Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jestem wkurzony nie dosc ze kumpel mi poniedzialki wolne zawinal to jeszcze piatek mi dali wieczorna zmiane ( chyba zmienie prace bo sa wazniejsze w zyciu rzeczy jak np. GTbN) :)

Dzis jade na 100% ale nie wiem jak to bedzie jestem chory (kolumbijski katar :) ) i nie wiem jak to wplynie na moja jazde no cos z koncentracja nie za bardzo moze kilka wdechow z wiadra mnie przywroci do normalnego stanu.

Wczoraj jak gadaliscie o monaco to zal mi dupe sciskal ze nie moglem jechac z wami :(

Moja zona pisala przed wyscigiem do piotrasa ale na jego stare konto "piotras 1990" a przeciez jej tlumaczylem ze musi byc niebieska kropka obok nick-u (ach te baby) i tak bym nie zdazyl w domu bylem 23:35

juz jestem w domu i niedlugo zaczne trening jakis

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, właśnie zgłosiła się na nasz 3h "koszmar" kobieta  :biggrin: Lenka_GT z teamu GT LEAGUE POLAND  :thumbsup: Pojedzie w Mercedesie SLS AMG. Szacun  :thumbsup: Może jeszcze kogoś namówi...

Teraz wyzwanie nabiera jeszcze innego wymiaru ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super, po małej początkowej liczbie kierowców zaczyna się robić fajnie. Wiadomo, że zawsze jest lepiej jechać większą ekipą, ale to nie Le Mans gdzie tor potrafi trochę znudzić i dla mnie nawet w 6 byłoby ciekawie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dało by radę auto zmienić? Przyznam się, że to R8, to był strzał.. i gorzej jeszcze nigdy nie trafiłem 0_o Nie wyobrażam sobie jazdy czymś takim 3 godziny..

Za to Merc śmiga jak ta lala ;)

Edytowane przez MrKubool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

r8 jest kozak, Merc jak pojedzie Smokej jest chyb zajęty, ale za to bmw się zwolniło. 

Laker, teraz dopiero doczytałem i muszę Cię zmartwić. Wczoraj zaczęliśmy ok 23:30 :biggrin:

Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie uda mi sie dzisiaj, takze Merc wolny jakby co...

Powodzenia wszystkim, moze uda mi sie wpasc juz po wyscigu ;)

godspeed!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebisty wyścig. Szkoda Jaskiego(pewnie zanik netu,res router?) bo miał szanse wygrać i pewnie byśmy do końca powalczyli i Yogiego(brak deszczowych opon). Po za tym tylko 2 osoby odpuściły. Lenka to chyba najszybsza dziewucha w GT :biggrin: 
Jako, że po takim wyścigu coś nie chciało mi się spać, wyręczę Nervusa i wrzucę wyniki. 30838653497132045258.jpg63974314345097783905.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyścig miodzio :biggrin: To co następne? SPA, Suzuka, Bathurst, Motegi? Bo chyba będą następne, nie? :biggrin:

Graty dla tych,którzy przeżyli :drinks:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wyścig nie ułożył się dobrze. Ciśnienie Nurba okazało się zbyt duże ;) Już kwalifikacje pokazały, że nie będzie dobrze. Jednak nie o to w tym wszystkim chodziło. Zależało mi na sprawdzeniu się i pokonaniu swoich ograniczeń. Jazda dała mi mnóstwo frajdy, zwłaszcza początek. Jechaliśmy w trzech z lakerem i lukaszem. Bardzo fajny fragment. Trochę rozkojarzyło mnie, że wyścig wystartował o innej niż planowałem godzinie (12:00 zamiast 16:00). Mimo jazdy w końcówce stawki trzymałem dystans i jechałem dalej. Potem pojawiały się drobne błędy, które zepchnęły mnie na dalszy plan. Jednak wszystko w rozsądnym marginesie paru minut. Dawało to nadzieję na walkę w dalszym etapie, zwłaszcza, że minęło dopiero 0,5h. Jakiś czas później sprawy poszły całkiem kiepsko. W miejscu gdzie wjeżdża się na Północną Pętlę, jakimś cudem otarłem się o bandę. Tak pechowo, że w dziwny sposób bardzo poważnie uszkodziłem tylne koło. Jazda stała się prawie niemożliwa, ale próbowałem. Rozbiłem się jednak jeszcze mocniej i dodatkowo uszkodziłem silnik. Nie mogłem utrzymać się na torze. Włączyłem autopilota i ponad 20 min wlokłem się do mechaników :( Tutaj już straciłem nadzieję. Wszyscy zdublowali mnie dwukrotnie :mellow: 

Po naprawie jechałem sobie zrezygnowany, ale wyluzowany. Nadszedł deszcz, który oczywiście zaatakował w nocy. Zmieniłem opony i jechałem dalej. Zobaczyłem, że Yogi zjechał do PIT i coś długo w nim stoi. W trakcie wyścigu myślałem nawet, że może pokonała go jazda w deszczu i odpoczywa u mechaników. Dopiero po wyścigu okazało się, że przez pechowy przypadek nie zaopatrzył się w opony deszczowe. Stracił dwadzieścia kilka minut, czekając aż przestanie padać. Taki scenariusz może napisać tylko życie. Przypominało mi to tegoroczne kłopoty Audi na Le Mans i wymianę turbiny w trakcie wyścigu. Pech jednych jest bonusem innych. Pozwoliło mi to odrobić stratę po moich kłopotach i wskoczyć oczko wyżej. Nad ranem odpadł Jaski :( Straszne, tym bardziej, że walczył o zwycięstwo... Można to podciągnąć pod awarię samochodu, tak jak stało się w tym roku z Porsche. Takie rzeczy tylko w wyścigach wytrzymałościowych. Inni jechali z mniejszymi lub większymi przygodami i z 10 startujących, wyścig ukończyło 7 kierowców. Jeden zrezygnował w trakcie i wyszedł z pokoju, Kubool po kilku okrążeniach odpuścił i zaparkował na poboczu, no i Jaski, pokonany przez problemy techniczne.

Chciałem podziękować wszystkim, którzy twardo walczyli do końca i przez ponad 3h jazdę pokazali, że ze względu na szacunek do innych podjęli i udźwignęli takie wyzwanie  :thanks:

Oczywiście gratulacje dla Piotrasa, który zwyciężył, gratki dla Lalka, kolegi z teamu BMW, który wywalczył drugie miejsce i oczywiście specjalne gratulacje dla super szybkiej Lenki_GT, za niesamowite P3  :thumbsup: Oddzielne gratulacje dla wszystkich pozostałych, którzy ukończyli ten ciężki sprawdzian  :biggrin: Do następnego razu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebisty wyścig wczoraj/dzisiaj :) pojechaliśmy. Po wyścigu wywaliłem na zbity pysk całą moją ekipę techniczną ale i tak kończyłem podjarany jak...... hehe. Emocje były takie że po NURB3h nie dało się iść spać i śmigaliśmy sprinty do 4,15 rano:) Wracając do wyścigu , start i 10 zajebistych maszyn pięknie ustawia się w sznureczku:) Lece, pędzę, dzieję się wiele, wpadamy na Nordschlife i zaczyna się hard core:) W pewnym momencie wpadam na ostry podjazd pod górkę, do hamowanie w lewo i nagle kłęby dymu i kilka rozbitych aut. Włosy stanęły mi dęba , jakoś udaje mi się wyhamować . W lewo, w prawo i jakoś udaje się przemknąć. Za mną Kubool lekko został ale też mu się chyba udało, bez uszkodzeń. Lecę dalej szczęśliwy że auto całe i stało się coś na co strasznie liczyłem. Złapałem mega wczówę i w czymś podobnym do ''klubowego transu'' przejechałem pięć okrążeń bez ani jednego błędu czy dzwona:) Mega jazda. Na 6 lapie zjechałem po opony i wachę . Wyjazd i znowu to samo ....prawie:) Przed wyścigiem wkładałem sobie do głowy żeby w żadnym zakręcie nie szarżować, płynność i bezpieczeństwo ponad wszystko. No i zapomniałem o tym w jednym zakręcie , agresywnie ściąłem tarkę licząc na szybki przelot i przeleciałem. Tak mnie wybiło że wylądowałem dopiero na bandzie :shok:  Turlam się do pitu i po naprawie wyjeżdżam pamiętając już jak jechać. Kolejne pięć bezbłędnych kółek i emocje non stop. 1,5h minęło jak z bicza strzelił. Pod tym względem Nurb jest jedyny w swoim rodzaju. Nie da się nudzić nawet przez chwilę :) Po prawie dwóch godzinach ścigania zaczęło padać. Wysoka wilgotność dorwała mnie w połowie kółka i miałem problemy z dojechaniem do pit. Przede mną tak samo walczył Laker.  Kręciliśmy bączki w odległości kilkunastu metrów i w końcu udaje się Nam dotrzeć do pit. Zmiana opon i jazda ..ale. Patrzę a konsola przy 100% wilgotności proponuje mi opony WM. Już wtedy wiedziałem:(  W pokoju treningowym kupiłem opony deszczowe ale z pokoju wyszedłem przez zwiechę konsoli i musiałem restarować grę. Po restarcie założyłem pokój wyścigowy zapominając po raz drugi kupić opony, kurwa jego mać. Cała ekipa techniczna poszła w pi...u:shout: :wallbash:  Wszyscy którzy się napatoczyli dostali bęcki:) Nic postanowiłem czekać aż przeschnie może?? Po 30 minutach wracam na tor:) Wilgotność spadła do zera ale na torze stała jeszcze woda i czuć było gorszą przyczepność , fajnie. Wyjechałem tuż za dublującą mnie po raz któryś Lenką :) Postanowiłem troszkę za Nią pojechać wykorzystując lepsze opony i tak trzymałem się na zderzaku całe okrążenie. Mam nadzieję że nie podniosłem Ci zbytnio ciśnienia:) Dzięki za fajne ściganko:) Lenka zjeżdża do pitu a ja lecę dalej. Niestety no przed ostatnim okrążeniu rozwalam kompletnie auto , łącznie z silnikiem. Toczę się do pitu który przejeżdżam bez naprawy i wymiany opon. Na ostatnim lapie nie naprawiają, ehh. Zaparkowałem i zaczekałem na zakończenie czasu.

Wyścig dramatyczny i prze zajebisty. Strasznie mnie wkurzył zonk z oponami ale cały wyścig był niesamowity. Szkoda też strasznie awarii w Mercedesie Jaskiego. Historia jak z życia wzięta. Wszystko wskazywało że Jaski jedzie po zwycięstwo a tu nagle awaria i koniec wyścigu:(  Szkoda.

Graty Piotras za zwycięstwo. R8 potwierdziło wynik z przed tygodnia:)

Graty Lalek za p2. Świetne tempo:)

Graty Lenka za p3 Świetne tempo i malowanie:)

Graty Łukasz , Laker, Nervus za wytrwałość i świetny wyścig:)

Kubool szkoda że odpuściłeś :sad:  Ja na 13 kółku zanotowałem 30 min straty, Nervus na jednym kółku złapał 20 min straty. Choćby nie wiem jak słabo Ci szło to i tak byś mógł powalczyć :) Długo jechałeś za mną w równym tempie. Trzeba było tak do końca:thumbsup:

Dzięki wszystkim za świetne ściganie i za to że odważnie podjęli wyzwanie.

Fajnie że pojechała z nami Lenka_GT i Dupciama111 :biggrin:  Szkoda że tylko Lence wystarczyło wytrwałości , szacun:thumbsup:

Oczywiście więcej takich trzy godzinnych wyzwań przed Nami , także szykujcie się :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Edytowane przez dr-yogi-reborn
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porażka.. Nie wiem co ten tor ma w sobie w GT6, że po prostu nie potrafię przejechać go czysto.. Strategię miałem taką by jechać wolnym tempem, i zyskiwać pozycję na błędach innych. Plan się sprawdzał, bo w pewnym momencie byłem nawet 6.. Potem oczywiście zaczął się festiwal błędów, a dobił mnie błąd w drugim zakręcie któregoś kółka. Kiera skręcona, ffb wali jak szalony, a ja mam do przejechania całe kółko :/ Dojechałem do pitu na padzie, i wyjechałem na.. WD, masakra. Mam nadzieję, że w dobrym miejscu zaparkowałem, i nikomu nie przeszkadzało moje auto. 

Graty dla podium, i Jaskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję za tydzień, może dwa przejechać wytrzymałościowy na Silverstone lub Spa. Może tym razem spróbujemy pojechać w dwóch klasach pojazdów, LMP i GT? Potrzebne byłoby co najmniej 10 osób. Częste wyprzedzanie na krótkim torze urozmaiciłoby wrażenia z jazdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dzieki Nervusowi nawet niezly BL wykrecilem na Monzie. Niskie 1:56 jak dla mnie to suoer wyczyn

O ktorej bedziesz Yogi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpadam w następnym tygodniu. Powodzenia i bawcie się dobrze :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

r8 jest kozak, Merc jak pojedzie Smokej jest chyb zajęty, ale za to bmw się zwolniło.

Laker, teraz dopiero doczytałem i muszę Cię zmartwić. Wczoraj zaczęliśmy ok 23:30 :biggrin:

juz mogles sobie darowac te informacje teraz jeszcze bardziej sie wkurzylem

Co do 3h na nurbie to wszystko szlo dobrze do momentu kiedy wyprzedzal(a) mnie" dupciama111" wszystko bylo czysto i fairplay poprostu moja uprzejmosc mnie pograzyla bo chcialem zostawic miejsce i wpadlem na pobocze przez co uszkodzilem auto na poczatku nordschleife czlapanie do pitu i potem juz tylko gorzej na 16 okr wylaczyl mi sie telewizor w pokoju ciemno a pilot ch.. wie gdzie to juz wogole byl gwozdz do trumny

W sumie caly wyscig w samotnosci przejechalem ale i tak bylo fajnie :) a co do f3 to bez monaco juz lipa teraz :) znowu jazda po lotniskach :)

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj obejrzałem powtórkę Nurba 24h i dopiero teraz zobaczyłem ile tam się jeszcze działo :shok: 

Co do przyszłych planów, to oczywiście będziemy kontynuować naszą wytrzymałościową serię :biggrin:  :thumbsup:  Pomimo moich nie najlepszych wyników, to strasznie spodobała mi się taka forma ścigania. Jest w niej coś magnetycznego. Myślę, że będzie to stała i rozwijająca się gałąź GTbN :P  

Mam teraz w planach SPA, pewnie za 2 tygodnie. Może 12/07?

Tutaj obszerna fotorelacja z Nurburgring 24h, Enjoy!  :biggrin: ==> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.269410619913278.1073741905.141213779399630&type=1

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę zaczekać  :thumbsup:  Może uda się przekonać innych  :yes:  A jak się nie uda to  :wallbash:  hihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, ale zaluje ze nie moglem pojechac:/ jeszcze ta fotorelacja sie dobilem uhh... Mam nadzieje ze na spa mi sie uda wystartowac:)

Co do Nurba, to na ustawieniu Z4 na ktorym wydawalo mi sie ze pojade wyscig, to jak sie pozniej okazalo nie dalem rady dwoch pelnych kolek zrobic :D

W momencie gdy braklo paliwa na 2okr bylem jeszcze kilka zakretow przed najdluzsza prosta na starej czesci a oponki w tym momencie mialem wszystkie na 2 :D takze bylbym mocno zdziwiony podczas wyscigu. Ale Bunia chodzila jak marzenie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi