Skocz do zawartości
Fenderek

Battlefield 3 Aiming Lag

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Do lagu można się przyzwyczaić, ale dłuższa przerwa od Battlefielda jest bolesna i dopiero wtedy zauważa się jak on jest ogromny. Pomiędzy wciśnięciem gałki a pojawianiem się ruchu na ekranie mija niemal sekunda. Odechciewa się aż grać :(

A jak ktoś twierdzi, że w BF3 nie ma laga to albo jest ślepy albo ma bardzo wolny czas reakcji i tylko dlatego go nie zauważa. Sam znam takiego jednego delikwenta - lag jak ch** a on mówi że nic nie widzi :). Green ghosthingu w plazmach też nie zauważał ;)

Edytowane przez amsterdream

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, do lagu można się przyzwyczaić, ale dłuższa przerwa od Battlefielda jest bolesna i dopiero wtedy zauważa się jak jest on ogromny. Pomiędzy wciśnięciem gałki a pojawianiem się ruchu na ekranie mija niemal sekunda. Odechciewa się aż grać :(

A jak ktoś twierdzi, że w BF3 nie ma laga to jest ślepy i ma bardzo wolny czas reakcji i tylko dlatego go nie zauważa. Sam znam takiego jednego delikwenta - lag jak ch** a on mówi że nic nie widzi ;). Green ghosthingu w plazmach też nie zauważał :)

nie wiem czy przeczytałeś cały temat aim laga , jest mało osób które twierdzą że aim laga nie ma . natomiast jest kupa osób które twierdzą że jest on inny w zależności od telewizorów. kilka postów temu pisałem o tym aimlagu którego testowałem na dwóch tv ( 32 cale i 19 cali ) i monitorze pc( 20 cali) i reakcje były różne. widziałem kilka filmików na youtube gdzie był on wręcz nie doogarnięcia. u mnie jest zdecydowanie lepiej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tekst moze nie najswiezszy, bo ma 4 dni, ale przynajmniej dowiadujemy sie jak naprawic input laga wedlug dice

http://mp1st.com/201...-ps3-input-lag/

Mnie juz to poprostu smieszy

Na poprzedniej stronie jest to samo. Mam tv LG, tryb gry włączony a naciśniecie niebieskiego przycisku nic nie daje lag jak był tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki lag ludzie ?

Ja gram na TV LCD Samsung LE32R72B jednym z pierwszych HD Ready i nie zauważam żadnego LAGA...

Pierdolenie i tyle. Jeden od drugiego lepszy, niedługo pojawi się taki który będzie twierdził iż opóźnienie jest tak duże że w tym czasie wypija kawę i stawia klocka.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Aiming Lag istnieje, a rzucanie argumentów ze to wina umiejętności grania nic nie wnosi. Sam w domu mam dwa telewizory Full HD i HD ready. W przypadku mojego Full HD Aiming Lag istnieje, jest minimalny w porównaniu do HD ready na którym on w ogóle nie istnieje. I bez porównania gra mi się o wiele przyjemniej i łatwiej bez laga.

Na telewizorach gdzie istnieje Lag trzeba to zaakceptować i się przyzwyczaić. Przyjąć jego, wtedy szybciej odczujecie przyjemność z gry albo rajcuje was granie w 576p to droga wolna bez laga.

Edytowane przez Vespa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam beke z tego lagabiggrin.gif

Boje sie,ze jak to naprawia to z respa nie bede mogl wyjsc.Wszyscy bede nagle napier ..jak aimboty.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jaki lag ludzie ?

Ja gram na TV LCD Samsung LE32R72B jednym z pierwszych HD Ready i nie zauważam żadnego LAGA...

Pierdolenie i tyle. Jeden od drugiego lepszy, niedługo pojawi się taki który będzie twierdził iż opóźnienie jest tak duże że w tym czasie wypija kawę i stawia klocka.

Jeśli ty nie masz laga/ nieodczuwasz to się ciesz a nie wchodz tu i pisz głupoty. Myślisz, że se go zmyśliliśmy? Myślisz, że ludzią przyjemność sprawia granie w 576p? Brat ma ratio 3.70 i też narzeka na laga i gdzie tu twoja teoria,że słabi narzekają. Wogóle zauważyłem, że większość ludzi hejtujących tych co twierdzą, że mają laga to goście z ratiem w okolicach 1 i twierdzą, że to jakieś wymyśły bo przecież on ma ratio 1 i on jest przykładem, że można sobie dobrze radzić.

Edytowane przez princ18
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki lag ludzie ?

A kim ty jestes, ze skoro nie widzisz laga to go nie ma?

Moze czasem trzeba spojrzec dalej niz czubek wlasnego nosa

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki lag ludzie ?

Kup sobie TV full HD od 37" w górę to wtedy będziesz pier....ł o Aiming Lag jak nakręcony.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę ciekawe dlaczego część ludzi nie widzi tego aiming laga. U mnie wyglądało to mniej więcej tak - po krótkiej zabawie w multi i stwierdzeniu - o kurcze o co chodzi z tym celowaniem i coś się beznadziejnie gra, nastąpiło mieszanie w ustawieniach czułości, co w sumie może nie pogorszyło ale też nic nie polepszyło, powiedziałem sobie trudno pogram, może przyzwyczaję się. I tak przeszedłem singla na hard, potem pograłem w multi ze 20 godzin i git... da się grać, szczególnie pojazdami. Ale potem wyszedł MW3 i jak pograłem trochę w multi następnie włączyłem BF3 to po prostu płakać mi się chciało (i w cale nie chodzi o jakieś k/d bo to najważniejsze nie jest a i tak miałem po tych 20 godzinach ok 2.0) tylko o to po...ne celowanie, następnie włączyłem BC2 i pomimo, że reakcje w porównaniu do MW3 są trochę jakby gorsze to i tak w stosunku do BF3 to normalnie przepaść. I tak właśnie się zastanawiam czy osoby które NIE MAJĄ LAGA to maja jakiś bezpośredni punkt odniesienia w postaci BC2, MW3 bo tu jest największa przepaść. Po prostu nie da się tego nie zauważyć, grając jednocześnie w mulit MW3 i BF3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jaki lag ludzie ?

ja mam sony 32 hd ready (5letniego) i laga mam (na 576p nie mam)whistling.gif

byłem w Polsce na urlopie podłączyłem konsole pod nowszego sony 32" LCD (roczny) i nawet na 576p lag istniał whistling.gif(O 720 p niewspominam bo jest katastrofa)

sprawdzałem też na LG 42"LCD i lag też byłwhistling.gif

czy oni to wogóle naprawią????????????confused.gif

Edytowane przez xMAFIA_PLxDJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam black opsy,modern warfary,bc2 homefronty itp 42calowy samsung i sterowanie w bf3 mi jak najbardziej odpowiada.Podczas bety nie mieliście laga? bo ja nie widzę żadnej różnicy.Nie ma co porównywać sterowania z codem,bo to jest ADHD shooter chodzący w 60fpsach z zajebiscie dużym aim assistem.Bc2 ma bardziej czułe te sterowanie,podobne do coda.Ja sobie strzelam 4fun,mam gdzieś k/d gdybym cisnol jakieś klanowki,może poczuł bym różnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sony 32 hd ready (5letniego) i laga mam (na 576p nie mam)whistling.gif

byłem w Polsce na urlopie podłączyłem konsole pod nowszego sony 32" LCD (roczny) i nawet na 576p lag istniał whistling.gif(O 720 p niewspominam bo jest katastrofa)

sprawdzałem też na LG 42"LCD i lag też byłwhistling.gif

czy oni to wogóle naprawią????????????confused.gif

wiec wszystkiemu winny telewizor i technologia jego wykonania ;)

strasznie mi was żal, bo gra w 720p wygląda fenomenalnie jak na konsolowego fpsa,...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec wszystkiemu winny telewizor i technologia jego wykonania ;)

Przepraszam z gory za wyrazenie, ale winne sa te c*py z DICE, ktore nie potrafia programowac PS3. Telewizory nie maja nic do rzeczy (owczesm mozna przy pewnych ustawieniah zmniejszyc lag'a), spiepszony kod powoduje probolem z lag'iem. Ci ktorzy go nie widza, niech zagraja na CRT lub bardzo starym TV HD w 576. Wtedy zobacza perfekcyjne namierzanie, jakie mozna zobaczyc np. w wersji na X360 w 720p. Ja jak gram w 720p, to celownik jest na lewo lub prawo od oponenta, i wolniej przechodze ramienia na muszke (L). Lag to ulamki sekundy, ale na takich mapach jak metro, sa bezcenne. Dlatego uzykuje dosc czesto lepsze wyniki od pozostalych.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wszystkich zagranicznych forach wszyscy piszą, że to wina TV. Tak więc może zamiast tylko narzekać napiszecie na jakim TV gracie i czy macie na nim jakieś opóźnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak to może niech DICE do każdej kopii gry dodaje nowy tv który zapewni grę bez laga w odpowiedniej rozdziałce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wszystkich zagranicznych forach wszyscy piszą, że to wina TV. Tak więc może zamiast tylko narzekać napiszecie na jakim TV gracie i czy macie na nim jakieś opóźnienia.

Bzdura. Już nawet nie będę czepiał się stwierdzenia, że na "wszystkich" zagranicznych forach tak piszą. To wina TV, że BF3 jest na PS3 napisany i stworzony za pomocą kosmicznej technologii, która powoduje laga, którego nie ma na tym samym TV grając w BF3 na xklocka albo grając na tym samym TV, na tej samej PS3 w BC2? Spoko!

Wiadomo, że niemalże niemożliwością jest, żeby deweloperzy przyznali się do pomyłki. Najpierw spróbują zepchnąć winę na wszystko, co tylko można. Cóż, taka polityka dzisiejszych firm.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

wszystko sie zgadza, tylko DICE leci w h.uja i obwiniaja telewizory LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze po co ta agresja ?

Po drugie każdy ma prawo wyrazić swoja opinie.

Po trzecie to nigdy nie twierdziłem i nie twierdze że ja nie mam laga to i inni na pewno go nie mają.

A po czwarte tak mam większy TV 47 LG nie podam numeru bo bym musiał go ze ściany zdejmować...

A do sedna i na nim też nie zauważam tzw. laga , również mój kumpel który posiada bf3 nigdy na tego laga się nie skarżył.

Więc o co kaman ?

PS. jedna z osób w poście powyżej słusznie zauważyła iż najczęściej narzekają osoby które najzwyklej w świecie nie radzą sobie w tej grze i szukają wymówek KROPA.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. jedna z osób w poście powyżej słusznie zauważyła iż najczęściej narzekają osoby które najzwyklej w świecie nie radzą sobie w tej grze i szukają wymówek KROPA.

Slusznie turlam sie ze smiechu z tego zdania KROPA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

LOL, na laga narzekają również osoby mające bardzo wysokie k/d ratio i np. 700 spm.

Nie rozumiem po co ludzie nie mający laga wchodzą do tego tematu i próbują nam wyperswadować, że coś takiego istenieje. Jebnijcie się w czoło bo inaczej tego nie potrafię skomentować :/

Edytowane przez amsterdream
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci co mówią iż mają większego laga lub mniejszego może być spowodowane łączem. Ale tak czy inaczej lag istnieje, ja mam go nieważne czy włącze tryb single czy multi. Uruchamiam rozdziałkę 576i i już go nie mam, więc niech ludzie nie pieprzą głupot, że to jakaś jeb... wymówka.

Akurat mój tv to Samsung B651 40 cali, ale nie słuchajcie głupot, że to wina TV bo z kolegą podłączyłem xboxa 360 i nagle w tej samej rozdziałce przez HDMI nie ma laga żadnego. DICE najwyraźniej zrobił błąd w kodzie i tyle.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni mają, inni nie, jednym przeszkadza, innym mniej, wymieniajcie spostrzeżenia i róbcie to na możliwie najwyższym poziomie ale na Boga! Niech mi nikt nie pierdoli że skoro on ma laga to ja też muszę go mieć (lub odwrotnie)

Bez laga i bez odbioru, over!

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi