Skocz do zawartości
thandor

Zawody Sezonowe

Rekomendowane odpowiedzi

BTW Co kupić do European Touring Car? chciałem AMG 190 ale niestety nie ma w salonie sieciowym, w używkach też nie spotkałem :( Myślałem jeszcze nad Lexusem IF S Concept ale sam już nie wiem :/

A ja właśnie przejechałem lexusem bez najmniejszych problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, mozna luksusem pojechac. Ale w salonie online mozna kupic kazdego chyba touring. Najbardziej wkurzajacy to vw, jak ktos ma slabe nerwy to niech pierwsze co inwestuje w skrzynie i predkosc w gore:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszych 'Zawodach sezonowych' przy wymaganiach dotyczących samochodu był jasno określony limit koni mechanicznych, wagi itp.. Zastanawiam się dlaczego z tego zrezygnowano, czyżby ludzie marudzili że było za trudno..

Faktycznie sam nie mogłem sie oprzeć pokusie zarobienia bez wysiłku oferowanych nagród, ułatwiając sobie życie mocnym tuningiem...

..ale to rzeczywiście odbiera całą frajdę z jazdy. Uprzednio co najmniej po 5 razy musiałem zaczynać wyscigi żeby wyeliminować kardynalne błędy na zakrętach, a i tak do mety docierałem 3-4, co tylko motywowało mnie do myślenia czy może obniżyć zawieszenie czy może przestawić skrzynię biegów na inny zakres...

Mam nadzieję, że twórcy powrócą do pierwotnej zasady ograniczającej poprostu moc auta, etc.

I mam jeszcze taką małą nadzieję, że wprowadzą złożone zawody sezonowe (kilka wyścigów), a jakby dało się grać w takich sezownowych eventach z żywymi przeciwnikami to byłoby bajecznie.

PS. Bo o braku rankingu zwykłych wyścigów online nawet nie wspomnę.. wiadomo coś może w tej sprawie?

Edytowane przez NPK_PACMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jchałem seryjnym Tuscanem :D i brakuje 10 sek do złota, ale dużo błędów popełniłem więc, może uda się zrobić bez dłubania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te najnowsze zawody sezonowe radzę robić na dafaultowych samochodach. Bo z autami po tuningu to w ogole nie ma gry tylko wyprzedzasz wszystkich na pierwszym kółku a dalej nuda. Zrobiłem ten pierwszy wyscig tym samochodem elektryczny przez zadnego tuningu. Dojechałem do mety z 20 sek przewagą

Moglbys to zrobic jeszcze raz i nagrac? Z checia chcialbym zobaczyc jak to przejchac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos tuninguje na maxa to nie dziwne, jedni chca miec latwe to moga sobie tuningowac, ktos kto chce miec wyzwanie faktycznie to nie bedzie dlubal przy autach, czemu jedni maja byc skresleni z latwej niby kasy? nie popadajmy w przesade juz ze powinni zaostrzyc.. wszystko zalezy od gracza jak podejdzie do tematu.. skoro ktos sie kusi to niech nie wymaga by byly zaostrzenia i tyle... na pierwszym kolku ? X1 jezdziles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejechałktoś ktoś TVRem seryjnym? Udało się? Bo kurcze brakuje mi około 5sek i nie wiem gdzie już moge zbić ten czas :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys to zrobic jeszcze raz i nagrac? Z checia chcialbym zobaczyc jak to przejchac :/

Wyścig tym elektrycznym cudem jest straszliwie prosty. Właściwie na tej trasie jest tylko jeden moment gdzie trzeba przyhamować, a tak to cały czas gaz do dechy. A tuningowac tego cuda praktycznie się nie da. Jak wrócę do domu to postaram się napisać coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejechałktoś ktoś TVRem seryjnym? Udało się? Bo kurcze brakuje mi około 5sek i nie wiem gdzie już moge zbić ten czas :/

ja przejechałem seryjnym tyle że opony zmieniłem na sportowe średnie, bo nie chciało mi się bawić z ogarnianiem auta na sportowych twardych na których traciłem 9-10 sek do prowadzącego R8.

btw. przejechał ktoś ten pierwszy wyścig tym VW? :D

Oczywiście bez modyfikacji - da się to w ogóle przejechać?

Edytowane przez rydz87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da sie, na prostych trzeba rozwijać prędkość co najminiej 150 km/h, a seryjny osiąga z górki 86 km/h, jaa przejecchałem, jak go wzmocniłem do 100KM 

Edytowane przez kuba24999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VW to totalna porazka, dojezdzalem do pierwszego z nerwow za mocno hamulec obrocilo, pozniej to sie rozpedza do 60 kmh w dwie godziny wiec pozamiatane bylo :/ Najbardziej wkurzajaca sezonowka do tej pory;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowych sezonowych został tylko ten %#@*&&!! VW. Nie mogę się zmusić do zakupu tego potworka... Reszta stockowymi autkami porobiona. Zmieniam felgi, bo na niektóre, to patrzeć nie mogę ;) Założone opony SM. Alfa prowadzi się zajefajnie, TVR trochę nerwowy, a Peugot, to spacer po parku. Ja chcę więcej!...

PS. Jeszcze ofkoz Lexusem pojechałem DTM - różnica między moim autkiem, a najmocniejszym z rywali, to ponad 40KM, a i tak było fajnie i dosyć lajtowo.

Pozdr.

Edytowane przez NERVUS_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowych sezonowych został tylko ten %#@*&&!! VW. Nie mogę się zmusić do zakupu tego potworka... Reszta stockowymi autkami porobiona. Zmieniam felgi, bo na niektóre, to patrzeć nie mogę ;) Założone opony SM. Alfa prowadzi się zajefajnie, TVR trochę nerwowy, a Peugot, to spacer po parku. Ja chcę więcej!...

PS. Jeszcze ofkoz Lexusem pojechałem DTM - różnica między moim autkiem, a najmocniejszym z rywali, to ponad 40KM, a i tak było fajnie i dosyć lajtowo.

Pozdr.

Ja mam to coś (seryjny), jak chcesz to mogę Ci pożyczyć. Na PSN będę po 17:00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to coś (seryjny), jak chcesz to mogę Ci pożyczyć. Na PSN będę po 17:00.

Piszesz o VW? Nie, dzięki. Muszę albo się sam do tego zakupu przekonać, albo olać event. Jeszcze ani razu nie pożyczyłem od kogoś fury. Wszystkie eventy jeżdżę swoimi brykami i muszę na nie zarobić lub w "pocie czoła" zdobyć jako nagrodę za wyzwania lub wyścigi. Ogólnie staram się raczej sobie utrudniać zabawę niż ułatwiać, bo coś szybko leci postęp w GT5 i boję się, że skończy się zbyt szybko. Ale jeszcze raz dzięki za chęci :thumbsup: Obecnie mam 61% postępu w grze (wiem, że to niewiele w porównaniu do forumowych wyjadaczy), ale mi wydaje się, że to już końcówka ;) Filmik końcowy (krótki) w połowie gry, jeszcze bardziej to uczucie spotęgował :confused:

Pozdrawiam

PS. Możesz mnie dodać do PSN? Chętnie bym polatał multi czasem z kimś z forum. Tyle tutaj czasem tematów, opinii i różnego podejścia do tematu, a wspólnej jazdy, to kilka małych eventów w większości w zamkniętym gronie...

EDIT: I już po zawodach. Po namyśle, kupiłem wannę z śrubą w d***e by VW, podrasowałem do 100KM i objechałem konkurencję z 40 sek. zapasem włączając w to dublowanie. Nie miałem ochoty jechać tym wynalazkiem więcej niż raz. Najprzyjemniej jeździło mi się w tych zawodach Alfą i Lexusem w DTM. Czekam na kolejne...

Edytowane przez NERVUS_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh mi z tego EVentu rowniez zostalo to cos od VW i jakos nie moge sie zmusic zeby to cos kupic. ale chyba trzeba bedzie zeby miec wszystko na zloto. w tym evencie zmienili ilosc kasy i EXP czy tylko mi sie tak wydaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh mi z tego EVentu rowniez zostalo to cos od VW i jakos nie moge sie zmusic zeby to cos kupic. ale chyba trzeba bedzie zeby miec wszystko na zloto. w tym evencie zmienili ilosc kasy i EXP czy tylko mi sie tak wydaje?

Tak, za pierwszy wyścig jest 800 000 Cr, ale wszystko i tak pójdzie na samochód i tuning. Seryjnym nie ma co próbować, koniecznie trzeba zmienić skrzynię na regulowaną, opony na sportowe miękkie i trochę podłubać w silniku ok. 70-80 KM powinno wystarczyć, ja trochę przesadziłem bo miałem ponad 100 KM, ale nie kupiłem skrzyni i to g.... rozpędzało się tylko do 100 km/h, więc musiałem dokupić skrzynię i po ustawieniu na 170 km/h już było łatwo. Jeśli chcesz się pobawić to stopniowo zwiększaj moc, jak ustawisz zbyt dużą to już na 3 kółku będzie po sprawie. Ja stworzyłem potwora pardon.gif.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszecie wszyscy że na łódkę trza wydać tyle kasy. Nikt z was jej nie dostał w A-Spec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszecie wszyscy że na łódkę trza wydać tyle kasy. Nikt z was jej nie dostał w A-Spec?

Nie, w A-spec jest tylko kibelwagon, ja mam zrobione prawie wszystko (został tylko Grand Tour, Vetel, i trzy ostatnie wytrzymałościowe) i nigdzie nie dostałem tej motorówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, w A-spec jest tylko kibelwagon, ja mam zrobione prawie wszystko (został tylko Grand Tour, Vetel, i trzy ostatnie wytrzymałościowe) i nigdzie nie dostałem tej motorówki.

A kibelwagon to który? :) Może pełnymi nazwami zapodaj obydwu (jeśli pamiętasz).

EDIT: ok już nie trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak pisze kolega wyzej VW nie mozna wygrac trzeba go kupic. sprawdzilem na liscie na ktorej jest opisane ktore auto gdzie sie dostaje i nie ma tam nic na temat lodki.

Pewnie go kupie jakos na dniach zeby to zaliczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo mam pytanie odnosnie zawodow sezonowych na time trial

na deep forest i trial mountain

Na deep forest smigam tym co czolowka czyli toyota mr-s apex ale za cholere nie moge ustanowic dobrego czasu auto ma 320km a z turbina juz by mial za duzo zeby mozna bylo nim ruszyc do wyscigu moze jakies ustawienie pomozecie?

a na trial mountain smigam subaru impreza wrc 99 z turbina i silnikiem do 398km bez zadnych zmian ustawien i wykrecilem 600 z hakiem czas poszukuje lepszego samochodu pytanie jakiego i moze tez ktos ma jakies ustawienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Kovalov a mógłbys uzyczyc mi tej"łódki" ?. Szkoda mi trochę wywalac na nia kasy, a się trochę wyczyściłem kupując parę autek.

Edytowane przez Sipap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Kovalov a mógłbys uzyczyc mi tej"łódki" ?. Szkoda mi trochę wywalac na nia kasy, a się trochę wyczyściłem kupując parę autek.

No problem. Odezwij się na PSN, będę dzisiaj po 16:00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem. Odezwij się na PSN, będę dzisiaj po 16:00.

Super, wyślę Ci zaproszenie . Mój PSN ID to kobas_248

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi