AdekO_o 160 Napisano 22 Maj 2015 W dniu 22.05.2015 o 17:07, dam27 napisał: Może to będzie głupie pytanie, ale jeśli odblokuje jakiś skill, to żeby był aktywny musi być włożony w slot? Nie wystarczy samo, że jest? W dniu 22.05.2015 o 17:10, Sithman napisał: Tak, musi. Serio? Jeśli np. wykupuje czerwone umiejętności to, żeby zadziałały to muszę mieć mutagen (najlepiej czerwony) i włożyć je po lewej stronie drzewka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 22 Maj 2015 Nie, nie musisz mieć mutagenu. Zdolności z tego samego koloru co mutagen w grupie potęgują jego działanie, ale zdolności musisz po prostu mieć przypisane w tych słupkach koło mutagenów żeby działały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 22 Maj 2015 Z deszczu pod rynne taka misja, czego ja mam tam szukac bo nic nie moge znalezc?:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rosomakoborsuk 160 Napisano 22 Maj 2015 Niewiem czy to bug ale za questy z nilfgardzkiego obozu dostalem po 10xp troche malo Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam27 12 Napisano 22 Maj 2015 Panowie proszę pomóżcie. Gdzie znajdę bądź dostane rtęć do ksiezycowego pyłu? Bądź sam schemat na ta petarde? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spux 92 Napisano 22 Maj 2015 Teraz ja powiem kilka słów od siebie. Jak ktos narzeka na grafikę w tej grze to gra chyba na lg sprzed 30 lat. Grafika urywa jajca. Jest przeku***piękna. Musiałem to podkreślić. Jest zajebiscie Walka to majstersztyk ale cieżko mi sie jest jakos przestawić z wiedźmina 2. Zadania poboczne i fabuła tez na +. Z minusów to lipny system kolizji. Czasami blokowanie sie konia abo geralta Czułość to jakies przejęcie pały jest. Ledwo gdzies umiałem wycelować geraltem Czcionka to tez poracha Dla mnie goty zdecydowanie bo poprawia to wszystko i tyle Ps. Ile jest exp za zadanie z zielarką? Ps.2 to sa jaja, utopce mi zabiły kupca i teraz tam leży biedny :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodzio 197 Napisano 22 Maj 2015 W dniu 22.05.2015 o 22:28, Spux napisał: Teraz ja powiem kilka słów od siebie. Jak ktos narzeka na grafikę w tej grze to gra chyba na lg sprzed 30 lat. Grafika urywa jajca. Jest przeku***piękna. Musiałem to podkreślić. Jest zajebiscie Walka to majstersztyk ale cieżko mi sie jest jakos przestawić z wiedźmina 2. Zadania poboczne i fabuła tez na +. Z minusów to lipny system kolizji. Czasami blokowanie sie konia abo geralta Czułość to jakies przejęcie pały jest. Ledwo gdzies umiałem wycelować geraltem Czcionka to tez poracha Dla mnie goty zdecydowanie bo poprawia to wszystko i tyle Ps. Ile jest exp za zadanie z zielarką? Ps.2 to sa jaja, utopce mi zabiły kupca i teraz tam leży biedny :/ Czułość można sobie zmienić w opcjach. Też dla mnie jest zbyt wysoka dlatego sporo sobie obniżyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cascader 13 Napisano 22 Maj 2015 (edytowane) W dniu 22.05.2015 o 14:16, dragen napisał: Nie zawsze tak jest :) sprawdziłem to Raz chciałem kasę, dał tylko 25szt, potem mu podarowałem i dostałem 5 unikatowych przedmiotów razem z jakimiś schematami za okazaną dobroduszność, to był gość co się żalił że oddaje posag. Także zależy od sytuacji, czasami warto być dobrym :) original.jpg W moim przypadku najpierw było targowanie się o kwotę, jeszcze przed wykonaniem zadania, nie chciał dać więcej niż 20 orenów więc się zgodziłem za pół-darmo robić tego południowca. Po wykonaniu zadania zmieniłem zdanie i powiedziałem, żeby sobie zatrzymał te swoje śmieszne 20 orenów, a on na to, ze tak nie można i dal mi ametyst. :blink: :laugh: Edytowane 22 Maj 2015 przez cascader 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 23 Maj 2015 (edytowane) gram na 3cim pozimiomie trdudności mam 7lvl wziałem zlecenie na leśnicę - półudnicę na 10tym, morduję się już z 2 godziny, nie mam nic do jedzenia, na 1/3 jej energii zacczyna robić inne ciosy które mi zabierają pół zycia, nie mam petardy z pyłu księżycowego tylko olej na upiory i moje skile i znak pułapka ... jakieś porady? trupia dziwka pod koniec walki zmienia taktykę ma mocne mega ciosy, nie mam pomysłu bo i tak do tego momentu to trwa ok 10 minut :P .. ciężko i coraz bliżej i se obiecałem że to ostatnie wiedzmińskie zlecenie ponad siły, ale jakieś porady jak macie to chętnie do tej pory ... znak puapka, unik trzy ciosy, unik .. jak wezwie siostry ucieczka, znikną powrót, znak unik ciosy 2-3 .. unik .. :P Edytowane 23 Maj 2015 przez Malakay Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam27 12 Napisano 23 Maj 2015 Poklocilem się z łóżkiem :) gram na 3 poziomie mam 8lvl srebrny miecz zmiji, zestaw gryfa, olej specjalnie pod ten typ i petardy, nawet co do znaku się stosuje. Bazyliszka bije ok 2h. 2 razy miał dosłownie 2 hity do końca paska ale nie, trafił z krwawieniem:/. Pokonam go to się pochwale:) i wiem są tacy pewnie, co na tym lvl mieli go na 4 hity. Proszę, nie psujcie mi humoru :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naruto_Uzumaki 93 Napisano 23 Maj 2015 W dniu 23.05.2015 o 00:58, Malakay napisał: gram na 3cim pozimiomie trdudności mam 7lvl wziałem zlecenie na leśnicę - półudnicę na 10tym, morduję się już z 2 godziny, nie mam nic do jedzenia, na 1/3 jej energii zacczyna robić inne ciosy które mi zabierają pół zycia, nie mam petardy z pyłu księżycowego tylko olej na upiory i moje skile i znak pułapka ... jakieś porady? trupia dziwka pod koniec walki zmienia taktykę ma mocne mega ciosy, nie mam pomysłu bo i tak do tego momentu to trwa ok 10 minut :P .. ciężko i coraz bliżej i se obiecałem że to ostatnie wiedzmińskie zlecenie ponad siły, ale jakieś porady jak macie to chętnie do tej pory ... znak puapka, unik trzy ciosy, unik .. jak wezwie siostry ucieczka, znikną powrót, znak unik ciosy 2-3 .. unik .. :P Mi się udało za drugim razem mając 7 lvl. POziom trudności Krew i Pot. Używając znaku pułapki, czekałem aż ona pierwsza zaatakuje, unik kułkiem i atak 2x kwadrat i unik. Dobrze jest nasmarować miecz olejem na upiory. Z eliksirów to grot i jaskółka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 23 Maj 2015 Zróżnicowanie questów tej grze zasługuje na Oscara. Wczoraj grany "Krwawy Baron". Mocny fabularnie, a sam quest... mega. Kilka pomysłów w jednym queście i znowu zarwana nocka. Polecam kto jeszcze nie robił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lokitheman 284 Napisano 23 Maj 2015 W dniu 23.05.2015 o 06:55, Sithman napisał: Zróżnicowanie questów tej grze zasługuje na Oscara. Wczoraj grany "Krwawy Baron". Mocny fabularnie, a sam quest... mega. Kilka pomysłów w jednym queście i znowu zarwana nocka. Polecam kto jeszcze nie robił.Zgadzam sie. :) a na jakim poziomie grasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragen 22 Napisano 23 Maj 2015 W dniu 22.05.2015 o 18:46, SephiroT napisał: Które jedzenie jest waszym zdaniem najlepsze?Miód , jabłko pieczone szybko regeneruje i wątroba wilka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 23 Maj 2015 W dniu 23.05.2015 o 07:07, lokitheman napisał: Zgadzam sie. :) a na jakim poziomie grasz ? Miecz i przygoda (czy jakoś tak). To chyba odpowiednik normal? Dla mnie wystarczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lokitheman 284 Napisano 23 Maj 2015 W dniu 23.05.2015 o 07:19, Sithman napisał: Miecz i przygoda (czy jakoś tak). To chyba odpowiednik normal? Dla mnie wystarczy :)Gralem krew pot i łzy ale stwierdziłem ze to za wysoki poziom :) drugim razem podwyzsze jak juz bd wiedzial o co chodzi. Gra ma sprawiac przyjemność :) bo moja ostatnia gra w tym gatunku byl fable zapomniane opowiesci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ak47 26 Napisano 23 Maj 2015 No cóż... i ja zakupiłem Wiedźmina. To co mnie zaskoczyło to ilość dodatków w pudełku. Otwieram a tu soundtrack, instrukcja, mapa, przewodnik po świecie, naklejki i jakaś tam kartka z podziękowaniami za zakup gry... Aż się zastanawiać zacząłem czy przypadkiem jakiej kolekcjonerki nie kupiłem bo jak na standardową edycję jest bogato. Tym bardziej że niektóre gry mają raptem kartkę ze sterowaniem w pudełku. W ogóle bardzo spodobała mi się okładka. Tytuł gry, logo REDów, wiek i wersja językowa. Nie ma nadziubdzianych setek ikonek i informacji co mnie bardzo cieszy bo zwracam na takie rzeczy uwagę. No a sama gra ? nie wiem ;) okazja do dopchanie się do tv na dłużej ciągle przede mną. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Awruk87 487 Napisano 23 Maj 2015 (edytowane) Quest z Baronem świetny (jeszcze nie znam zakończenia bo czasu brakło, ale to co widziałem mnie zachwyciło), ale wychodzi w nim pewna niedoróbka techniczna. W czasie questa jest walka na pięści a że gram na najwyższym poziomie trudności to 4 ciosy kończyły mój żywot. Oczywiście działa autosave i gra zapisuję się przed walką, tak że po wczytaniu ostatniego zapisu od razu walczymy. Po każdym wczytaniu save gra przycina i na dzień dobry obrywałem 1-2 razy co bardzo utrudniało dalszą walkę. Olejcie żywność i używajcie jaskółki bo jest to najtańszy i najlepszy sposób Gra tak mnie wciągnęła, że zapomniałem o darmowych dlc i zainstalowałem je dopiero po kilkunastu godzinach gry. Jak zmienić fryzurę i brodę Geralta? Edytowane 23 Maj 2015 przez Awruk87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Maj 2015 U Balwierza w Novigradzie. Ikona z nożyczkami. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Awruk87 487 Napisano 23 Maj 2015 Dzięki tam jeszcze nie dotarłem i myślałem, że czegoś nie zauważyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 23 Maj 2015 Hehe ja też zupełnie zapomniałem o dlc i zainstalowałem dopiero później, niemniej warto było, bo zbroja zacna. Jeszcze jedna sprawa, o którą tu często ktoś pyta: karty do Gwinta można kupić u większości handlarzy, więc zaczepiajcie każdego. Oprócz tego warto z każdym zagrać chociaż raz, bo po pierwszej wygranej również dostajemy kartę. Nadal jednak moja talia nie daje rady z takim Stjepanem (jeden z pobocznych questów) :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evo666 867 Napisano 23 Maj 2015 (edytowane) Tez wczoraj skonczylem quest z Baronem, motyw z Porońcem od rana mnie prześladuje :) Wlasnie pytanie o ten DLC: ta zbroja automatycznie wskakuje w ekwipunek? I gdzie zmienic brode i fryz z tego drugiego DLC? Edytowane 23 Maj 2015 przez evo666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 23 Maj 2015 (edytowane) W dniu 23.05.2015 o 07:41, evo666 napisał: Tez wczoraj skonczylem quest z Baronem, motyw z Porońcem od rana mnie prześladuje :) Wlasnie pytanie o ten DLC: ta zbroja automatycznie wskakuje w ekwipunek? I gdzie zmienic brode i ryz z tego drugiego DLC? Dobrze, że nie motyw z kózką Zbroję musisz kupić, zarówno dla siebie jak i dla konia u handlarza tego, którego ratowałeś przed gryfem na samym początku gry, całość sporo kosztuje. O brodzie i fryzie pisał Seph kilka postów wyżej. Edytowane 23 Maj 2015 przez Sithman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raflik 5 Napisano 23 Maj 2015 (edytowane) Zbroja dla Geralta i dla konia ;) dostępna jest u pierwszego kupca z Białego Sadu - tego co ratujemy przed gryfem ;) ooooo Już mnie ktoś uprzedził ;) Edytowane 23 Maj 2015 przez Raflik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Maj 2015 Najgorsze jest to że mi tego handlarza ghule zjadły na samym początku gry :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach