robotyk 433 Napisano 21 Listopad 2013 Bierz Bioshocka, bardzo dobra gra z genialnym klimatem. Co do angielskiego to jest tam według mnie na dość zaawansowanym poziomie co nie oznacza że nie da się zrozumieć. Ale przede wszystkim graj dla rozrywki a skill z języka sam przyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 22 Listopad 2013 Panowie szuka jakiegoś tytułu po angielską z dużą ilością dialogów (tak dla podszkolenia tłumaczenia ze słuchu tekstów)... W miarę normalnym tonem, akcentem (RDR zbyt kowbojsko brzmi , i tytuł ograny)... No i najlepiej by nie było odpowiednika w wersji polskiej czy chociaż napisów po polsku, gdyż od razu włączy mi się opcja LEŃ.... Jakieś propozycje? Tak jak poprzednicy napisali, LA Noire. Ta gra ma niesamowity potencjał edukacyjny, wystarczy tylko chcieć i szczerze gratuluję takiego podejścia do gier! Po pierwsze, dialogi są nieodłącznym elementem tej gry i nie da się ich ominąć a potem wiedzieć co dalej. Z pewnością nie jest to angielski na niskim poziomie, słownik w dłoń i nauczysz się wiele. Kolejna kwestia - menu, w którym możesz zajrzeć we wszystkie dialogi - jeśli coś ominiesz, albo chcesz sprawdzić to nie ma z tym najmniejszego problemu. Czy Bioshock Inf. się nada? Ja bym powiedział, że nie. Są dialogi, ale nie stanowią one trzonu rozgrywki (póki co jestem w 2/3 gry, może się to zmieni). Postawiłbym na grę, w której konieczne jest słuchanie/czytanie tego, co bohaterowie mają do powiedzenia: The Walking Dead - tutaj już nie będzie komfortu, że możesz przeczytać raz jeszcze - często musisz podejmować decyzje dość szybko. Heavy Rain - tu z kolei mamy, moim zdanie, całkiem niezłą lokalizację, ale dasz radę się powstrzymać od włączenia dubbingu. Zapewne podobnie będzie z Beyond TS. Sleeping Dogs jest kolejną grą, która chyba tłumaczenia nie ma, a ilość cutscenek jest spora. Dodatkowo gra naprawdę dobra, włączając w to fabułę. Jak przyjdzie mi coś jeszcze do głowy, to dam znać. I jeszcze raz propsy za chęć połączenia przyjemnego z pożytecznym! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 22 Listopad 2013 (edytowane) yakuza 3, 4 - mają japoński dub z ang napisami a samego tekstu od groma i jeszcze trochę el ej nuar sie nada the walking dead - fajnie mozna sie podszkolic trylogia deathspank - sporo dialogów na wysokim poziomie ni no kuni - masa bardzo angielskiego/angielskiego tekstu (nie amerykańskiego) skyrim (cała masa tekstu) Edytowane 22 Listopad 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mutlley 0 Napisano 22 Listopad 2013 bierz bioshocka dobra gra polecam bo warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 22 Listopad 2013 Spytam tutaj: ktoś ogrywał indyka ibb and obb? Chciałem pod co-opa kanapowego z dziewczyną, tylko nie wiem czy nie będzie za ciężki, a co za tym idzie, frustrujący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moro56 0 Napisano 22 Listopad 2013 Dishonored oraz Bioshock przeszedłem :) A więc raczej wybiorę CoDa skoro tak doradzacie :) Ile mniej więcej zajmuje kampania godzinowo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 22 Listopad 2013 up wspaniałe 4 godziny sieczki na szynach ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 22 Listopad 2013 Atelier Ayesha czy Ar Tonelico Qoga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 22 Listopad 2013 atelier jest w promocji a gra sama w sobie ciekawa - za te 70 zl polecam z czystym sumieniem.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FancyMichael 77 Napisano 22 Listopad 2013 Czy Tekken 6 lub Soul Calibur V mają jakiegoś Online Passa? Czy można śmiało używki brać? Chce pograć sobie zarówno w singla jak i w multi (o ile jest jakieś :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 22 Listopad 2013 Czy Tekken 6 lub Soul Calibur V mają jakiegoś Online Passa? Czy można śmiało używki brać? Chce pograć sobie zarówno w singla jak i w multi (o ile jest jakieś ) Tekken ma spieprzony kod online i ciężko znaleźć kogoś z kim normalnie da się pograć. W Soul Caliburze V jest już ok, online świetny o ile grasz z Europejczykami, ale do Francuzów nie fikaj, bo to maniacy tej serii Obie gry nie mają online passów. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo 3 Napisano 22 Listopad 2013 yakuza 3, 4 - mają japoński dub z ang napisami a samego tekstu od groma i jeszcze trochę el ej nuar sie nada the walking dead - fajnie mozna sie podszkolic trylogia deathspank - sporo dialogów na wysokim poziomie ni no kuni - masa bardzo angielskiego/angielskiego tekstu (nie amerykańskiego) skyrim (cała masa tekstu) Głównie mi chodzi o dialogi mówione, gdyż chce w przyjemny sposób podszkolić się z wymowy usłyszanych słów ;) Skyrim jak dobrze wnioskuje ma swój klimat jak i ton wypowiadanych treści. L.A Noire po trailerach ma dość przyziemny rodzaj dialogów więc to bd pierwsza z gier które kupie i ogram ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 22 Listopad 2013 Wole pudełeczka, za 6 dyszek odpakowałem dziś nóweczkę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Badziu90 0 Napisano 23 Listopad 2013 Poszukuje jakiejś dobrej gry multiplayerowej, zależy mi na tym żeby nie było trudno znaleźć chętnych do grania ? Zastanawiam się na BF4, COD mnie raczej nie kręci... Co polecacie? Warto wspomnieć, że nie musi to być FPS. Poprostu zastanawiam się co jest warte ogrywania w tej kwestii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FancyMichael 77 Napisano 23 Listopad 2013 Poszukuje jakiejś dobrej gry multiplayerowej, zależy mi na tym żeby nie było trudno znaleźć chętnych do grania ? Zastanawiam się na BF4, COD mnie raczej nie kręci... Co polecacie? Warto wspomnieć, że nie musi to być FPS. Poprostu zastanawiam się co jest warte ogrywania w tej kwestii. Uncharted 2 lub 3 jest super ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 23 Listopad 2013 Diablo 3, Dead Nations,Lbp2 ,Resident no i do deathmatchow U2 i 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
westable12 0 Napisano 23 Listopad 2013 Szukam jakiejs swietnej gry z dobra fabula typu heavy rain czy tlou. Pomozecie? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 23 Listopad 2013 Beyond: Two Souls Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 23 Listopad 2013 Szukam jakiejs swietnej gry z dobra fabula typu heavy rain czy tlou. Pomozecie? :) The walking dead Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 24 Listopad 2013 Bioshock Infinite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 24 Listopad 2013 (edytowane) Co polecicie kupić? Warunek jest jeden: gra nie może irytować, denerwować, stresować. :) @down, Cena nie gra roli ;p Edytowane 24 Listopad 2013 przez fryderyk123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 24 Listopad 2013 Cena ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 24 Listopad 2013 (edytowane) fryderyk: flower/flow/journey (cały secik trylogii that game company za średnio 60 zł mozna chapnąć w pudle) ,brothers, papo&yo, rain ?? ;) Edytowane 24 Listopad 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alpaczino 106 Napisano 24 Listopad 2013 (edytowane) 60 zeta za te trzy tytuły, w pudełeczku, to praktycznie darmo. Nie irytują, nie denerwują, nie stresują. Edytowane 24 Listopad 2013 przez Alpaczino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tata_arek 79 Napisano 24 Listopad 2013 Ja polecam Heavy Rain. Można sobie przy niej odpocząć i rozkoszować świetną historią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach