DizzY-WolF 32 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) niby tak, w sumie to dokladnie tak, choc zdarza mi sie w ISLA INNOCENTES bedac w 2 bazie zdejmowac z M16 x4 sniperow kampiacych w poprzedniej bazie. Ja zawsze gram z Red Dot'em lecz też moge spokojnie sciągnać kolesia w wiekszej odległości niż 200m. Jak? Bardzo łatwo wtedy klikam SELECT na przeciwnika. Pojawia się nad nim pomarańczowy trójkącik trzeba wycelować troszke poniżej tego trójkąta i po 3 maksymalnie 4 strzałach gość pada. Więc nie trzeba miec x4 żeby snajpić. Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez DizzY-WolF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wegiel 7 Napisano 13 Kwiecień 2010 tez latam czesciej z red dotem niz z x4 ale od czasu do czasu warto wziac x4 ja biore go np do svu u recona latam wale zewszad wtedy plus motion mine i assult ktory sypnie ammo bo tylko 2 bulki sa i wymiot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) Witam panowie, tak sobie czytam i czytam ale nie moge sie doszukac jednej informacji :) Zalozmy, ze jest taka sytuacja: ja mam bron X + zwiekszony dmg a wrog ma ta sama bron X i body armor. Zaczelismy strzelac do siebie w tym samym momencie, celnosc taka sama (wiadomo o co chodzi). Kto zginie? Innymi slowy - co bardziej oplaca sie wziac jesli chodzi o podobne sytuacje? Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez diz4ster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wegiel 7 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) ten kto trafi w glowe osobiscie wole magnum ammo bo wiecej na jednym magazynku mozesz zdzialac Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez wegiel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) co do Twoich poczynan na placu boju...... mysle ze nie robisz nic co szkodziloby nam jako druzynie, a w punktacji koncowej bywasz coraz wyzej..... wiec progress jest ;) Dla mnie liczysz sie glownie jako czlowiek, jako glos w sluchawce. I dla tych rozmow i poczucia humoru stawiam Cie o wiele wyzej niz wiekszosc graczy z ktorymi gralem. Dzięki! Dodałeś mi poweru... ...a jeśli chodzi o ew. uczestnictwo w boju mojej Żony to...zapomnieć! To ten typ, który w połowie bitwy spytałby:" Zaraz,zaraz...a którzy to NASI?" Panowie nie zapominajcie co jest tematem wątku! W każdym temacie robicie burdel. Marqus czy ja mam deja vu, czy ty w każdym temacie o BC2 wspominasz coś o swojej żonie? Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez DaraS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) Oj chcialem uniknac tak idiotycznych odpowiedzi abym nie musial tlumaczyc tego jak "londynce z blondynu". Zrobmy sobie "mythbusters". Naprzeciwko siebie stoi 2 zolnierzy (w BFBC2) z identyczna bronia (dajmy na to scar z kolimatorem), jedyna roznica jest taka, ze ten pierwszy ma zwiekszony dmg a drugi body armor. Zaczynaja strzelac do siebie w tym samym momencie (synchronizacja wystrzalu z dokladnoscia co do milisekundy) - w to samo miejsce (dajmy na to lewy sutek) - bron sie nie zaciela ani nic w tym rodzaju, obaj mieli poczatkowa po 100hp. Zginie ten z body armorem czy ten ze magnum ammo? Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez diz4ster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) Uwaga admina chyba... Panowie nie zapominajcie co jest tematem wątku! W każdym temacie robicie burdel. Marqus czy ja mam deja vu, czy ty w każdym temacie o BC2 wspominasz coś o swojej żonie? ad.1 Ale z tego co pamiętam (co prawda jak przez mgłę już) to w burdelu bywa bardzo fajnie.... ad.2 nie w każdym...ale przepraszam,już nie będę! Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez Marqus_Pirx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wegiel 7 Napisano 13 Kwiecień 2010 teoretycznie remis powinien byc armor to 125 hp a magnum ammo to 1.25 na kulke 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kisiel__94 5 Napisano 13 Kwiecień 2010 Marqus czy ja mam deja vu, czy ty w każdym temacie o BC2 wspominasz coś o swojej żonie? normalnie aż zaksztusiłem się :rofl: PS. Marqus nie bierz tego do siebie ... A co do tematu to najczęściej używam Assasulta i medyka a na koniec recona, inżynierem nie gram, o coś mi na nim nie idzie ... jak strzelam i on biegnie to "prawie go zabijam" (gram większość na NORMALU) i reolad i wtedy on mnie zabija ;/ nawet 2 broni na inżynierku nie odblokowałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) Naprzeciwko siebie stoi 2 zolnierzy (w BFBC2) z identyczna bronia (dajmy na to scar z kolimatorem), jedyna roznica jest taka, ze ten pierwszy ma zwiekszony dmg a drugi body armor. Zaczynaja strzelac do siebie w tym samym momencie (synchronizacja wystrzalu z dokladnoscia co do milisekundy) - w to samo miejsce (dajmy na to lewy sutek) - bron sie nie zaciela ani nic w tym rodzaju, obaj mieli poczatkowa po 100hp. Zginie ten z body armorem czy ten ze magnum ammo? Rozpatrywanie takich sytuacji to dla mnie albo: 1/ absolutna "wyższa szkoła jazdy" (takie West Point BC2) 2/ wstęp do ...paranoi ( następnym zagadnieniem będzie stopień wyostrzenia noża) Osobiście sądzę że jest to zagadnienie czysto akademickie i ma taki wpływ na granie w BC2 jak...sposób zarzucania plecaka (przez lewe ramię/prawe ramię) na pokonanie zbocza góry na wycieczce. Ale jeśli ktoś lubi...JEGO PRAWO!...(jak mawia moja Żona):whistling: Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez Marqus_Pirx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kisiel__94 5 Napisano 13 Kwiecień 2010 Rozpatrywanie takich sytuacji to dla mnie albo: 1/ absolutna "wyższa szkoła jazdy" (takie West Point BC2) 2/ wstęp do ...paranoi ( następnym zagadnieniem będzie stopień wyostrzenia noża) Osobiście sądzę że jest to zagadnienie czysto akademickie i ma taki wpływ na granie w BC2 jak...sposób zarzucania plecaka (przez lewe ramię/prawe ramię) na pokonanie zbocza góry na wycieczce. Ale jeśli ktoś lubi...JEGO PRAWO!...(jak mawia moja Żona):whistling: hehe, ten znów o żonie Ja sam nawet nie wiem, wiec tez się dołączam do pytania PS. Raz z toba grałem i wtedy dla mnie było żadkością, że byłem 1 :P bez tak zwanej współpracy nic nie zdziałasz. (do wszystkich nie wiedzących) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hivonzooo 42 Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) Ja tam jak gram innymi klasami postaci niż Recon, to nie używam Red Dotów i ACOG'ów. Dlaczego? Bo można zamiast takich bzdet zabrać ze sobą na przykład więcej ammo (co jest bardzo przydatne u medyka i inżyniera, u assaulta mało potrzebne, ale to pewnie wiecie dlaczeg) lub inne przydatne perki ułatwiające grę. I co najciekawsze - dużo lepiej się z niektórych broni celuje bez optycznych celowników, ponieważ zdarza się, że zoom jest większy, przez co lepiej i łatwiej kogoś ustrzelić z dalszej odległości. Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez hivonzooo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kisiel__94 5 Napisano 13 Kwiecień 2010 Ja tam jak gram innymi klasami postaci niż Recon, to nie używam Red Dotów i ACOG'ów. Dlaczego? Bo można zamiast takich bzdet zabrać ze sobą na przykład więcej ammo (co jest bardzo przydatne u medyka i inżyniera, u assaulta mało potrzebne, ale to pewnie wiecie dlaczeg) lub inne przydatne perki ułatwiające grę. I co najciekawsze - dużo lepiej się z niektórych broni celuje bez optycznych celowników, ponieważ zdarza się, że zoom jest większy, przez co lepiej i łatwiej kogoś ustrzelić z dalszej odległości. ja wole grać RED Dotem, bo wtedy zwiększa się celność... Każdy woli co innego :) "co najciekawsze - dużo lepiej się z niektórych broni celuje bez optycznych celowników," podaj mi modele tych broni ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelot_0x 0 Napisano 13 Kwiecień 2010 Eeee, jeśli uwzględnisz to, że i tak giniesz po około minucie od respawnu to dodatkowa amunicja nie jest potrzebna. (patrzyłem na twoje Avg Life) Szczególnie medyk ma duuuzo ammo. Bez celownika 4x nie wyobrazam sobie grania, nawet na bliskie odleglosci jest bardzo dobry, lepszy niz red dot. Ale co kto lubi, najwyzej bede pod wzgledem technicznym lepszy od ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 14 Kwiecień 2010 Pisze po przyjściu z nocnej zmiany - więc szybko i boleśnie. Najpierw trochę wyhamujcie bo DaraS słusznie robi upominając, a następnym ruchem będzie kasowanie postów. A teraz do sedna czyli zagadki diz4ster`a :D Moi drodzy broń która może strzelać nabojami magnum, jest do tego przystosowana - vide niektóre pistolety/rewolwery i broń snajperska. Przykładem jest rewolwer Colt Python - LINK, lub snajperski AWM LINK. Lub tez równie popularny pistolet Desert Eagle - LINK. Tak więc bron wykorzystująca naboje typu magnum musi być do tego dostosowana lub wręcz dedykowana. Do zwykłego pistoletu nabojów magnum nie włożycie, a jak wam się uda to nawet nie próbujcie strzelać. RIP! Podobnie z bronia długą. Tak więc magnum ammo w tej grze to kolejny zresztą błąd rzeczowy programistów. Pomijając zaś rzeczywistość i wracając do gry zacytuje węgla: teoretycznie remis powinien byc armor to 125 hp a magnum ammo to 1.25 na kulke.Tyle ode mnie, na razie. Wybaczcie fanowi militariów i asg takie rozwlekanie tematu. Dobranoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bas 214 Napisano 14 Kwiecień 2010 W związku z tym, że z konsolowymi FPSami, jak i z samymi konsolami mam do czynienia od niedawna (czyt. BF1943 od grudnia i BFBC2), to mam do Was następujące pytanie (do Was, czyli do graczy BC2): Czy dużo z Was gra na tzw. Fragu? Czy padujecie? Bo spotkałem się z opiniami nieprzychylnymi dla posiadaczy konsolowego gryzonia. Sam byłem raczej użytkownikiem wyłącznie PC (konsolę mam od grudnia), więc na początku gra na padzie w FPSy mi się nie uśmiechała, ale teraz jakoś przywykłem, jakkolwiek zastanawiam się czy nie warto zainwestować we Fraga. Najpierw jednak chciałbym dowiedzieć się jak Wy, tawarisie BFowcy patrzycie na to urządzonko. Anyone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Kwiecień 2010 W związku z tym, że z konsolowymi FPSami, jak i z samymi konsolami mam do czynienia od niedawna (czyt. BF1943 od grudnia i BFBC2), to mam do Was następujące pytanie (do Was, czyli do graczy BC2): Czy dużo z Was gra na tzw. Fragu? Czy padujecie? Bo spotkałem się z opiniami nieprzychylnymi dla posiadaczy konsolowego gryzonia. Sam byłem raczej użytkownikiem wyłącznie PC (konsolę mam od grudnia), więc na początku gra na padzie w FPSy mi się nie uśmiechała, ale teraz jakoś przywykłem, jakkolwiek zastanawiam się czy nie warto zainwestować we Fraga. Najpierw jednak chciałbym dowiedzieć się jak Wy, tawarisie BFowcy patrzycie na to urządzonko. Anyone? http://www.ps3site.pl/forum/topic/32929-jakie-ustawienia-fragfx-v2-dla-bf-bc2/ daleko nie miales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 14 Kwiecień 2010 (edytowane) W związku z tym, że z konsolowymi FPSami, jak i z samymi konsolami mam do czynienia od niedawna (czyt. BF1943 od grudnia i BFBC2), to mam do Was następujące pytanie (do Was, czyli do graczy BC2): Czy dużo z Was gra na tzw. Fragu? Czy padujecie? Bo spotkałem się z opiniami nieprzychylnymi dla posiadaczy konsolowego gryzonia. Sam byłem raczej użytkownikiem wyłącznie PC (konsolę mam od grudnia), więc na początku gra na padzie w FPSy mi się nie uśmiechała, ale teraz jakoś przywykłem, jakkolwiek zastanawiam się czy nie warto zainwestować we Fraga. Najpierw jednak chciałbym dowiedzieć się jak Wy, tawarisie BFowcy patrzycie na to urządzonko. Anyone? Na padzie można spokojnie ogarnać gre przynajmniej dla mnie. "co najciekawsze - dużo lepiej się z niektórych broni celuje bez optycznych celowników," podaj mi modele tych broni ... AKS-74U,TYPE 88 (LMG), UMP, XM8,SCAR-L wystarczy ci tyle? Edytowane 14 Kwiecień 2010 przez DizzY-WolF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelot_0x 0 Napisano 14 Kwiecień 2010 (edytowane) Ale JEDYNIE na małą odległość. Ale nawet jak jesteś w samym środku akcji to bardzo często trzeba użyć celownika 4x, żeby kogoś dalszego zabić. Nie no nie potępiam takiego grania, bez celownika ale wg mnie nie ma NIC LEPSZEGO jako alternatywy dla perka celownika. Więc wybór jest prosty. Jak dla mnie. A czemu nie piszecie co wybrać, Magnum Ammo czy Mniejszy rozrzut broni? Bo w tym slocie tylko te 2 opcje są sensowne, mniejszy rozrzut faktycznie dużo daje, jak strzelamy seriami około 4 pociski to ładnie lecą w "tarczę", a bez tego perka trzeba strzelać 2 pociski max. Edytowane 14 Kwiecień 2010 przez ocelot_0x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 14 Kwiecień 2010 (edytowane) Ale JEDYNIE na małą odległość. Ale nawet jak jesteś w samym środku akcji to bardzo często trzeba użyć celownika 4x, żeby kogoś dalszego zabić. Bzdury piszesz ale nie mam zamiaru znowu się rozpisywać o tym samym. Hmm poczekaj żebyś kogoś z daleka zabić czekaj nie była może odpowiednia klasa do tego? Jak ona się nazywała Rcon nie to coś innego Rcom nie to też nie to, a wiem to był Recon. Mówiłem dlaczego według mnie najgorszy celownik to x4. Nie no nie potępiam takiego grania, bez celownika ale wg mnie nie ma NIC LEPSZEGO jako alternatywy dla perka celownika. Więc wybór jest prosty. Jak dla mnie. Dla ciebie może to jest lepszy wybór ale gdy mam np AKS-74U to wole wziąść dodatkowe rakiety do RPG. Edytowane 14 Kwiecień 2010 przez DizzY-WolF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quiros 1 Napisano 14 Kwiecień 2010 (edytowane) Hej, ja prawie wylacznie grywam Assaultem uzywajac, w zaleznosci od okazji, AN94+ACOG oraz najczesciej M16+ACOG. W zasadzie niemam odblokowanych ostatnich 3 broni u Engineera, ale np. kiepsko gra mi sie UMP korzystajac wylacznie z krzywki, anigy mi sie nie zdarzylo znalezc takiego, ktory mialby podlaczonego RED DODa. Ogolnie preferuje grywac bronmi majacymi maly odrzut i wlaczyc tym samym w pol-dystansie, wiec stad celownik 4x jest na moim wyposazeniu. Uwazama jednak, ze kolimatorek jest uniwersalnym (czyt. lepszym od 4x) urzadzonkiem, ale wygodniej naparza mi sie ( styl mojej walki) 4x. Jednak sporo ludzi biega bez jakichkolwiek dodatkow :) Naturlanie niemoznosc przymocowanie do G3 jakichkowliek dodatkow optycznych jest konkretnym przewinieniem tworcow gry. Zreszta od ( chyba ktos juz tutaj o tym pisal) amunicje MAGNUM mozna stosowac sobie do kazdej bronii. ------------------------------------------------------------------------- Nawiazujac do dyskusji wczesniejszej, grajac ASSULTEM z lifetime ok 1:50, nie wyobrazam sobie nie miec zasobnikow z amunicja i ogolnie smiesza mnie komentarze kolesi uwzajacych je za zbedne - ciekawe co robia tacy mechanicy kiedy skoncza im sie rakiety( aaa sorry, przeciez zyja tylko 20-30 sekund). M60 jest zbyt potezny i tu nie chodzi tyle o sile razenia, ale zdecydowanie jest zbyt celny i posiada za maly odrzut(podobnie jak SAW, ktory troszke zbyt malo kopie, a jakby nie bylo jest to konkretny karabin maszynowy). -------------------------------------------------------------------------- Mialem kiedyas okazje widziec w akcji (niestety tylko 1 forumowicza zapamietalem, a z pewnoscia omcknelo mi sie widziec jeszcze jdnego,lecz zapomialem ) obywatela DIZZY WOLF-a i koles wymiatal fest na ARICA HARBOR i wcale sie nie dziwie skad takie statystyki. Pewnosc rozgrywki i doslowna penetracja terenu wroga :) Pozdrawiam! Niestety nie mam mozliwosci grania z Wami, ale moze w pozniejszych miesiacach da rade. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak na koniec,to smiesza mnie ludzie uwzazajacy graczy w klasie RECON czy INZYNIER etc za noobow. KAdzdy gra jak jemu odpowiada i nie ma co sie wtracac. Problem polega na tym, ze kolesie nie potrafia zalapac sie w danej klasie i od razu przechodza w slowa. Osobiscie moja niechec do snajperow rozwiacuje w bardzo prosty sposob: sztyletuje w miare mozliwosci wylacznie RECON-a i zabijam wielu (np. Arica HArbor) z duzej odleglosci uzywajac wylacznie broni klasy 1 - fajna satysfakcja i rozladowanie emocji, kiedy staje sie nemesisem kolejnych reconkow :) hasta pronto! quiros Edytowane 14 Kwiecień 2010 przez quiros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 14 Kwiecień 2010 (edytowane) "co najciekawsze - dużo lepiej się z niektórych broni celuje bez optycznych celowników," podaj mi modele tych broni ... Ja dodam jeszcze G3 - przyzwyczaiłem się - wszystkie strzelby ze 12 GAUGE SLUGS. Zaś co do kwestii lepiej koli czy x4 - odpowiem bez wahania - ja wole kolimator. Edytowane 14 Kwiecień 2010 przez Mori Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 15 Kwiecień 2010 (edytowane) teoretycznie remis powinien byc armor to 125 hp a magnum ammo to 1.25 na kulke Dzieki wielkie, takiej odpowiedzi oczekiwalem :) Rozpatrywanie takich sytuacji to dla mnie albo: 1/ absolutna "wyższa szkoła jazdy" (takie West Point BC2) 2/ wstęp do ...paranoi ( następnym zagadnieniem będzie stopień wyostrzenia noża) Osobiście sądzę że jest to zagadnienie czysto akademickie i ma taki wpływ na granie w BC2 jak...sposób zarzucania plecaka (przez lewe ramię/prawe ramię) na pokonanie zbocza góry na wycieczce. Ale jeśli ktoś lubi...JEGO PRAWO!...(jak mawia moja Żona):whistling: No widzisz, dla Ciebie :) Dla mnie to normalka, jesli to jest dla Ciebie dziwne to nawet mnie nie pytaj o CoD4 na pc ^^ Po przegraniu ~1.5k godzin (+gram nadal) w tym cala masa pcw i troche gry w lidze w ta gre dla mnie tego typu informacja to nic. W CoD4 znam dmg kazdej uzywanej broni w noge, glowe, reke, tors, dmg przez kazdy rodzaj scian w kazda czesc ciala, dmg na roznej odleglosci itp itd wiec takie drobne pytanko odnosnie BFBC2 to, uwierz mi, szczegolik :) Pisze po przyjściu z nocnej zmiany - więc szybko i boleśnie. Najpierw trochę wyhamujcie bo DaraS słusznie robi upominając, a następnym ruchem będzie kasowanie postów. A teraz do sedna czyli zagadki diz4ster`a :D Moi drodzy broń która może strzelać nabojami magnum, jest do tego przystosowana - vide niektóre pistolety/rewolwery i broń snajperska. Przykładem jest rewolwer Colt Python - LINK, lub snajperski AWM LINK. Lub tez równie popularny pistolet Desert Eagle - LINK. Tak więc bron wykorzystująca naboje typu magnum musi być do tego dostosowana lub wręcz dedykowana. Do zwykłego pistoletu nabojów magnum nie włożycie, a jak wam się uda to nawet nie próbujcie strzelać. RIP! Podobnie z bronia długą. Tak więc magnum ammo w tej grze to kolejny zresztą błąd rzeczowy programistów. Pomijając zaś rzeczywistość i wracając do gry zacytuje węgla: . Tyle ode mnie, na razie. Wybaczcie fanowi militariów i asg takie rozwlekanie tematu. Dobranoc. Pytalem tylko w zwiazku z gra BFBC2 - wiem ze to bujda, akurat na broni troche sie znam wiec te informacje sa mi zbedne, moze inni sie czegos dowiedza :) Jesli chodzi o celowniki to ACOG jest totalna porazka w grach imo a kolimator jest 'dla slabiakow' ;D Standartowy celownik calkowicie mi wystarcza na kazda odleglosc (i tu tez mam przyzwyczajenie z promoda cod4). Dla mnie te dodatkowe przyrzady celownicze sa po prostu zbedne. Edytowane 15 Kwiecień 2010 przez diz4ster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quiros 1 Napisano 15 Kwiecień 2010 Jesli chodzi o celowniki to ACOG jest totalna porazka w grach imo a kolimator jest 'dla slabiakow' ;D nonsens :laugh: Brakuje "IMHO", bowiem jest to Twoje zdanie. heh Dla mnie te dodatkowe przyrzady celownicze sa po prostu zbedne. tutaj jest sens DLa Ciebie sa zbedne, innym ulatwiaja zycie oraz dostarczaja tym samym wiekszej frajdy. pozdrawiam, quiros Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 15 Kwiecień 2010 Przeciez jest "imo" :) Kolimator jeszcze ma sens jesli komus na prawde przeszkadza zwykly celownik i woli czerwona kropke, ale acog, nie dosc ze niesamowicie ogranicza widocznosc na bliskiej odleglosci to jeszcze celowanie na boki jest straszne wolne. Jesli chodzi o niby 'przyblizenie x4' to tak na prawde IMO gowno daje, bo wroga tak czy siak widac i bez celownika a jesli ktos jest slepy lub ma 14" crt to wystarczy sobie wroga zaznaczyc i walic troche ponizej trojkata. Mam odblokowany zarowno kolimatr jak i acog... i latam bez zadnego z nich ^^ Oczywiscie mowa tutaj tylko i wylacznie o grze, bo w prawdziwym zyciu taki celownik optyczny x4 z nastawami na x metrow i z możliwością wprowadzenia poprawek na wiatr boczny to fajna sprawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach