Skocz do zawartości
drk2

Tales Of Graces F

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie cieszę się że nie jestem osamotniony w odczuciach co do ToX vs.Togf.

Jak tylko wymęczę ToX wracam do Graces powbijac zaległe trofiki.

Jestem ciekaw czy wyjdzie jeszcze jrpg na chlebaka który mnie tak wciągnie,bardzo bym tego chciał ale wiem jakie są realia :down:

Nie wliczam tutaj FFX hd .

Edytowane przez Struggler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gracesie będziesz rzygał Eleth Mixerem najbardziej dobijający trofik, jeśli od początku się go nie używało należycie, ja sobie X daruję ograłem wszerz i wzdłuż na czarnuli, kwadraciaki dawno temu u mnie stracili zaufanie, a za odcinanie kuponów to ja podziękuję, chociaż jakbym nie grał w to, to bym pewnie się skusił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FFX skończyłem dwa razy na czarnuli ale wersję hd też bym ograł ponownie.

A jak wam przypasiły FFX i FFXII? - sorry za OT

Co do Eletha to pamiętam jak mnie ostrzegałeś :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu X bardzo mi się podobała, nadal mam w kolekcji, XII była mdła pod względem fabuły i przedstawienia postaci, ale gambity to coś pięknego, tak samo lokację i ich przestrzeń, po tych grach dorwałem Abbysa ze stanów i stawiam go wyżej niż oba wymienione tytuły, ale brak voice actingu w skitsach i intro bez tytułowej piosenki to profanacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie FFX jest drugim najlepszym Finalem zaraz po FF7 i z chęcia ogram go ponownie na ps3. Niestety mnie ominęła ps2 i część tytułów nadrabiałem na emultorach na kompie dzięki czemu w Abyss grałem w wersje UNDUB z japońskim audio (w tym także skity) i reszta po angielsku. Mam nawet nagraną cameo walke na hardzie ale ostrzegam strasznie lamiłem + to jednak emu :biggrin:

http://www.youtube.com/watch?v=gciawZMZ7tM

Edytowane przez darkman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie VI to genialny final, VII jest na drugiej pozycji, a w Abbysa grałem jakieś pół roku temu z małym troszkę żeby sobie odświeżyć, ogólnie w Talesach kocham to że jest coop w walkach, mały mi zawsze jojczy żebym wyłaził z miast i tylko naparzać się chce.

Dark nagraj walkę z Vesperii chętnie zobaczę Big Banga w akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe chętnie bym nagrał ale nie mam sprzętu do nagrywania z ps3

edit: Ok znalazłem na youtube w ładnej jakości

BB jest w 4:41 :)

Edytowane przez darkman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co jRPG generacji. Pomimo tego, że czuję się jakbym grał w reedycję HD to gra ma jakiś nieopisany urok, czar dawnych czasów kiedy ogrywałem dziesiątki takich tytułów. System, pomimo początkowego totalnego chaosu z czasem się wyklarował i czesanie combosów jest świetne. No i same charaktery są fajnie przedstawione. Bardzo podobała mi się ich zmiana po 7 latach. 

P.S. Przerywniki po wciśnięciu Selectu i wstawki po wygranych walkach z udziałem Pascal wymiatają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie ze kolejna osoba docenia Togfa.

MarcinX im dalej tym lepiej,dla mnie nie do przebicia jest Sophie!

ogolem to cala ekipa bardziej podeszla mi niz w Tox.

Graj graj i jeszcze raz graj!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he ja to juz pisalem ale napisze raz jeszcze Togf to takze moim zdaniem numer 1 na ps3 .

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Squal nie pamiętam żebyś się wychylał z tym stwierdzeniem :P

W każdym razie przyjmiemy ze Strifem Ciebie do TOGF Teamu* :P

Fajnie jest słuchać opinii chłopaków po ograniu Togf i Toxa

P.S MarcinX te przerywniki pod selectem to skity.

*-po opłaceniu abonamentu 99zł/miech

Edytowane przez Struggler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wszystkie gry z tej serii trzymają taki poziom to j*bać Finale ;) Dlaczego wcześniej w to nie zagrałem ?

Sprawdziłem też Xillię, nie za wiele, ale mam ogólny zarys. Póki co nie jest tak dobrze jak w Graces, ale ledwo liznąłem gierkę. W końcu wiem, kogo miał Strife w poprzednim awatarze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wszystkie trzymają poziom to nie wiem,ograłem jedynie te dwie,ale wiem już że koniecznie też ogram Vesperie-podobno zrywa kask.

No i od teraz będę łykał wszystko z serii Tales of...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie trzymają poziom, ale skoro zaczęliście od tych to starsze nie zrobią już takiego wrażenia z wiadomych powodów, Stru a tą platynkę to w Graces rodzisz i rodzisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowilem ze Sophie jest dobrym kozakiem;D

Strife ostatnio sam widzisz ze nie mam kiedy sie zabrac z Togfa,musze skonczyc najpierw gta zeby jeszcze dobrze sprzedac a nie mam kiedy;/

A jak jeszcze pomysle o coopie jakims to juz totalnie nie wiem jak to ogarnac;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z coopem dajesz ciała na całej linii, a BP czeka :P

Marcin wracaj do wcześniejszych lokacji które odwiedziłeś po jakimś większym wydarzeniu, nowe suby i skitsy się pojawiają, i jest tego naprawdę sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Squal nie pamiętam żebyś się wychylał z tym stwierdzeniem :P

W każdym razie przyjmiemy ze Strifem Ciebie do TOGF Teamu* :P

Fajnie jest słuchać opinii chłopaków po ograniu Togf i Toxa

P.S MarcinX te przerywniki pod selectem to skity.

*-po opłaceniu abonamentu 99zł/miech

No he he wchodze w to ,, xilli jeszcze niestety nie zagralem z braku kasy ale pochytam to z czasem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra i "dodatek" skończony. Świetna giera, która, w mojej opinii, mogła być absolutnym kozakiem tej generacji, ale nim nie jest. Historia i walki cholernie mnie wciągnęły, ale musiałem "grać przez delikatnie zaciśnięte zęby".

+Skitsy 

+Świetna fabuła

+System walki

+Z postaciami łatwo się "zżyć"

-cukiereczki, żelki i lizaczki wylewające się z telewizora

-fabuła świetna, ale poprowadzona jak w filmie animowanym dla dzieci

-bez skitsów postacie (przynajmniej większość) to pajace pełne klisz, frazesów i wyświechtanych schematów z głównym bohaterem na czele

-grafikę bez problemu pociągnęłoby PS2 w niższej rozdziałce, FFX HD na 100% będzie wyglądało lepiej. No ale to port z Wii więc...

Dodam jeszcze, że dodatkowy epizod (trwający ładne kilka godzin) jest, moim zdaniem, DUŻO lepszy niż cała przygoda z "podstawki", głównie chodzi mi o postacie. Moim faworytem zdecydowanie jest

Lambda za jego podejście do Asbela

i Malik, a szczególnie jego damsko-męskie żarty w Lineage & Legacies. 

Jeśli ktoś się waha, "bo wielkie oczy i bada dzieciaków" to mimo to polecam spróbować - pod tym płaszczem z cukierków i żelków kryje się świetny jRPG w pełnym tego słowa znaczeniu. Szkoda, że nie ma na peestrójkowym rynku czegoś na serio dorosłego, poważnego, z mroczniejszą grafiką i rozmowami na poziomie dorosłych ale z fabułą i systemem walki na poziomie tego Talesa. Wątpię, że FFXV będzie solidnym tytułem, ale pożyjemy, zobaczymy.

Moja ocena, czyli gościa, który na przemian grał w ToG i multi w BF3 - 8/10 Polecam :thumbsup:

Edytowane przez MarcinX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-cukiereczki, żelki i lizaczki wylewające się z telewizora

-fabuła świetna, ale poprowadzona jak w filmie animowanym dla dzieci

-bez skitsów postacie (przynajmniej większość) to pajace pełne klisz, frazesów i wyświechtanych schematów z głównym bohaterem na czele

4lu2.jpg

+

k49n.jpg

+

fakt, że to jest na podstawie mangi, który - nie zapominajmy - jest skierowana do dzieci/młodzieży.

Edytowane przez LONG3r
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety latka lecą i jak kiedyś dziecinna stylistyka jrpgów nie przeszkadzała tak teraz już troche uwiera.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety latka lecą i jak kiedyś dziecinna stylistyka jrpgów nie przeszkadzała tak teraz już troche uwiera.

Z ust mi to wyjąłeś. Jeśli komuś to nie przeszkadza może brać w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok...kto mi wyjaśni na jakiej zasadzie działa Grade Shop i za co dostaje pkt żeby kupić w nim perki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok...kto mi wyjaśni na jakiej zasadzie działa Grade Shop i za co dostaje pkt żeby kupić w nim perki ?

Wydaje mi się, że Wiki wyjaśni Ci to najlepiej, ze wszystkimi malutkimi szczególikami.

http://aselia.wikia.com/wiki/ToG_-_Grade_Shop

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok udało mi się przejść ToGF...mimo że ta gra pachnie oldschoolem to jednak chyba poprzednie części były wg, mnie lepsze.

Zobaczę jak ToX się sprawi i przejdę jeszcze raz ToGF na najwyższym poziomie trudności.

Fabularnie jest spoko,zapowiadał się niezły twist który ukrócili od razu zanim się dobrze zaczął.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi