Skocz do zawartości
Tomo

Różne Poglądy Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób które zjadły zęby na grach jRPG, a wiem, że trochę takich tutaj jest. Czy The Last Remnant, jest chociaż przyzwoitym " testem " tego, czy polubię jRPG z PS3? Od lat jestem związany z PC, a jak wiecie trudno tutaj o gry jRPG, teraz wprawdzie coś powoli się rusza, bo na STEAM dostępna jest seria Ys, czy kilka starszych Finali, Agarest, The Last Remnant, ale raczej nie ma co liczyć na pojawienie się jRPG'owych killerów z PS3. Chcę jedynie najpierw spróbować czegoś na dostępnym już sprzęcie, żeby przekonać się czy zamiłowanie do anime równa się zamiłowaniu do jRPG'ów.

Edytowane przez Feargeat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Last Remnant wg. mnie jest jrpg'iem wartym zachodu, potrafi być nieźle wymagający itp itd. Polecam też finale ze steama. Ostatnio zaczęli tam wrzucać wersje z NDS'a, więc można ograć np: FFXIII w grafice 3d. Ewt. polecam emulator Ps2 + kupowanie tanio gier. Teraz za perełki dasz nawet 15zł a zabawy bedziesz miał na godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sluchaj Trace'a i nie bierz FF XIII.

The Last Remnant w razie czego jest na PC, ale moim zdaniem jest to bardzo slaby przedstawiciel gatunku jrpg. Sprawdz sobie Tales of Xillia, mysle ze to bylby idealny test, jakby Ci sie spodobalo, to 2jka juz sie czai tez na horyzoncie.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tfu...miało być FFIII a nie FFXIII XD na PC nie ma FFXIII XD 

Poza tym myślałem że on pyta o jrpg na PC a nie na konsole. Jeżeli na konsole to olej Last Remnant i ograj serię Tales Of, Resonance Of Fate, Nier, Drakengard 3, Persona. Ojj sporo by wymieniać.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, nie doczytalem :biggrin: ...

No to przykro mi @Feargeat ale na PC nie ma godnych reprezentantow tego gatunku a FF III moze okazac sie zbyt skostniale w 2014 roku dla kogos swiezego w temacie.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PC polecam grandię :)

Stara ale jara giera, klasyka gatunku .

The Last Remnant wg mnie wypada bardzo blado, nie podszedł mi system walki i kilka innych dziwnych rozwiązań .

Na ps3 Xillia bdb gra na start, w miarę ciekawa wszystko stoi na dobrym poziomie - czekam na II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same here, czekam na ToX2 i ToZ...no i biorę na premierę.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie będę pisał co biorę na premierę , bo i tak wiadomo :P

W Last Remnant grałem na X, żadna inna gra tak się nie cięła jak to, ten tytuł to mały niewypał, jedynie poziom trudności miała wyśrubowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tfu...miało być FFIII a nie FFXIII XD na PC nie ma FFXIII XD 

Poza tym myślałem że on pyta o jrpg na PC a nie na konsole. Jeżeli na konsole to olej Last Remnant i ograj serię Tales Of, Resonance Of Fate, Nier, Drakengard 3, Persona. Ojj sporo by wymieniać.

Pffff... Smaku mi narobiłeś, zacząłem szukać na steam'ie XIII :P O tym, że jest III wiem i może się skuszę, chociaż nie ukrywam, że wizualnie nie wygląda szczególnie interesująco. Nie mniej jak zobaczyłem na trailerze Refie to coś we mnie " drgnęło " :biggrin:

Pytałem o PC bo na chwilę obecną nie posiadam żadnej konsoli. Jakiś czas temu pogrywałem trochę na PS3, ale to było dawno i nieprawda.

Pytam o The Last Remnant dlatego, że to jedyny w miarę rozsądnie wyglądający jRPG na PC. Wiem, wiem... grafika to nie wszystko, liczy się fabuła, ale jakoś nie mam w sobie tyle sił by ogrywać teraz wszystkie klasyki z PS1 czy 2, podczas gdy na YT widzę trailery/gameplay'e Xilli czy Ni No Kuni.

Kupiłem właśnie The Last Remnant na wyprzedaży za niecałe 11pln i już pobieram.

Racja, nie doczytalem :biggrin: ...

No to przykro mi @Feargeat ale na PC nie ma godnych reprezentantow tego gatunku a FF III moze okazac sie zbyt skostniale w 2014 roku dla kogos swiezego w temacie.

FF III na pierwszy rzut oka, bardziej mi pasuje niż VII czy VIII. To pewnie kwestia tego, że świat fantasy przedstawiony w III bardziej mnie przekonuje.

@schranz dzięki za tytuł, obejrzałem już gameplay i gra wydaje się mieć " klimat ". Jak nie zdecyduję się na zakup PS3 to pewnie to pomęczę.

Edytowane przez Feargeat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same here, czekam na ToX2 i ToZ...no i biorę na premierę.

Ja też. Obecnie gram w Xillie i ta gra to istny jrpgowy miód. Jeszcze muszę Chroniclesy w międzyczasie ograć. Kurde, mało brakowało, a ominęła by mnie tak wspaniała seria jrpg. Na psx/ps2 nie miałem z nią w ogóle styczności. Nigdy nie przypuszczałem, że to jest tak dobre. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też. Obecnie gram w Xillie i ta gra to istny jrpgowy miód. Jeszcze muszę Chroniclesy w międzyczasie ograć. Kurde, mało brakowało, a ominęła by mnie tak wspaniała seria jrpg. Na psx/ps2 nie miałem z nią w ogóle styczności. Nigdy nie przypuszczałem, że to jest tak dobre. 

Jesli Xillia Ci sie podoba to koniecznie sprobuj Vesperie - najlepszy Tales jaki kiedykolwiek powstal :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam iXa. Jakbym miał, to na pewno zagrałbym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup vesperie i odpal za pomocą emulator. Ją teraz tak ogrywam gry z ps2 bo musialem miejsce zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Feargeat emu ps2 i jedziesz z jrpg'ami. Taka Valkyrie Profile 2 do dziś jest piękna a tym bardziej na emu w HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem ciekaw czy dragon questa na vite puszcza tak jak zapowiedzieli wsparcie dla tej konsolki. Byle by na japonii sie nie skonczylo bo tam wsparcie jest ciagle a u nas jak zwykle kicha. Chociaz wersje us jakby wyszly to juz do ogarniecia bo mozna sprowadzic i nie ma region lockow.

Ja sie caly czas zastanawiam nad rorona plus na vite czy warto i czy gierka jest spoko na tyle by kupic za pelna cene 160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem o PC bo na chwilę obecną nie posiadam żadnej konsoli. Jakiś czas temu pogrywałem trochę na PS3, ale to było dawno i nieprawda.

Pytam o The Last Remnant dlatego, że to jedyny w miarę rozsądnie wyglądający jRPG na PC. Wiem, wiem... grafika to nie wszystko, liczy się fabuła, ale jakoś nie mam w sobie tyle sił by ogrywać teraz wszystkie klasyki z PS1 czy 2, podczas gdy na YT widzę trailery/gameplay'e Xilli czy Ni No Kuni.

Chcesz zagrać tanio w dobre jrpgi to bierz Wii - 200zł na allegro do tego Xenoblade + Last Story i masz dwa najlepsze jrpgi poprzedniej generacji do ogrania :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sie zastanawailem ale jednak odpuscilem to wii  nie jestem super fanem nintendo i te kontrolery wydaja sie takie 'z dupy' nie wydaje mi sie ze to nunchaku wygodne jest no ale moge sie mylic nigdy nie gralem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Knotrolery to nie problem, kwestia przyzwyczajenia. Zawsze można dokupić Classic Controlera, akurat Last Story i Xeno nie mają sterowania ruchowego, więc classic będzie działał.

Jak ktoś nie chce się ładować w past gena to może kupić kompatybilne wstecznie WiiU i na nim ograć interesujące tytuły z Wii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee jakoś mnie to już nie jara .

Xillię 2 ogram i FF X HD a później przesiadka na ps4 - W3 i Bloodborn już niebawem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na vite tyle gier do ogrania i kupienia ze nie wiem co pierwsze lykac czy atelier rorona plus, demon gaze czy moze dangmanronpa (Nie wiem czy dobrze napisalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi