SmaleC 280 Napisano 18 Kwiecień 2011 Po przerwie od GT, a tym bardziej od driftu. Wrocilem, bo znalazlem ustawienie dla Supry 3.0GT. I musze powiedziec, ze swietnie sie nia driftuje a takimi ustawieniami. Toyota Supra 3.0GT Turbo A '88 532hp/6800rpm 411ft-lb/6300rpm 1239kg FR stage 3 Weight Reduction Window Weight Reduction Carbon hood Chassis Reinforcement ECU Tuning Stage 2 Engine Tuning Sports intake Manifold Racing Air Filter Catalytic Converter: Sports High RPM Range Turbo Kit or Low your preference I like High HPM Trust Fully Customized Transmission: @230km/h Clutch: Twin-Plate Flywheel: Semi-Racing Carbon Drive Shaft Adjustable LSD: INT:60 ACC:50 BRK:35 Fully Customizale Suspension Kit: Ride Height: -10mm front +10mm rear Spring Rate: 17.4 front 14.4 rear Dampers EXT: 8 - 8 Dampers Comp: 8 - 8 Ant-Roll Bars 4 -4 Wheel Alignment: Camber Angle(-): 4.8 front 3.8 rear Toe Angle: -0.30 front +0.20 rear Brakes: 7 - 4 (ABS OFF) Tires: Comfort Tires HARD front/Back (TCS OFF) Nie wiem kto jest autorem ustawien, ale swietnie sie driftuje z DFGT. Polecam sprawdzic. Tu moj przejazd 16k ptk, po chwili na przypomnienie sobie co i jak uznaje to za w miare dobry wynik, zwlaszcza, ze kierownica ma swoje ograniczenia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toorex 25 Napisano 19 Kwiecień 2011 Siema. Mam zamiar kupić GT5 ale nie wiem jak to jest z tą grą na padzie?? Łatwo się jeździ? xd I czy da się driftować na padzie?? Bo na kiere mnie nie stać a nawet gdyby było to bym nie zmarnował tyle kasy na coś takiego xd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 19 Kwiecień 2011 Siema. Mam zamiar kupić GT5 ale nie wiem jak to jest z tą grą na padzie?? Łatwo się jeździ? xd I czy da się driftować na padzie?? Bo na kiere mnie nie stać a nawet gdyby było to bym nie zmarnował tyle kasy na coś takiego xd Siema. Tak, da się grać na padzie, choć nie będziesz odczuwał takiej przyjemności, jak grając na kierce. Driftować jak najbardziej się da, lepiej niż na kierownicy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaespana 1 Napisano 23 Kwiecień 2011 ee med co do driftowania padem a kierownica to bym polemizowal, ja wole na kierce, niema to jak sie troche namachac kolkiem na konkretnej trasie, padem tez mozna ale wg mnie nudzi sie po kilku okrazeniach, PS jak zacznie trybic PSN to z checia posmigam bokiem jak ktos chetny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 23 Kwiecień 2011 jakbym miał kierę to bym walił na kierze, a że wszechobecna opinia oraz wyniki w sezonówkach pokazują, że pad ma przewagę nad kierą więc napisałem, że na padzie lepiej i łatwiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 23 Kwiecień 2011 jakbym miał kierę to bym walił na kierze, a że wszechobecna opinia oraz wyniki w sezonówkach pokazują, że pad ma przewagę nad kierą więc napisałem, że na padzie lepiej i łatwiej Nie ma co ukrywac "krecisz" kierownica z niewyobrazalna predkoscia. Dlatego na padzie jest latwiej, ale kto driftowal na kierownicy ten wie, ze lepiej jest miec wieksza przyjemnosc z tej sztuki niz 20 000 ptk wiecej w koncowym wyniku. Ja tak, jak nie lubilem zbytnio dritu w grach tak kierownica + GT5 calkowicie to zmienily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 24 Kwiecień 2011 Witam, czy macie może jakieś dobre ustawienie pod Hondę S2000 '06? Z góry dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wisnia 1 Napisano 24 Kwiecień 2011 Max tuning, koła negatyw 2.0 przód i tył, sportowe twarde i jazda;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaespana 1 Napisano 26 Kwiecień 2011 na maxa jak dasz to lipa, w sumie wystarczy 450hp i komf. twarde, kolka z przodu na 4.0 i skrzynie na 210km Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 26 Kwiecień 2011 ok dzięki coś konkretniejszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 26 Kwiecień 2011 na maxa jak dasz to lipa, w sumie wystarczy 450hp i komf. twarde, kolka z przodu na 4.0 i skrzynie na 210km e tam, ja u siebie w astonie mam 900 koni i driftu z ich mniejszą ilością sobie nie wyobrażam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaespana 1 Napisano 26 Kwiecień 2011 zalezy czym smigasz i jak jezdzisz tzn czy na szybko czy ze stylem bardziej pokazowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyczek 15 Napisano 27 Kwiecień 2011 Test nowego nabytku, a przy okazji próba driftu. fabryczne ferraria italia + opony wyścigowe miękkie. ps. przepraszam za jakość, ale to tylko telefon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vtec 0 Napisano 2 Maj 2011 ja mam kierownice logitech g25 . A czy może ktoś wie kiedy będzie załączony internet w playstation network żeby było można grać przez neta?? szukam jakiegoś teamu drift . bo chciałbym do jakiegoś należyć bo samemu tak jeździć driftem to nuda. czy jest jakaś ekipa która by mnie wzieła pod swoje skrzydła ?? z góry dzięki jeżeli wogóle ktoś odpowie :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazio0 1 Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) SIemanko macie jakie ciekawe ustawienia do BMW M5 '08 do Driftu i do Wyscigów :)? mam ją zaaz prawie na max stiuningowaną :P, mam pytanko jeszcze jedno trzeba ją odchudzić jak najbardziej ;p ? Edytowane 3 Maj 2011 przez fazio0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sponsor 22 Napisano 6 Maj 2011 Ja od wczoraj zaczalem driftowac na powaznie, bo wczesniej po kilku probach sobie odpuszczalem... Znalazlem na GTplanet fajne ustawienia i fru. Na poczatku bylo ciezko, ale teraz moge powiedziec, ze juz cos tam potrafie. Mistrzostwo to nie jest, ale na Autumn Ring Mini wbijam troche ponad 11tys. Jak na kilka godzin przy tym to chyba calkiem niezle. Jak PSN bedzie juz dzialalo to chetnie z kims podriftuje i moze sie czegos naucze :whistling: Jezdze na G27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 6 Maj 2011 SIemanko macie jakie ciekawe ustawienia do BMW M5 '08 do Driftu i do Wyscigów :)? mam ją zaaz prawie na max stiuningowaną :P, mam pytanko jeszcze jedno trzeba ją odchudzić jak najbardziej ;p ? Ustawień na nią nie mam, ale im bardziej ją odchudzisz tym lepiej :teehee: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazio0 1 Napisano 9 Maj 2011 Ustawień na nią nie mam, ale im bardziej ją odchudzisz tym lepiej :teehee: dz ;D Sponsor To możemy razem popykać bo ja tez dopiero zaczynam ;p I mam takie jeszcze jedno pytanie chlopaki bo mam chyba z gra jakiś błąd bo przeszedłem wyscig na 15 poziomie i dostałem Veyrona czy to jest jaksi blad czy mi sie zdaje i na 15 lvl ma sie juz taką brykę ;> ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oranje 65 Napisano 10 Maj 2011 I mam takie jeszcze jedno pytanie chlopaki bo mam chyba z gra jakiś błąd bo przeszedłem wyscig na 15 poziomie i dostałem Veyrona czy to jest jaksi blad czy mi sie zdaje i na 15 lvl ma sie juz taką brykę ;> ? Nie to nie jest błąd :). Każdy dostał Veyrona wraz z tym levelem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 10 Maj 2011 Tylko, że twórcy nie pomyśleli i z takiego samochodu zrobili standard :rofl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 11 Maj 2011 Bo co ci w Premium samochód , który nie skręca i jest brzydki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 11 Maj 2011 Mnie się podoba, i według mnie skręca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 11 Maj 2011 Masakra jakaś..."ciasne zakręty" jeszcze jakoś,jakoś...ale długie łuki? "Dupa" ucieka bezlitośnie!!!Jeżdżę "beemką" M-3,full tuning,odciążona,tylko w ustawieniach zawieszenia jestem "Zielony"! Co daje ten "negatyw"?-tylko mi się tu nie śmiejcie!!! Zwiększa przyczepność?Wprowadzić autko w ślizg już idzie,ale utrzymać?Albo banda,albo bączek...Kierownica Thrustmaster F430,więc do driftu chyba ujdzie? Pomóżcie cennymi radami...z wyłączeniem może bezcennych typu :"Trening czyni Mistrza" albo "próbuj,próbuj" bo tyle to sam wiem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chajel 0 Napisano 11 Maj 2011 negatyw daje lepsza trakcje jak ustawisz duzy na przod to powinien lepiej sie trzymac ;) do polatania bokiem;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oranje 65 Napisano 12 Maj 2011 Dzisiaj po szkole mam zamiar podjąć się driftu. Do tej pory od premiery nawet nie tknąłem tej konkurencji a zdaje się byc ciekawa. Może byście podali jakie auto dla "nowicjusza" + ustawienia do niego. Zbytnio nie wiem jak się za to zabrać. A i na jakim torze najlepiej wykonywać te drifty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach