Skocz do zawartości
cwir

Klasy, Broń I Ekwipunek

Rekomendowane odpowiedzi

Nawiazujac do dyskusji wczesniejszej, grajac ASSULTEM z lifetime ok 1:50, nie wyobrazam sobie nie miec zasobnikow z amunicja i ogolnie smiesza mnie komentarze kolesi uwzajacych je za zbedne - ciekawe co robia tacy mechanicy kiedy skoncza im sie rakiety( aaa sorry, przeciez zyja tylko 20-30 sekund).

to masz naprawdę wielki problem wcisnąć sobie prawy krzyżak? (ten od rozdawania innym amunicji i sobie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolimator jeszcze ma sens jesli komus na prawde przeszkadza zwykly celownik i woli czerwona kropke, ale acog, nie dosc ze niesamowicie ogranicza widocznosc na bliskiej odleglosci to jeszcze celowanie na boki jest straszne wolne.

pewnie dla tego, że ACOG nie jest na bliskie odległości

Jesli chodzi o niby 'przyblizenie x4' to tak na prawde IMO gowno daje, bo wroga tak czy siak widac i bez celownika a jesli ktos jest slepy lub ma 14" crt to wystarczy sobie wroga zaznaczyc i walic troche ponizej trojkata. Mam odblokowany zarowno kolimatr jak i acog... i latam bez zadnego z nich ^^

na normalu faktycznie przy niektórych broniach celownik jest zbędny, pograj na hardzie tam wrogowie nie są zaznaczani czerwonym trójkatem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla szturmowca polecacie an-94 czy ten ostatni karabinek? Bo ja się bardziej skłaniam do abakana, o m416 nawet nie wspominam (słabiutkie to to i niecelne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi bardziej pasuje abakan :) Jak się weźmie magnum ammo to już wogóle :) A tym m16a4 to mi jakoś nie idzie. Strzelam i strzelam i ciągle nic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

m416+magnum+scopex4 = wg. mnie najlepszy zestaw dla szturmowca.

a najbardziej lubie inzyniera z pp2000+magnum ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odblokowałem ostatnią broń w BC2, czyli właśnie M16A2 i jestem pod wrażeniem celności.

Ale i tak AKS-74U "czuję" najbardziej ze wszystkich. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka podpowiedź jak poprawnie wymawia się 'asaluta' ;-)

Drogi kolego, taka podpowiedź, mieszkamy w Polsce, więc forma assault wcale nie jest poprawna, powinno być jak już szturmowiec.

To tak w kwestii formalnej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego, taka podpowiedź, mieszkamy w Polsce, więc forma assault wcale nie jest poprawna, powinno być jak już szturmowiec.

To tak w kwestii formalnej :D

Prawda. Jednak jak już ktoś wysila się na angielską wersję to teraz będzie miał łatwiej.

A na marginesie dodam, że skoro tak dbasz o szczegóły to tłumaczenie 'szturmowiec' nie jest poprawne ;-) (bynajmniej nie jest to z mojej strony zaczepka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie czekam na adekwatne tłumaczenie zwrotu "assault" odnoszącego się do "osobnika przeprowadzającego atak/szturm na pozycje wroga".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech będzie, że 'szturmowiec' to poprawne tłumaczenie (co jest prawdą), ale w wirze walki, gdzie liczy się szybkość przekazanych informacji, wybierzesz do powiedzenia słowo 2- czy 3-sylabowe?

Dlatego warto jest uświadamiać ludzi - jak używać (nawet spolszczonego) angielskiego, to poprawnie. Na Recona też mówisz np. "Zwiadowca w krzakach na wysepce!"? Bo ja 'Rekonuje' :)

Bo czasami jak słyszy się pokraki typu asalUt, asUlUty itp. to się nóż w kieszeni otwiera ^^

Edytowane przez Bas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie czekam na adekwatne tłumaczenie zwrotu "assault" odnoszącego się do "osobnika przeprowadzającego atak/szturm na pozycje wroga".

Właśnie chodzi o to, że to nieprzetłumaczalne. Nie ma polskiego odpowiednika. Szturmowcy to byli u Lucasa.

Poza tym wyraźnie zaznaczyłem, że nie jest to 'zaczepka'. Nie ma sensu kontynuowania tego tematu. Kto chce skorzysta z podpowiedzi, kto nie chce będzie dalej mówił 'asaluta'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym jest,że w ferworze bitewnym trzeba "gadać" skrótami! Z tego co np. kojarzę to w lotnictwie używa się określeń "bandyta" (samolot npla) i "vampir" (rakieta npla) (chyba czytałem to w książkach Toma Clancy`ego)

Znawcy tematu mogą teraz się rozwinąć...

Może jakieś standardowe nazwy wymyślimy??? Na własny użytek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Może jakieś standardowe nazwy wymyślimy??? Na własny użytek?

Mam.

Assault - asfalt

Engineer - inżydek

Medic - mengele

Recon - sęp

to tak gwoli naszej polskiej tradycji "ironizacji"..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

mam pytanie.

kupilem ten zestaw a tu nagle zaswiecilo mi sie na zolto kilka rodzjow broni w tym M95. Co to oznacza? ze moge uzywac tylko przez jakis czas?

Nie ukrywam ze z tego M95 strzela sie dobrze ;)))) ciezko bedzie mi sie z nim rozstac...hehe

Dzieki za pomoc,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nic ci sie nie zaswiecilo. to jest nowa bron, nie zastapila starej. Masz w tej chwili 2x M95, normalna i ta dodatkowa. Kazda z nich oddzielnie nabijasz kill'e, gwiazdki i punkty. I nikt Ci tego nie zabierze.Ta nowa w menu jest zlota, ale naprawde jest czarna. Pozostale 3 nowe bronie sa z kamuflazem moro.

Edytowane przez snosch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic ci sie nie zaswiecilo. to jest nowa bron, nie zastapila starej. Masz w tej chwili 2x M95, normalna i ta dodatkowa. Kazda z nich oddzielnie nabijasz kill'e, gwiazdki i punkty. I nikt Ci tego nie zabierze.Ta nowa w menu jest zlota, ale naprawde jest czarna. Pozostale 3 nowe bronie sa z kamuflazem moro.

no ale potrzeba mi jeszcze teoretycznie 20000 pkt aby ja zdobyc. Podczas wybierania broni przed kazda rozgrywka bron ta jest zolta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiles DLC wiec mozesz jej uzywac. Ja mialem to samo z M95 u Recona - nie gram duzo ta klasa i nie mialem odblokowanej - teraz juz mam.. :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiles DLC wiec mozesz jej uzywac. Ja mialem to samo z M95 u Recona - nie gram duzo ta klasa i nie mialem odblokowanej - teraz juz mam.. biggrin.gif

aa to super!

Dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie do ludzi którzy lubią statystyki oraz podliczac procenty ;p

która z tych 3 broni jest najsilniejsza a ktora najskuteczniejsza? i trzeci podpunkt to ktora najszybciej zalatwisz wroga

1. M416

2. Akabanek ;p

3. M16A2 SA

potrzebuje fachowej informacji ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to sa statystyki. a tak z doswiadczenia moze jakas wypowiedz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi