Skocz do zawartości
ONE

Resistance 3

Rekomendowane odpowiedzi

Po ograniu lekko ponad 1h i dobiciu do 12 levelu mam już swoje zdanie. Ta gra miażdży. Narobiłem sobie wieeeelkieeeego smaka i nie zawiodłem się. Grafika jeszcze do małej poprawy, ale nie o grafikę zawsze chodzi. Świetnie się gra. Nie wiem...można porównać tą grę do Killzone'a? Chyba można i jeśli chodzi o przyjemność z grania i ogólne wrażenie to Resistance 3 jest zdecydowanie lepsze.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnalem gre o 1 w nocy,zaczalem grac od 2 a skonczylem o 5. Poczatkowo jeden wielki zonk bo strasznie ciezko sie tu zabija no i jakies dziwne moce nie wiadomo skad. Po godziinie juz ogarnalem mniej wiecej mechanike tej gry i zaczela sie zabawa.

Bronie sa calkiem fajne jednak nie ogarniam shotguna. Snajperka to w ogole czarna magia i nieprzydatne narzedzie na cqc z racji braku mocy na qs (w sumie to dobrze). Bullseye i ta druga bron (thompson?) wg mnie najlepsze na razie.Poruszanie sie tej grze jest dla mnie zdecydowanie szybsze niz w BF na ktorym sie wychowalem i to mi sprawialo najwiekszy problem (nadal sprawia). Jesli chodzi o te supermoce znajdujace sie pod d-padem to najbardziej nieprzydatna sa robaki. Tarcza imo najlepsza,ale mam dopiero 17lvl i poczekam az reszta sie odblokuje (pewnie jeszcze cos zostalo), decoy calkiem ciekawe przy przejmowaniu punktow a tarcze musze ogarnac jeszcze. Bledy sa,ale to beta wiec pewnie zostana poprawione. Najbardziej przeszkadza pojawianie sie i znikanie typkow,ale to pewnie wina lacza albo ten cholerny decoy. Jedno jest pewne: Resistance 3 zawita do mojego napedu niebawem po premierze

Edytowane przez NFL
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znikanie przeciwnika to jakaś moc czy błąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mojemu to blad bo jak ma moc (decoy) to jest 2 typow obok siebie. Ciekawe czy to poprawia bo premiera niebawem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwa przypadki zniknięcia. Przeciwnik grał jako human, patrzę na radar jest przede mną, znika i za chwilę dostaje kulkę z tyłu. Drugi przypadek gdy grał jako chimera i po otrzymaniu kila widziałem jak się pojawia i znika jakby kamuflaż-niewidzialność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewidzialnosc to 3ci KS u Chimer. A to co opisales z Humanem to nic innego jak lagi, IG caly czas majstruja przy serwerach, zwlaszcza ostatnio po udostepnieniu bety dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie są lagi. Obejrzyjcie sobie na YT filmiki. To jest coś takiego, że namierzasz gościa (czy coś) i się do niego "magicznie" teleportujesz. Dla mnie bezsens i nie kupię tej gry z powodu chaosu na polu bitwy (tak, tak, Resistance słynie z tego, no ale bez przesady). Co do tej teleportacji, to nie mam pojęcia, jak to się nazywa w grze, bo jeszcze jej nie ogarnęłam do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne te moce... Nie dla mnie to.

Edytowane przez wilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grze będzie tryb hardcore, bez tych "mocy".

A co do gry, dla mnie to będzie najlepszy FPS. Niejednokrotnie ktoś mi wskoczył na plecy i zaczął pierwszy strzelać i niejednokrotnie wychodziłem z takiej sytuacji zwycięsko. Czy coś takiego jest możliwe w CoD/BF? Raczej nie. W R3 czerpie znacznie więcej satysfakcji z dobytych fragów, bo tak jak ludzie piszą, "trochę trudno zabija się w tej grze" i oby ten DMG broni został niezmieniony. Jedyna rzecz, która mi przeszkadza, to te perki, ale w dzisiejszych czasach nawet seria Halo nie uchroniła się przed tym badziewiem. Na szczęście będzie tryb hardcore. Preorder złożony, teraz tylko czekac na 9 września. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@CarolinePl już większy chaos jest w bc2 niż r3 nie wiem czy grałaś w tą bete,pierwszy raz się z tobą zgodze One,dmg jest idealnie wyważony świetna gierka niestety pogram kilka dni,beta bf3....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem około 2 godzin, i jedyne co mnie irytuje, to te wszystkie moce. Za dużo po prostu tego wszystkiego, i mnie to jakoś nie przekonuje. Kolega NFL już mi napisał (za co dziękuje) że będzie tryb gdzie tych bajerów nie będzie, i prawdopodobnie w tym trybie spędzie 90 % czasu w R3. Gra zapowiada się niesamowicie.

"Niejednokrotnie ktoś mi wskoczył na plecy i zaczął pierwszy strzelać i niejednokrotnie wychodziłem z takiej sytuacji zwycięsko." - duży plus tej gry, to jest właśnie w niej fajne :).

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupię tej gry z powodu chaosu na polu bitwy

Jakiego chaosu? Chaos to jest na Arice przy 24 typach a tutaj jest w sam raz. Gdyby nie to,ze wyjezdzam za granice to bym ten tytul na premiere lyknal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jakby to było wczoraj Kacper,"mi się to nie podoba jakieś tarcze i inne głupoty"haha,musimy sobie zagrać bo nikt nie podziwia tej gry oprócz mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] "trochę trudno zabija się w tej grze" i oby ten DMG broni został niezmieniony.

Nic dodac nic ujac. Najbardziej rozbrajaja mnie ludzie ktorzy nie graja w nic innego niz CoDy a narzekaja jaki to poziom HP jest tam niski, ze snajperki zabijaka na hita, ze byle noob potrafi zabic, itd. itd. a jak juz maja okazje pograc w Res3, gdzie tak naprawde gameplay'owo gra nie odbiega daleko od CoDa poza poziomem HP, to pisza ze "gra jest uboga w DMG"... Normalnie rece opadaja. Albo ludzie grajacy w KZ2/3, BFBC2 czy UC2/3 nagle wyskakuja z tekstem ze sterowanie w Res3 jest zamulone, gdzie obok CoDow, Crysis 2 i Bulletstora gra ma najlepsze sterowanie na PS3. No i nie zapomnijmy o niekonczacych sie zarzutach nt. grafiki, tak jakby to ona byla najwazniejsza w grach, zwlaszcza tych pod MP, ciekawe co maja powiedziec ci co do dzisiaj graja w Starcrafta czy CS1.6? A tak nawiasem mowiac to jak dla mnie grafika w Res3 zaraz po KZ2 robi jak narazie najwieksze wrazenie z gier na PS3. No i najwazniejsze - brak lagow (pomijajac okresy gdy IG przy nich majstruje) - w dzisiejszych czasach i dobie P2P jest to wrecz ewenementem. Echhh, byle do 9-tego ;)

PS. Na wiekszosc perkow/KS sa sposoby, kwestia ogrania, chyba jedyne czego nie da sie w zaden sposob obejsc to Body Armor bo musimy w kolesia wladowac wiele wiecej kulek niz normalnie, przydalo by sie cos w stylu SP z CoDow, ale az takiej tragedii nie ma.

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ci co do dzisiaj graja w Starcrafta" - scena sc już umiera, chcąc czy nie chcąc prawie wszyscy przerzucają się na sc2

" byle do 9-tego" - heh, Dead island jeszcze wychodzi 9, sporo czasu będzie trzeba poświęcić na te gry. :)

Nie macie wrażenia że jest lekki auto aim ?

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze mi sie nie podobaja. Nie lubie tych debilnych dodatkow w ogole. Nie chodzi mi tylko o Res 3,ale o wszystkie gry,ktore maja takie udziwnienia.Pierwsze starcia w tej grze to masakra byla,ale teraz juz jest w miare ok. Mozemy pograc,ale dopiero od 23 jestem na konsoli do grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To porównanie do kz2 takie no nie wiem,jak odpaliłem grę nie byłem zachwycony strasznie wkurzał ten efekt podczas biegania ale jak się przyzwyczai to gra nabiera rumieńców turned.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysylajcie zapki jak chcecie. Sprawdzilem fundusze i Res 3 bedzie na premiere :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyśłe ci Kacper ale dziś nie dam rady chyba zagrać,no może z godzinkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zapraszam do odpowiedniego tematu w dziale online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsola nie zajac :thumbsup: Caly czas mnie tylko zastanawia znikajacy gracz. Strzelam do typa a on znika. Nie wiem czy to jakis blad w becie czy ludzie wychodza z gry i tak sie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beda sie zdarzac takie kwiatki,ale sama rozgrywka jest bardzo ok. Bullseye wymiata :biggrin: No i to,ze mam szanse na wygranie wymiany z typem,ktory wczesniej strzela- bezcenne. Wczesniej nie docenialem tego. Mea Culpa :biggrin:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to czasami irytuje, aa niech mi ktoś powie co to jest jak gracz zamienia sie w takie coś wielkie ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi