Dillen 2 Napisano 29 Wrzesień 2009 Co do GoW i Kratosa to pewnie głosu użyczy mu Jarosław Boberek. A jeśli chodzi o Heavy Rain to jest to jednak przygodówka (nowej generacji ale jednak przygodówka bo tak można nazwać ten interaktywny film) więc polska wersja jest wskazana do tej produkcji. Połowa polskich posiadaczy PS może i jako tako zrozumiałaby grę po angielsku ale jednak tylko nieliczni odkryliby smaczki dialogowe, które na pewno będą. To jest tak jak z oglądaniem South Parka, oglądam po angielsku i rozumiem mniej więcej w 80% ale potem widząc odcinek z napisami dochodzi te 20% gdzie czasem kryją się najlepsze, najśmiejszniejsze rzeczy. Tak więc jestem na tak jeśli chodzi o polonizację zarówno kinową jak i voice over i to z możliwością wyboru. Po raz kolejny brawo dla Sony, w końcu coś z tymi polonizacjami rusza masowo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 29 Wrzesień 2009 O ile te dialogi są przetłumaczone poprawnie, co niestety reguła nie jest... Osobiście nie interesują mnie polskie wersje, szczególnie, ze podbijają cenę gry (np. FALLOUT3). Ta gra nie jest ani interaktywnym filmem, ani przygodówką. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dillen 2 Napisano 30 Wrzesień 2009 Ta gra nie jest ani interaktywnym filmem, ani przygodówką. ;) to czym to jest w takim razie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 30 Wrzesień 2009 Grą. Nazwij ją jak chcesz, ale pamiętaj, ze klasyfikowanie tytułu musi być czymś poparte. Interaktywny film nie jest trafny, bo sterujemy cały czas postacią. Przygodówka też niezbyt pasuje, bo gra nie spełnia jej wymogów. Trudno powiedzieć jak ją traktować. Może kryminał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mastefix 2 Napisano 31 Październik 2009 najgorsze jest to, że i tak dwie grupy ludzi będą miały zawsze powody do narzekań i wyśmiewania!! Pierwsza grupa to posiadacze w/w gry którzy poza na prawdę wielkim potencjałem jaki siedzi w tej grze będą narzekać na wszystko jak było np. z Killzone 2... drug frakcja to PeCeciarze, którzy i tak powiedzą, że z SUPER MEGA HIPER KARTĄ GRAFICZNĄ ta gra lepiej wyglądała by na PC. I, że Crisis jest ładniejszy:)! to tak w ekspresowym skrócie pozdrawiam i czekam na to dzieło sztuki. Bo tak tylko można nazwać tą grę[?]!! :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cronosik 0 Napisano 31 Październik 2009 Widzieliście ten nowy filmik z Gameplayem? Z Madison w roli głównej? Ja pierdziu :) dzisiaj GOW3 i teraz taki filmik z HR. Cudo, PS3 rządzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrC 0 Napisano 31 Październik 2009 Na tą grę czekam bardziej niż na GoW3 szczerze mówiąc (choc jestem wielkim fanem serii z kratosem w roli głównej). To będzie (nie tylko moim zdaniem) rewolucja w świecie elektronicznej rozrywki i na to licze. Byle to początku roku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 1 Listopad 2009 Obejrzałem filmik i jestem pod wielkim wrażeniem, choć jest i łyżka dziegciu w beczce miodu. Madison przepychająca się w tłumie porusza się momentami głupio. Tzn. wystarczy, że choć jedna osoba tańczy obok, a ona już musi iść bokiem, choć obok jest pustka i nikt jej nie przeszkadza. Wykrywanie kolizji jest w tym aspekcie niedopracowane. Ale to szczegół, który może już ooprawili, nie ma to większego znaczenia. Generalnie gra zapowiada się rewelacyjnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ute 0 Napisano 1 Listopad 2009 Ja właśnie przeszedłem po raz kolejny Fahrenheit i już nie mogę doczekać się gry! Mam nadzieje, że Quantic Dream mnie nie zawiedzie ;) Liczę na grę roku! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 1 Listopad 2009 PS3 to najlepsza platforma dla Heavy Rain. Założyciel firmy Quantic Dream - David Cage - przedstawił swój punkt widzenia odnośnie konsoli PlayStation 3, na którą to zmierza gra HEAVY RAIN. W Londynie na spotkaniu na Eurogamer Expo, David Cage na zadane mu pytanie podczas prezentacji demonstracyjnej gry opowiadał: Wybór padł na PlayStation 3 z dwóch powodów: hardware oraz architektura konsoli jest potężna. Jeżeli chcesz stworzyć grę wyłącznie na tę konsolę, będziesz zachwycony efektami, jakie ci zaoferuje, a jeżeli będziesz pracował nad portem - mogą pojawić się znaczne trudności. To jest konsola, którą kochamy w naszym studio. Grałem na PSOne, PS2, naprawdę to jest już część mojej kultury. Kontroler jest elemente mojego domu. I nie chodzi mi tylko o grafikę PS3, nie wierzę, że potrzebujesz ultrarealistycznej grafiki, aby świetnie się bawić i odczuwać emocje. Pragniemy dostarczyć ci emocji, które w sugestywny sposób zostaną oddane przez postacie w grze. Dla nas po prostu PS3 jest najlepszą platformą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MBeniek 0 Napisano 2 Listopad 2009 (edytowane) Ta premiera HR (1Q) coś mi się wydaje mało prawdopodobna? W końcu na 1 kwartał Sony ma zaplanowane 3 (naprawdę) DUŻE premiery: HR, GOW3 i GT5. Wątpię że sami sobie będą strzelać w nogę, więc pewnie jakąś z tych trzech gier obsuną. Przy czym GT5 im już nie wypada przekładać. Oby tylko HR nie wyleciał na drugą połówkę roku. No chyba, że Hr wydadzą w styczniu, GOW3 w marcu, a GT5 w maju. Edytowane 2 Listopad 2009 przez MBeniek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 2 Listopad 2009 http://g4tv.com/thefeed/blog/post/700387/There-Will-Be-A-Playable-Demo-For-Heavy-Rain-Scene-Currently-Undetermined.html Mozemy sie spodziewac dema Heavy Rain, bedzie to inny kod niz ten z E3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrC 0 Napisano 2 Listopad 2009 Mogliby je wydac jeszcze w tym miesiącu,nie obraziłbym się :) i aby bylo na psn,zamiast bawic sie w jakies glupie kody ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziiaa 0 Napisano 14 Listopad 2009 Kocham gry, w których jesteśmy odpowiedzialni za przyszłe wydarzenia. HR zdecydowanie jest grą, którą kupię (byłem bardzo marudliwy [nie wiem czy tak się to pisze] co do gier, które mogłem ocenić tylko po trailerach). Czekam na demo, które pomoże mi przetrwać czekanie na tytuł. Bardzo ciekawy temat "...love". Musimy podejmować nieraz złe dla nas decyzje aby ratować bliskich. Kupię na mld %. : ) Paręnaście postów up. Przy grach łatwiej się rozpłakać, bo jesteśmy bardziej związani z bohaterem, na filmach jest to z reguły max 2h, a w grze dużo więcej. Jestem ciekaw ile zajmie przejście całej gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EsoxNH 1 Napisano 14 Listopad 2009 Mama nadzieje że jak najdłużej (10+h) Z niecierpliwością czekam na wszelkie newsy na temat tej gry, a na samą premierę to jucz nie mogę się doczeka :) Wiele po tym tytule oczekuje, liczę że się nie zawiodę i dostane w łapki grę z niepowtarzalnym klimatem, którą będę chciał ukończyć na każdy możliwy sposób :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowakmik 0 Napisano 15 Listopad 2009 Przez tę grę nie chce mi się już grać w nic innego, bo reszta wydaje mi się niczym, w porównaniu do tego co zobaczyłem na pokazach przedpremierowych !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafauPL 2 Napisano 16 Listopad 2009 Grałem w Fahrenheita i gra naprawdę podobała mi się, chociaż na początku troszkę sceptyczny byłem, mam tylko nadzieje że w HR nie wrzucą fantastyki jakiś nadprzyrodzonych elementów jak w poprzedniczce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 16 Listopad 2009 podobno nie ma byc juz ani UFO ani innych Matriksow :) ale o tym sie przekonamy dopiero po premierze :P chcialbym chociaz raz zagrac w taki normalny "kryminal' :) jeden zabojca i kilku bohaterow.... koniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 16 Listopad 2009 Jeśli będzie to sensowne, to czemu nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 19 Listopad 2009 Kocham gry, w których jesteśmy odpowiedzialni za przyszłe wydarzenia. HR zdecydowanie jest grą, którą kupię (byłem bardzo marudliwy [nie wiem czy tak się to pisze] co do gier, które mogłem ocenić tylko po trailerach). Czekam na demo, które pomoże mi przetrwać czekanie na tytuł. Bardzo ciekawy temat "...love". Musimy podejmować nieraz złe dla nas decyzje aby ratować bliskich. Kupię na mld %. : ) Paręnaście postów up. Przy grach łatwiej się rozpłakać, bo jesteśmy bardziej związani z bohaterem, na filmach jest to z reguły max 2h, a w grze dużo więcej. Jestem ciekaw ile zajmie przejście całej gry. Kurcze, jeszcze nigdy się przy grze nie popłakałem chociaż nieraz niewiele zabrakło (MGS4?), przy filmach mi się zdarzało, ale nie pamiętam kiedy ostatnio (chyba doktor żywago wersja brytyjska, ta z k.knightley). I to raczej bardziej coś w stylu łezka się zakręciła, albo znomu uczulenia dostałem (wersja dla żony). Czekam więc na HR i mam nadzieję, iż będę płakał jak bóbr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 1 Grudzień 2009 Premiera w Japonii w lutym? http://www.ps3site.pl/famitsu-o-japonskiej-premierze-heavy-rain/25945/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 6 Grudzień 2009 Europejska okladka gry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 7 Grudzień 2009 i amerykanska dla porownania: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turus 16 Napisano 7 Grudzień 2009 Oby dwie fajnie choć nasza nieco lepsza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 7 Grudzień 2009 nasza jest DUZO lepsza :D bardzo sie ciesze na taka sliczna okladke na polce :) cale okladni czarne/biale z malymi dodatkami sa zawsze mile widziane u mnie na polce :P (aka FF XIII) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach