Skocz do zawartości
ONE

Resistance 3

Rekomendowane odpowiedzi

Multi jest bardzo ok, po tym patchu juz wgl nie widze freezow ani spadków fps,multi jest po to aby sie wyluzowac po cięzkim dniu :D

Ma ktoś z was juz platyne w res 3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co najważniejsze w moim odczuciu, nie istotne czy walczysz z kimś kto ma 60 level, czy dopiero dobija do 20 - zginąć z ręki tego czy tamtego jest równie łatwo. Tu naprawdę trzeba pomyśleć przed wyprowadzeniem śmiałego ataku, wyjście na otwartą przestrzeń dość często kończy się respawnem. Co do kamperów, ostatnio widać ich coraz więcej, szczególnie na dużych mapach gdzie przeciwnika widać z 200 metrów. Sama koncepcja multi mi się podoba, ulepszenia z początku przeszkadzają, ale po pewnym czasie treningów, bywają bardzo pomocne szczególnie jeśli nauczysz się nimi posługiwać - mają ci pomagać a nie przeszkadzać i zawalać ekran. Ja cały czas nie mam czasu żeby przysiąść do singla. Zapisałem grę zaraz po wypadnięciu ze "śmigłowca" i oczekuję większej ilości wolnej chwili

Jeśli ktoś zaczyna grać w Global Resistance, poniższy wykaz może być pomocny - wszelkie bonusy które odblokujemy w R3 szarpiąc przed kompem w GR

"Bloody Hell" Cheat Deploy 10,000 troops in Global Resistance

Chimera Concept Art Vote on a Global Object in Global Resistance

Death Squad Hybrid (MP Skin) Deploy 5,000 Troops in Global Resistance

Humans Concept Art Start a forum thread in Global Resistance

Malikov (MP Skin) Be on the winning side of the war in Global Resistance

New York City Concept Art Upgrade five buildings in Global Resistance

Target Dummy (MP Skin) Deploy a total of 267,000 Troops in Global Resistance

Terraformer Concept Art Log in two times in Global Resistance

Weapons Concept Art Win five Skirmish Battles in Global Resistance

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś z was juz platyne w res 3 ?

Zdobyłem platynę R3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po patchu 1.04 ze strony technicznej gra jest absolutnie perfekcyjna. Brawa dla twórców, że nie trzeba było czekać miesiącami na stosowną łatkę.

- do trybu hardcore bardzo trudno się połączyć , dopiero wieczorem w godzinach szczytu mi się udało pierwszy raz a próbowałem przez cały dzień z 20 razy

- ulepszenia mnie nie przekonują tak czy siak gram bez jakichkolwiek, ale to mój prywatny wybór

- tego życia jest bardzo dużo (np w porównaniu z B3 gdzie szybko się fraguje i jest fragowanym) Jeżeli nie trafimy headshotem, lub z 1m shotgunem to trzeba wpakować konkretną porcję ołowiu, z drugiej strony możemy łatwo uciec i nawet mimo dostaniu kilku kulek ujść z życiem (czy to + czy - to kwesta gustu)

- wpada też sporo asyst, myślałem że tylko u mnie ale jak się przyjrzałem ekranowi wyników niektórzy mają ich 20 lub więcej, co oczywiście jest też konsekwencją dużego zdrowia

- mapki są śliczne, fajnie zaprojektowane, wielopoziomowe, niektóre jednak bardzo otwarte i (nie)stety stworzone do kampienia, bardzo łatwo ściąga się z daleka przy minimalnym zagrożeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do trybu hardcore bardzo trudno się połączyć , dopiero wieczorem w godzinach szczytu mi się udało pierwszy raz a próbowałem przez cały dzień z 20 razy

Wierz mi, ja dobiłem do najwyższej rangi grając praktycznie same HC. Fakt, gier nie wyszukuje tak łatwo jak na normalu, ale wyszukuje. Czasami wystarczy poczekać parę minut w lobby. Uzbiera się kilka osób, gra staruje, a później konsola dorzuca ludzi na bieżąco. Czasami tez konsola wrzuca gracza do meczu od razu.

- ulepszenia mnie nie przekonują tak czy siak gram bez jakichkolwiek, ale to mój prywatny wybór

Ja też wolę czystą rozgrywkę bez perków, ks i gram głównie HC. Nie zmienia to jednak faktu, że ludziom z IG udało się je całkiem dobrze zbalansować. Nikt nie puści sobie Pavelowa czy Mortara. Na KS trzeba sobie zapracować i od gracza zależy czy dobrze go wykorzysta. Nie od konsoli.

- mapki są (...)(nie)stety stworzone do kampienia, bardzo łatwo ściąga się z daleka przy minimalnym zagrożeniu

Jakie zagrożenie? Co do kolesiowi kitranie się za koszem na śmieci skoro w R3 postać ma na tyle życia, że może smiało się odwrócić i położyć osobę, która strzela nam po plecach. Jeśli chodzi o ściąganie z daleka to marksman kładzie trzema/czterema seriami więc łatwo jest zwiać graczowi, który go używa. Podobnie jest ze snajpą. Aby kogoś szybko położyć trzeba walnąć headshota, co przy specyfice gry (skoki, szybkość poruszania się postaci) jest dla wielu niewykonalne. W sumie na ponad dwieście meczy, które zagrałem, ze snajpy od hs zginąłem max. 20 razy. Co do map, to są dość małe, nie ma dużo otwartych przestrzeni i zawsze da się snajpero-kampera obejść z boku. To nie Killzone 3, gdzie część map była duża, a snajper siał spustoszenie, bo był uzbrojony w niewidzialność i snajperkę zabijającą strzałem w stopę. W dodatku nasza postać ruszała się jak mucha w smole. Podsumowując - dla mnie tematu kamperów w Resistance 3 nie ma. Od czasów jedynki nie trafiłem na grę, w której mieliby oni tak przekichane :smile:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie irytuje w multi jak ktos biega z atomizerem albo cryogunem, no nie rozumiem przeciez te bronie są zbyt przegiete na multi;/, ale zazwyczaj jak gram to ludzie ich nie używają, i bardzo dobrze tak powinno według mnie byc, a nie wyskoczy taki kolo z atomizerem i na auto aimie zdejmuje wszystko naciskając jeden przycisk.... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótszy. Uncharted 2 ma średnio ponad 10.

Jak na FPS Resistance 3 jest powyżej "obecnej średniej" dla tego typu gier.

Można być zadowolonym z długości rozgrywki, ale wiadomo że daleko do tych gier z przed lat gdzie FPS miały po 15-20h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca mi się wymiana Sports Champions na Resistance 3 + dopłata 80 zł z mojej strony ? Obie gry są nowe, w folii.

Edytowane przez Użytkownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- wpada też sporo asyst, myślałem że tylko u mnie ale jak się przyjrzałem ekranowi wyników niektórzy mają ich 20 lub więcej, co oczywiście jest też konsekwencją dużego zdrowia

Sporo osób gra z "umiejętnością" asysty, stąd takie duże liczby pod koniec meczu. Nie ma to jak widzieć przeciwnika z 100 metrów na czarnym tle. Kwestia gustu - mnie osobiście multi bardziej podpasowało a niżej te z Battlefielda BC2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakimi perkami i broniami gracie w multi ?

Ja ostatnio z marksmana przerzuciłem się na strzelbę, do tego obserwator i zabójca. Wchodzę w środek akcji i naparzam z najbliższej odległości. Proste ale skuteczne.

Jaki macie też level ? Ja mam jak na razie 51.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare przyzwyczajenia rządzą - Bullseye. Poziom 37. Do tego obserwator + tarcza błyskawic (najwyższy czas coś pokombinować, jednak te ustawienia dają mi frajdę z gry i nie chce mi się ich zmieniać). Dominik, twoje ustawienie wydaje się mieć sens, przy najbliższej okazji spróbuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie do posiadaczy: online pass jest przypisywane do konta czy do konsoli? Bo jak do konta to kijowo :/ nie pogramy z bratem osobno :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na logikę powinno być do konsoli (chyba wszystkie gry w które grałem tak miały) ale może niech ktoś potwierdzi bo jeszcze nie mam R3 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam chetnych do przejscia wspolnie najwyzszego poziomu. Pare leveli bylo dosc ciezkich, a we dwoch to zawsze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Resistance 3 w pełnej polskiej wersji językowej umożliwia zmianę języka na angielski wraz z dubbingiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Resistance 3 w pełnej polskiej wersji językowej umożliwia zmianę języka na angielski wraz z dubbingiem ?

Zmien jezyk XMB na angielski i bedziesz mial Resa po ingliszu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ustawieniach gry da się to zmienić ? Tak aby XMB zostało po polsku, a gra była po angielsku z dubbingiem angielskim. W ustawieniach widziałem tylko, że można napisy włączyć/wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie do posiadaczy: online pass jest przypisywane do konta czy do konsoli? Bo jak do konta to kijowo :/ nie pogramy z bratem osobno :(

na szczęście do konsoli :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zdobyłem platynę w R3, wielkie dzięki za co-op na nadczłowieku dla Romala79 i Gany1979 :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie każdy kto łatwo chciałby platynę, to powinien zagrać w R3. Jedna z łatwiejszych jakie udało mi się zdobyć.

Co do gry? Nie wiem, dla mnie jest taka nijaka. Ani zła, ani dobra. Ot po prostu shooter który przechodzi się z 6-7 h i idzie w odstawkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile poziomów ma R3 ? Jestem teraz na 18-stym i chciałbym wiedzieć ile mi jeszcze pozostało do przejścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi