Ivraas 53 Napisano 26 Czerwiec 2015 I jak panowie, idzie to jakoś ściągnąć? Czy dalej mamy 3 kb/h? Musiałbym wykonać szereg skomplikowanych operacji żeby podłączyć PS4 pod neta, dlatego nie bardzo mi się chcę, jeśli sytuacja z wczoraj dalej jest taka lipna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Even 14 Napisano 26 Czerwiec 2015 U mnie sie pobrało w jakies 5h. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 26 Czerwiec 2015 (edytowane) Ja mam net cienki jak dupa węża, więc zostawiłem konsolę na noc na czuwaniu i dziś rano to plusowe demo DC już było ściągnięte. Edytowane 26 Czerwiec 2015 przez Sithman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 26 Czerwiec 2015 Mi najdłużej pobierało tą aktualizacje, gra szła tak w miarę, ale całe pobieranie zajęło mi nieco ponad 24h. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badboy8 3 Napisano 26 Czerwiec 2015 Po kilku wymuszonych ponownych pobierań aktualizacji poszło i gra zainstalowana. Dobrze że wrzucili tą wersję i cieszę się że nie kupiłem płyty. Ten model jazdy to dla mnie totalnie nieporozumienie, jeden wielki ślizg. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 27 Czerwiec 2015 Chyba w inne gry graliśmy :P 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivraas 53 Napisano 27 Czerwiec 2015 Chyba już lepiej to wszystko działa, trzy godzinki w nocy i driveclub ściągnięty. Rano włączyłem na dwadzieścia minut i muszę przyznać że faktycznie, model jazdy strasznie denerwujący, przy wolnej jeździe rzuca autem na boki a przy szybkiej nie działa hamulec, przynajmniej takie odniosłem wrażenie. Później jeszcze sobie strzelę kilka rundek żeby zobaczyć, przyzwyczaić się, ale pierwsze wrażenie...niekonieczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 27 Czerwiec 2015 No bo za darmo to pierwsze wrażenie słabe, do tego tyle czekania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivraas 53 Napisano 27 Czerwiec 2015 Bzdura, cena czy jej brak, nie ma tu nic do rzeczy. Samochód zachowywał się jak bym spuścił psa ze smyczy i to takiego który całe życie siedział w klatce. Do tego tak naprawdę na nic nie czekałem, podszedłem do sprawy że jak jest to ściągnę i się zobaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 27 Czerwiec 2015 -delikatniej z gałką, nie szarpcie grzybkiem jak opętani -hamulce u mnie działają, na początku zanim poznasz trasy, obserwuj flagi przy zakrętach, zielone=łagodny łuk, żółte= zwolnij, czerwone= dajesz po heblach -przy mocniejszych autach wychodząc z zakrętu operujcie gazem, wciśnięcie pedału do podłogi może zakończyć się obróceniem auta -przy łągodniejszych łukach oprócz zwykłego hamowania dobrze sprawdza sie puszczenie gazu, przy nieco ostrzejszych hamowanie pulsacyjne -każde auto prowadzi się inaczej, warunki pogodowe też odgrywają dużą rolę. Bentleyem możesz cisnąć w ulewie na łukach pełną parą i nawet się nie wzruszy, Alfą czy Lotusem z tej samej klasy będzie z kolei majtać na wszystkie strony, dlatego dobrze jest się nauczyć driftu i ratowania się z podbramkowych sytuacji. Dajcie grze trochę czasu, ocenianiu modelu jazdy po jednym wyścigu to błazenada, nie będziecie od razu wymiatać. No i najważniejsze, jak wskoczycie do online, to braku umiejętności nie starajcie się rekompensować chamstwem i zabawą w destruction derby, dołączcie do skromnego grona 10%, którzy jeżdzą fair i czysto ;) (Evo, dawać prywatne lobby!) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 27 Czerwiec 2015 Są zmienne warunki pogodowe w tej plusowej wersji ? Czy to Indie z podstawki kopiuj wklej. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 27 Czerwiec 2015 Są zmienne warunki pogodowe. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spike1314 47 Napisano 27 Czerwiec 2015 Ten model jazdy to dla mnie totalnie nieporozumienie, jeden wielki ślizg. Potwierdzam - model jazdy beznadziejny, Nie jestem fanem tego typu gier, ale tak słabego modelu jazdy nie pamiętam nigdzie, ślizgawka na trolejach nie ważne czy jedziesz 200 czy 60. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 27 Czerwiec 2015 Ten model jazdy to dla mnie totalnie nieporozumienie, jeden wielki ślizg. Potwierdzam - model jazdy beznadziejny, Nie jestem fanem tego typu gier, ale tak słabego modelu jazdy nie pamiętam nigdzie, ślizgawka na trolejach nie ważne czy jedziesz 200 czy 60. Panowie to ze DC nie wszystkim podszedl to wiadmo, choc przyznam ze wasze opinie lekko mnie zaskoczyly. Spedzilem z DC troche czasu na jakims standzie z PS4 i powiem ze model jazdy (jak zazwyczaj to bywa) wymagal odrobiny czasu zeby do niego przywyknac ale nie byl jakis tragiczny. Bardziej chyba tunelowosc mnie bolala i niewidoczne sciany. Czy mozecie to porownac jesli graliscie do GRID2? Bo dla mnie wlasnie w GRID2 mialem wrazenie lodowiska i wozow na plozach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spike1314 47 Napisano 27 Czerwiec 2015 (edytowane) Czy mozecie to porownac jesli graliscie do GRID2? Bo dla mnie wlasnie w GRID2 mialem wrazenie lodowiska i wozow na plozach. Podobne wrażenia miałem właśnie w Grid 2 ale tam jakoś było bardziej przewidywalne. tzn Model jazdy w Grid 2 mnie bardziej odpowiadał i sprawiał nawet trochę satysfakcji - tu nie być może tak jak piszesz trzeba trochę czasu. Są to pierwsze wrażenia, które niestety spowodowały że wywaliłem już DC z dysku - ale jak pisałem nie jestem fanem ścigałek - może mnie zlinczujecie bo ze wszystkich tego typu gier najlepszy moim zdaniem model jazdy (i nie tylko) był w Forza 4 - w inne części nie grałem. Edytowane 27 Czerwiec 2015 przez spike1314 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 27 Czerwiec 2015 Siema. Nowy jestem w tym temacie :D Dzis nabylem ps4 i w ramach rozgrzewki Drivecluba nabylem jeszcze sie sciga aktualizacja - 10.5GB!!! 2.5 godziny!! ludzie co oni druga gre wypuscili w tym patchu?? Ogolnie polecam sie gdzies do znajomych.. Ogarniety jestem wiec nie bedzie strachu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 27 Czerwiec 2015 jadą w zakręt na pałę, musną hamulca albo wcale, pojadą po bandzie raz, drugi, piąty - model jazdy do dupy, beznadziejna gra, usuwam :) modelowi jazdy daleko brakuje do symulacji a la GT czy PC, jest od niej łatwiejszy i to sporo, ale jest całkiem przyjemny. różne wozy różnie się prowadzi, samochody są dość ciężkie, jest bardzo fajne uczucie prędkości, przyjemnie się driftuje.. niektóre wyścigi są bardziej wymagające, niektóre mniej, niektóre wcale, ale wszystkie do ogarnięcia jak się skupi i poćwiczy. zacznijcie używać hamulca to się wam i model jazdy poprawi ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spike1314 47 Napisano 27 Czerwiec 2015 Siema. Nowy jestem w tym temacie Dzis nabylem ps4 i w ramach rozgrzewki Drivecluba nabylem jeszcze sie sciga aktualizacja - 10.5GB!!! 2.5 godziny!! ludzie co oni druga gre wypuscili w tym patchu?? Ogolnie polecam sie gdzies do znajomych.. Ogarniety jestem wiec nie bedzie strachu 10,5 GB to raczej tylko rozgrzewka... przygotuj się na 25 GB. 10,5 to tylko jeden plik, do tego był z tego co zwróciłem uwagę przy ściąganiu był jeszcze 3 GB i potem 15 GB - jak coś pomyliłem to sprostujcie. cwir - może masz trochę racji ale jeżeli wymęczyła mnie ta gra przez 2 godziny to naprawdę mam lepsze rzeczy to robienia niż doktoryzować się w całkowicie fikcyjnym modelu jazdy dlatego wywaliłem to z dysku i postawiłem krzyżyk tej produkcji - ponad 20 lat za prawdziwym kółkiem co prawda cywilnym powoduje że taki model jak w DC powoduje u mnie uśmiech - jakbym chciał zabawy na ślizgawce to bym pojechał na szkolenie na trolejach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 27 Czerwiec 2015 (edytowane) To ja nie pogram dzis.... Masakra:( Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Edytowane 27 Czerwiec 2015 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 27 Czerwiec 2015 nie musisz się doktoryzować, to wcale nie jest takie trudne do ogarnięcia. rozumiem że może Ci nie siąść, okej. ale przesadzasz z tą ślizgawką. 20 lat jazdy prawdziwym wozem nic tu nie ma do rzeczy, to jest gra, do tego arcade. ma być szybko i przyjemnie. i ciekawe czy by Ci twoje cywilne auto nie ślizgało jakbyś nim 150 w zakręt wchodził bez hamowania ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 27 Czerwiec 2015 (edytowane) jadą w zakręt na pałę, musną hamulca albo wcale, pojadą po bandzie raz, drugi, piąty - model jazdy do dupy, beznadziejna gra, usuwam :) modelowi jazdy daleko brakuje do symulacji a la GT czy PC, jest od niej łatwiejszy i to sporo, ale jest całkiem przyjemny. różne wozy różnie się prowadzi, samochody są dość ciężkie, jest bardzo fajne uczucie prędkości, przyjemnie się driftuje.. niektóre wyścigi są bardziej wymagające, niektóre mniej, niektóre wcale, ale wszystkie do ogarnięcia jak się skupi i poćwiczy. zacznijcie używać hamulca to się wam i model jazdy poprawi ;) Poparcie 100% gra się całkiem miło., tylko wystarczy nie wciskać gazu na pałę. Do tego te warunki pogodowe czasem dają popalić! Grafika całkiem przyjemna, a przy deszczu oczopląs w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Mam teraz fajnie, bo syn się ściga, a ja mam czas popatrzeć na szczegóły. Jak wyszła tęcza, to bandę zaliczył, bo mu o niej powiedziałem Niby mamy tylko to plusowe demo, ale zabawa jest przednia. Edytowane 27 Czerwiec 2015 przez Sithman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 27 Czerwiec 2015 cwir - może masz trochę racji ale jeżeli wymęczyła mnie ta gra przez 2 godziny to naprawdę mam lepsze rzeczy to robienia niż doktoryzować się w całkowicie fikcyjnym modelu jazdy dlatego wywaliłem to z dysku i postawiłem krzyżyk tej produkcji - ponad 20 lat za prawdziwym kółkiem co prawda cywilnym powoduje że taki model jak w DC powoduje u mnie uśmiech - jakbym chciał zabawy na ślizgawce to bym pojechał na szkolenie na trolejach. Alez pelen luz co komu pasuje co kto lubi... nie weszlo to bierz inna gre i ciesz sie graniem :) czekajac na plusowa wersje przynajmniej nie wydales kasy na marne :) mnie wymeczyl NFS MW i GRID2 wlasnie ale jako ze uwielbiam gry wyscigowe roznej masci to rzucajac nie raz nie dwa miesem ukonczylem obie. GRID2 mial chyba jeden event mercem gdzie 3 razy pod rzad zabraklo mi od 5 do 1 setnej zeby miec to zaliczone... jechalem nascie razy bo uznalem ze to wyzwanie rzucone przez gre ktoremu podolam. Granie i nie ma tu znaczenia czy w GT czy pCARS nie ma nic do rzeczy z 20latami praktyki w jezdzie samochodem no chyba ze jestes kierowca wyscigowym. To pewien model odwzorowania jazdy ktory nawet na kierownicy jest urposzczony w stosunku do kabiny realnego wozu. Kazdy jest nieco inny, ten w DC jest mniej (duzo mniej) symulacyjny, smiem na bazie bardzo krotkich doswiadczen (okolo 90minut) twierdzic ze duzo blizej mu do arcade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 27 Czerwiec 2015 10,5 GB to raczej tylko rozgrzewka... przygotuj się na 25 GB. 10,5 to tylko jeden plik, do tego był z tego co zwróciłem uwagę przy ściąganiu był jeszcze 3 GB i potem 15 GB - jak coś pomyliłem to sprostujcie. cwir - może masz trochę racji ale jeżeli wymęczyła mnie ta gra przez 2 godziny to naprawdę mam lepsze rzeczy to robienia niż doktoryzować się w całkowicie fikcyjnym modelu jazdy dlatego wywaliłem to z dysku i postawiłem krzyżyk tej produkcji - ponad 20 lat za prawdziwym kółkiem co prawda cywilnym powoduje że taki model jak w DC powoduje u mnie uśmiech - jakbym chciał zabawy na ślizgawce to bym pojechał na szkolenie na trolejach. buahahah, no widocznie to gra dla tych co prawa jazdy nie mają, uśmiałem się do łez, dali grę za darmo i jeszcze wymagania żeby to była symulacja z milionem tras i wszystkimi autami na świecie... ogarnijcie bazę, model jazdy lepszy niż w każdym Gran Turismo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spike1314 47 Napisano 27 Czerwiec 2015 (edytowane) buahahah, no widocznie to gra dla tych co prawa jazdy nie mają, uśmiałem się do łez, dali grę za darmo i jeszcze wymagania żeby to była symulacja z milionem tras i wszystkimi autami na świecie... ogarnijcie bazę, model jazdy lepszy niż w każdym Gran Turismo... Ale ma prawo mi się nie podobać? Bardzo dobrze, że dali za darmo w plusie. Gra wygląda bardzo dobrze ale same screeny to nie wszystko i demo jest właśnie po to aby każdy mógł sprawdzić. Jak ci się podoba to graj ile wlezie ale daj innym ocenić z własnej perspektywy. Jeden woli CODa drugi BFa. Jak napisałem nie jestem fanem ścigałek ogólnie - szczególnie na padzie, kiedyś bardzo spasowała mi Forza - może dlatego że oprócz pada miałem też okazję pobawić się na tej oryginalnej kierownicy do Xboxa - to była sama przyjemność jazdy - DC mi nie podszedł, jak tobie się podoba kup oryginał, wesprzyj producenta. MagEllan - też tak uważam, że DC to arcade, mnie chyba najbardziej przypomina PGRy - nie będę się więcej wypowiadać / krytykować bo nie grałem długo w DC, ot takie moje 3 grosze po ok 2-3 godzinach zabawy. Edytowane 27 Czerwiec 2015 przez spike1314 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 27 Czerwiec 2015 dali grę za darmo Od kiedy to PS+ jest za darmo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach