Skocz do zawartości
Emir

Mirror’s Edge

Rekomendowane odpowiedzi

Pips chyba mnie źle zrozumiałeś. Mi nie chodzi o obrót gdy odbijamy się od ściany, tylko o obrót w trakcie skoku i lot plecami w kierunku skoku. Nie ma tego w treningu, rozbiegnij się w kierunku krawędzi budynku by skoczyć na drugi i włacz sobie zwolnienie i zaraz potym jak się odbijesz wciśnij R1 a Faith przeskoczy na drugi budynek tyłem. Poza tym w ten sam sposób możemy kłaść się na ziemi na plecach.

A to tego nie bylo w treningu ale bylo by biec w strone plotu z kolczatka skoczyc i nacisnac R1 to potem w grze sprawdzilem co to da jak nie ma kolczatki dlatego stad to wiedzialem.

Tam w miejscu jak wlazimy po rurce mozna sie zsunac na sam dol, odwrocic sie i skoczyc. Mamy tam troche terenu ale nic ciekawego.

edit: pomylilo mi sie to skok i L2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gra nie jest dla każdego>

Grafika ? w tej grze nie ma żadnego znaczenia,bo jej nie ma. Taką to ja sam potrafię zrobić.

Platformer innego typu który mi nie podchodzi z domieszką ...no właśnie czego ?

Dla mnie lipa. Snobi oczywiśćie sa zachwyceni.Ktos powiedział że dobra gierka i tak w kółko powtarzają aby wygladac na znawców

W tej grze miał sie liczyć przede wszystkim pomysł,gameplay a nie grafika,tylko chyba coś nie wyszło.

Ps

Przepraszam tych, którym faktycznie ta gra sie podoba i moja wypowiedz ich nie dotyczy.

w 100% sie zgadzam gierka badziewna a Ci co uwazaja inaczej to chyba maja klopoty ze wzrokiem albo maja dosyc dziwaczne gusta a podobno sie o nich nie dyskutuje xD

gra nie sprowadza nic innowacyjnego nic co by moglo zainteresowac szersza rzesze ludzi mnie po 3 minutach zaczelo sie zbierac na wymioty i dalsze granie w ta gre sobie darowalem. Oczywiscie paru osobom moze sie podobac mi nic do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ja tez to wyczaiłem juz na samym poczatku poprostu przyciski mi sie pomylily i zamiast z karata wcisnalem obrot no i masz, szkoda tylko ze nie mozna w momencie gleby na plery zrobic fikołka do tyłu zeby zamortyzowac i byc nadal w ruchu wtedy juz wogole mozna by czarowac.

Da się! trzymaj lewego analoga wychylonego w dół, to Faith zrobi fikołka do tyłu zamiast kłaść się na ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Da się! trzymaj lewego analoga wychylonego w dół, to Faith zrobi fikołka do tyłu zamiast kłaść się na ziemi.

No to dzinka bogu dzieks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w 100% sie zgadzam gierka badziewna a Ci co uwazaja inaczej to chyba maja klopoty ze wzrokiem albo maja dosyc dziwaczne gusta a podobno sie o nich nie dyskutuje xD

gra nie sprowadza nic innowacyjnego nic co by moglo zainteresowac szersza rzesze ludzi mnie po 3 minutach zaczelo sie zbierac na wymioty i dalsze granie w ta gre sobie darowalem. Oczywiscie paru osobom moze sie podobac mi nic do tego.

Ze wzrokiem to ty masz kłopoty, jak kogoś interesują sporty ekstremalne a w tym parkour to takiemu się spodoba. A zdanie że w grze nie ma nic co mogło by zainteresować rzeszę ludzi jest do bani, no ale skoro masz problemy ze wzrokiem i nie widzisz jak większości się podoba to pisz nadal że w grze nie ma nic co przyciąga ludzi ;p Albo napisz że dla ciebie nic nie ma co by cię przyciągnęło to wtedy będzie poprawną formą.

---

A btw. ci ochroniarze mają na plecach napis "PK" czyli skrót od parkour ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A btw. ci ochroniarze mają na plecach napis "PK" czyli skrót od parkour ;p

Mi PK kojarzy się z MMORPG - Player Killer hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi PK kojarzy się z MMORPG - Player Killer hehe

Ale w grze o parkour na 100% skrót PK nie dali sobie tak dla jaj ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale w grze o parkour na 100% skrót PK nie dali sobie tak dla jaj ;p

Wiem, wiem. Ogólnie nie lubię tego skrótu. PK - Parkour? Równie durne jak SK8 -,-

Mam nadzieję, że gra w styczniu będzie stosunkowo tania ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro po dwie stoowy chodzi ale to standard.. zawsze tak jest przed premiera. jak zobaczyłem ceny preorderu BiA to sie przeraziłem a 2tyg. po premierze za 120zeta trafiłem. bądźmy dobrej myśli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest z używaniem sixaxis'a w tej grze- raz udaje mi się przeturlać po upadku, bądź wytrącić broń z rąk ochroniarzy, a potem macham jak idiota tym padem i nic to nie daje ^^ Mógłby ktoś wytłumaczyć w jaki sposób trzeba wychylić pada to danych ruchów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh to jest nas dwóch Gray FOX Też nie mam zielonego pojęcia na jakich zasadach to działa. ja sie poddałem i motion sensor wyłączyłem. Od czasu tej decyzji moja radość z gry jest znacznie większa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet nie wiedziałem że można żyroskopem grać ;p myślałem że tylko na poręczy do sterowania, osobiście to wyłączyłem i wolę sam padem grać a nie żyroskopem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie powiem tylko tyle że na tę grę baardzo oczekuję. Demo było świetne. Jak tylko 14.11 będzie w MM od razu biegnę kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli gra będzie miała 12-13H rozgrywki jak Uncharted to dobrze ale jak 6H jak niektórzy piszą to głupio ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uncharted 12h? Kiedy? Na sieci można spokojnie znaleźć, że gra pęka w niecałe 6h.

Tylko teraz pytanie czy 6h lecimy na wariata żeby zaliczyć czy zdobywając wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Do tego powracają skarby, do znalezienia. Czyli jak chcemy je zdobyć to kolejne godzinki na szukaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. W ME jest to samo. Możesz przejść w 6h nie zdobywając nic ponad zakończenie gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierwszy raz grając przeszedłem Uncharteda w około 12-14H bez szukania dogłębnie skarbów, jak znam na pamięć całą grę to w 8H na crushingu spokojnie przejdę i tego samego oczekuje od ME że za pierwszym razem zajmie mi to tak z 12H właśnie, a potem kolejne przejścia dla trophy i kolejne i kolejne a potem jak gra będzie niesamowita jak Uncharted to pogram znów ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz fabuły mamy tu jeszcze time triale z ghostami, które mogą być fajną opcją do zmasterowania. Na polygami jest program , w którym rozpływają się nad włąśnie tym trybem rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwie wiadomości. Jedną dobrą, a drugą złą.

Zacznę od dobrej. Na sralegro pojawiły się ME za 169 zł.

Zła jest taka: GT dało ocenę 8 z hakiem, a przejście zajęło im...7 h.

Już miałem brać tę grę z allegro, ale chyba poczekam, aż cena jeszcze spadnie. 7h redaktorka, który pędzi przed siebie na złamanie karku, zapewne na easy jeszcze, to dla mnie gdzieś 9-10h, ale poczekam lepiej na więcej recek i opinii, co do długości rozgrywki. Nie ukrywam, że czekam też na Fallout3 PL, więc 10h zabawy za cenę F3, który da mi jej z 50, to trochę mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7h,w porywach do 10...Dajcie spokój, również wolę poczekać na spadek ceny Za dużo ciekawych gier się ukazało(pochłaniaczy czasu),aby tracić 170zł za jedno przysiedzenie/popołudnie i nawet to,że gra jest naprawdę ciekawa i świeża za sprawą nowatorskiego przestawienie akcji,to nie jest w stanie się baknąć za tę kwotę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem tu kilka razy w tej grze fabuła to tylko dodatek do time triali...To trochę tak jakbyśmy mieli w Wipeoucie fabułe...Taka gra :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi