TW_DoomMachine_ 63 Napisano 11 Lipiec 2013 20 , ale tak naprawdę 15, bo parę z nich można skończyć w 3 minuty, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One™ 525 Napisano 11 Lipiec 2013 Ile trzeba poświęcić na wszystkie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek_Red 667 Napisano 11 Lipiec 2013 To zależy od poziomu trudności i sposobu grania. Mi na hardzie i grając po cichu, zeszło ok 15h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alpaczino 106 Napisano 11 Lipiec 2013 Bezsprzecznie najgorszy ze wszystkich Hitmanów... Jak to jest możliwe, że na przykład jest kilkudziesięciu strażników, załatwiasz jednego, przebierasz się i od razu wszyscy potrafią Cię rozpoznać. W sekundę, bez przyjrzenia się. Gra fajna, ale to nie jest Hitman. Bardzo brakuje możliwości przygotowania się do misji, wybrania broni itp. Co ty bredzisz, człowieku? Wszysthie Hitmany skończyłem w czasach gdy miały premiery. Każdy świetny. Hitman Absolution jest najbardziej zaawansowaną i realistyczną skradanką jaką grałem w życiu. Mówię o puryście, który poziom Hard w Manhuncie mi przypominał czyli zero radaru, zero hintów, tylko uszy nastawione i kręcenie kamerą, żeby jak najwięcej podejrzeć. Odnośnie łatwości rozpoznawania: Nie myślisz, że łysy, rosły bydlak o rysach twarzy ptaka drapieżnego nie rzucałby się w oczy? Z daleka jeszcze ujdzie ale z bliska koleś ma, po prostu, parszywy ryj, który automatycznie budzi niepokój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 11 Lipiec 2013 Bezsprzecznie najgorszy ze wszystkich Hitmanów... Jak to jest możliwe, że na przykład jest kilkudziesięciu strażników, załatwiasz jednego, przebierasz się i od razu wszyscy potrafią Cię rozpoznać. W sekundę, bez przyjrzenia się. Gra fajna, ale to nie jest Hitman. Bardzo brakuje możliwości przygotowania się do misji, wybrania broni itp. Ja myślę, że dla Ciebie jest najgorszy bo Ciebie rozpoznają i jest to za trudna gra :P Zmień na Easy i będzie git... A tak na serio to fakt czasem i mnie to irytuje, ale zdecydowanie TEN HITMAN jest warty każdej złotówki... Tylko czemu zapisuje wynik z ostatniej misji, a nie uzyskany najwyższy... Przez co jak masz sporo punktów, ale chcesz coś poprawić to strach, że spierniczysz sobie wyniki :P a gra je zapisze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HuNtEr 101 Napisano 11 Lipiec 2013 Nie ma znaczenia jak szybko mnie rozpoznają. To nie był zarzut tylko uwaga. Również grałem we wszystkie Hitmany jak tylko wychodziły. Wszystkie kończyłem na silent assasina. Mi bardzij podchodził stary system - dostajesz zlecenie, wybierasz wyposażenie, zabijasz cel, dostajesz kasę i od nowa. A teraz jest historia w której przechodzimy z jednej miejscówki do drugiej załatwiając kolejnych gości którzy przejęli dziewczynę . Po drugie 47 nie jest wcale jakiś wyróżniający się. Rosły to jest Sanchez, z mordy podobny zupełnie do nikogo, że brzydki to cóż :) Ja myślę, że dla Ciebie jest najgorszy bo Ciebie rozpoznają i jest to za trudna gra :P Zmień na Easy i będzie git... Akurat niespecjalnie mnie rusza przechodzenie po cichu więc jak mnie zauważą to robię sieczkę :) To nie chodzi o to :) @Alpaczino - może i świetna skradanka z czym się w pełni zgadzam. Nigdzie nie napisałem, że to zła gra. Dla mnie Absolution to gra świetna tylko żaden z niej Hitman. Jakby wstawić tam gościa z noktowizorem to stylem gry i ciągnięciem historii mielibyśmy Splinter Cella :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danken000 352 Napisano 11 Lipiec 2013 Zgadzam się z HuNtErem. Problemem tej gry jest to, że mało ona przypomina poprzednie części, które ze skradankami miały niewiele wspólnego. 90% misji wyglądało tak jak The King of Chinatown. Mamy cel/cele i należy je wyeliminować. Przebrania ułatwiały poruszanie się po terenie wroga, a nie ułatwiały skradanie się. Nikt cię nie wykrywał dopóki nie wzbudzałeś żadnych podejrzeń. Hitman: Absolution to w większości skradanka polegająca na przejściu z punktu A do B przy jednoczesnym eliminowaniu celów. Gra jest dobra, ale to po prostu nie to samo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 12 Lipiec 2013 Właśnie działanie przebrań wkurzało mnie w tym Hitmanie. Dawniej było tak, że po uzyskaniu przebrania np: policjanta, mieliśmy ułatwione zadanie w poruszaniu sie po terenie wroga, pod warunkiem oczywiście, że nie podeszliśmy zbyt blisko do innych i nie pokazaliśmy facjaty. Teraz jest tak, że weźmiesz sobie uniform policyjny i momentalnie dla każdego funkjonariusza stajesz się podejrzany i widoczny z kilometra nawet stojąc do nich tyłem. Nie wiem gdzie tu sens i logika, ale rozwiązanie w starych Hitmanach bardziej mi odpowiadało. Niemniej uważam Absolution za jedną z lepszych gier tej generacji i zdecydowanie wartą kupna. Gdyby nie błąd z respawnami przeciwników przy ładowaniu checkpointa oraz nieprzemyślane moim zdaniem wykrywanie w przebraniu, dałbym maksymalną ocenę, a tak daję zaledwie 9/10. Poza tymi dwoma punktami dla mnie jest to gra bezbłędna. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alpaczino 106 Napisano 12 Lipiec 2013 (edytowane) Ale ma to sens, że gdy przebierzesz się za kolesia z danej grupy przyciągasz automatycznie uwagę innych członków tejże. Przykłady: motocykliści na drogach, fani w koszulkach zespołów podobnych itd. Dodatkowo jako policjant, ogrodnik, bandzior przebywasz w miarę zamkniętej grupie ludzi, którzy się kojarzą. I jak tu nagle taki łysol, z parszywym ryjem, się pojawia to budzi podejrzenie, na zasadzie: "nie kojarze tego typka...". I tu wchodzi ten fajny patent z poprawianiem czapki, chwilowym zasłonięciem twarzy jak ich mijasz. Wiem, że ten manewr czerpie pasek instynktu a na puryście nie zawsze jestem pewien, czy coś mi z paska zostało. Edytowane 12 Lipiec 2013 przez Alpaczino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 13 Lipiec 2013 Tak, ma to sens, ale pod warunkiem, że podejdziesz bliżej i widzą wyraźnie ryj Hitmana - tak też było w poprzednich częściach. Natomiast w Absolution gdy tylko przebierzesz się w strój tego ogrodnika z czapką to pozostali ogrodnicy od razu widzą Cię z kilometra nawet gdy stoisz do nich tyłem, co wymuszało na siłę kolejne ukrywanie się i przemykanie między osłonami. Właśnie to mi się kuźwa nie podobało, bo gdzie tu logika? Jaki w tym wypadku sens przebierania się? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 13 Lipiec 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HuNtEr 101 Napisano 13 Lipiec 2013 No i od razu lepiej to wygląda. Niestety wersję PL wydały jakieś matoły i jest trochę na bakier z patchami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 13 Lipiec 2013 (edytowane) Oprócz Polski jeszcze Rosja i Turcja nie otrzymały patcha. Powody biznesowe. Edytowane 13 Lipiec 2013 przez Użytkownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alpaczino 106 Napisano 13 Lipiec 2013 No, to chyba rozwiązuje problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HuNtEr 101 Napisano 13 Lipiec 2013 Genialne są moim zdaniem Kontrakty Online w tej grze. Platynka też jedna z najłatwiejszych i przyjemniejszych jakie zdobyłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 13 Lipiec 2013 (edytowane) No i od razu lepiej to wygląda. Niestety wersję PL wydały jakieś matoły i jest trochę na bakier z patchami :) Przecież ten patch na filmiku jest jakimś nieoficjalnym tworem. Edytowane 13 Lipiec 2013 przez Dilerus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HuNtEr 101 Napisano 13 Lipiec 2013 Przecież ten patch na filmiku jest jakimś nieoficjalnym tworem. Wiem. Mówiłem tak ogólnie o patchach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 13 Lipiec 2013 Wiem. Mówiłem tak ogólnie o patchach. Czy one również poprawiają kwestie pokazane na powyższym filmiku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HuNtEr 101 Napisano 13 Lipiec 2013 Nie, ale pozwoliłyby mi na przykład zrobić kilka wyzwań, których nie mogłem zrobić w naszej pięknej zbugowanej wersji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 14 Lipiec 2013 (edytowane) To jest oficjalna poprawka wydana przez dewelopera IO Interactive. Czemu na filmiku pisze "unofficial" sam się zastanawiam nad tym. Jak skombinujecie sobie wersję np. z UK, to poprawka się wam normalnie zainstaluje. Ja tak zrobiłem i potwierdzam, że różnica jest wyraźnie widoczna. Edytowane 14 Lipiec 2013 przez Użytkownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 14 Lipiec 2013 (edytowane) 20 , ale tak naprawdę 15, bo parę z nich można skończyć w 3 minuty, Czyli jak jestem jak mam na liczniku 10/20 wczoraj skończyłem misję gdzie musieliśmy zabić gang Lennego jak i porawać Lennego . To zostały mi 5 misji do końca? Edytowane 14 Lipiec 2013 przez LionelPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przem0 6 Napisano 14 Lipiec 2013 nie, 10, zresztą sam zobaczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 14 Lipiec 2013 (edytowane) Jedna z misji polega na tym, że wchodzisz do sklepu, kupujesz nowy gajerek i wychodzisz ze sklepu. Kolejna polega na tym, że zabijasz jednego gościa na pustyni, co ci może zająć 10 sekund, chyba, że chcesz pozwiedzać okolice, to trochę więcej ;) Nie są one punktowane i z pewnością nie są to normalne poziomy. Pozostaje nam 18, z czego 2 to już normalne, punktowane misje, ale również robi się je dość szybko (7 i 8). Pozostałe 16 są już bardziej rozbudowane. Edytowane 14 Lipiec 2013 przez Użytkownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 15 Lipiec 2013 Czytałem gdzieś na forum że w grze jest zabugowany trofik,jak go uniknąć? Ktoś chyba pisał że w pierwszych etapach lepiej żeby nie wpadł jakiś tam trofik ,możecie dokładnie naświetlić mi sytuację? Jestem w Chinatown i wpadło mi już 17% trofików i nie wiem czy póżniej nie będzie problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 15 Lipiec 2013 Czytałem gdzieś na forum że w grze jest zabugowany trofik,jak go uniknąć? Ktoś chyba pisał że w pierwszych etapach lepiej żeby nie wpadł jakiś tam trofik ,możecie dokładnie naświetlić mi sytuację? Jestem w Chinatown i wpadło mi już 17% trofików i nie wiem czy póżniej nie będzie problemu. Chodzi o pucharek za style. Glitch ma polegać na tym, że jeśli któryś ze stylów zdobędziesz w pierwszej, tutorialowej, misji, to pucharek nie wpadnie. Mi nie wpadł, ale nie z tego powodu. Dobrze mieć jakiegoś save'a, którego mógłbyś wczytać na wypadek gdyby po zrobieniu wszystkich stylów pucharek nie wpadł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach