Skocz do zawartości
thandor

Zawody Sezonowe

Rekomendowane odpowiedzi

co ty taki nerwowy, aha, nawet nerwowy nick masz ... dobrze watson napisal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o takie ułatwienie mi chodzi... Jadę z wszystkim na off. Czasem ABS na 1 i nie chcę iść na łatwiznę. Szukam tylko optymalnego ustawienia, a potem, to już tylko walczyć z samym sobą. Ale dzięki za zainteresowanie.

Pozdr.

Nie wiem jak Ty sobie ustawiasz skrzynię, ale myślę, że ustawienie jej nie stanowi żadnego problemu. Ja robię to tak:

Ustawiam na standard i robię próbę na najdłuższej prostej. Jeżeli nie dławi się, skracam skrzynię. I tak kilka razy. Po pewnym czasie jeśli widzę, że się dławi daję o 10-20 km/h mocy maksymalnej więcej.

Uważam, że to dobre rozwiązanie, gdyż nie należy dawać mocy maksymalnej na więcej niż samochód może pojechać, gdyż traci się na przyspieszeniu.

Nurburgring Nascarem? Hmm... tam są długie, lekkie zakręty, które można pokonywać na pełnym gazie, no i ostatnia długa prosta... myślę, że skrzynia powinna być ustawiona mniej więcej na 340-360 km/h chyba, że udało Ci się pojechać 400km/h to daj 420 ;)

Edytowane przez Watson20054133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nascar jest banalny, mialem ustawiona skrzynie na 360 i spokojnie wygralem, te co byly teraz dosyc banalne, oprocz lotusa ktorego nienawidze.. Choc ford i jego uciekajaca dupa mnie urzekla :) Liczylem bardziej na xp niz kasa, z prawie polowy 26 lvlu na 1/3 27.. a tak bardzo nie moge sie doczekac vettela:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nascar jest banalny, mialem ustawiona skrzynie na 360 i spokojnie wygralem, te co byly teraz dosyc banalne, oprocz lotusa ktorego nienawidze.. Choc ford i jego uciekajaca dupa mnie urzekla :) Liczylem bardziej na xp niz kasa, z prawie polowy 26 lvlu na 1/3 27.. a tak bardzo nie moge sie doczekac vettela:P

Musze przyznać, że miałem tak samo odnośnie forda, byłem pod niesamowitym wrażeniem tego co się z nim dzieje na drodze, chociaż lotus-w przeciwieństwie do Ciebie-urzekł mnie jeszcze bardziej. A vettel...czekam bardzo zawzięcie.

Swoją drogą sezonowe wyścigi może i są teraz łatwiejsze, ale te wszystkie próby czasowe męczyłem ile się dało, a i tak lipa.. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie, wiadomo cos o nagrodach tych prob czasowych? Moze ktos z gtpl byl w czolowce i cos zgarnal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze zawody (do 6.01) ozłocone całe, w drugich Mazda i Focus (masakra jakaś) na srebro i zawiesiłem się na Nascar / Nurburg. Poproszę o jakiś dobry set-up skrzyni (głównie) dla tych eventów. Dzięki.

Pozdrawiam

Z czystej ciekawości chciałem zobaczyć czy rzeczywiście taki trudny ten nascar, więc się za niego zabrałem.

Za 1 razem złoto i 15 sekund przewagi nad drugim, a mogło być o wiele więcej gdyby nie kilka wizyt na poboczu :)

Mój setup:

Skrzynia: 360km/h można jednak mniej nawet dać ;p

Zawieszenie: -15 przód -10 tył

Twardość sprężyn: 18.5 przód 17.5 tyl ( reszta w zawieszeniu bez zmian )

Hamulce -4 przód -8 tył

Docisk max

Poniżej zdjęcie...

zdjcie007w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Watson20054133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czystej ciekawości chciałem zobaczyć czy rzeczywiście taki trudny ten nascar, więc się za niego zabrałem.

Za 1 razem złoto i 15 sekund przewagi nad drugim, a mogło być o wiele więcej gdyby nie kilka wizyt na poboczu :)

Mój setup:

Skrzynia: 360km/h można jednak mniej nawet dać ;p

Zawieszenie: -15 przód -10 tył

Twardość sprężyn: 18.5 przód 17.5 tyl ( reszta w zawieszeniu bez zmian )

Hamulce -4 przód -8 tył

Docisk max

Poniżej zdjęcie...

Uploaded with ImageShack.us

Zabrakło tylko zdjęcia jakie asysty miałeś włączone. Sam nie wiem. Może wczoraj za późno się za to zabrałem, bo nawet nie dojechałem do końca, ale z ABS na 0, to ciężko jest zwolnić tego potwora przed zakrętem. Zamiata tyłem aż miło mimo zmiany balansu hebli. Zobaczę jeszcze dzisiaj na wyścigowych miękkich, bo chciałem bez większego inwestowania podejść. NASCAR'a dostałem za skończoną szkółkę wczoraj i od razu pognałem do sezonowych.

co ty taki nerwowy, aha, nawet nerwowy nick masz ... dobrze watson napisal

Co dobrze takiego napisał, że nie mogę korzystać z czyjegoś set-up'u? Bo co? Bo on tak chce? Chyba się troszkę zagalopował. To, że nie jeżdżę z asystami nie znaczy, że mam x godzin na masterowanie ustawień (już same próby przejechania eventów zajmują mi zbyt dużo czasu). Mam taki kaprys i już. Nie podoba się - nie musisz pisać ustawień. Przeżyję jakoś. Nie będę siedział x czasu, bo jakiś anonimowy koleś tak mi napisał. Pfff...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co dobrze takiego napisał, że nie mogę korzystać z czyjegoś set-up'u? Bo co? Bo on tak chce? Chyba się troszkę zagalopował. To, że nie jeżdżę z asystami nie znaczy, że mam x godzin na masterowanie ustawień (już same próby przejechania eventów zajmują mi zbyt dużo czasu). Mam taki kaprys i już. Nie podoba się - nie musisz pisać ustawień. Przeżyję jakoś. Nie będę siedział x czasu, bo jakiś anonimowy koleś tak mi napisał. Pfff...

Chyba Ty się lekko zagalopowałeś w tym momencie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Ty się lekko zagalopowałeś w tym momencie....

A jak z tymi asystami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja NASCara zrobiłem na złoto z seryjnymi ustawieniami. Niczego nie zmieniałem. Wspomagacze ABS 1 kontrola trakcji 5 reszta off. Wyścig zakończyłem z przewagą około 20 sekund choć mogło być szybciej bo raz wjechałem w żwirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nascar już ozłocony. Wystarczyło obyć się z tym wozem, bo poza szkółką nie miałem okazji pojeździć. Muszę przyznać, że fajnie się nim wychodzi z zakrętów. Ustawiłem specjalnie po to krótszą skrzynię (na prostej miałem max 325km/h) i trochę mnie dochodzili, ale w zakrętach miałem większą prędkość i sporo nadrabiałem. Wszystko off, ABS 1. Nie było problemów. Wczoraj tylko udało mi się dzięki sezonowym przeskoczyć na 25lvl :biggrin:

PS. Jeszcze dokupiłem wyścigowe miękkie.

Edytowane przez NERVUS_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem przerwę z GT, ale teraz wróciłem. Zauważyłem, że są nowe zawody sezonowe. Te najaktualniejsze to jakaś porażka dry.gif. Prostszych już bardziej nie mogli dać, wszystkie za pierwszym razem. Teraz nowi gracze, którzy dopiero rozpoczynają zabawę z GT5 nabiją chyba z 10 lvl'e i po 5 mln cr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 stycznia kolejna porcja. Ciekawe co tam wymyślą :) Uważam, że skoro już dają dwie paczki zawodów, to jedna powinna być łatwa tak, jak ta z 6 stycznia, a druga trudna.

Edytowane przez BubuPN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że tylko raz można zarobić i zdobyć cr.

A co do łatwości, to sami sobie ułatwiacie i macie pretensje.

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 stycznia kolejna porcja.

Skad masz ta informacje, jakie zrodlo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad masz ta informacje, jakie zrodlo?

Przeciez jak te jedne sa do 12-go, to znaczy, ze 12-go beda nastepne, co nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez jak te jedne sa do 12-go, to znaczy, ze 12-go beda nastepne, co nie

tak jak myslalem - domysly a nie informacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak myslalem - domysly a nie informacja.

No tak, zagalopowałem się, 13 stycznia powinny być nowe, a nie 12 :) Faktycznie nie jest to informacja, ale biorąc to "na chłopski rozum" powinny się pojawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co sa w pracy czy w szkole i sie nie moga doczekac, znalezione w internecie, ale nie moge potwierdzic

Mitsubishi iMiEV CR 300,000 EXP 30,000

Volvo c30 R-design 450,000 50,000

Dodge Challenger SRT8 500,000 60,000

Volkswagon Golf 750,000 90,000

JGTC/ SUPER GT 1,500,000 120,000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do kiedy sa nowe zawody wazne?

Standardowo, ważne przez 2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech to scisnie ...zapomnialem ze to do dzisiaj :(( A nastawialem sie na wieczorna walke z NASCAR na ringu ://

Probowalem w nocy ,ale nie moglem tego badziewia dostroic. No i przestroilem :D

Pozdrawiam

Edytowane przez Alexossi79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi