DrakoPL 62 Napisano 24 Styczeń 2013 (edytowane) No to rzeczywiście gramy w 2 różne gry.Obroną sterujesz TY i TY ustawiasz taktyke jak mają się poruszać.Wiadomo zdarzają się jakieś chore sytuacje ,ale w poprzednich wersjach też one były..... Co do rozpoczęcia meczu to wystarczy się zmienić na obrońce i nim cofnąć..... Dla mnie najbardziej rażącymi błędami gry są lagi i sędziowie.Powinno dobierać graczy również po pingu ,a gra sie najczęściej z hiszpanami,portugalczykami,grekami,turkami itd.... Jeżeli nie gracie realami to zapraszam do gry psn: DrakoPL Edytowane 24 Styczeń 2013 przez DrakoPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1916 9 Napisano 24 Styczeń 2013 da sie zarobic lepiej grajac w competition? czy lepiej quick matche grac? rywale tam podobni czy losowo wszyscy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 24 Styczeń 2013 (edytowane) W dniu 24.01.2013 o 07:27, grzybu87 napisał: Kolego jak nie wiesz o co chodzi, to wez sie kuzwa dowiedz. W tym temacie 95% osob nie toleruje reali, barc i innych $hitow. T nie jest to istotne bo NIE wyzywa się innych klubów - nie chcesz chyba bym wyraził swe zdanie o Legii? Ot np - warszawska kur.wa- chyba by ci się nie spodobało? Nie? No to szanujmy się nawzajem : ja nie lubię ani Realu ani Bacy ale jak trzymajmy pewien poziom a nie dzieci z gimnazjum i wiesz - sreale i żydzewy kurde W dniu 24.01.2013 o 14:13, DrakoPL napisał: No to rzeczywiście gramy w 2 różne gry.Obroną sterujesz TY i TY ustawiasz taktyke jak mają się poruszać ale to już nie działa. NIE DZIAŁA.Nie działa. Edytowane 24 Styczeń 2013 przez Celt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybu87 77 Napisano 24 Styczeń 2013 Celt, Twoim zdaniem o Legii sie tak samo przejmuje, jak tym, ze Donek jest w szpitalu :P... Nie chodzi mi o to zeby obrazac jakas druzyne, tylko odnosilem sie do gry. A co do klubow to Real szanuje ze wzgledu na wspaniala historie i ich osiagniecia. Barcelona gra obecnie najlepsza pilke i gra w niej najlepszych piłkarz Lionel Messi. Natomiast co do Man City, ma u mnie plus za to, ze gral tam Kazio Deyna, ale jak ktos buduje potęgę klubu za pieniadze to wybacz, ale do takich posuniec nie mam szacunku. Nie mama tez respektu dla kibicow sezonowcow, ktorzy dzis kochaja Barce, jutro Man City, a pojutrze inne PSG i moim zdaniem, jak sie powie kilka pikantnych uwag do takich kibicow to chyba nic zlego. SORRY chlopaki za offtop, ale to bylo silniejsze ode mnie ;)... A co do samej gry to te rady co podaje Drako to jak dla mnie srednio dzialaja. Ale moze to ja slabiej gram i po prostu nie umiem tego wdrożyć. Mimo wszystko do takich sytuacji nie powinno dochodzic w PESie, bo to malo naturalne i realistyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 24 Styczeń 2013 chodzi o grę? no to chyba powiedzieć, ze chodzi o graczy , którzy są nadpobudliwymi onanami i grają tylko realem i Barcą. Gdy zaś mówi , że jakiś klub jest gówniany to raczej nie chodzi mu o gre. Tak przynajmniej nakazuje logika, co siedzi w umyśle autora nie wiem- me zdolności telepatyczne z chwilą urodzenia coś osłabły. Do tego chyba zgoda, ze jeśli coś jest uzywane rpzez pewną grupę społeczną to jest z nia kojarzone, prawda? Np gwara- wieś , alkoholizm - patologia. Sreal - gimbaza. Gimbaza to przedsionek piekieł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu82 4 Napisano 25 Styczeń 2013 Kolego jak nie wiesz o co chodzi, to wez sie kuzwa dowiedz. W tym temacie 95% osob nie toleruje reali, barc i innych $hitow. T nie jest to istotne bo NIE wyzywa się innych klubów - nie chcesz chyba bym wyraził swe zdanie o Legii? Ot np - warszawska kur.wa- chyba by ci się nie spodobało? Nie? No to szanujmy się nawzajem : ja nie lubię ani Realu ani Bacy ale jak trzymajmy pewien poziom a nie dzieci z gimnazjum i wiesz - sreale i żydzewy kurde Tylko nie zydzewy :) dajcie sobie po razie i nie róbmy popeliny z tego miejsca może :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodybak 16 Napisano 25 Styczeń 2013 Panowie macie może info kiedy wyjdzie patch 1.04???Narazie odpuściłem sobie PES-a z wielkim żalem.Po ostatniej aktualizacji zrobił sie za bardzo "fifowaty" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 25 Styczeń 2013 nie wiadomo , spodziewamy sie poczatkeim lutego -tuż po zakończeniu okienka transferowego. Kondziu- jak ty cytujesz posty :P czytam twój post i miam uczucie de ja vu- cholera ja to skądś znam. Acha- to mój post połączony z postem Grzyba, jednak wygląda tak jakbyś go ty napisał :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceman31 33 Napisano 25 Styczeń 2013 W dniu 25.01.2013 o 14:24, Celt napisał: nie wiadomo , spodziewamy sie poczatkeim lutego -tuż po zakończeniu okienka transferowego. Kondziu- jak ty cytujesz posty :P czytam twój post i miam uczucie de ja vu- cholera ja to skądś znam. Acha- to mój post połączony z postem Grzyba, jednak wygląda tak jakbyś go ty napisał :P Bo kondziu nie zauważyłże jest tu opcja CYTUJ i zapewne zaznacza mychą cały tekst a potem kopiuj/wklej :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petanorech 27 Napisano 26 Styczeń 2013 Uczę się umiejętności "One-Touch Play" w Become A Legend. Umiejetnośc jest juz doprowadzona do konca (pasek pełny), jednak nie mogę jej zdobyć i tak od prawie dwoch sezonów. Wie ktoś gdzie leży problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bummbummbamm 0 Napisano 26 Styczeń 2013 W dniu 24.01.2013 o 09:23, Iceman31 napisał: Ta wersja kolego ma hiper wady. Widziałeś kiedyś by w meczu od razu po rozpoczęciu jebnąć długą piłę w kierunku bramki przeciwnika na zapierdalającego już tam szybkiego sprintera? A tak te głąby w większości grają. Wczoraj pograłem sobie offline i takie numery nie wychodzą. trzeba się trochę napracować w budowaniu akcji. I tak to powinno wygladać. Taktyka kontra taktyka. A nie szybszy kontra szybszy. Bedę chciał pobiegać zapiszę się na maraton albo sprint na setke. Tak naprawde Ci ktorzy nie radza sobie z tego typu sytuacja sa po prostu lamkami i nikogo urazic nie chce - Ci ktorzy graja tzw "dzide" rowniez sa lamkami - nie dlatego ze to jakis blad gry bo to nie jest blad gry ani wada tylko dlatego ze zaden ogarniety gracz nie da sobie strzelic bramki po taakiej akcji - owszem ok czasem sie zdarzy jak to w pilce bywa ale ogolnie rzecz ujmujac jesli ktos notorycznie traci bramki po tzw "dzidzie" to musi potrenowac gre w obronie - i naprawde nie ma wiekszego znaczenia czy gramy na Real,Betis czy Malege tudzierz nie ma znaczenia czy gramy Realem Malaga czy QPR bo to tylko i wylacznie kwestia umiejetnosci i ogarniecia tego co PES 2013 oferuje. Ta gra ma jeden bug ktory jest naprawde znaczacy - problem z ustawieniem krycia indywidualnego a raczej problem z jego wylaczeniem jesli najdzie nas na to ochota - tak poza tym gra wymiata pod kazdym wzgledem. I jeszcze slowo do Ciebie Ice bo tak naprawde twoj post spawil ze sie tutal zalogowalem - mowisz ze rozlaczyles neta bo koles klepal na czas ? :) zieja lamko po 1 za fakt ze rozlaczyles po 2 dlatego ze gra na czas to rzecz calkiem normlana w pilce noznej a po 3 dlatego ze ponownie wykazales tylko swoj brak umiejetnosci ; ) jest cos takiego jak pressing nie wiem czy wiesz,jest cos takiego jak zmiana zawodnika analogiem a malo tego powiem Ci ze mozna ustawic swoich zawodnikow tak ze przeciwnik na wlasnej polowie nie bedzie mogl podac do nikogo kto nie jest kryty co w przypadku owej gry na czas skonczy sie szybka strata pilki - owszem jest to irytujace - tak samo jak jest to irytujace w meczu na zywo ale ponownie - w tej grze mozna wszystko tylko trzeba umiec. Pozdrawiam serdecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceman31 33 Napisano 26 Styczeń 2013 bummbummbamm, tą impertynencję zostaw sobie dla Twoich koleżków z ławeczki pod blokiem. Te rady opressingu czy zmianie zawodnika analogiem wsadź sobie głęboko w pupsko. Z choinki się urwałeś czy rzeczywiście jesteś gamoń? Gram w to nie od dziś i też tak mogę pykać piłą od zawdonika do zawodnika i się koleżko zesrasz z tym swoim przełączaniem zawodnika i pressingiem a piłki mi nie odbierzesz. Takie bzdety jakie tu wypisaleś i pseudo rady świadczą jedynie o tym, ze masz blade pojęcie o tej grze w praktyce. Paplać kazdy potrafi. A o moje umiejętności się nie martw. Są na tyle dobre by z takimi przemądrzałymi kozaczkami jak ty wygrywać. I o to właśnie chodzi, że radzę sobie z kolezkami którzy mają w składzie o wielelepszych i szybszych zawodników i calkiem dobrze grają. Dlatego się wkurzam, że jakiś zasrany lamer strzeli przypadkową bramkę a potem spierdala po boisku i robi cuda. I poza tym gdzie napisałem, ze cały czas tracę bramki po jak to określiłes "zagraniu na dzidę".... no gdzie tak napisałem? Pisałem, ze to sięzdarza, że tak miałem ijest to wkurwiajace ale nigdzie nie pisałem że tak mam cały czas. Następnym razem zamiast zaczącod wymądrzania się zacznij od czytania ze zrozumieniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 26 Styczeń 2013 Iceman - facet (???) nazywa cie lamą. Widziałeś PSy 2? Major Stopczyk mówi w pewnej scenie do kapitana Walendy "chodź Tadziu, nie gadamy z gnojem". Nie wiem po co o tym pisze tutaj, to nie temat o filmach, tak mi się coś przypomniało, cholera wie czemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bummbummbamm 0 Napisano 26 Styczeń 2013 Primo nie lama tylko lamka i nie mialem zamiaru nikogo obrazic,moze byc hasu ; ) "Takie bzdety jakie tu wypisaleś i pseudo rady świadczą jedynie o tym, ze masz blade pojęcie o tej grze w praktyce" - no coz to nie ja mam problem z dzida i klepa miedzy obroncami i tak na chlopski rozum gdyby to bylo takie ultra skuteczne to kazdy glupek by tak robil - wystarczy zmienic formacje i patrz wyzej. "I poza tym gdzie napisałem, ze cały czas tracę bramki po jak to określiłes "zagraniu na dzidę".... no gdzie tak napisałem? Pisałem, ze to sięzdarza, że tak miałem ijest to wkurwiajace" - zwyczajnie mozna to wywnioskowac z Twojego jeczenia ; ) i z tego jak opisujesz ta akcje bo jest to akcja grana typowo przez kazdego hasu ; ) i jest to akcja zwyczajnie nieskuteczna. Na PS3 niestety nie gram a chetnie bym Cie Panie bulwersancie wprawil w maly szok - szkoda. Ps tak z ciekawosci - ile masz pnk w rankingu ? bo po problemach sadze ze max 650 ? : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 26 Styczeń 2013 lamka..pieszczotliwe zwracanie się do obcych facetów bywa ryzykowne :) Bumbum chujowa obrona działa w dwie strony- nie da sie jej ogarnąć dobrze, duże grania na pałę przechodzi. Ja nie lubię tak grać na pałę bo uwierz- mam bardzo mało czasu , jeśli juz gram to dla totalnego funu. Nie chce strzelać trójkątami - a teraz są strasznie skuteczne. Ostatnio grałem z jakimś kolesiem - strzelałem non stop lagę do przodu i ustrzeliłem tak 4 gole. Dupna sprawa. Klepanie w obonie to też lipa. Zrobisz presing to ci się olbrzymia luka robi w obronie - tylko...posłać lagę w przód. Nie porównuj tego do piłki realnej bo to parodia: w grze dużo dużo trudniej odebrać piłkę w strefie obrony, na prawdziwym boisku nie ma różnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 26 Styczeń 2013 bummbummbamm nie bądź śmieszny z ta grą na czas.Nie gram od dziś w pesa i chętnie bym Ci pokazał jak bym podawał w obronie i nie dotknął byś piłki przez całe spotkanie...mimo ustawionego presingu na np 20 mozna sie pocałować w tyłek jak ktoś gra an czas.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 26 Styczeń 2013 dokładnie :) a ty Drako jeśli masz jakiś sposób by obrona działała hak dawniej to się podziel bo tęsknię za PESem :) mówiłeś, że to zależy od ustawień, może coś tam wykminiłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 26 Styczeń 2013 Obrona działa bardzo ładnie jak nie ma lagów.Wiadomoże czasami są jakieś cyrki ,ale ogólnie jest bardzo dobrze... Ja gram tylko średnimi bądź słabszymi zespołami.Jedynie na competition gram lepszymi żeby mieć jakieś szanse,ale taka gra nie sprawia mi radośći.Celt wyślij zapro bądź napisz na gg to zagramy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 26 Styczeń 2013 ach czyli nie wymyśliłeś :) wiadomo , że jak się gra Ajax vs PSV to mniej trójkątów leci. Do PESa 1.4 pany! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceman31 33 Napisano 26 Styczeń 2013 (edytowane) bumtararam czy jak Ci tam leci. Dzis rozegrałem do tej pory 11 meczy z czego 9 wygralem i 2 przegrałem. Jeden przegrany po zaciętej walce 2:3. Piękny mecz mimo przegranej. Reszta moich wyników to 5:2, 5:0, 4:1, 7:2, 3:0 ... itd. Tak wiec w szok to możesz wprawić swoją dziewoję swoim małym siusiaczkiem a nie mnie. Nie baw mnie więcej bo dziś juz paru próbowało trikami z początku mecsu pokazywać swą pseudo moc a kończyli jak kończyli... Edytowane 26 Styczeń 2013 przez Iceman31 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celt 47 Napisano 26 Styczeń 2013 zauważyłem, że słabsze zespoły asekurują bardziej tył, może stąd ta opinia Drako. Różnica jest bardzo widoczna, co jest naturalne bo Valencia nie stoi tak wysoko jak FCB tylko fo ch- wacława , niech się to na powrót da regulować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRcZuS 40 Napisano 26 Styczeń 2013 (edytowane) Najgorsze w tej grze są te pier***** opóźnienia, jak widzę mojego ostatniego obrońce który po przyjęciu piłki leci prosto w napastnika rywala i nie mogę nic zrobić to mi serce staje ;/ To samo jest z podaniami, często nawet te proste najkrótsze zostają przejęte bo przeciwnik już dawno jest na tej pozycji gdzie ja miałem zamiar podać. Poza tym gra się nieźle, kwestia wyczucia gry. Edytowane 26 Styczeń 2013 przez KoRcZuS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nujazzkid 1 Napisano 26 Styczeń 2013 (edytowane) W dniu 26.01.2013 o 17:58, Iceman31 napisał: bumtararam czy jak Ci tam leci. Dzis rozegrałem do tej pory 11 meczy z czego 9 wygralem i 2 przegrałem. Jeden przegrany po zaciętej walce 2:3. Piękny mecz mimo przegranej. Reszta moich wyników to 5:2, 5:0, 4:1, 7:2, 3:0 ... itd. Tak wiec w szok to możesz wprawić swoją dziewoję swoim małym siusiaczkiem a nie mnie. Nie baw mnie więcej bo dziś juz paru próbowało trikami z początku mecsu pokazywać swą pseudo moc a kończyli jak kończyli... widze coraz wyższy poziom dyskusji :down: Koleś napisał jakieś brednie - później sie przyznał, że w ogóle nie gra na PS3 czyli ta gra może całkiem inaczej u niego wyglądać po co w ogóle pchać się w takie dyskusje. Na temat to mnie sie znudziła MLO - mecze jak od kalki i tyle. Edytowane 26 Styczeń 2013 przez nujazzkid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicki88 0 Napisano 27 Styczeń 2013 Witam Jestem nowy na forum ale w Pes-a gram już długo od 1-szej częsci jeszcze na stare dobre PS One ;) Zresztą te pytania przy rejestracji są mocne ,, czym jest dwuwodorek tlenu '' musiałem z google skopiować bo nie wiem jak to sie pisze he i ,,pierwszy rozbiór polski ?,, Może i wstyd sie przyznać no ale wyleciało mi akurat ;) Ranking na meczach mam coś powyżej 600 choć nie gram dla jakiegoś rankingu tylko dla siebie i często biore różne zespoły Ostatnio spodobało mi sie K.S. SZELAWCE dlatego że jest to Polski klub można przeczytać polskie transparenty za bramkami ,, MY CHCEMY GOLA itp Choc pewnie już o tym wiecie ;) Chciałbym zagrać z jakimś Polakiem bo nie wiem czy da sie jakoś przez neta zaprosić kogoś do grania Jak co jestm na Kraków Choc nie wiem czy ta informacja coś znaczy jak by ktoś z was chciał pograc ( jak sie da ) to zapraszam na PW poprosze o dalsze instrukcje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petanorech 27 Napisano 27 Styczeń 2013 Pytanko mam :). Mianowicie, kiedy zakupowałem PESa i stawiałem pierwsze kroki w grze online bardzo często mnie rozłączało, co po jakimś czasie zaowocowało ratingiem "C" :(. Teraz mam szybszy internet - gra nie rozłącza, ba nawet nie ścina i chciałbym podbić rating do "B" i grać w turniejach. Ktoś wie jak to zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach