Skocz do zawartości
Patricko

B - Spec

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo, iż mój kierowca ma 7 poziom, potrafi robić błąd na tym samym zakręcie po 3-4 razy...

jak mają 30lvl prawie w ogóle się to nie zdarza..

z całym szacunkiem ale 7lvl to dopiero początek i nie wymagaj od niego dużo.. daj lepsze opony, słabszy samochód...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozkaz zwalniaj tez pomaga ;p Chyba ze to ostatnia s'ka w nurburgring tam nawet komp sie wysypuje ;p ale na tym poziomie chyba nie ma tam zawodow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra to kazdy napisal jakies swoje miejsca:P A ktos kto polecial mistrzostwa na zloto? bo mnie nerwica wziela.. wlaczylem dla proby pierwszy wyscig i po polowie wyszedlem bo nie wytrzymalem jego jazdy... Jakies sensowne ustawienia ktore mu pomoga etc.

Jeśli chodzi o mistrzostwa Nascar to jechałem w B-spec na następujących ustawieniach:

1 wyścig - zawieszenie max. niskie i twarde (amorki standard), max. docisk, hamulce 7/5, skrzynia 380 km/h

2 wyścig - zawieszenie wysokość -20/-20, sztywność 18,5/17,0 (amorki standard na 8), stabilizatory 2/2, pochylenie 2,5/1,5 (zbieżność 0/0,20), hamulce 7/5, skrzynia 330 km/h

3 wyścig - tak jak w 1 wyścigu tylko skrzynia 340 km/h

4 wyścig - tak jak w 1 wyścigu, skrzynia 300 km/h

5 wyścig - tak jak w 1 wyścigu, skrzynia 390 km/h i minimalny docisk

Ogólnie w pierwszych 4 wyścigach taktyka polegała na szybkim objęciu prowadzenia, piąty odwrotnie na 1 miejsce trzeba wyjść na 1 lub 2 okrążenia przed końcem.

W trzecim wyścigu po wyjściu na prowadzenie trzeba dbać o opony (utrzymywać kierowcę na neutralu). Ja miałem 4x gold i w ostatnim wyścigu 5 miejsce.

Daytona jest specyficzna i trzeba tu być w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. W trakcie mistrzostw, samochód w 5 wyścigu nie ma już tylu kucy, więc ja spokojnie wygrałem mistrzostwa, a ostatni wyścig pojechałem po wymianie oleju i chyba za drugim razem wpadło też złoto. Ważne jest utrzymanie się w środku stawki w drugiej połowie wyścigu, na trzy lub cztery okrążenia przed metą zaczynamy wyprzedzać, a na ostatnim lub przedostatnim kółku trzeba być pierwszym i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja Nascara zrobilem nie ruszajac ustawien samochodu...

no ale nie wazne - zapuscilem wlasnie 4h wyscig Mazd Roadsterow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nawet punkty z Vettela na B-specu wpadają??

Nie. Vettela nie mozna robic w b-specu tak jak zadnego innego specjalnego eventa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 albo 4 raz juz jadę ta suzuke 1000 + 2 x w A specu. Tragedia. jak nie pada da sie zrobić w 4h ale teraz np mój kierowca jest na 100okr 3:19 a i tak pewnie jeszcze raz będzie musiał to jechać na 32lvl. Kasy strasznie malo za te wyścigi jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak to jest z pit stopami w długodystansowych ? Da się je ustalić przed wyścigiem? Czy jak nic nie będę robić to kierowca sam zjedzie jak opony nie będą już trzymać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze robia to dosc nieudolnie ;p mialem juz nie raz zreszta sytuacje ze paliwo swiecilo sie na czerwono, zjechal, zmienil opony, zmienil sie kierowca i to wszystko. Wyjebal z pit stopu 2 zakrety i brak paliwa ;p I znowu do pit stopu ;p Takze nie radze ryzykowac jak samochod nie jest przegiety w porownaniu do reszty stawki ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobna sytuacje. Powiedzialem sobie: nie ruszam, zobacze jak bedzie. Przeciez podczas 24h Lemans nie bede tego kontrolowal... . Opony czerwone, benzyna czerwona, jedzie chyba juz na oparach bo cale okrazenie max 80km/h. Wjezdza do pitu, zmienia opony a paliwa nie rusza. Wyjedza i znow wjedza po jednym okrazeniu. I taka kiszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z paliwem miałem raz taką sytuację, że mnie nie dotankowali.

Za to już 2 razy nie zmienił się kierowca :confused:

Ustawiam zawsze automat na pitstop przy 20% siły i do wczoraj wszystko było ok.

A dziś kierowcy się nie wymienili, chociaż mał jechać nowy, świeży i jeszcze nie jeżdzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co robię źle, ale daje swojemu kierowcy, auto sporo lepsze od przeciwników, a on i tak skutecznie robi wszystko by być ostatni. Nie reaguje kompletnie na polecenia, daje zwolnij, on i tak pędzi i wali w bandy. daje przyśpiesz, a on i tak zostaje w tyle... kicha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze robia to dosc nieudolnie ;p mialem juz nie raz zreszta sytuacje ze paliwo swiecilo sie na czerwono, zjechal, zmienil opony, zmienil sie kierowca i to wszystko. Wyjebal z pit stopu 2 zakrety i brak paliwa ;p I znowu do pit stopu ;p Takze nie radze ryzykowac jak samochod nie jest przegiety w porownaniu do reszty stawki ;p

Dam mu Red Bulla x1. Nawet w 24h powinien szybko dublować stawkę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, tez daje swojemu X1 i nawet nie oglądam tego(ciężko siedzieć 3-6h) ale wcześniej tez nigdy nie miałem takich przypadków jak wy, jak tylko opony sie kończą albo brak paliwa odrazu wyskakuje P i zjeżdża przy najbliższej okazji i wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, tez daje swojemu X1 i nawet nie oglądam tego(ciężko siedzieć 3-6h) ale wcześniej tez nigdy nie miałem takich przypadków jak wy, jak tylko opony sie kończą albo brak paliwa odrazu wyskakuje P i zjeżdża przy najbliższej okazji i wszystko jest ok.

Po za tym w B-specu z tego co pamiętam nie da się włączyć pauzy i jedź 24h wyścig o.O

Trzeba się modlić o przyspieszenie czasu ^^

Edytowane przez marek1234itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze sie wyladowac.

ten kierowca z b-spec jakis uposledzony chyba jest. jade nascar. daje mu zeby wyprzedzal, a on zamiast to robic to zwalnia, bo przed nim pare aut zwolnilo. spokojnie biorac ich po wewnetrznej czy zewnetrznej moglby wyprzedzic z 3-4, a tak jego ktos wyprzedza. wyprzedzanie to chyba jakas czarna magia dla niego. w licenjach byly wyscigi gdzie zeby wygrac trzeba bylo pozniej hamowac wchodzac w zakrety, a b-spec? hamuje za wczesnie, za pozno przyspiesza, mimo tego ze przed zakretem daje mu zeby wyprzedzal. jade normalnie na 3 pozycji, a tu patrze ze opony ma juz pozdzierane, a przeciwnicy maja je dopiero kolo polowy. jak on to robi ze jadac wolniej od nich (nie szalejac na drodze) bardziej je sciera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze sie wyladowac.

ten kierowca z b-spec jakis uposledzony chyba jest. jade nascar. daje mu zeby wyprzedzal, a on zamiast to robic to zwalnia, bo przed nim pare aut zwolnilo. spokojnie biorac ich po wewnetrznej czy zewnetrznej moglby wyprzedzic z 3-4, a tak jego ktos wyprzedza. wyprzedzanie to chyba jakas czarna magia dla niego. w licenjach byly wyscigi gdzie zeby wygrac trzeba bylo pozniej hamowac wchodzac w zakrety, a b-spec? hamuje za wczesnie, za pozno przyspiesza, mimo tego ze przed zakretem daje mu zeby wyprzedzal. jade normalnie na 3 pozycji, a tu patrze ze opony ma juz pozdzierane, a przeciwnicy maja je dopiero kolo polowy. jak on to robi ze jadac wolniej od nich (nie szalejac na drodze) bardziej je sciera?

I właśnie przez takie sytuacje wyścigi gdzie nie mogę dać mu dużo lepszego samochodu odpuszczam sobie do momentu aż będzie miał odpowiednio wysoki lvl. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnie sytuacja wyglada z formula gt. glupi kierowca nie potrafi wyprzedzac :/ wszystkie inne wyscigi ida gladko, a ta formula i nascar ...wbije kierowcy 25-26 level i zobacze wtedy jak pojdzie

Edytowane przez kakaroto-songo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnie sytuacja wyglada z formula gt. glupi kierowca nie potrafi wyprzedzac :/ wszystkie inne wyscigi ida gladko, a ta formula i nascar ...wbije kierowcy 25-26 level i zobacze wtedy jak pojdzie

moj kierowca ma 23 lvl i formule 1 jedzie jak kubica:P, az mnie zaskakuje to w jaki sposob wyprzedza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmieniales cos w konfiguracji formuly? ja tylko predkosc zmienialem i opony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmieniales cos w konfiguracji formuly? ja tylko predkosc zmienialem i opony

Napewno wydalem 500k na przywrocenie usztywnienia, no i ofc opony, jak mam ustawiona to zerkne jak bede w domu, ale nei zmienialem ustawien przed zadnym wyscigiem, we wszystkich pojechal moj kierowca na tych samych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czym zrobiliście wyścig pickupów na daytonie? Zgodnie z radą z początku tematu, zrobiłem posiadanego Doge RAM'a na maxa, obniżona waga itp (bez usztywniania oraz modyfikowanej skrzyni biegów), ale i tak po pierwszym kółku jest ostatni :/ Pierwszy wyścig bez problemu, przewaga 6sek, ale z Daytoną nie daje rady :/ lvl kierowcy - 10

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czym zrobiliście wyścig pickupów na daytonie? Zgodnie z radą z początku tematu, zrobiłem posiadanego Doge RAM'a na maxa, obniżona waga itp (bez usztywniania oraz modyfikowanej skrzyni biegów), ale i tak po pierwszym kółku jest ostatni :/ Pierwszy wyścig bez problemu, przewaga 6sek, ale z Daytoną nie daje rady :/ lvl kierowcy - 10

Pozdrawiam

Dziwne, ja dalem Rama 700KM i chyba to byly jedyne modyfikacje w nim, zloto wpadlo.

Jade teraz a raczej moi kierowcy 2 raz juz 4h Nurburgring :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Pozdrawiam

Ja to zrobilem pozniej przy poziomie kierowcy 20 (tez dodgem), bo wczesniej nie dawal rady. Tak to juz jest, ze ten bolek czasami jak pala jezdzi a czasami dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi