Skocz do zawartości
ONE

Patche

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że PD nadal interesuje się swoją grą, mimo iż jest już ona dawno po premierze. Jednak dla mnie te aktualizacje to nie jest to - z wielką chęcią chciałbym dostać takiego patch'a, który dodał by np. dwie nowe klasy do single player'a - i to na takim poziomie jak z GT4.

Fakt, sezonówki w końcu są na jakimś poziomie, ale co to jest... trzy rajdy i znowu cały tydzień. Dobrym pomysłem byłoby dla mnie takie wyzwanie jak Vettel, przy którym zatrzymałbym się na tydzień, dwa.

Choć z drugiej strony doceniam ich pracę, bo chyba żadna gra nie ma takiego wsparcia jak ta. Ale to raczej z racji tego, że wiedzą iż dali d*py. Wiem narzekam... ale to tylko dlatego, że najnowsza odsłona Gran Turismo, nie ma takiego poziomu jak wcześniejsze. Imho chyba nawet GT5P było trudniejsze. :whistling:

Ale to teraz taka moda jest, gra ma zająć tobie 10h, 5x więcej w multi i studio dziękuje Tobie za wpłacone pieniądze na ich konto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie 10h ? Ja gram od premiery i końca nie widać jeszcze , co prawda 2 miesiące miałem konsolę zepsutą , ale to i tak jest 5 miesięcy grania , a zostało mi do zrobienia trochę rzeczy jeszcze i gra mi się nie nudzi póki co . Jeżeli chodzi o sam poziom tytułu , to we wcześniejsze GT nie grałem , tylko GT 5 Prologue i GT Psp i wszystkie trzy mi się bardzo podobały , ale nie powiedziałbym , żeby były trudniejsze , są mniej więcej takie same według mnie . I nie dali dupy , mi się podoba .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może nie 10h - bo przecież są wyścigi 24h :unsure:. Ja karierę (prócz wyścigów wytrzymałościowych) miałem w około tygodnia, max półtora, a dziennie spędzam 1h-1,5h przy konsoli - czyli przeszedłem w 15h + 5h zawody specjalne, ale moim zdaniem to nie jest wątek główny tej gry, ba nawet ten singiel to nie jest wątek główny w porównaniu z GT4 - tutaj dominująca część gry to właśnie multi.

Ehh... no właśnie ta nie grałeś Lukasz we wcześniejsze odsłony. GT nadal trzyma ten klimat i gra naprawdę wymiata, imho nie ma sobie równych, ale to nie to co kiedyś. (GT4 przechodziło się nawet pół roku i nadal się wracało :) )

Tak naprawdę, gdybym nie kupił hs'a to bym nie wracał już do tej gry - ale na szczęście wymyślono takie cudeńko. :thumbsup:

Podsumowując - nie twierdzę, że gra jest zła, ale na pewno odbiega od poprzednich odsłon i moim zdaniem nie naprawią tego głupimi patch'ami, no chyba że wymyślą w końcu coś co przyciągnęło by mnie na 2 tyg.

Sorry za off.

Edit : Już nie pamiętam ile to przechodziłem - w listopadzie ostatnio grałem karierę, ale nawet 50h ze wszystkim nie umywa się do starych, dobrych GT :thumbsup:

Edytowane przez sk316fx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę przesadziłeś z tym tygodniem . Ta gra jest przynajmniej na kilkadziesiąt godzin moim zdaniem , oczywiście nie mierzyłem czasu grając , ale dwa tryby A i B Spec , dziesiątki wyścigów , te akurat przechodzi się w miarę szybko , ale do tego 60 licencji i następne kilkadziesiąt zawodów specjalnych , a nad tym już trzeba się czasami namęczyć . W 10-15 godzin , to można przejść może ze trzy pierwsze klasy w A-spec najwyżej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby jest jeden patch, a ściągają mi się dwie paczki. Jedna ma 35 mega, a druga 380 :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się dalej z tobą nie zgodzę , bo to nie jest gra nawet na 50 godzin , jeżeli chciałbyś zrobić naprawdę wszystko i przejść całą grę , to ona spokojnie jest na kilkaset godzin . Klasa wytrzymałościowa zamyka się w jakichś 80 godzinach ( a są dwie w A i B , co już daje ponad 150 godzin , a często wyścigi się powtarza , chociażby żeby nabić doświadczenie ) . Te 5 , 10 czy nawet 15 godzin , to jest bardzo mocno przesadzone , podejrzewam że z 5 godzin to ja spędziłem przebierając samochody w salonie i na giełdzie , oglądając je w garażu i przerabiając w sklepie czy warsztacie , także te kilka godzin schodzi na samo poruszanie się po grze bez ani minuty jeżdżenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doliczaj trybu B-spec do czasu gry, bo w tym debilnym trybie nie gramy my tylko bezsensownie jedzie konsola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie po wgraniu patcha 1,10 gra sie ciagle zawiesza, nie idzie wogole grac, po 10-12 probach uda mi zagrac a reszta prob to zawiechy gry. Ktos kuma o co biega????

Edytowane przez jalowauk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie , usuń dane gry i pobieraj wszystko jeszcze raz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grając w bardzo szybkim tempie .

Dokładnie, ja dużo w nią gram i teraz mogę powiedzieć że wszystko w niej zrobiłem oprócz vettela a miałem ją tydzień przed premierą także ponad pół roku.

Edytowane przez PABLO GT5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w dniu premiery i grałem tylko i wyłącznie w GT5 do marca , później kupiłem Kz3 i Lbp2 , to zrobiłem na chwilę przerwę , potem miałem konsolę zepsutą , ale wróciłem znowu do grania i jeszcze mam do dobicia końcówkę gry , a gram już 5 miesięcy odejmując te wszystkie przerwy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Wy wiecie w jakim temacie piszecie? Cholera ! Człowiek napisał, że grę przeszedł szybko w porównaniu z GT4, dał na oko czas - moim zdaniem 50h to CHYBA na pewno wystarczy, nie wiem może straciłem rachubę czasu... W każdym bądź razie przeszedłem w niecałe 2 tyg.

Skończmy już ten off. :thumbsup:

Edit : Tak jak wcześniej pisałem, chodzi mi o główny wątek tej gry (tj. Kariera, bez licencji, bez zawodów sp., bo one po prostu nie ograniczają gry w karierze - kiedyś trzeba było wbijać daną licencję, aby pojechać sobie w danych zawodach). No i te wszystkie klasy, prócz endurance przeszedłem, nie wydaje mi się, aby to było jakieś wielkie wyzwanie. :whistling:

Edytowane przez sk316fx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiemy i kończymy , ale te 50 godzin to chyba na pewno nie wystarczy , nie wiem co ty mogłeś przejść w te 2 tygodnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie , usuń dane gry i pobieraj wszystko jeszcze raz .

no wlasnie pobralem wszystko od nowa i niby sie nie wiesza ale jest inny problem, czekam nawet po 10 minut az sie cos wczyta, wyglada jak sie gra zwiesila czekam 5, 8, czasem 10 minut po czym rusza jak by nigdy nic, nie kumam bazy o co biega. Przed wgraniem patcha 1.10 wszystko bylo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się ściągnęło właśnie w kilka minut (25MB/s) i sprawdzę zaraz tego patcha :biggrin:

A co do tych błędów co wyżej się pojawiały, należy z aktualizować software ps3 na 3.65 przed pobraniem aktualizacji GT5 :whistling:

Ja instalowałem patcha na sofcie 3.65 a mimo to problem występuje, identyczny jak u kolegi Mielcar1985

Ma ktoś problem,że po skończonym wyścigu nie wyświetla się okienko z kasą jaką mamy otrzymać i doświadczeniem,a samochód pokonuje sobie dalej okrążenia. Obojętnie jaki guzik naduszę i nic(dusze start i 0 reakcji,mogę tylko ps wcisnąć i zakończyć grę).

Mała sugestia w takim wypadku, przed instalowaniem najnowszego patcha skopiujcie sobie sava na zewnetrzny nośnik.

Mnie pewnie czeka przeinstalowanie danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jeśli nie ściągnę patchy to będę mógł się wymieniać samochodami z kumplem? :rolleyes:

Mam słaby net dlatego się pytam :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chyba kazdej grze, aby korzystac z uslug sieciowych nalezy posiadac najnowsza wersje, takze musisz je pobrac. Jesli sie myle niech ktos poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby móc grać online to tak jak zyd3k pisze, że trzeba posiadać najnowszą wersję gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie by było :) Najbardziej chyba ucieszyłbym się z nowych tras, choć jakbym zobaczył taki update samochodów do najnowszych modeli jak Audi R18 LMS, jakieś F1 itd...pomarzyć :) Jutro ogarnianie DFGT będzie za to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym najchętniej w menu głównym po takim DLC zobaczył MACHINE TEST ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe trasy albo nowe samochody - w szczególności Audi R18 które było w tegorocznym Le Mans... Za ten jeden "wózek" byłbym w stanie nawet zapłacić... Jednakże nowe DLC powinno się w końcu ukazać, bo sporo czasu minęło od premiery i trzeba by dać coś nowego oprócz tych zawodów sezonowych. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi