Skocz do zawartości
LionelPL

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.12.2015 o 06:02, tyshek napisał:

Osobiście mnie nie zachwycił gwint,nie wykonałem żadnego zadania z nim związanego. DLC kupiłem, a karty do gwinta leżą do dzis nie odpakowane :P jak ktoś jest chętny to odstąpię.

Ja mogę być chętny. Jeśli aktualne, napisz pw.

Na XO niestety nie wydali tego dodatku z kartami, a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach te przygody z gwintem :whistling: :whistling: :whistling:

21498_439219436288726_708138826868526361

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff.... wczorajszy whisky alert na szczęście niepotrzebny.

100% kart w Velen.

Wiedźmin ma tak świetne questy poboczne, że nie sposób się oderwać.

Gram może 25h, ale już wiem, że w tej grze zrobię absolutne wszystko :-)

Jestem po nocnej zmianie i nie kładę się spać, tylko załączam Wieśka.

Mało której grze się tak poświęcałem, poprzednio Bloodborne.

Żona na gwiazdkę mi podaruje jeszcze kilka tytułów, ale osiądzie się na nich gruby kurz, zanim W3 będzie zaliczony.

GotY!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy dokładnie ma wyjść dodatek Krew i Wino? Już zaraz nowy rok, lada moment marzec, premiera Uncharted 4, którego już nawet poznaliśmy i widzieliśmy co nie co.

Ale z Wieśkiem jest inaczej, zero przecieków. Tylko 1 screen z gry, w tle ten pałac i to wszystko nic więcej :)

W każdej grze są i były przecieki już wcześniej, tutaj nic a nic nie słychać :)

Czyżby mieli odpalić na premierę i od razu z wielką petardą? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krew i wino ma wyjść w pierwszym półroczu 2016, więc może to być nawet czerwiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.12.2015 o 06:02, tyshek napisał:

"A co do gwinta początkowo nie umiałem w niego grać, ale moetoda prób i błędów pokochałem go."

Osobiście mnie nie zachwycił gwint,nie wykonałem żadnego zadania z nim związanego. DLC kupiłem, a karty do gwinta leżą do dzis nie odpakowane :P jak ktoś jest chętny to odstąpię.

chyba sie spóźniłem ale chętnie bym przytulił te karty jakby jeszcze była szansa :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cierpię na stały brak gotówki.

Jest jakiś sposób na pozyskiwanie kasy? Jestem w Velen.

Słabe bronie sprzedawać czy rozbierać na części?

Gdzie sprzedawać (a może nie?) trofea zapinane do konia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.12.2015 o 19:33, adick007 napisał:

Ja na brak kasy nie narzekalem. Po prostu pladruj kazda chate itp. Biedne wiesniaki maja sporo cennych skladnikow jak sztaby lub kamienie szlachetne. Co do pytania ktore przedmioty rozkladac a ktore sprzedawac to jednej reguly nie ma, czasem warto rozlozyc przedmiot ktory da nam cenne skladniki a czasem lepiej go sprzedac. Nie musisz kupowac tez od razu wszystkich receptur od zielarzy kup tylko te najpotrzebniejsze. Jedzenia tez nie kupuj znajdziesz tego zatrzesienie w chatach i skrzyniach. Gralem na najwyzszym poziomie i jedzenia mi nigdy nie zabraklo. O tym ze nie ma sensu kupowac ekwipunku od platnerzy i kowali to juz nawet nie pisze o wiele lepszy zrobisz sobie samemu (wyjatkiem sa rynsztunki dodane jaki dlc).

No i jest tez sposob dla leniwych, czyli kopiowanie run/kamieni. Idziesz do kowala wybierasz opcje aby wyciagnac runy/kamienie z broni lub zbroi, zatwierdzasz ale zanim kolo wykonywania czynnosci sie zapelni, naciszkasz r1 lub r2. Ekran ekwipunku przeskakuje na kolejna karte a nam w ekwipunku pojawiaja sie z duplikowane runy/kamienie z przedmiotu z ktorego chcielismy je usunac. Oczywiscie w przedmiocie dalej mamy runy/kamienie, kasy za ta operacje tez nam nie pobiera. Jak dla mnie psuje to calkiem zabawe ale kazdy moze grac jak chce. I oczywiscie dziala to na najnowszyn patchu

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez rosomakoborsuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.12.2015 o 19:33, adick007 napisał:

hmmm kasę to głównie z dropów sprzedawałem wszystko co się tyczy zbroi i mieczy

trofea także jedynie zostawiłem 2: jedno na doświadczenie za ludzi drugie za potwory: cała resztę zostawiałem do tworzenia rynsztunków jakby jakichś elementów brakowało :) ...

a i musisz pamiętać że miecze za więcej sprzedaż u gościa co robi miecze niż u tego co robi zbroje i na odwrót...

na początek dobrze zrobić kilka zleceń za to też trochę grosza wpada... no i ogólnie questy... jakiegoś cudownego sposobu na farmienie kasy nie ma zagladaj do każdej skrzynki jak gdzieś jesteś czasem się coś cennego trafi...

a problem z kasą znika dosyć szybko... później nie ma co z nią zrobić :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 14 poziom i na koncie ponad 4k... Nie wiem na co ty wydajesz te siano :D ale może dlatego, że wszystkie misje zbieram i robię, gdy mam odpowiedni poziom. To samo tyczy się każdego złomu z przeciwników, skrzyń, worków...

A jeśli chodzi o sprzedaż to jak do tej pory najlepiej sprzedawać w Novigradzie. Najlepsze ceny, miecze sprzedawaj u kowala, tak samo z innymi przedmiotami odpowiednimi do każdego fachu.

Na co Ty tyle pieniędzy wydajesz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Novigradu jeszcze nie trafiłem.

Czyszczę okolice Velen też oczywiście zwracając uwagę na LVL do zadań.

Mam 10lvl a kasę póki co wydałem na 1xMiecz, 1xZbroja, a poza tym od wszystkich sprzedawców priorytetowo wykupuję karty do Gwinta.

Nie mam hajsu na mapy czy składniki chemiczne.

Zadania poboczne też robię. I zlecenia na potwory.

mam w ekwipunku trochę waluty, ale muszę najpierw kantor namierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i dobra rada na trofeum z headshotami...

jakakolwiek grupa zbirow i gdziekolwiek sie na nich natkniesz... zawsze ostatniego zalatwiaj z kuszy... bijesz poki ma 1/10 hp dajesz aksji na uspokojenie i walisz w leb...

im wiecej tego zaliczysz w ciagu normalnej gry tym mniej bedziesz musial na koniec farmic :) to samo sie tyczy reszty podobnych trofeow :)

W dniu 18.12.2015 o 23:40, adick007 napisał:

Do Novigradu jeszcze nie trafiłem.

Czyszczę okolice Velen też oczywiście zwracając uwagę na LVL do zadań.

Mam 10lvl a kasę póki co wydałem na 1xMiecz, 1xZbroja, a poza tym od wszystkich sprzedawców priorytetowo wykupuję karty do Gwinta.

Nie mam hajsu na mapy czy składniki chemiczne.

Zadania poboczne też robię. I zlecenia na potwory.

mam w ekwipunku trochę waluty, ale muszę najpierw kantor namierzyć.

kantor na rynku w novigradzie... a z zadaniami to najlepiej przemierzyc wszystkie wioski i zebrac zadania z tablicy... bo lada moment sie okaze ze masz 13-15 lvl a mase zadan z 5-7 i expa nie dostaniesz ani grosza :)
Edytowane przez TaMLiN
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serca z Kamienia skończone :) wszystko oczywiście na ogromny + , trochę jednak jestem zawiedziony pobocznymi misjami które się powtarzają z podstawy gry :( Zabijanie potworków na np 7 poziomie to nudy, robienie tych misji po drugi raz olałem.Fajny jest zaklinacz, można sobie świetnie miecze "stuningować" no i wątek Olgierda, jego przemiana,Pan Lusterko -kto to kuźwa był :P

Czekam na kolejny dodatek, i odpalam AC:S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do platyny trzeba przejsc gre na najwyzszym poziomie trudnosci???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ktoś kto nie grał w poprzednie części?

Kiedyś zastanawiałem się na czym polega symulacja wyborów z W2 i szczerze fajnie to wymyślili.

Ogólnie dla osób którzy nie grali w W2 to raczej nie warto włączać tej opcji gdyż i tak nie będą potrafili wybierać odpowdzi na zadawane pytania z W2.

Ja należę do tych co nie grali w poprzednie części więc dużo tracę na rozgrywcę bez opcji symulacji wyborów z W2? (Nie chodzi mi o nie znajomość wcześniejszej historii tylko o samą rozgrywkę w W3)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wczoraj dobiegła końca historia Wiedźmina ... jak dla mnie na pewno jedna z najlepszych gier w jakie grałem :)

no i oczywiście platyna też wpadła obowiązkowo :) teraz czekam na upust na dodatki :) i dalej do przodu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.12.2015 o 12:50, Kolos28 napisał:

Jest ktoś kto nie grał w poprzednie części?

Kiedyś zastanawiałem się na czym polega symulacja wyborów z W2 i szczerze fajnie to wymyślili.

Ogólnie dla osób którzy nie grali w W2 to raczej nie warto włączać tej opcji gdyż i tak nie będą potrafili wybierać odpowdzi na zadawane pytania z W2.

Ja należę do tych co nie grali w poprzednie części więc dużo tracę na rozgrywcę bez opcji symulacji wyborów z W2? (Nie chodzi mi o nie znajomość wcześniejszej historii tylko o samą rozgrywkę w W3)

Ja mam zamiar dwa razy przejść Wieśka, teraz wybrałem brak symulacji. Ograłem dwójkę tylko raz, ale we wstecznej na XO ogram drugi raz już ścieżką drugą. Co ci mogę powiedzieć to to, że dużo postaci z wcześniejszych części jest w kartach i znając ich historię jakoś inaczej na nie patrzę xD poza tym kilka razy w fabule też lepiej po ograniu drugiej części się odnajduję, czasami są odniesienia, a czasami bohaterowie których już we wcześniejszych grach poznałeś opowiadają o czymś co się już wydarzyło i byłeś tego świadkiem.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zuba1899

Dziękuję za odpowiedź.

Wiem, że najlepiej ograć pierwsze części ale w moim przypadku to nie możliwe.

Korci mnie abym zagrał z symulacją wyborów z W2 ale wiem, że to tak na prawdę bez sensu bo w momentach gdzie będą odniesienia do W2 to nic z nich nie będę wiedział a wybierać odpowiedzi na ślepo jest bez sensu.

A czy symulacja wyborów z W2 ma jakiś wpływ na główny wątek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.12.2015 o 15:18, Kolos28 napisał:

@zuba1899

Dziękuję za odpowiedź.

Wiem, że najlepiej ograć pierwsze części ale w moim przypadku to nie możliwe.

Korci mnie abym zagrał z symulacją wyborów z W2 ale wiem, że to tak na prawdę bez sensu bo w momentach gdzie będą odniesienia do W2 to nic z nich nie będę wiedział a wybierać odpowiedzi na ślepo jest bez sensu.

A czy symulacja wyborów z W2 ma jakiś wpływ na główny wątek?

Tego Ci nie napiszę, bo wybrałem opcję gry bez symulacji ;)

Ktoś kto ograł z wyborami z W2 niech się wypowie.

Co do W2 to na youtubie lub internecie są opracowania skrócone dwóch części wcześniejszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opracowania i streszczenia nawet fajna sprawa ale i tak do gry z wybraną raną opcją symulacji wyborów raczej się nie nadają.. Fakt mogą pomóc w poznaniu wcześniejszych wydarzeń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w dwójce było tak, że dochodziłeś do pewnego momentu w grze i musiałeś się opowiedzieć za jedną lub drugą stroną. W dalszej części gry znałeś tylko historię z jednej części konfliktu. Żeby poznać całą grę trzeba było przejść obie części. Tak samo z niektórymi bohaterami, których poznałeś tylko przechodząc grę dwa razy. Nie wiem czy w trzeciej części jest to tak samo pomyślane, ale w dwójce fabuła była genialna, jeśli zapoznałeś się z wszystkimi wątkami.

Czy tutaj jest ten sam zabieg czy tylko poprzez wybory możemy dojść do różnych zakończeń? Nie ma gry podzielonej na dwie ścieżki? Wystarczy raz ją przejść?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mam to samo pytanie. Podstawka ukończona i dodatek prawie, a zapomniałem o możliwości innych zakończeń? Jest jakieś inne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są inne zakończenia, uzależnione od pięciu kluczowych decyzji podejmowanych w trakcie gry. Nie będę tutaj spojlerował, ale nie polega to na różnych ścieżkach fabularnych, różnica jest tylko w samym zakończeniu. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to w Internecie można znaleźć dokładny opis co i jak, ja zapoznałem się z nim dopiero dziś, po ukończeniu całej gry. Wcześniej nie zaglądałem nigdzie, nie chciałem zepsuć sobie zabawy, chciałem poznać całą fabułę i zobaczyć jaki będzie finał (spodziewałem się, że jak na konkretnego RPG przystało, gra będzie oferowała rozmaite zakończenia, zwłaszcza, że niektóre decyzje podejmujemy pod presją czasu).

Cóż można powiedzieć o samej grze? Brawa dla CD Projekt Red. Nie będę tutaj wychwalał gry pod niebiosa, ponieważ zrobiono to już setki razy. Czy jest to dla mnie GOTY? Nie wiem, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, iż nie jestem jakimś wielkim fanem tego gatunku gier, a formuła podana przez twórców pasowała mi idealnie, grałem na przedostatnim poziomie trudności i bawiłem się wyśmienicie. Nie sądziłem tylko, iż ukończenie gry zajmie mi aż miesiąc z małym hakiem :ohmy: Świat jest ogromny, O-G-R-O-M-N-Y! A fakt, iż jest wypełniony po brzegi rozmaitymi aktywnościami, wcale nie ułatwiało pchania fabuły do przodu :P Ile to ja dni spędziłem z dala od głównego wątku, a i tak zaledwie liznąłem znaki zapytania. Czas zagrać w dodatek, potem zrobię sobie przerwę na inne tytuły i wrócę do Wiedźmina, aby ukończyć go na najwyższym stopniu trudności.

PS. CD Projekt Red pokazał, iż w normalnej cenie można dać graczowi coś więcej w pudełku z grą, niż leciwą ulotkę opisującą sterowanie, za to również duży plus.

Edytowane przez Bartek_Red

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi