snosch 446 Napisano 11 Marzec 2010 (edytowane) nie odpowiedzialem na odpowiedz o reconie, bo kmompletnie nic z niej nie wynika. Nie napisales ani slowa o tym, dlaczego sniper z BC2 nie jest sniperem. Ale jesli juz wnikamy w militarne szczegoly, to powiedz mi co na polu bitwy w BC2 robi koles z wkretarka napraiwajaca czolgi? ;) Mysle ze potrzeba odrobiny dystansu, bo taki inzynier z HILTI w reku ma sie nijak do twojego pedantycznego*, fajboyowskiego* i aroganckiego* podejscia to tematu BF ;) * twoje slowa, uzyte przeze mnie jedynie w ramach zartu. Edytowane 11 Marzec 2010 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 11 Marzec 2010 (edytowane) nie odpowiedzialem na odpowiedz o reconie, bo kmompletnie nic z niej nie wynika. Nie napisales ani slowa o tym, dlaczego sniper z BC2 nie jest sniperem. Ale jesli juz wnikamy w militarne szczegoly, to powiedz mi co na polu bitwy w BC2 robi koles z wkretarka napraiwajaca czolgi? ;) Mysle ze potrzeba odrobiny dystansu, bo taki inzynier z HILTI w reku ma sie nijak do twojego pedantycznego*, fajboyowskiego* i aroganckiego* podejscia to tematu BF ;) * twoje slowa, uzyte przeze mnie jedynie w ramach zartu. kmompletnie cei nie rozmuie. Edytowane 11 Marzec 2010 przez DizzY-WolF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 11 Marzec 2010 kmompletnie cei nie rozmuie. no w tej kwestii to ja juz pomoc Ci nie moge. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyggi 56 Napisano 11 Marzec 2010 Jak dla gra snajperem powinna zostac utrudniona/ograniczona bo zle sie dzieje... co z tego ze jakis n00bek zabije mnie 1 strzalem(oczywiscie jak sie nie ruszam bo o trafieniu w biegu praktycznie nie ma mowy) skoro jego druzyna nawet nie podejdzie pod M-CON. Swoja droga paradoksalnie recon users ciagle gadaja o realizmie 1strzal 1trup a widzial ktos zeby 80% zlonierzy na wojnie bylo snajperami xD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 11 Marzec 2010 (edytowane) co z tego ze jakis n00bek zabije mnie 1 strzalem(oczywiscie jak sie nie ruszam bo o trafieniu w biegu praktycznie nie ma mowy a to niby czemu nie ma mowy? to czy trafi nie zalezy od Ciebie, tylko: a ) od niego, jesli umie dobrze celowac b ) od szczescia, jesli zle wyceluje a ty akurat skrecisz w strone lecacego pocisku. Edytowane 11 Marzec 2010 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyggi 56 Napisano 11 Marzec 2010 a to niby czemu nie ma mowy? to czy trafi nie zalezy od Ciebie, tylko: a) od niego, jesli umie dobrze celowac B) od szczescia, jesli zle wyceluje a ty akurat skrecisz w strone lecacego pocisku. mam ponad 30h na liczniku i jedyni snajperzy ktozy mnie zabijaja w biegu wala z pol automatow z action-bolt jeszcze nie padlem ani razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 11 Marzec 2010 Panowie Dizzy i Snosch! Oraz inni Panowie kruszący kopie w tak spektakularny sposób! Obaj macie często rację ale...to gra konsolowa! GRA!!!! Od poczatku do końca umowność!!! Wspaniały "taniec" pixeli na ekranach!!!! "... koles z wkretarka naprawiajaca czolgi..."- genialne!!!!!!Własnie tak-konwencja,umowność...co nie zmienia faktu że kiedy "jestem" tym kolesiem i "naprawiam" czołg to czuję dreszcz strachu na karku!!! "Celuje już we mnie ten cholerny snajper czy nie? Zdążę czy nie???" i dlatego ta gra jest tak miodna!!! A ja przyznam się do postanowienia,jakie uczyniłem od wczoraj pod wpływem Waszych dyskusji...odn. Recona czy też snajpera! Otóż dałem sobie słowo-w imię przyjemności z gry w czasie jednej potyczki/bitwy/starcia tylko JEDEN raz "wcielam" się w rolę snajpera/recona! Zabili mnie.bo byłem nieuważny/niestaranny/bezmyslny???? Trudno...następne wcielenie w next time? I fajnie mi się z tym postanowieniem gra- wymaga dyscypliny.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyggi 56 Napisano 11 Marzec 2010 "jestem" tym kolesiem i "naprawiam" czołg to czuję dreszcz strachu na karku!!! "Celuje już we mnie ten cholerny snajper czy nie? Zdążę czy nie???" nie chce juz dokuczac sniper-wanna-be ale naprawiajac co czy rozbrajajac M-CONy wcisnij kolko i ruszaj sie na boki xD jesli max full hp to przetrwasz xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 11 Marzec 2010 (edytowane) Panowie Dizzy i Snosch! Oraz inni Panowie kruszący kopie w tak spektakularny sposób! Obaj macie często rację ale...to gra konsolowa! GRA!!!! Od poczatku do końca umowność!!! Wspaniały "taniec" pixeli na ekranach!!!! "... koles z wkretarka naprawiajaca czolgi..."- genialne!!!!!!Własnie tak-konwencja,umowność...co nie zmienia faktu że kiedy "jestem" tym kolesiem i "naprawiam" czołg to czuję dreszcz strachu na karku!!! "Celuje już we mnie ten cholerny snajper czy nie? Zdążę czy nie???" i dlatego ta gra jest tak miodna!!! dokladnie masz racje, i ja caly czas do tego zmierzam. Ze mozna nazywac sobie snipera sniperem, reconem, zwiadowca itp. Moga byc wkretarki i defibrylatory. I inne cuda, bo to tylko gra. To nie ja sie przyczepilem ze sniper to nie sniper, to nie mnie razi nazywanie go tak. Ja jedynie zapytalem na czym polega problem. To jest gra video, i w celach usprawnienia i uatrakcyjnienia jej wprowadza sie takie wlasnie uproszczenia. Koles ze sniperka to sniper. Mozna go nazwac zwiadowca, ale mysle ze zarowno jeden jak i drugi nie biegaja przy czolgach z C4. Wiec to nadal uproszczenie. Proponuje wiecej dystansu i mniej czepiania sie detali. nie chce juz dokuczac sniper-wanna-be ale naprawiajac co czy rozbrajajac M-CONy wcisnij kolko i ruszaj sie na boki xD jesli max full hp to przetrwasz xD mozesz grac nawet 1000 godzin, to nie wyklucza ze mozesz byc trafiony w biegu. A co do ruszania sie przy rozbrajaniu.... pomaga fakt, ale pamietaj ze nie kazdy sniper lata z M24 albo GOL'em, tylko niektorzy maja te szybkie sniperki, wiec wykonanie 10 strzalow w szybkiej serii w ciebie nie jest problemem. I ruszanie sie na boki dupy nie uratuje. A ja przyznam się do postanowienia,jakie uczyniłem od wczoraj pod wpływem Waszych dyskusji...odn. Recona czy też snajpera! Otóż dałem sobie słowo-w imię przyjemności z gry w czasie jednej potyczki/bitwy/starcia tylko JEDEN raz "wcielam" się w rolę snajpera/recona! Zabili mnie.bo byłem nieuważny/niestaranny/bezmyslny???? Trudno...następne wcielenie w next time? I fajnie mi się z tym postanowieniem gra- wymaga dyscypliny.... Niepotrzebnie. Powinienes grac ta klasa ktora lubisz, albo ktora jest w danym momencie adekwatna do potrzeb teamu. A to ze ktos marudzi na sniperow na forum traktowac raczej w kategorii ciekawostki. Gdyby ta klasa nie byla potzebna w grze, DICE zrobiloby gre bez niej. Edytowane 11 Marzec 2010 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 11 Marzec 2010 Witam. Tak czytam te boje o nazewnictwo, detale i szczegóły (jeszcze tylko brakuje czepiania się grafiki) i się zastanawiam, czy komuś już się ta gra znudziła, że musi się tak dowartościować? Panowie. Ta gra to MIÓD w czystej postaci podawany dożylnie :biggrin: i nic mi nie jest w stanie zepsuć tej frajdy. Klasy są jakie są. Można się czepiać, narzekać... tylko po co. Ja staram się grać wszystkimi w zależności od sytuacji i zadania (najmniej snajperem) i każda mi daje mega radochę. Szturmowiec ma fajny jak dla mnie granatnik i ogólnie jest mięsem armatnim. Inżynier świetnie sobie radzi z RPG a moment kiedy trzeba wysiąść i zacząć naprawiać powoduje szybsze bicie serca... Medyk. Wczoraj graliśmy z kumplami, padło na mnie, że będę p. doktorem i latałem z defibrylatorem. Akcja jak zamieć śnieżna, kule latają jak muchy dookoła. Kumple padają jeszcze szybciej a ja w to wszystko lecę z wyciągniętym przed siebie sprzętem do ratowania i modlę się żeby choć jednego udało mi się ożywić zanim mnie odstrzelą... Kurz opada, robi się cicho i widzę, że wszyscy padli, i nasi i wróg i zaczynam ich ratować... Wstają, dziękują a mi aż się chce skakać ze szczęścia :thumbsup: To właśnie dla takich chwil zarywam noce, zaniedbuje żonę :ninja: i łamię palce na padzie. Dla takich chwil, a nie dla formułek, nazw i dupereli... Czerpię czystą i nieokiełznaną radość z tytułu i każda złotówczyna wydana zwróciła mi się już z procentem. A ile jeszcze się będę tak jarał? Nie wiem, ale podejrzewam, że dłuuuuuugo. Czego i Wam i sobie życzę. PS. Snajperem (aż się boję tak pisać, bo może nie poprawnie) gram incydentalnie, więc wrażeń nie opiszę :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 11 Marzec 2010 (edytowane) Witam. Tak czytam te boje o nazewnictwo, detale i szczegóły (jeszcze tylko brakuje czepiania się grafiki) i się zastanawiam, czy komuś już się ta gra znudziła, że musi się tak dowartościować? Panowie. Ta gra to MIÓD w czystej postaci podawany dożylnie :biggrin: i nic mi nie jest w stanie zepsuć tej frajdy. Klasy są jakie są. Można się czepiać, narzekać... tylko po co. Ja staram się grać wszystkimi w zależności od sytuacji i zadania (najmniej snajperem) i każda mi daje mega radochę. Szturmowiec ma fajny jak dla mnie granatnik i ogólnie jest mięsem armatnim. Inżynier świetnie sobie radzi z RPG a moment kiedy trzeba wysiąść i zacząć naprawiać powoduje szybsze bicie serca... Medyk. Wczoraj graliśmy z kumplami, padło na mnie, że będę p. doktorem i latałem z defibrylatorem. Akcja jak zamieć śnieżna, kule latają jak muchy dookoła. Kumple padają jeszcze szybciej a ja w to wszystko lecę z wyciągniętym przed siebie sprzętem do ratowania i modlę się żeby choć jednego udało mi się ożywić zanim mnie odstrzelą... Kurz opada, robi się cicho i widzę, że wszyscy padli, i nasi i wróg i zaczynam ich ratować... Wstają, dziękują a mi aż się chce skakać ze szczęścia :thumbsup: To właśnie dla takich chwil zarywam noce, zaniedbuje żonę :ninja: i łamię palce na padzie. Dla takich chwil, a nie dla formułek, nazw i dupereli... Czerpię czystą i nieokiełznaną radość z tytułu i każda złotówczyna wydana zwróciła mi się już z procentem. A ile jeszcze się będę tak jarał? Nie wiem, ale podejrzewam, że dłuuuuuugo. Czego i Wam i sobie życzę. Pozdrawiam Amen. Mam nadzieje ze kolega Dizzy-Wolf wezmie sobie te slowa do serca ;) Co do grania klasami, to ja najpierw odblokowalem calego SNIPER'A ;) , potem Assaulta, teraz wzialem sie za medyka, i pomimo wczesniejszych uprzedzen, fajne sa te magazynki po 200 naboi ;) no i za podniesienie kolegi sporo punktow wpada. Edytowane 11 Marzec 2010 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 11 Marzec 2010 Nic dodać nic ująć....Kolega Upuaut oddał wszystko co jest do oddania! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokkyu 109 Napisano 11 Marzec 2010 Właśnie dla takich momentów jak opisał Upuaut gram medykiem... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 11 Marzec 2010 Amen. Mam nadzieje ze kolega Dizzy-Wolf wezmie sobie te slowa do serca ;) Co do grania klasami, to ja najpierw odblokowalem calego SNIPER'A ;) , potem Assaulta, teraz wzialem sie za medyka, i pomimo wczesniejszych uprzedzen, fajne sa te magazynki po 200 naboi ;) no i za podniesienie kolegi sporo punktow wpada. NIGDYYY oczywiście to joke. Nie musze sobie brać tego do serca ponieważ najczęściej gram medykiem i nic co jest tam napisane nie jest mi obce. BTW. Najpierw odblokowałeś całego RECONA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 11 Marzec 2010 Snipera ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gierej 1 Napisano 11 Marzec 2010 NIGDYYY oczywiście to joke. Nie musze sobie brać tego do serca ponieważ najczęściej gram medykiem i nic co jest tam napisane nie jest mi obce. BTW. Najpierw odblokowałeś całego RECONA. Skończ z tym reconem. To tylko gra. Zachowujesz się jak by ktoś pisząc "snajper" obrażał cię i twoją rodzinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 11 Marzec 2010 Skończ z tym reconem. To tylko gra. Zachowujesz się jak by ktoś pisząc "snajper" obrażał cię i twoją rodzinę. Raczej wy skończcie z tym snajperem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcizello 20 Napisano 11 Marzec 2010 AN-94 + LW PACK + MGNM AM + V ALT W . Trzy kule w kolesia w tułow i leży. Jedyna odpowiedz dlaczego go nie zabijasz to oznacza tylko że go nie trafiasz. Druga możliwość może ma poprostu BODY AR. Dzieki za rade. zamienilem bron na an-94 i jest o niebo lepiej. Gralem nim chwile wczesniej ale zrazilo mnie, ze nie ma ognia ciaglego. Jednak szybko idzie sie przyzwyczaic. Krotka seria i mamy trupa :D O to mi chodzilo. Nie skorzystalem tylko z lw pack. Zdecydowanie lepiej sie stetuje wojakiem jednak bardziej przydatny w moim mniemaniu jest zoomx4. Przy takim zblizeniu plus czerwonej kropce, an-94 spelnia niemal role snajperki. Fajnie sie sciaga tak wyposazona bronią ludkow na duze odleglosci. Co to jest to valt w? Nie mam chyba tego jeszcze zdobytego. Mam 8 lvl jak narazie. Btw, ile maksymalnie zdobyliscie punktow za jedną akcje? Mi dzisiaj naliczylo ponad 400 :D Podlozylem ladunek pod skrzynie, zabilem 3 kolesi z defenders i otrzymalem punkty za 3 zabitych, 2 headshoty, bonus za niedopuszczenie do rozbrojenia ladunkow umieszczonych na skrzyni, wysadzenie skrzyni i jeszcze cos tam jeszcze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 11 Marzec 2010 Dzieki za rade. zamienilem bron na an-94 i jest o niebo lepiej. Gralem nim chwile wczesniej ale zrazilo mnie, ze nie ma ognia ciaglego. Jednak szybko idzie sie przyzwyczaic. Krotka seria i mamy trupa :D O to mi chodzilo. Nie skorzystalem tylko z lw pack. Zdecydowanie lepiej sie stetuje wojakiem jednak bardziej przydatny w moim mniemaniu jest zoomx4. Przy takim zblizeniu plus czerwonej kropce, an-94 spelnia niemal role snajperki. Fajnie sie sciaga tak wyposazona bronią ludkow na duze odleglosci. Co to jest to valt w? Nie mam chyba tego jeszcze zdobytego. Mam 8 lvl jak narazie. Btw, ile maksymalnie zdobyliscie punktow za jedną akcje? Mi dzisiaj naliczylo ponad 400 :D Podlozylem ladunek pod skrzynie, zabilem 3 kolesi z defenders i otrzymalem punkty za 3 zabitych, 2 headshoty, bonus za niedopuszczenie do rozbrojenia ladunkow umieszczonych na skrzyni, wysadzenie skrzyni i jeszcze cos tam jeszcze :D VALT W to jest do pojazdów (dzialko w czołgu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogut2142 0 Napisano 11 Marzec 2010 Ja najwięcej dostałem też ponad 400 chyba 430 (za jakąś akcję). Ale za jednego trupa to miałem dokładnie 320 (headshot, premia za odległość, i chyba coś jeszcze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gierej 1 Napisano 11 Marzec 2010 Raczej wy skończcie z tym snajperem. Tylko, że większość woli pisać snajper więc przegrałeś :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DizzY-WolF 32 Napisano 11 Marzec 2010 Tylko, że większość woli pisać snajper więc przegrałeś :whistling: Bardzo dobre stwierdzenie poparte faktami GRATULUJE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vamp1980 1 Napisano 11 Marzec 2010 Witam, Ostatnio staram się stworzyć najlepszy "setup" postaci którą gram i nasunęło mi się kilka pytań... ktoś zna może odpowiedź?? 1. jak bardzo zwiększa się obrażenia zadane wyrzutnią rakiet od Engineera jeśli ma się Improved Demolitions? 2. Jak dużo (procentowo) daje body armor? 3. Czy Medyk może leczyć się sam swoją apteczką?? Dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyggi 56 Napisano 11 Marzec 2010 2. 25% redukcji obrazen magnum amo +25%dmg(nie zawsze niektore snajpy nie licza sie tak) 3. tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 12 Marzec 2010 "...To właśnie dla takich chwil zarywam noce, zaniedbuje żonę.." :rolleyes: Nic dodać!!! A ja dziś spróbowałem trybu HARD i...oniemiałem!!! Ludkowie,zaprawdę powiadam Wam-to jest TO!!! Teraz naprawdę trzeba się skupic!!! Ale zabawa jest jeszcze przedniejsza...Teraz tylko HARD...choć punkcików jakby wolniej przybywa,ale satysfakcja jest nieporównianie wieksza jakby!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach