :D Edytowane 10 Grudzień 2011 przez cwir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 8 Grudzień 2011 @Misiek7 - może ujmij to w spoiler, co? -.- 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiek7 1 Napisano 8 Grudzień 2011 (edytowane) Wybacz jesli aż tak bardzo zdradziłem fabułę gry !!!!!!! Czekałem dłuzej niż minute :):) Edytowane 10 Grudzień 2011 przez cwir 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lojkoo 38 Napisano 8 Grudzień 2011 (edytowane) Wybacz jesli aż tak bardzo zdradziłem fabułę gry !!!!!!! Czekałem dłuzej niż minute :):) Nie możliwe :D może tylko Ci się tak wydawało jeśli czekałeś dłużej niż minutę to na 100% musi Ci zaliczyć, weź sprawdź jeszcze raz z zegarkiem/stoperem w ręku Ja też miałem taką samą sytuacje jak ty podchodziłem pod ten trofek kilka razy i za każdym razem wydawało mi się, że czekałem dłużej :D dopiero za którymś podejściem mi zaliczyło :P Edytowane 10 Grudzień 2011 przez cwir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 8 Grudzień 2011 @Misiek7 Nie, nie wybaczę, zwłaszcza dlatego że nawet nie chciało Ci się edytować swojego posta. Miałeś kiedyś tak że zdradzono Ci przypadkiem jeśli nie główną fabułę, to chociaż pewien ciekawy akcent w grze, który z pewnością znaczy wiele dla fanów gry? Widzę że nie, ale tak czy inaczej przecież nie zmuszę Cię do edycji. BTW, nie musisz używać tylu wykrzykników. Nie jesteśmy w stodole :f 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiek7 1 Napisano 9 Grudzień 2011 @Misiek7 Nie, nie wybaczę, zwłaszcza dlatego że nawet nie chciało Ci się edytować swojego posta. Miałeś kiedyś tak że zdradzono Ci przypadkiem jeśli nie główną fabułę, to chociaż pewien ciekawy akcent w grze, który z pewnością znaczy wiele dla fanów gry? Widzę że nie, ale tak czy inaczej przecież nie zmuszę Cię do edycji. BTW, nie musisz używać tylu wykrzykników. Nie jesteśmy w stodole :f Troszkę szanowny kolega przesadza , nie był to jakaś wielka tajemnica związana z fabuła gry , jak i "ukryty pucharek który również nie zdradzał fabuły ,a jeśli czytałeś liste pucharków to na pewno był również opis co mniej więcej trzeba zrobić a zresztą śledzisz na pewno forum o to pytanie i odpowiedz już padło tylko znalazłem je troszku za pózno . Mniej kawy, wiecej usmiechu a świat na pewno będzie piękniejszy . pozdrawiam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 9 Grudzień 2011 Akurat są ludzie którzy bardzo mogliby się o coś takiego popluć i to właśnie dlatego zwróciłem uwagę na to. Anyway - skoro w tym temacie ich nie ma to ja umywam ręce - także nie chciałem Cię w żaden sposób urazić. Aha, kawy nie piję. Z tym że rzadko się uśmiecham. Cóż, również pozdrawiam. A pucharek na pewno wpadnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 10 Grudzień 2011 Troszkę szanowny kolega przesadza , nie był to jakaś wielka tajemnica związana z fabuła gry , jak i "ukryty pucharek który również nie zdradzał fabuły ,a jeśli czytałeś liste pucharków to na pewno był również opis co mniej więcej trzeba zrobić a zresztą śledzisz na pewno forum o to pytanie i odpowiedz już padło tylko znalazłem je troszku za pózno . Mniej kawy, wiecej usmiechu a świat na pewno będzie piękniejszy . pozdrawiam Mimo wszystko zadanie pytania w spoilerze żadnego wysiłku by Cie nie kosztowało. Nie tobie oceniać czy dla kogoś ważny jest drobny element fabuły czy nie. Też nie chciałem wiedzieć że jest takie miejsce, ani jak trofeum zrobić. A grę dostanę w poniedziałek dopiero. Masz warna, na przyszłość pomyślisz dwa razy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 11 Grudzień 2011 Poza tym pytanie dotyczące pucharków zadajemy w innym dziale. Wczoraj odbyła się gala VGA. Batman: Arkham City został okrzyknięty mianem najlepszej gry Action-Adventure 2011 roku. Joker bohaterem roku 2011! Najlepsza gra na X360 - Batman: Arkham City (lepszy od GeoW 3, na PS3 najlepsza gra to U3). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach