Skocz do zawartości
ONE

Heavy Rain: The Origami Killer

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli zobaczysz jak wygląda jakaś okreslona droga, to podczas przechodzenia gry będziesz przygotowany na ewentualne wpadki. Dlatego spoilery w filmikach reklamujących tego typu gry są spoilerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem trailer, rzeczywiście są spoilery. Więc jak ktoś chce ich uniknąć to niech nie ogląda, a jak ktoś nie zwraca na to uwagi to niech ogląda bo trailer sam w sobie bardzo fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do trailera, to jeszcze bardziej zachęcił mnie do kupna gry, chociaż jeszcze nie wiem, czy takiego typu produkcje są po prostu dla mnie :sweat: Żeby nie było zonka jak zagram :D Ogólnie bardzo mi się podoba soundtrack z tej gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, czy ktoś zamawia może z videogameplus.ca? Liczyłem koszty, wyjdzie ok. 190 złotych łącznie z przesyłką no i premiera jest 23 lutego (dostawa zajmuje ok. 7 dni, w praktyce zamawiałem już 3 pozycje i wszystkie 3 w 7 dni doszły). Patrzyłem na allegro i wychodziło z 30 złotych drożej. A skąd wy kupujecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie zależy Ci na wersji PL i aż tak Ci szkoda tych 20-30zł to zamawiaj.

Premiera w Polsce przecież jest 24 wiec szybciej mieć nie będziesz, a wesprzesz Kanadyjski a nie Polski rynek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie zależy Ci na wersji PL i aż tak Ci szkoda tych 20-30zł to zamawiaj.

Premiera w Polsce przecież jest 24 wiec szybciej mieć nie będziesz, a wesprzesz Kanadyjski a nie Polski rynek :)

Wspieranie polskiego budżetu to dość dziwny pomysł;), szybko przejadają. A różnica w cenie wynika właśnie z podatku VAT. Nie chce wersji PL, ale z tego co się orientuję to tylko napisy polskie są? Czy może pełen przekład? Sory za lamerskie pytanie z góry.

Edytowane przez mrtwister

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspieranie polskiego budżetu to dość dziwny pomysł;), szybko przejadają. A różnica w cenie wynika właśnie z podatku VAT. Nie chce wersji PL, ale z tego co się orientuję to tylko napisy polskie są? Czy może pełen przekład? Sory za lamerskie pytanie z góry.

Są napisy i dubbing oraz możliwość wyboru ang/pl Było już tysiąc razy ;)

Ja liczę na dobre promocje jak zawsze w dniu premiery, jeszcze się nie zawiodłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka niby świetna produkcja, a dropy animacji się niestety zdarzają a przecież to nie żadna gra akcji tylko spokoj "film".

Oby jak najszybciej wypuścili patha

Jednym słowem chłopaki się nie postarali :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajmy na grę, ok? Marudzenie będzie później.

Otóż to, wszystko wyjdzie w praniu, czy tam grze ;)

Nie wiem czy oglądaliście porównanie polskiego i angielskiego dubbingu - w każdym razie polski wypada słabo ;/

Na całe szczęście jest możliwość grania w wersji kinowej, z napisami.

Co do samej gry - raczej nie będzie opinii - przeciętna - jednym przypasuje innym nie, ja złożyłem pre-order i mam nadzieje że się nie zawiodę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka niby świetna produkcja, a dropy animacji się niestety zdarzają a przecież to nie żadna gra akcji tylko spokoj "film".

Oby jak najszybciej wypuścili patha

Jednym słowem chłopaki się nie postarali :(

To nie jest playtest pełnej wersji. Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Szczegóły odnośnie dema, a także ceny DLC

http://www.ps3site.pl/szczegoly-odnosnie-dema-a-takze-ceny-dlc/34196/

Plus nowe screeny :turned:

http://www.ps3site.pl/zupelnie-nowe-screeny-z-heavy-rain/34198/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za duzo tych nowych materiałów ? Nie długo będziemy znali całą grę zanim ta pokaże się na pókach sklepowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, jeśli gdzieś powyżej znajduje się już odpowiedź na moje pytanie, jeśli tak no musiałem ją przeoczyć. Czy ktoś wie, czy w polskiej wersji będzie możliwość wyboru języka? Nienawidzę polonizacji, na PS3 nie zdarzyła się moim skromnym zdaniem nawet jedna znośna lokalizacja, więc zależy mi na oryginalnej ścieżce dźwiękowej.

Edit. Łeeee, moja wina odpowiedź jest na poprzedniej stronie. Post do usunięcia. Przepraszać X_x.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za duzo tych nowych materiałów ? Nie długo będziemy znali całą grę zanim ta pokaże się na pókach sklepowych.

Ja widziałem jeden trailer, z wysypiska chyba. Tyle. Nie ma zamiaru potencjalnie psuć sobie zabawy ani kolejnymi filmikami ani demem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem po co wydają tyle tego materiału, zwłaszcza jeżeli chodzi o tak specyficzną grę. Chcą nas zniechęcić? :<

Co sądzicie o tych DLC po premierze? Warto na to wybulić? Wydaję mi się, że dobrze będzie zagrać tylko w grę, a te DLC olać. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mamy sądzić jak nikt ich nie widział :confused:

Dostanę EK w ręce, przejdę grę i pierwszy z DLC to będę się mógł wypowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLC na starcie? Łeee... a co to , na Blu-ray im się nie zmieściło , czy co? :P Dobrze , że przynajmniej cena nie jest jakaś z kosmosu) Właściwie to grosze , za 5$ to można kupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLC na starcie? Łeee... a co to , na Blu-ray im się nie zmieściło , czy co? :P Dobrze , że przynajmniej cena nie jest jakaś z kosmosu) Właściwie to grosze , za 5$ to można kupić :)

To jest trochę śmieszne. Ściąganie kasy z graczy, ale trudno ich winić. W końcu to biznes. Z resztą, już większej siary niż Ubisoft z dodatkami do AC2 nikt chyba nie narobi.

Muszę przyznać, że HR nie było na mojej liście priorytetowych zakupów w lutym i marcu, ale po zapoznaniu się z zapowiedziami i trailerami szczena mi trochę opadła i muszę się zastanowić jak wyciułać jeszcze parę groszy, ewentualnie z czegoś zrezygnować.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ta gra na razie nie jest jeszcze na liście zakupów. Ściągnę demko , wypróbuję , kupie może dopiero jakiś czas po premierze , jeśli znajdę kasę , bo priorytety mam nieco inne. A co do DLC w dniu premiery , to nie spodziewałem się czegoś taKIEGO ze strony Sony :P Bardziej to do MS pasuje... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam osobiście nie mam do nich żalu ani pretensji że wydają DLC w czasie premiery. Ekipa się zmobilizowała skończyła produkt czytaj grę i wzięli się za więcej by więcej kasy zarobić Normalne i logiczne Nie mam pretensji bo sam HR jest zamkniętym skończonym produktem a każde DLC wnosi coś nowego a nie jak w AC2 czy wcześniej zakończenie Prince of Persja to są kwiatki które na maksa irytują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jest to jeden z najgorętszych tytułów jakie wyjdą na PS3 i nie wyobrażam sobie nie mieć go w kolekcji :) Fahreheit'a chyba z 8 razy skończyłem, więc liczę na tytuł który przyciągnie mnie do TV na wiele, wiele godzin. Filmików nie oglądam, dema nie ściągnę, to po prostu musi wypalić !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP To się przeliczysz, bo to tytuł na jeden raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego na raz?

Co do DLC, to 5$ w polsce stanie się zapewne 25 zł, co oznacza, że zebranie wszystkich epizodzików oznaczać będzie wywalenie tej samej kasy co za podstawkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Desu

Raczej nie na jeden raz biorąc pod uwagę zapowiadaną mnogość wyborów i możliwość rozegrania kluczowych momentów w różny sposób, jasne będziesz wiedział kto jest zabójcą itp. jednak możesz inaczej zakończyć i zobaczyć co stanie się gdy ... i tutaj wstawiasz inną opcje niż za pierwszym razem ;)

Co do hype'u i tego wszystkiego, nic dziwnego, że kampania jest tak ostra - po prostu gra musi trafić do naszej, graczy, świadomości, to nie kolejny FPS czy wyścigi, które mają zdeklarowaną rzeszę sympatyków.

Jeśli chodzi o DLC zgadzam się z Globusem20, samo HR to produkt skończony, a w DLC po prostu dostaniemy sposobność rozegrania innych, dodatkowych, scen ;)

ps. będzie dobrze :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi