Sushi 611 Napisano 21 Maj 2013 (edytowane) można zrobić na easy , nie ma z góry narzuconej ilości jednak mi zawsze zaliczało w przedziale od 5 do 15 wrogów. może mi ktoś powiedzieć co chodzi z tymi wyzwaniami bo tylko to mi brakuje do platyny i dowody a i czy zbierając dowody mogę w dowolnym momencie opuścić dany poziom czy muszę na nowo grę przejść? W każdym level masz do zrobienia wyzwania, w sumie jest ich grubo ponad 200, do trofeum potrzeba 100. W każdym chapterze jest jedno za zebranie wszystkich dowodów, za znalezienie wszystkich przebrań, za przejście całego chapteru w garniturze, za zabicie celu w określony sposób (przykładowo w Chinatown jest chyba ponad 5 wyzwań za zabicie króla w rozmaite sposoby. Tutaj jest chyba najlepszy poradnik, który opisuje wszystkie challenge. http://auluftwaffles.com/hitman-absolution-guide/challenge-guide/ Jeśli ktoś ma pomysł, w którym chapterze najszybciej można je wbić to prosiłbym o info. Jestem już pod koniec gry, a na liczniku lekko ponad 50. A, i ważna sprawa, dowody i challenge nie będą zaliczone na easy. Edytowane 21 Maj 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulcan_Genom 255 Napisano 22 Maj 2013 Mi podczas przechodzenia gry (od razu na hard) zaliczyło 81 albo 83 (nie pamiętam dokładnie) wyzwania i 12 tytułów, więc to pestka dorobić brakujące, potrzebne do trofików, co już zresztą zrobiłem i 100% jest. Co do miejsca gdzie najłatwiej robić tytuły to nie ma znaczenia, jednemu łatwiej i szybciej zrobi się w jednym miejscu innemu w drugim. Jak przechodziłeś grę to wiesz, gdzie masz "warunki" do działania. Jedyne na co zwracałem uwagę grając na hardzie to dowody (lokalizowalem dowód, szedłem na rambo, po zebraniu restart), a reszta wpadła przy okazji normalnego przechodzenia. Fajne jest, że fragmenty wyzwań się kumulują np. w danym rozdziale masz 4 przebrania, aby zrobić wyzwanie Kameleon, ale przebierzesz się tylko w 3 stroje, to wystarczy, że przy kolejnym przejściu przebierzesz się w ten jeden brakujący i nie musisz nawet kończyć rozdziału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matispidi 237 Napisano 22 Maj 2013 wczoraj wbiłem platyne. Mój pierwszy Hitman wystartowałem na hard. Trzy dni gry plus jeden na reszte trofeów. Prosta platyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 22 Maj 2013 Ja Hitmana zaczynam dzisiaj, muszę ograć i skasować z hdd, bo tuż za rogiem stoją gry na czerwiec i wymiana gier rocznych. Skoro wiele osób pisze, że w Hitmanie platyna jest łatwa, to spokojnie powinienem się do 29 wyrobić :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulcan_Genom 255 Napisano 22 Maj 2013 Ja Hitmana zaczynam dzisiaj, muszę ograć i skasować z hdd, bo tuż za rogiem stoją gry na czerwiec i wymiana gier rocznych. Skoro wiele osób pisze, że w Hitmanie platyna jest łatwa, to spokojnie powinienem się do 29 wyrobić :-) Gra jest fajna i będę do niej wracał. Zdecydowanie polecam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 22 Maj 2013 Nie twierdzę, że nie jest; po prostu kończy mi się wolna przestrzeń na hdd i coś musi wylecieć, aby zwolnić miejsce dla nadchodzących tytułów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 22 Maj 2013 29 wyzwań do platyny , robię głownie te wyzywania polegające na jakimś specjalnym zabójstwie , otruciu itd danej osoby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 22 Maj 2013 29 wyzwań do platyny , robię głownie te wyzywania polegające na jakimś specjalnym zabójstwie , otruciu itd danej osoby Jak już ogarniesz wyzwania to będę niezmiernie wdzięczny (i przypuszczam, że nie tylko ja), gdybyś wypisał wyzwania, które polecasz robić na dobicie do 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 22 Maj 2013 Każda misja ma średnio z 10 wyzwań. Ja w okolicach 13 misji mam już ponad 100 ale "liżę ściany", skradam się. Nie ma tak żeby ktoś Ci polecił dokładnie jakieś, wpisz sobie na YT np "hitman absolution mission 4 challenges" i będziesz miał masę filmów w których będą pokazane jak wykonać wszystkie wyzwania w danej misji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 22 Maj 2013 a jak odblokować wszystkie tytuły? mam chyba 8 a jestem w ostatniej misji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 22 Maj 2013 -Doktor Śmierć - ten tytuł polega na zabiciu 5 ludzi pod rząd za pomocą strzykawki. Pierwszy raz strzykawkę spotykamy w misji Rosewood. -Grabarz - Musimy zabić lub ogłuszyć 5 osób a następnie schować ich ciała. Pamiętajcie że trzeba wykonać to pod rząd. Włączamy misję Fabryka Dextera i podrozdział Stary Młyn na Hardzie. Po cichu likwidujemy 5 osób i chowamy ich ciała. -Pianista - musimy 3 razy pod rząd zabić za pomocą żyłki do duszenia. Można to wykonać obojętnie gdzie. -Żniwiarz - musimy wykonać 2 razy pod rząd instynktowne strzelania. Pamiętajcie, że szybko zużywa się wam pasek instynktu. -Sandman - musimy po cichu ogłuszyć 3 osoby pod rząd. Ogłuszamy za pomocą :square: . -Wojownik Dynastyczny - musimy zabić 5 osób po kolei za pomocą katany. Okazja będzie w misji Chiński Nowy Rok. -Dynamitowy Harry - Polega na zabiciu kilku osób jednocześnie za pomocą wybuchu. Włączamy misję "Król Chinatown" wchodzimy na tark idziemy prosto, następnie po lewej stronie w alejce zauważycie samochód sportowy i strażnika. Bierzecie butelkę, rozpraszacie strażnika, ogłuszacie go. Koło samochodu będą schody. Wchodzicie do góry i zabieracie ładunki wybuchowe. Idziecie w jakieś mocno zatłoczone miejsce i za pomocą :l2: i :r2: rzucacie materiałem wybuchowym i następnie ponownie klikacie :r2: na aby je zdetonować. -Rewolwerowiec - musimy zabić 10 osób z jakiegokolwiek rewolweru. Polecam włączyć misję "Dar Ptaśka". -Barman - musicie zabić 5 osób za pomocą butelki. Pamiętajcie aby nią nie rzucać. Bierzesz butelkę i podchodzisz do kogoś, naciskasz :square: i rozbijasz butlę komuś na głowię. -Czempion - musimy wygrać 5 pojedynków na pięści. Polecam włączyć misję "Witamy w Hope" i rozpocząć bojkę. Dalej już gra sama nas zaprowadzi za rączkę. -Berserker - musimy zabić 5 ludzi pod rząd siekierą. Ponownie włączamy misję "Król Chinatown" bierzemy siekierę i zaczynamy kosić za pomocą :square: . Nie rzucamy nią. -Brutus - Musimy zabić 5 osob pod rząd za pomocą noża. Nie rzucamy nim. -Wiking - Musimy zabić 5 osób pod rząd kijem basebolowym. Taki kij znajdziemy w misji "Welcome to Hope" po rozpoczęciu bójki przez wyłącznie maszyny grającej wyciągamy kij i zaczynamy uderzać. -Czołg - musimy przyjąć na siebie jak najwięcej demage'u. Wiem dziwne ale tego wymaga ten tytuł. Dajemy się trafiać aż się odblokuję. -Miotacz - musimy rzucić 5 razy nożem lub inną rzeczą pod rząd i zabić. -Widmo - Musimy zabić 3 osoby pod rząd po cichu od tył mając wyciągnietą jedną bron palną z tłumikiem. -Fatum - Musimy zabić kogoś za pomocą otoczenia. Najlepiej wykonać to w misji "Chinski Nowy Rok". Filmik w razie problemów -Maestro - Musimy za pomocą snajperki zabić 5 osób pod rząd headshotami. Polecam ostatnio misję. -Kolos na glinianych nogach. - W misji "Welcome to Hope" wchodzimy do łazienki po prawej stronie i idziemy do szybu wentylacyjnego po lewej stronie. Po przejściu na drugą stronę bierzemy z półki shotgun'a i zabijamy 5 osób pod rząd. -Rabuś - Wyciągamy broń podchodzimy do kogoś od tył i naciskamy :x: zobaczymy że ten ktoś stanie się naszą tarczą. Następnie naciskamy :square: i nokautujemy naszą żywą tarcze. I tak 3 razy pod rząd. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 22 Maj 2013 (edytowane) Zacząłem dzisiaj granie na Hardzie, przeszedłem do 3 misji i nie jest tak łatwo, ile godzin mniej więcej trwa przejście na tym poziomie trudności? Gra całkiem przypadła mi do gustu ;) Ogólnie to mój pierwszy Hitman i nie wiem czy nie zniżyć poziomu trudności żeby łatwiej przejść grę. Ale w sumie można się czasem potrudzić i zamiast kilku godzin grać kilkanaście wnerwiając się, że ciągle powtarza się misje :d Edytowane 22 Maj 2013 przez bartez1994 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AXA 234 Napisano 22 Maj 2013 to zależy jak chcesz grać, jeśli zamierzasz grać bez wykrycia to trochę ci to zajmie, jeśli do tego byś dodał bez ofiar to już chyba z 2 x tyle. Mi całe przejście na Hard zajęło jakieś 20-25h, grałem bez wykrycia oprócz pierwszej części w ostatniej misji bo po 2h miałem dość więc przeszedłem ala Rambo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 23 Maj 2013 no i siadła platyna , troche zabawy było z wyzwaniami no ale udało się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 23 Maj 2013 Zacząłem dzisiaj granie na Hardzie, przeszedłem do 3 misji i nie jest tak łatwo, ile godzin mniej więcej trwa przejście na tym poziomie trudności? Gra całkiem przypadła mi do gustu ;) Ogólnie to mój pierwszy Hitman i nie wiem czy nie zniżyć poziomu trudności żeby łatwiej przejść grę. Ale w sumie można się czasem potrudzić i zamiast kilku godzin grać kilkanaście wnerwiając się, że ciągle powtarza się misje Jeśli nie masz cierpliwości do powtarzania misji, to lepiej graj na Normalu. Ja po przejściu na hardzie odpaliłem normal i widzę, że dopiero teraz mogę czerpać 100% z gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 23 Maj 2013 Właśnie tak zrobiłem, mam do ogrania masę gier z plusa i do tego kilka, które mam na płycie, a plus mi się kończy za niecały miesiąc i mogę aktywować aby na kolejny miech darmowo, więc na początku nie katuje na trudnych poziomach. Całkiem ciężka gra, ale bardzo przyjemnie mi się gra ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 23 Maj 2013 Zacząłem dzisiaj granie na Hardzie, przeszedłem do 3 misji i nie jest tak łatwo, ile godzin mniej więcej trwa przejście na tym poziomie trudności? Gra całkiem przypadła mi do gustu ;) Ogólnie to mój pierwszy Hitman i nie wiem czy nie zniżyć poziomu trudności żeby łatwiej przejść grę. Ale w sumie można się czasem potrudzić i zamiast kilku godzin grać kilkanaście wnerwiając się, że ciągle powtarza się misje ja na przed ostatnim poziomie przeszedłem grę w jakieś 18h z czego w kopalni poszedłem jak Rambo. Do platyny trzeba mi jeszcze jakiąś godzinke żeby ukończyć wyzwania i tytuły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 23 Maj 2013 kurde nie chce mi wejść tytuł za katanę i rzucanie przedmiotami, robiłem to i nie zalicza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 23 Maj 2013 Też tak miałem, trzeba powtarzać do skutku, w końcu zaskoczy. Czasami też niby info o odblokowaniu się nie pojawia ale w menu jest, że zaliczone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 23 Maj 2013 a jak zrobić fatum " zabij przy pomocy tłumu'' ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 23 Maj 2013 Jest dużo możliwości, chociażby tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 23 Maj 2013 kurde nie chce mi wejść tytuł za katanę i rzucanie przedmiotami, robiłem to i nie zalicza... Do katany polecam poziom penthouse, jest masa wrogów do wyrżnięcia. Chociaż muszę przyznać, że mi wpadło dopiero po dobrych 10-12 przeciwnikach. W ogóle mam wrażenie, że coś z tym jest nie tak. Próbowałem wbić tytuł za strzelanie z użyciem instynktu i zabijając 4 osoby na 3 razy nie wpadało. Podobnie z shotgunem - wybiłem chyba z 15 wrogów i nic. Jakieś porady, czy próbować do skutku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 23 Maj 2013 (edytowane) ze strzelaniem z pompy weszło mi od razu, strzelania instynktownego nie robiłem jeszcze,a katane robiłem w Blackwater i nie wpadło jeszcze Jest dużo możliwości, chociażby tak dzięki ! tam było napisane, że przy pomocy tłumu a to trzeba zrobić wypadek, dziwne że mi nie wpadło już kilka razy aranżowałem wypadek Edytowane 23 Maj 2013 przez pakasiedlce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 23 Maj 2013 No dobra, wszystkie tytuły odblokowane, ale pucharek nie wpadł. Z tego co kojarzę, w tym temacie ktoś pisał, że wówczas trzeba zrobić jeszcze jakieś wyzwanie jeszcze raz. Robiłem zabijanie butelkami, nie pomogło. Ostatnie dwa wyzwania (zabijanie pointshootingiem i rzucanymi przedmiotami robiłem na easy, ale wpadały). Rzucanie przedmiotami już powtórzyłem na normalu. Ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 24 Maj 2013 Ponoć jest glitch, że jezeli zdobyło się jakiś tytuł podczas pierwszej misji (tej treningowej) to trzeba go zdobyć ponownie w innej misji, pytanie tylko jaki zdobyłeś (nie wiem czy można to sprawdzić jakoś), domyślam się że albo ten drugi (zabij kogoś i schowaj w kontenerze x5) lub trzeci (zabij 3 ludzi garotą pod rząd) lub ten z uduszeniem 3x pod rząd kogoś jak wciskamy :square:. Taka jest moja teoria. Ja niedługo kończę i muszę dobić 3 tytuły, zobaczymy jak to będzie u mnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach