bolek 7 Napisano 12 Listopad 2008 Mirros Edge jest dość specyficznym tytułem. Może będziesz miał mnie czasu, ale za to wypełnionego akcją, radością z gry itp. Lepsze to niż Far Cry 2, w którym gra przeciąga się godzinami i zaczyna się nudzić. Ale tak czy inaczej, 5-6 to "troszkę" za mało. Gdyby słowa Twórców się sprawdziły (12 h), to bym brał w ciemno, ale teraz hmmm... cóż, czekam aż stanieje, albo się z kimś na nią wymienię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klt 0 Napisano 12 Listopad 2008 To prawda... ME nie jest nudne... Ciężko znaleźć moment, kiedy można się zatrzymać i rozglądnąć gdzie skoczyć dalej - ciągle w biegu. Na szczęście (przynajmniej dla graczy takich jak ja) po "upadku" nie trzeba powtarzać całego epizodu. Zresztą w demie było to samo. A kolory coraz bardziej mi się podobają. Są po prostu jaskrawe. Niebieski, żółty, zielony, czerwony... Cudo. Idę grać dalej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 12 Listopad 2008 ani to ani to. kup sobie karton mufinek, wyjdzie ci na zdrowie! <lol2> Brawo. "iluzja"; "ironia", miałeś to już w szkole? Bo ja nie pale. I nie wiem co to są mufinki. Wolę ME. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 12 Listopad 2008 Ktoś gdziś powiedział, że to jest gra...wyścigowa, więc time triale są bardzo na miejscu :-) Demko przeszedłem jakieś 15 razy. Żadnemu innemu tyle czasu nie poświęciłem ale poczekam,aż cena zejdzie do 100-120 pln'ów. Czas gry mi nie przeszkadza.I tak nie mam go na tyle dużó, żeby przejść wszystkie pozycje, które chciałbym skończyć :-) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 12 Listopad 2008 Brawo. "iluzja"; "ironia", miałeś to już w szkole? Bo ja nie pale. I nie wiem co to są mufinki. Wolę ME. yoi yoi, takie rzeczy to juz dawno przerabialem ale powiem szczerze ze nie wyczulem ironii, to pewnie dlatego ze nie wiedzialem iz nie palisz (gratuluje, to tak jak ja ;] ) i ze to zostalo napisane a nie powiedziane ironie pisaną o wiele trudniej wyczuc gdy nie zna sie osoby ^^... A tak odnosnie ME... coz, kazdy gra w to co lubi a gusta sa rozne, mnie osobiscie gra nie przypadla do gustu, za krotka no i za malo swobody, mozliwe ze w 2 czesci to zmienia i dostaniemy cos na wzor le parkour'owego GTA. Bo tego sie spodziewalem w 1 czesci ale niestety zawiodlem sie troszke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 12 Listopad 2008 Ocena z ignX360: 7.3 PS3: 7.4 "PS3 version looks just a bit cleaner than 360" and "PS3 bumpers are preferable to 360" nie wiem jak jest z pełnymi bo nie gralem ale różnica w w demkach na x360 i ps3 w aliasingu jest nie duza widac poszarpane krawędzie tu i tu lecz bardziej na ps3 (x360 ma 2xMSAA) ale nie jest to niewiadomo jaka różnica...nie od dziś wiadomo ze na ps3 jest trudniej zaimplementować AA a do tego jeszcze gra działa na silniku UE3 który nie korzysta z AA.... z tego co pisze w head to head ign to wersja na ps3 ma minimalnie lepsze teksturki, szybsze loadingi , stabilny framerate i ogólnie prezentuje sie troszke lepiej a w wersji na x360 zdarzają się spadki klatek a szczególnie podczas przerywników takze czy mydla nam oczy ? raczej nie No to się cieszę, AA nie będzie no cóż a myślałem że w takiej prostej grze mogło by być nawet x4 To prawda... ME nie jest nudne... Ciężko znaleźć moment, kiedy można się zatrzymać i rozglądnąć gdzie skoczyć dalej - ciągle w biegu. Na szczęście (przynajmniej dla graczy takich jak ja) po "upadku" nie trzeba powtarzać całego epizodu. Zresztąw demie było to samo. A kolory coraz bardziej mi się podobają. Są po prostu jaskrawe. Niebieski, żółty, zielony, czerwony... Cudo. Idę grać dalej... A po co się zatrzymywać i rozglądać gdzie można skoczyć? W demie ja biegnę bez zatrzymywania i się nie muszę zatrzymywać. A i proszę o napisanie kto w ile przeszedł tą grę bo mam w planach albo ME albo Assassina właśnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeratul 3 Napisano 13 Listopad 2008 show http://zeratulpl.blogspot.com/2008/11/mirr...owshowshow.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klonik 0 Napisano 13 Listopad 2008 A po co się zatrzymywać i rozglądać gdzie można skoczyć? biegniesz.. biegniesz.. skoook... i dead.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 13 Listopad 2008 W 2D to również jest grywalne Czekam na pełną wersję bo gra się naprawdę fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emir 2 Napisano 16 Listopad 2008 Jak znowu zrobicie tu syf to polecą bany!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 16 Listopad 2008 Nareszcie! Dzięki Elmir. Moją kopię będę miał we wtorek i ... nie mogę się doczekać! Damo od premiery przeszedłem już z 100 razy. Niewiarygodny gameplay, feeling i atmosfera gry! Możecie powiedzieć, że gra jest krótka. Ok wolę krótszą grę z oryginalnymi pomysłami niż kolejny zwykły FPS. W tym przypadku liczy się jakość, a nie ilość. Poza tym Trophies wydłużają zabawę. Możecie spodziewać się szerszej recenzji w środę-czwartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
devi2006 0 Napisano 16 Listopad 2008 Ja już gram od wczoraj, gra świetna przede wszystkim inna tzn. żadne ściganie się samochodami , ani masakryczne strzelanie , i napewno nikt nieprzejdzie jej w 7 godz na 100% (wszystkie trofea) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caballero 31 Napisano 16 Listopad 2008 Mam grę od piątku i jest świetnie. Co do czasu gry to może być różnie. Zależy od stylu gry. Ja na razie jestem w połowie po 2 dniach i kilku godzinach dziennie, licząc sam czysty single. Mam wyłączony Runner's Vision, poziom normal (później się odkryje hard) i powiem że grając w każdy rozdział po raz pierwszy to często czuję się mysz zapędzona w kozi róg. Wyobraźcie sobie taką typowa sytuację w Mirror's Edge: Biegniesz, schodzisz na ulicę, a tu nagle zasadzka i dookoła pełno gliniarzy którzy od razu otwierają ogień. Dostaniesz dwa strzały i zginiesz, wiec biegniesz na złamanie karku byle się nie zatrzymać ani na chwilę. Nie wiesz gdzie skoczyć, widzisz przed sobą jakiś murek, wiec skaczesz, potem następny i wyżej. Nie masz czasu żeby się zatrzymać i rozglądnąć. Byle przed siebie. Potem dach, rampa, skok i... orientujesz się że straciłeś grunt pod nogami i gleba. Checkpoint i od nowa. Mnóstwo zabawy. Do tego wszystkiego w każdym rozdziale trzeba odszukać 3 ukryte przesyłki. Dochodzi jeszcze Time Trial, który jest nie lada wyzwaniem. Czas nie jest liczony ot tak po prostu że stoper się włącza przy starcie i zatrzymuje na mecie, ale mamy po drodze checkpointy i zależnie od tego jak szybko dobiegniemy do checkpointu to albo dostajemy sekundy karne, albo są one odejmowane od ogólnego czasu. Jaką drogę obierzemy to już zależy od nas. Dochodzi jeszcze Speedrun w story mode i trofea, te najbardziej oryginalne wymagają od nas czysto technicznych popisów, prawie jak w Tekkenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jontr 0 Napisano 16 Listopad 2008 Nie masz czasu żeby się zatrzymać i rozglądnąć. Byle przed siebie. Potem dach, rampa, skok i... orientujesz się że straciłeś grunt pod nogami i gleba. Checkpoint i od nowa. Mnóstwo zabawy. no rzeczywiscie - mnostwo zabawy... :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 16 Listopad 2008 no rzeczywiscie - mnostwo zabawy... :-/ jest zabawa bo trzeba kombinowac i szybko myslec. zle to kolega wyzej ujal troche. w niektorych momentach gry (oczywiscie runner's vision OFF) nie ma szans zeby przejsc to za pierwszy razem, bo masz za malo czasu na wymyslenie jak. wiec probujesz (checkpointy sa czesto) od nowa i za kazdym razem idzie Ci coraz lepiej. dajmy na przyklad taki motyw ze musisz przejsc przez 4 "niebieskich" z karabinami i w kaskach (jak narazie Ci sa najtrudniejsi).. mozesz tylko walczyc z jednym na raz wiec kombinujesz jak ich tu pozachodzic zeby sie nie wladowac miedzy kilku. za ktoryms tam razem z kolei robisz to juz perfekcyjnie .. podobnie jest z momentami gdzie masz malo czasu na to zeby gdzies sie tam dostac, ale dopoki dojdziesz do pewnego punktu, nie wiesz jeszcze jak to zrobic. i kombinujesz za kazdym razem. a ze poczatek tego momentu znasz juz na pamiec, wiec ten ostatni raz kiedy Ci sie juz udaje, jest plynniutki i perfekcyjny . i moze to brzmi "nudnie" ale wcale nie jest. masa zabawy i frajdy.. dla tych ktorzy w gre beda dopiero grac - RUNNER'S VISION KONIECZNIE WYLACZCIE OD RAZU!!! no i trudnosc "Easy" sobie tez darujcie. w razie czego mozecie zawsze wcisnac kolko i Faith bedzie sie patrzec w strone nastepnego celu. w waszej juz gestii jest jak sie tam dostac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 16 Listopad 2008 no rzeczywiscie - mnostwo zabawy... :-/ Ok - nie podoba się? Nie wchodź, a już na pewno się nie wypowiadaj. Temat znowu zostanie zamknięty i ucierpią na tym tylko zainteresowani. Fajna reklama Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jontr 0 Napisano 16 Listopad 2008 Ok - nie podoba się? Nie wchodź, a już na pewno się nie wypowiadaj. Temat znowu zostanie zamknięty i ucierpią na tym tylko zainteresowani.Fajna reklama chyba mozna wyrazic swoja opinie? nie napadalem na nikogo, nie obrazalem - po prostu uwazam, ze gra polegajaca nie na umiejetnosci kojarzenia faktow/zrecznosci/czymkolwiek, tylko na zasadzie proba-blad-ucz sie poziomu na pamiec, bo nie przejdziesz dalej jest bzdurna i bezsensowna, a juz na pewno nie jest zabawna. zreszta ta opinia - wlasnie biegniesz, giniesz, wracasz do checkpointu, biegniesz troche dalej, giniesz, wracasz do checkpointu - potwierdza tylko moje fatalne wrazenia po demie. jednym slowem - gra nie dla mnie, a za potwierdzenie tej opinii jestem tylko wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 16 Listopad 2008 chyba mozna wyrazic swoja opinie? nie napadalem na nikogo, nie obrazalem - po prostu uwazam, ze gra polegajaca nie na umiejetnosci kojarzenia faktow/zrecznosci/czymkolwiek, tylko na zasadzie proba-blad-ucz sie poziomu na pamiec, bo nie przejdziesz dalej jest bzdurna i bezsensowna, a juz na pewno nie jest zabawna.zreszta ta opinia - wlasnie biegniesz, giniesz, wracasz do checkpointu, biegniesz troche dalej, giniesz, wracasz do checkpointu - potwierdza tylko moje fatalne wrazenia po demie. jednym slowem - gra nie dla mnie, a za potwierdzenie tej opinii jestem tylko wdzieczny. Nie rozumiesz. Mój post nie był atakiem na Twój. Po prostu nie chcę żeby temat został po raz kolejny zamknięty. Zaraz wpadnie poprzednia ekipa i będzie burdel. Poza tym - LBP, wielki fenomen polega na tym samym. Skaczesz -> giniesz -> wracasz do checkpointa. Resistance? Giniesz -> checkpoint. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 16 Listopad 2008 chyba mozna wyrazic swoja opinie? nie napadalem na nikogo, nie obrazalem - po prostu uwazam, ze gra polegajaca nie na umiejetnosci kojarzenia faktow/zrecznosci/czymkolwiek, tylko na zasadzie proba-blad-ucz sie poziomu na pamiec, bo nie przejdziesz dalej jest bzdurna i bezsensowna, a juz na pewno nie jest zabawna.zreszta ta opinia - wlasnie biegniesz, giniesz, wracasz do checkpointu, biegniesz troche dalej, giniesz, wracasz do checkpointu - potwierdza tylko moje fatalne wrazenia po demie. jednym slowem - gra nie dla mnie, a za potwierdzenie tej opinii jestem tylko wdzieczny. gra polega na umiejetnosci kojarzenia faktow/zrecznosci. zasada proba-blad-wracasz do checkpointu bierze sie stad ze i ja i osoba piszaca o tym wczesniej, wylaczylismy runner's vision, wiec gra nie sugeruje na czerwono ktoredy najlepiej pobiec albo z ktorej deski skoczyc. i nie jest to durne i bezsensowne. trzeba szybko myslec i oceniac otoczenie. a to ze sobie utrudnilismy gre robi ja tylko ciekawsza. obrocmy kota ogonem. grasz zaciecie w gran turismo, tak? jak nie przejdziesz wyscigu, time triala to probujesz od nowa i od nowa i od nowa, uczysz sie toru za coraz bardziej, poczatkowe zakrety juz smigasz z zamknietymi oczami i zylujesz tor az go opanujesz do perfekcji. czy to nie jest proba-blad-ucz sie poziomu na pamiec? ja wiem ze to inny gatunek, ale wspolne cechy ma - dostan sie z punktu A do punktu B w odpowiednim czasie, pokonujac po drodze ewentualne przeszkody. to samo jest w CoD4 na veteranie. w pewnym momencie jak powtarzalem jakis kawalek od checkpointu po raz enty, strzelalem do gosci "z zamknietymi oczyma" bo znalem level na pamiec. i mialem z tego tylez frustracji co i frajdy. moglbym wymieniac i wymieniac i wymieniac i wymieniac.... jak sie ktos uczepi pogladu to mu nie przegadasz. masz racje - gra nie dla ciebie wiec sobie daruj. choc przekonany jestem ze zanim nawet dema sprobowales, gra Ci sie nie podobala.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marchew 7 Napisano 16 Listopad 2008 Kupiłem dzisiaj rano, przeszdłem dwa pierwsze rozdziały z runner vision: on, ale chyba wyłączę, bo leci się za szybko i to trochę jak przechodzenie przygodówki z podpowiedziami. Gra się super - gra jest szybka, dynamiczna, chociaż miejscami zmieniłbym trasy biegu tak by były mniej platformowe, a wymagały większej ilości 'combosów'. Nie biegałem jeszcze time triali, ale gra kojarzy mi się trochę z Tonym Hawkiem jeżeli chodzi o tempo - przechodzisz miejscówkę w efektowny sposób Na telewizorze CRT przez composite grafika jest tragiczna - poszarpane krawędzie to wręcz kpina na next genie. Na 50 calach HDMI wygląda super, a dźwięk to poezja (puszczony z ampla i wzmacniacza NAD + głośniki KEF). No i wciąga jak jasna cholera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 16 Listopad 2008 Jako zdeklarowany przeciwnik EA muszę to powiedzieć: Zagrałem w demo i... wypas! Właśnie pogodziłem się z EA! Grafika jest 'stunning', sterowanie łatwe i intuicyjne, klimat też super. Dawno nie grałem w tak ciekawą grę akcji. Mam nadzieję, że dzięki uprzejmości mojego clanmate'a, Astarota, będę mógł sobie niedługo poskakać po Krawędzi Lustra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 16 Listopad 2008 Wlasnie przeszedlem gre. Fakt faktem nie jest najdluzsza, ale i tak zabawy mialem mnostwo! Fabula mi sie podobala. Zajelo mi to wiecej niz 7h (cos z 10-12h) ale dlatego ze gralem z wylaczonym Runner's Vision i nie uzylem ani razu broni palnej, co bylo momentami nie lada zadaniem. Najlepsze jest to ze bardzo chetnie przejde ja jeszcze raz, tym razem na odkrytym poziomie Hard. A jeszcze przed tym pobiegam te time triale. Moja ocena 8.5/10. Jakby gra byla dluga i miala multi gdzie sie cos robi ze znajomymi, a nie tylko sciga z duchami, byloby 9.5. Tak czy siak polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yohnny 1 Napisano 17 Listopad 2008 Ta gra jest piękna. Ta sterylność i barwa kolorów mnie przytłacza. Wczoraj odpaliłem sobie Time Trial'a żeby sprawdzić co i jak i przesiedziałem nad nim calutki boży dzionek. Nerwów i satysfkacji co nie miara. Bardzo fajnym pomysłem jest możliwość na bieżąco sprawdzenia jakie czasy wyciągnęli koledzy, załadowanie ich ducha i zrobienie wszystkiego żeby być szybszym. Jeżeli komuś podobało się demo, musi tą grę mieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianek274 4 Napisano 17 Listopad 2008 Jestem świeżo po tej grze, zapraszam na czytanie moich "przemyśleń" do działu z recenzjami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KillNeq 0 Napisano 17 Listopad 2008 A ja chciałbym spytać o jedno. Czy gra, a raczej główna bohaterka została wyposażona w jakieś dodatkowe animacje? Tzn. inny typ przewrotów itd. - względem dema? PS: Jeśli ktoś będzie sprzedawał swoja płytkę to proszę dać znać na PW ;] Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach