awakeman 291 Napisano 30 Maj 2013 Kolumbia, WKS, Brazylia... ludzie grający tymi drużynami stawiają przede wszystkim na szybkość. Walą prostopadłą piłkę na napastnika i czyhają tylko na to, aby wyprzedzić obrońcę, po czym bez większego kłopotu huknąć bramkę. Wiem, że tak jest, bo grałem z tymi drużynami. To jest do rozpracowania... Wielkie mi to halo... Rozumiem, że ty preferujesz grę wolnymi piłkarzami i bez używania trójkąta? Musisz mieć niezłego skilla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 30 Maj 2013 Taka już ta 13 jest, że trzeba grać na dobieg cały czas. W 12 cały czas się wrzucało na napastnika żeby z główek walił, a jeszcze we wcześniejszych odsłonach to na skraju pola karnego finezyjnym się strzelało cały czas. Tak już jest to ustalone z góry, że niektórymi sposobami jest najłatwiej strzelić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 30 Maj 2013 (edytowane) Dokładnie, jednak w 13 najwiecej chyba bramek pada po strzałach zza pola karnego i crossach w pole karne, gdzie napastnicy kończą akcję głową. W 12 pamiętam, że co strzał z najmniejszego już kąta waliło się z R2, w 13 ten patent się już nie sprawdza. Edytowane 30 Maj 2013 przez awakeman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha94 13 Napisano 30 Maj 2013 (edytowane) Ja gram Vittese(3,5*) i jestem zadowolony. Fajnie się rozgrywa piłkę, szybkich zawodników mam dwóch, trzeba wiedzieć jak tych wolniejszych zawodników genialnie wykorzystać :) I wtedy nawet QPR czy nawet Marsylia nie jest straszna :) Edytowane 30 Maj 2013 przez krycha94 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ripper86 2 Napisano 30 Maj 2013 Pytanie techniczne - czy przy strzalach glowa/walce w powietrzu trzymacie jakis guzik, np L2, czy po prostu analogiem ustawiacie grajka i w odpowiednim momencie strzal/podanie? Druga kwestia - dosrodkowanie. Jak macie ustawione asysty przy dosrodkowaniach i jakim sposobem glownie dosrodkowujecie, tj. przyciskacie 1 raz czy 2 razy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CroppQ 7 Napisano 30 Maj 2013 (edytowane) Pytanie techniczne - czy przy strzalach glowa/walce w powietrzu trzymacie jakis guzik, np L2, czy po prostu analogiem ustawiacie grajka i w odpowiednim momencie strzal/podanie? Druga kwestia - dosrodkowanie. Jak macie ustawione asysty przy dosrodkowaniach i jakim sposobem glownie dosrodkowujecie, tj. przyciskacie 1 raz czy 2 razy? To zależy od sytuacji, czy jest rzut rożny czy z akcji... ja przy strzale staram się być przed obrońcą i delikatnie wciskam strzał + analogiem kierunek (strzały - ust. ręczne, w moim przypadku) jeżeli będziesz chciał użyć L2 to możesz wykonać np. przewrotke, "nożyce" , "szczupaka" itd. zależnie od umiejętności danego zawodnika. Dośrodowania wykonuje na wiele sposobów :) (też zależnie od sytuacji) np. normalna wrzutka gdy w polu karnym mam około 3 piłkarzy, wrzutka z L1 gdy znajduje się wysoki zawodnik na dalekim słupku (tutaj trzeba bardziej kontrolowac siłe i kierunek), z R1 gdy chce mocno wstrzelić piłke (przydaje się również w szybkim przerzucaniu piłki na drógą stronę boiska o ile nikt nie przejmie ), która leci mniej więcej na wysokości kolana, podwójnego stuknięcia wrzutki nie używam :) Trzeba dodać, że każdy ma swój styl co do wykonywania dośrodkowań - jedni wrzucają na krótki słupek inni przed pole karne. PS. gram bez asyst - na ręcznych, to mi daje większą kontrole nad siłą i kierunkiem. Jeżeli wybierzeż dośrodkowania na ręczne (o ile wcześniej na nich nie grałeś) to będziesz musiał się liczyć z tym, że na początku będzie Ci trudno raz po raz dokładnie dośrodkować. Edytowane 30 Maj 2013 przez CroppQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad nh 7 Napisano 30 Maj 2013 Kolumbia ma 4,5 a nie 4 a z reprezentacji bardzo fajnie się gra Belgią 4,5 gwiazdki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 30 Maj 2013 Kolumbia ma 4,5 a nie 4 a z reprezentacji bardzo fajnie się gra Belgią 4,5 gwiazdki. Belgia ma strasznie mocną paczkę, ale mi słabo nimi szło. reprezentacjami gram tylko z kolegami i wtedy biorę Kolumbię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 30 Maj 2013 Musieli zmienić Kolumbię na 4,5* jakiś dzień, dwa temu bo grałem nią wcześniej przez tydzień i miała 4*. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 30 Maj 2013 ja też ostatnio jak grałem to miała 4* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PICU_JUNIOR 0 Napisano 30 Maj 2013 kolumbia fajnie ciśnie, fajnie też prezentuje się kamerun ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 30 Maj 2013 Ktoś wie co zmienia ten nowy patch 1.06?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
venez 43 Napisano 30 Maj 2013 (edytowane) A ja uważam, że z drużynami w Fifie jest jak z fotografią - to nie aparat robi zdjęcie, tylko człowiek. Możemy grać jak patałachy Hiszpanią i wymiatać Egiptem. Wczoraj wziąłem Kolumbię i pierwszy mecz wygrałem łatwo 4:1. Wszystkie bramki strzelił Falcao. Robił co chciał. Następne mecze to już katorga. 3 remisy i 1 wysoka porażka. Falcao stracił swoją moc. Jak już strzelał to obok bramki. A tak przy okazji - wie ktoś jak zmusić naszych piłkarzy sterowanych przez konsolę, żeby biegli do bezpańskich piłek? Szlag mnie trafia, gdy widzę, że 2 moich graczy stoi blisko i żaden dupy nie ruszy, póki się na któregoś nie przełączę. Rywal bez problemu dopada do takich piłek, nawet gdy stoi dalej. A druga irytująca sprawa jest taka, że jak mojemu piłkarzowi przeciwnik wybije lekko piłkę, to tracę nad nim kontrolę (znika trójkąt znad głowy) i gość po prostu ucieka w innym kierunku. Czemu tak się dzieje? Często piłka jest do odzyskania, ale nie mogę po nią pobiec. Edytowane 30 Maj 2013 przez venez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha94 13 Napisano 31 Maj 2013 Ja często ustawiam w meczu styl super ofensywny i wtedy jest wysoki pressing i biegają do każdej piłki. Najlepiej ustawić super ofensywny jak przeciwnik ma ustawioną obronę Częstochowy (super defensywny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Oby dwa te style to samobojstwo według mnie. Przy superofensywnym stylu jest sie bardzo narażonym na kontry, wystarczy że przeciwnik ma szybkich piłkarzy i tylko patrzeć jak idzie piłka za plecy bardzo wysoko ustawionych obrońców. Przy stylu superdefensywnym z kolei łatwo dostać bramkę zza pola karnego i w ogóle nie idzie grać takim stylem, bo ciężko wyjść z własnej połowy. Czasami ustawie superofensywnie swoich piłkarzy jak w 80-85 minucie przegrywam, wcześniej to strzał samemu sobie w plecy :) Zwróciłem uwagę, że mam duże problemy grając przeciwko zespołom, które mają formacje ustawione nie symetrycznie względem środka bramek. Zawodnicy są porozstawiani zygzakami po boisku i grając przeciwko takim formacjom ma się wrażenie, że przeciwnik ma piłkarzy praktycznie wszędzie. Zwrócił ktoś na to uwagę? Edytowane 31 Maj 2013 przez awakeman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PICU_JUNIOR 0 Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) jak przejmować piłki w powietrzu? chodzi o przechwyty? co trzeba trzymać bo dobija mnie to jak przeciwnik bierze wszystkie piłkia moi biegną 10cm koło pilki i leci dalej :///////// masakraaaaa a jak już ją praktycznie przejmuje to o mało się nie zabije piłka odskoczy 5 metrów i ma ją przeciwnik a moja łamaga nie wie co się dzieje. help Edytowane 31 Maj 2013 przez PICU_JUNIOR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Najlepiej wybijać piłki z bańki trzymając L2, wcześniej odpowiednio sprawnie i szybko podświetlić zawodnika, albo ustawić sterowanie że sam się podświetli przy górnej piłce. Jednak z tym przełaczaniem zawodników przy górnych piłkach różnie bywa... Edytowane 31 Maj 2013 przez awakeman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 31 Maj 2013 dzis mialem jakis blad chyba albo przeciwnik cos namieszał bo grajac w sezonach nie moglem zrobic zmiany miałem okno zarzadzania druzyną szare i nie podswietlone. przeciwnik sobie zmieniał zawodnikow ja nie moglem nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awakeman 291 Napisano 31 Maj 2013 Też tak mam czasami, normalka w końcu to fifa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PICU_JUNIOR 0 Napisano 31 Maj 2013 jak to jest wlasnie z tym podswietlaniem bo albo ja jestem kaleka albo nie umiem, zmieniacie L1 czy czym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gierap 15 Napisano 31 Maj 2013 Czy ktoś ma problemy z onlinepass po ostatniej łatce ? Zainstalowało mi patcha po czym po uruchomioniu gry wywala, że nie może pobrać paszportu online z serwera ea :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
David1 2 Napisano 31 Maj 2013 słuchajcie mam prośbę..kolega ma problem, dziś kupił fife i chcę pograć sezony, ale wyskakuje mu że ma inny skład niż przeciwnik (lub coś w tym stylu)..Co ma zrobić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gierap 15 Napisano 31 Maj 2013 słuchajcie mam prośbę..kolega ma problem, dziś kupił fife i chcę pograć sezony, ale wyskakuje mu że ma inny skład niż przeciwnik (lub coś w tym stylu)..Co ma zrobić ?? Niech zaktualizuje składy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 31 Maj 2013 Czy ktoś ma problemy z onlinepass po ostatniej łatce ? Zainstalowało mi patcha po czym po uruchomioniu gry wywala, że nie może pobrać paszportu online z serwera ea :/ Miałem raz czy dwa podobny problem. U mnie pojawił się kiedy wpisywałem się w grze do PSNu. Musiałem zrestartować Fifę. Kiedy wpisuję się zaraz po włączeniu konsoli i dopiero włączam grę to jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PICU_JUNIOR 0 Napisano 31 Maj 2013 a co trzeba zrobic zeby pilka nie odskakiwala przy przechwytach? L2? bo chyba próbowałem już wszystkiego i nie kumam tej gry dalej, kolesiowi piłka się klei normalnie do nogi a od moich łamag się odbija na 5 metrów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach