Skocz do zawartości
KopaczK

FIFA 12

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że elektronicy kładą nacisk na otoczkę wokół gry. Bardzo wkurzające jest w trybie kariery, że wyporzyczać można tylko niektórych zawodników, a nie tych których chcemy, oraz oczywiście brak wymian. Zawsze lubiłem pograć karierę więc cieszę się, że tym razem poprawią ten tryb gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byście powiedzieli na takie coś.

Zajmują się otoczką wokół gry więc mogli by wprowadzić taki myk jak "derby" lub mecze z odwiecznym rywalem każdy klub ma chyba z 3 takich głównych rywali z którymi po prostu musi wygrać.

Kibice na trybunach śpiewali by głośniej niż zwykle.

Postrzeleniu bramki takiemu przeciwnikowi na jego stadionie były by bardzo głośne gwizdy, a gdy zdobyliśmy bramkę u siebie na trybunach był by szał oklaski krzyki radości itp.

Takie coś mogło by być również w meczach pucharowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... EA nigdy nie było specem od atmosfery i otoczki. Niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... EA nigdy nie było specem od atmosfery i otoczki. Niestety...

Teraz musi to się zmienić bo to będzie FIFA 12 gdzie 12 oznacza numer już kolejnej fify i dodatkowego zawodnika jakim będą kibice.

Dlatego chcą stworzyć bardziej realną atmosferę na trybunach.

W tym roku było "We Are 11"

A wraz z nową fifą zobaczymy "We Are 12"

Tak mi się wydaje i nie przypuszczam żebym się pomylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byście powiedzieli na takie coś.

Zajmują się otoczką wokół gry więc mogli by wprowadzić taki myk jak "derby" lub mecze z odwiecznym rywalem każdy klub ma chyba z 3 takich głównych rywali z którymi po prostu musi wygrać.

Kibice na trybunach śpiewali by głośniej niż zwykle.

Postrzeleniu bramki takiemu przeciwnikowi na jego stadionie były by bardzo głośne gwizdy, a gdy zdobyliśmy bramkę u siebie na trybunach był by szał oklaski krzyki radości itp.

Takie coś mogło by być również w meczach pucharowych.

Były, wktórejś Fifie mecze z odwiecznym rywalem ale to tylko tak z nazwy chyba bo na trybunach nic "innego" się nie działo.

Ja mam swoje przyśpiewki i mam Meksyk na trybunach. :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dopóki nie wprowadzą realistycznej widowni (teraz nadal są manekiny) nie ma co mówić o prawdziwej otoczce. Podczas meczu mogliby robić przybliżenia na kibiców i pokazywać np. ich zawiedzione miny lub radość. Mogliby też zrobić tak, że podczas meczów międzypaństwowych zawodnicy wychodzą na murawę z dziećmi (eskorta Mc Donald's to się chyba nazywa). Oprócz tego koniecznie sylwetki trenerów na boisku i rezerwowi, lekarze, sędzia techniczny a nie tak jak teraz puste krzesełka LOL :mellow: Co to ma być? No i kolesie trzymający flagi narodowe na murawie podczas hymnów. Oprócz tego więcej realistycznych stewardów kręcących się za linią boczną, więcej podających piłki, fotografów etc. No i coś co najbardziej mnie boli - pełne odgrywanie hymnów i bardziej realistyczne zachowywanie się zawodników podczas ich odgrywania. Do tego więcej realistycznych cut-scenek. Wtedy była by ta cała magia meczu piłkarskiego. Ale w EA nawet o tym nie pomyślą. Lepiej co roku odgrzewać tego samego kotleta i tak się sprzeda. A zmiany, o których piszę może ujrzymy w FIFA 2016 - daj Boże żeby tak wcześnie :confused:

Edytowane przez Przemek_07
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plusik za propozycje. ;-)

Myślę, że ławka rezerwowych zostanie w tym roku dodana - czytałem o tym niedawno na jednym z serwisów, a konkretniej tu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapędzaj się Kettger, ławka ma być, ale nie powiedzieli ile, hehe.

FIFA 11 jest grą bardzo dobrą i to trzeba przyznać, jednak po kilku miesiącach ostrego katowania nieco traci blask. Jest baaaaaardzo dużo elementów do dodania, ale nie ma co się łudzić. Ehh..gdybym ja był odpowiedzialny za pomysły w EA, które mają być zaimplementowane do finalnej wersji, taka FIFA zmiotłaby wszystko w pył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie co jest najbardziej wkurzające że tą grę też robią ludzie co podobno się na piłce znają, a tak wiele elementów w tych fifach brakuje że wątpię by ktoś z załogi tworzącej fife oglądał choć jeden mecz...

Przecież kamera pokazuje zachowanie trenera co jakieś 25/30 min a w fifie 0

Kibice to inna sprawa, ale już dawno widziałem w bodajże NBA 2k11 tam kibice spełniają moje oczekiwania w jakiś 95%.

Wiem że 2K to nie EA ale chyba ea nie są od nich gorsi i potrafią zrobić tych kibiców podobnie jak oni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku stawiają na otoczkę, więc jeśli teraz dobrze tego nie zrobią, to poczekamy kilka lat, jak zarzucą nowy silnik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie co jest najbardziej wkurzające że tą grę też robią ludzie co podobno się na piłce znają, a tak wiele elementów w tych fifach brakuje że wątpię by ktoś z załogi tworzącej fife oglądał choć jeden mecz...

Przecież kamera pokazuje zachowanie trenera co jakieś 25/30 min a w fifie 0

Kibice to inna sprawa, ale już dawno widziałem w bodajże NBA 2k11 tam kibice spełniają moje oczekiwania w jakiś 95%.

Wiem że 2K to nie EA ale chyba ea nie są od nich gorsi i potrafią zrobić tych kibiców podobnie jak oni...

To ja już wolę tak jak jest. Zmniejszyli ilość wstawek typu kłótnia z sędzią na rzecz normalnej gry- w porównaniu do wc 2010 to chyba o 1/3 albo i o połowę.

W NBA to już jest masakra. Wiem jak wyglądają mecze na żywo, ale te przerywniki na reklame itp itd są wkurzające i chcąc nie chcąc tracisz kilka minut w meczu żeby je oglądać !

Ja się tej fify najzwyczajniej boję. Już 11 nie była na tyle rewolucyjna co 10(360 drybling). Póki nie zmienią silnika(a zrobią to z nową generacją konsol) dopóty będziemy mieli lekko zmodyfikowaną grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nie wprowadzą realistycznej widowni

A mnie otoczka w ogóle nie interesuje. Gram online i takie przerywniki mnie tylko denerwują.

Jak dla mnie niech się skupią na gameplay'u, czy na możliwościach taktycznych.

Ale żeby nie było - każdy ma inne oczekiwania wobec gry, jak zrobią takie przerywniki to niech chociaż dadzą możliwość ich wyłączenia :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie otoczka w ogóle nie interesuje. Gram online i takie przerywniki mnie tylko denerwują.

Jak dla mnie niech się skupią na gameplay'u, czy na możliwościach taktycznych.

Ale żeby nie było - każdy ma inne oczekiwania wobec gry, jak zrobią takie przerywniki to niech chociaż dadzą możliwość ich wyłączenia :D

Sprawa jest prosta w online cutscenki zredukowac to tych podstawowych. Sam wiem jak to denerwuje, gdy kolesie z przeciwnego klubu nie wciskaja "skip'a" i czekasz az przerywnik, replay sie skonczy. A tak w SP mozesz szybko je przeskoczyc i problemu nie ma.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wiadomość z LM i LE się potwierdzi, to byłoby to coś zaskakującego i podejrzanego. Oczywiście fani FIFki mieliby się z czego cieszyć.

Co do IMPACT ENGINE, to wszystko fajnie się zapowiada, ale chciałbym, zeby zniknęło holowanie przeciwnika przez pół boiska i trzymanie się za rączki i inne przytulanki, które zazwyczaj traktowane są jako faul. Kopanka od Elektroników ma surowych sędziów, ale paradoksalnie są ślepi na takie chamskie zagrania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeśli wiadomość z LM i LE się potwierdzi, to byłoby to coś zaskakującego i podejrzanego. Oczywiście fani FIFki mieliby się z czego cieszyć.

Co do IMPACT ENGINE, to wszystko fajnie się zapowiada, ale chciałbym, zeby zniknęło holowanie przeciwnika przez pół boiska i trzymanie się za rączki i inne przytulanki, które zazwyczaj traktowane są jako faul. Kopanka od Elektroników ma surowych sędziów, ale paradoksalnie są ślepi na takie chamskie zagrania.

Też mnie to irytyowało, bo albo się kogoś goni i odbiera piłke albo zwyczajine przegrywa pojedynek biegowy siłowy. Impact powinien to wyleczyć.

Edytowane przez gandihigh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu wszystkim tak zależy na tych europejskich pucharach ?

W grze online i tak nie miało by to większego znaczenia, jedynie w karierze lub trybie gry ale mało osób gra karierę...skupili by się na gameplayu a nie LE i LM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grze online i tak nie miało by to większego znaczenia, jedynie w karierze lub trybie gry ale mało osób gra karierę...skupili by się na gameplayu a nie LE i LM.

A w czym jedno drugiemu przeszkadza.

Ja się zaliczam do tych co grają w trybie kariery więc nie myśl tylko o sobie ale i o innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli by dodac otoczke LM do wirtualnych klubow to by bylo spoko, w koncu mamy tam dywizje i mecze pucharowe. Dostajac sie do pierwszej dywizji i rozgrywajac mecze pucharowe mielibysmy otoczke Ligi Mistrzow. A sam mecz finalowy bylby przez znacznie bardziej emocjonujacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zawsze zaczynam ogrywanie Fify od kariery dopiero potem po jakimś miesiącu uderzam w klub i tak już przez caaaały rok. :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, otoczka była by świetna : )

Czasami jak słyszę hymn Ligi Mistrzów to aż mnie ciarki przechodzą...oj juz sie nie moge meczu na Wembley doczekać : )

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam fajną propozycje :)

Można przecież w fifie grać całą drużyną , jednym piłkarzem a nawet samym bramkarzem !

A ktoś pomyślał o sędziowaniu ??

Pomyślcie sobie, jak fajnie by było odgwizdywać faule, dawać czerwone kartki :)

Co o tym sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam fajną propozycje :)

Można przecież w fifie grać całą drużyną , jednym piłkarzem a nawet samym bramkarzem !

A ktoś pomyślał o sędziowaniu ??

Pomyślcie sobie, jak fajnie by było odgwizdywać faule, dawać czerwone kartki :)

Co o tym sądzicie ?

Teraz żeś przyje*** :D :rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korupcja i ustawianie meczy kwitło by wtedy :thumbsup:

ogólnie ciekawy pomysł, ale nie możliwy do spełnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi