Skocz do zawartości
pablos_83

EA SPORTS UFC

Rekomendowane odpowiedzi

Opłaca się tą grę kupować dla online i dla osoby nie mającej wcześniej styczności z grami UFC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca się tą grę kupować dla online i dla osoby nie mającej wcześniej styczności z grami UFC?

Dla online i potyczek ze znajomymi oczywiscie ze tak, natomiast musisz sam zdecydowac czy taka tematyka Cie zainteresuje, to jest dosc brutalny, krwawy, ale i piekny sport... Edytowane przez toreso
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja także jestem bezimienny ;) Tworzylem postać na szybko i nie wpisałem danych.

Walka na poziomie pro w karierze a walka na tym samym poziomie gotowymi uzawodnikami to całkiem inny poziom trudności. Myślałem że nie przejdę pierwszej walki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety.... przyszedł czas, kiedy moja postać jest za stara na konturowanie kariery :D Od momenty gdy dostałem titleshota, i go wygrałem (za drugim razem) jestem niepokonany, walki trwały max 90sek, KO, TKO lub SUB. Czas wejść w multi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety.... przyszedł czas, kiedy moja postać jest za stara na konturowanie kariery :D Od momenty gdy dostałem titleshota, i go wygrałem (za drugim razem) jestem niepokonany, walki trwały max 90sek, KO, TKO lub SUB. Czas wejść w multi :D

Normalna kolej rzeczy. Byle wbic pucharki z kariery i zaczyna sie normalna walka ;) Edytowane przez toreso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na jakim poziomie karierę przeszedłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mało jest tych animacji ataków... każdy prawie robi to samo to, aż przykre jest :< 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mało jest tych animacji ataków... każdy prawie robi to samo to, aż przykre jest :<

Eee, nie jest tak az zle chyba, zobacz sobie Jonesa, Silve, Pettisa, Hendricksa i jeszcze paru innych ze maja rzeczywiscie ciekawy dosc zblizony do swoich postaci repertuar ciosow. Pozatym wiekszosc zawodnikow ma bardzo fajnie odwzorowana postawe podczas walki. Edytowane przez toreso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, nie jest tak az zle chyba, zobacz sobie Jonesa, Silve, Pettisa, Hendricksa i jeszcze paru innych ze maja rzeczywiscie ciekawy dosc zblizony do swoich postaci repertuar ciosow. Pozatym wiekszosc zawodnikow ma bardzo fajnie odwzorowana postawe podczas walki.

Ale nie jest to ten poziom różnorodności co w Undisputed , co widać doskonale w karierze..

Do tego brakuje mnóstwo pozycji , czy ciosów względem tego co było w grze THQ , np  Butterfly Guard :down:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja im te błędy wybaczam jako, że jest to nowa gra na nowych kontrolsach. Jednak kolejna odsłona ma mieć koniecznie krok na przód jako, że gry z poprzedniej generacji były bogatsze w kontent. Oby się nie powtórzyła sytuacja co z fifami i innymi grami, gdzie niewielkie zmiany są reklamowane ogromnymi sloganami. Mają solidny gameplay niech tego nie spieprzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie jest to ten poziom różnorodności co w Undisputed , co widać doskonale w karierze..

Do tego brakuje mnóstwo pozycji , czy ciosów względem tego co było w grze THQ , np Butterfly Guard :down:

No kariera jest troche biedniejsza, ale ciosy, pozycje? Jedynie co pamietam to brakuje parteru gdy zawodnik jest plecami na klatce. Butterfly jak i rubber guard oczywiscie ze sa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kariera jest troche biedniejsza, ale ciosy, pozycje? Jedynie co pamietam to brakuje parteru gdy zawodnik jest plecami na klatce. Butterfly jak i rubber guard oczywiscie ze sa.

Rubber jest ale Butterfly absolutnie w grze nie występuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rubber jest ale Butterfly absolutnie w grze nie występuje

Jest. Wystepuje przy wychodzeniu z parteru, ale fakt, nie jako osobna pozycja. Edytowane przez toreso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynał ktoś karierę od poziomu pro? Wczoraj drugą walkę męczyłem przez 2 godziny i za każdym razem przegrywałem. W parterze przeciwnik jest nie do przejścia, zrywa każdą dźwignie, sam jak zaczyna duszenie to nic nie mogę zrobić. Ostatnio miał zero staminy, ja miałem full, zapiął dźwignię i nie mogłem ją zerwać. Czy przy tworzeniu postaci wybiera się jakiś styl walki, są punkty do przyznania na rozwój? Nic nie widziałem takiego, a teraz wydaje mi się że mój zawodnik jest mega słaby. Chyba muszę zacząć karierę od nowa na niższym poziomie. Jakieś rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynał ktoś karierę od poziomu pro? Wczoraj drugą walkę męczyłem przez 2 godziny i za każdym razem przegrywałem. W parterze przeciwnik jest nie do przejścia, zrywa każdą dźwignie, sam jak zaczyna duszenie to nic nie mogę zrobić. Ostatnio miał zero staminy, ja miałem full, zapiął dźwignię i nie mogłem ją zerwać. Czy przy tworzeniu postaci wybiera się jakiś styl walki, są punkty do przyznania na rozwój? Nic nie widziałem takiego, a teraz wydaje mi się że mój zawodnik jest mega słaby. Chyba muszę zacząć karierę od nowa na niższym poziomie. Jakieś rady?

Jesli chodzi o kariere to zaczalem na hardzie i tak tez skonczylem. Stopien mozesz zmenic w menu glowym, w kazdym momencie jesli Ci za trudno. Punkty rozwoju przyznawane za walki i to co w nich osiagnales (wygrana w 1 rundzie, poddanie itp.) Przy tworzeniu fajtera wybierasz styl bazowy jak najbardziej. Edytowane przez toreso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez paxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zacząłem od pro. To najlepszy wybór dla tej gry. Lepiej przegrywać i czuć, że z każdą walką jest progres, by potem walczyć jak pro w kolejnej karierze. Styl walki się wybiera, bodaj L1 i R1 zmienia się w tym menu tworzenia. Punkty na rozwój dopiero chyba po Ultimate Fighter'ze się rozdaje jak już walczymy na pełnoprawnych galach.

Ja obecnie na PRO mam 18-9-0. Ale jak to zawsze bywa okazało się, że mój zawodnik jest najniższy z pośród wszystkich w swojej wadze, mam trudniej ze względu na zasięg rąk i nóg, ale się nie poddaje, do Main card'u doszedłem :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest tragiczna i oprócz grafiki pod każdym względem gorsza od ufc 3 a online na purpurowym pasie 90 % przeciwników to spamerzy co gorsza ten spam jest w tej grze skuteczny. Tekken nie mma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest tragiczna i oprócz grafiki pod każdym względem gorsza od ufc 3 a online na purpurowym pasie 90 % przeciwników to spamerzy co gorsza ten spam jest w tej grze skuteczny. Tekken nie mma.

Troche chyba przesadzasz. Pocwicz troche najpierw a potem wyglaszaj takie teorie. Spam jest ale napewno nie w takim stopniu jak opisales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzam ? W porównaniu od ufc 3 w tej grze nawet porządnie nie da się obronić przed sprowadzeniem bo przeciwnik nic nie traci jak się obronie. Ludzie spamują obaleniami obronię 10 pod rząd to 11 wejdzie bo chce wreszcie cios wyprowadzić, nie da się w to grać w UFC 3 po prostu wystawiało się na takich spamerów kolanko i gość miał KO albo robiło się sprawla i lądował na dole. Toreso z tego co widzę żadnej z tych obron EA UFC nie ma, myle się ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by nie było Quii ma sporo racji, ale gra się przyjemnie. Generalnie do UFC3 to startu nie ma, ale tragicznie też nie jest. Da się przyjemnie grac, mimo tego że jest ekstremalnie dużo niedoróbek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzam ? W porównaniu od ufc 3 w tej grze nawet porządnie nie da się obronić przed sprowadzeniem bo przeciwnik nic nie traci jak się obronie. Ludzie spamują obaleniami obronię 10 pod rząd to 11 wejdzie bo chce wreszcie cios wyprowadzić, nie da się w to grać w UFC 3 po prostu wystawiało się na takich spamerów kolanko i gość miał KO albo robiło się sprawla i lądował na dole. Toreso z tego co widzę żadnej z tych obron EA UFC nie ma, myle się ?

Przed obaleniem mozna sie spokojnie obronic na kilka sposobow. Teraz znowu piszesz ze ludzie spamuja obaleniami. Mi gra sie przyjemnie, skrajnosci w grze online sa jak w kazdym tytule i zawsze tak bedzie, niektorzy graja zeby wygrac za wszelka cene a nie dla zabawy. Gra jest bardzo dobra, nie idealna. Jednak wymaga sporej dawki treningu. Pozatym ile walk stoczyles online? masz juz jakies rozeznanie? Na ludzi grajacy w taki a nie inny sposob, juz mam patent. Edytowane przez toreso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież celne kopnięcie albo "ślizganie" się po macie (w lewo lub prawo) też blokuje obalenia a po tym możemy dobrą kontrę wyprowadzić. Spamerzy ciosami na korpus? No to obalenie, submission lub do full mount i obijamy. Na wszystko jest sposób panowie  :thumbsup: Czasami przegracie przez jakiegoś leszcza, który jako cel nie wyznacza sobie gry tylko zwycięstwo za wszelką cenę a w jaki sposób to już sprawa drugorzędna, ale to jest wpisane w każdą grę. UFC 3 (spamu obaleniami velasquezem to już nikt nie pamięta? :) albo spamu sierpami/kolanami?) i FNC też miało swoich spamerów (ciosy na korpus)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W razie jakby chciał ktoś popykać online, podaję swój PSN id: Olo_Siemano

Do zobaczenia w oktagonie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi