Skocz do zawartości
Żywy

Call of Duty: Ghosts

Rekomendowane odpowiedzi

Ale mógłby ktoś napisać jak się gra, a nie jakieś pierdoły? Co mnie obchodzi jakaś zerżnięta scena w singlu, którego i tak nikt nie przechodzi ;)

Cod: MW 1-3 to dla mnie przede wszystkim świetna kampania pełna akcji rodem z hollywoodzkiego blockbustera. Slo-mo, pościgi, skradanie, szalone skryty. Mam parę momentów, których nie zapomnę: misja w Czarnobylu, ucieczka i finał na walącym się moście, ckm-y i lotnisko, apokalipsa w Nowym Yorku.

Na MW skończyłem przygodę z Kodem, bo trylogia była fajna, ale w gruncie rzeczy każda część praktycznie identyczna. Do 3 x sztuka u mnie.

Blak opsy i Gołsty to część 4,5 i 6 jak dla mnie. Dosyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam swoją kopię, pierwsze wrażenia:

-dedykowane serwery to ściema, po prostu z tabeli wyników usunęli kolumnę z pingami dla niepoznaki. Niemniej jednak gra jakoś jakby mniej laguje

-grafika jest naprawdę paskudna, ale gra przynajmniej trzyma te 60fps

-mapy: na pewno lepsze niż ten szajs z MW3/BO2, zróżnicowane, i duże, jednak ich układ nie zawsze jest dobrze przemyślany, zbyt wiele otwartych przestrzeni, ludzie lubujący się w shotgunach/smg/pistoletach nie pograją zbytnio

Bronie:-quickscope'y obecne, i nawet łatwo je robić bo sam po raz pierwszy próbowałem i całkiem nieźle mi wychodziło

-smg w końcu działają jak smg, nie są przegięte jak w BO2

-ogólny feeling broni słaby, mam wrażenie, że z części na część jest coraz gorzej, nadal najprzyjemniej wspominam strzelanie z MW1

-udźwiękowienie mierne, ale to normalka w codzie

-system unlocków: levelowanie znacznie wolniejsze niż w poprzednich częściach, bronie i dodatki do nich są odblokowane od razu, tylko trzeba mieć tokeny na ich kupno (te się zbiera dosyć wolno, także trzeba się zastanowić dobrze co chcemy kupić)

-dmg broni za duże, mniej więcej takie jak w MW3

Podsumowując, jest średnio. Gra mi się lepiej, niż w te beznadziejne MW3, ale do poziomu MW2, BO1, nie mówiąc o Cod 4/WaW to nawet nie ma startu :/ Gra raczej po weekendzie poleci na alledrogo/zostanie wymieniona na bf4.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenia Loczka (mojego ulubionego fanboja codowego), wskazują, że jak zwykle trzeba po prostu samemu zagrać w nowego coda, żeby wyrobić sobie zdanie. Tak to już jest z tą serią. Czasami drobne detale decydują czy dana odsłona nam przypadnie do gustu czy wręcz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może ile lvl potrzeba żeby wbić prestiż? :>

/// Zapraszajcie: kubson--PL

Edytowane przez Katalończyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto kupić cyfrową wersję gry? Jakie plusy ma cyfrowa a pudełkowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko takie, że nie męczysz napędu i minimalnie szybciej powinno się wczytywać wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, czyli jeżeli kupię dosyć tania wersję cyfrową gry na ps3 to nic nie stracę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy gdzie kupisz tania wersje cyfrowa :D jeśli na allegro to licz się z tym, ze pobierzesz grę tylko jeden raz i gdy będziesz chciał ja pobrać ponownie to już nie będziesz mógł bo osoba która sprzedała Ci slota pozmienia hasła do konta. Najlepiej kupować we dwójkę, gdzie tą drugą osobę znasz i masz do niej zaufanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby wbić prestiż trzeba mieć 60lvl, który jest maksymalny w tej grze.

To teraz parę zdań ode mnie (7h przegrane, 26lvl):

- Większość map jest po prostu słaba, z dwóch względów. Raz, że są za duże (widać, że były robione pod 9vs9 które będzie na nextgenach), a dwa - beznadziejne rozłożenie flag na dominacji, na niektórych mapach jest za dużo wolnej przestrzeni, za dużo budynków. To już nie jest ten sam CoD co wcześniej.

- Wszyscy padają tutaj na kilka strzałów, to tak jakby ustawić w MW3/BO2 50% życia. Dla niektórych może być to minus, mi to się nawet podoba (pod warunkiem, że niektóre bronie zostaną znerfione (MSBS zabijające na jedną, trzystrzałową serie...)).

- Scorestreaki są na prawdę fajne, nie ma żadnych szczególnie psujących rozgrywkę. Jedyny minus to SAT-COM (czyli UAV) którym wszyscy ciągle spamują, ale można to obejść odpowiednim atutem.

- System tworzenia klas bardzo fajny, podobny do tego z BO2 tylko że tym razem mamy 12 punktów do rozdania, a nie 10.

- Ciekawy pomysł z zadaniami podczas gry. Gdy zabijemy jakiegoś gracza, jest parę % szans, że wypadnie z niego taka teczka. Po podniesieniu jej wyskakuje zadanie (typu zabij kogoś headshotem, zabij kogoś skacząc), a po wykonaniu go dostajemy care package i punkty za które możemy odblokować scorestreaki/bronie/dodatki do broni/atuty.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem. Jakby ktoś chciał pograć razem to PSNid: ArteQ_

Edytowane przez DDSSTINY
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zajdzie sie ze trzech na WYGINIĘCIE? . HS obowiązkowy z uwagi na to że bez komunikacji juz ze cztery razy podchodziłem i cały czas akt pierwszy. Dostępny dziś do 22.30 PSN: dziadek_mruz1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok pograłem jeszcze trochę i chyba ekscytacja tym, że jest to nowa część coda przyćmiła mój umysł, bo jednak nie jest średnio...jest po prostu TRAGICZNIE, imo najgorsza część serii (a grałem we wszystkie prócz trójki). Lagi jednak nadal są i mają się dobrze, killcam pokazuje jakąś alternatywną rzeczywistość. Dedyki miały być i nie ma, banda oszustów znów wcisnęła ludziom kit. Przez zmniejszenie hp mamy wrażenie, że każda nasza śmierć była po jednym strzale, ginie się błyskawicznie, nie ma czasu na reakcję, wygrywa ten kto pierwszy zauważy przeciwnika (czyli zazwyczaj jakiś camper). Najgorszy zakup na premierę jakiego dokonałem od czasów skopanego Shifta 2, nie spodziewałem się czegoś na miarę MW1, ale liczyłem na chociaż te 3-4 tygodnie dobrej zabawy, a ja z tym szajsem nawet dwóch dni nie wytrzymałem. Zaufajcie mi, nie kupujcie tego dziadostwa. Aż przykro się robi, jak patrzę na statystykę i 340 000 graczy online, czy oni są ślepi? :/

Edytowane przez brzmiwtrzcinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaufajcie mi, nie kupujcie tego dziadostwa. Aż przykro się robi, jak patrzę na statystykę i 340 000 graczy online, czy oni są ślepi? :/

Tez sie nabrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabili kur... ta gre już na starcie. Machnalem na grafikę..., ale cziterow to ja kur... nie zniose. Takie jaja, ze az byłem zdziwiony tym bardziej po pobraniu patcha 1.03... DNO DNO DNO DNO. Powinni zwracać pieniądze za ta gre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabili kur... ta gre już na starcie. Machnalem na grafikę..., ale cziterow to ja kur... nie zniose. Takie jaja, ze az byłem zdziwiony tym bardziej po pobraniu patcha 1.03... DNO DNO DNO DNO. Powinni zwracać pieniądze za ta gre

Cztery dni po premierze,a już pojawili się cziterzy?!hehe,to już przegięcie.Grałem jakiś czas temu w MW3,tam to dopiero są okurwieńcy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga piekny hit detection:

Zobaczcie akcje 4:17, 5:18, 7:05 oraz 10:49 ewidentne trafienia ktorych odziwo gra nie zarejestrowala.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze co roku dostajemy nowego Call of Duty, to swiadczy tylko o tym ze taka gra nie powinna znalezc sie w sprzedazy. Jezeli cos jest dobre, nie trzeba tego zmieniac. Tutaj podam prosty przyklad: Counter Strike. Gra ma juz prawie 15 lat, i co, kladzie wszystkie dzisiejsze sztrzelanki razem wziete na lopatki. Pytanie brzmi dlaczego?

Jetsem typen e-sportowca i nie wyobrazam sobie aby takie gry jak dzisiejsze Call of Duty bylo glowna strzelanka esportowa. Oczywiscie ludzie w ta graja, ale robic nowa gre co roku nic nie da, oczywiscie tylko zysk ekonomiczny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawelos, ja tam nie mam nic przeciwko nowym częściom wychodzącym co rok w przypadku CoDa, bo to jest gra która po takim czasie się po prostu nudzi. Co do esportu to CoD już jest główną grą FPS, razem z CS:GO na czele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawelos, ja tam nie mam nic przeciwko nowym częściom wychodzącym co rok w przypadku CoDa, bo to jest gra która po takim czasie się po prostu nudzi. Co do esportu to CoD już jest główną grą FPS, razem z CS:GO na czele.

Cod jest na czele, ale co roku inna czesc, nowe mapy, bronie itd... Nie przyzwyczaisz sie do gry, a juz nowa wypuszczaja. A gra sie nudzi bo slaba, bo dobra by sie nie nudzila :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja jestem ślepy czy w tej grze nie ma trybu kina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, IW juz dawno mowilo, ze nie bedzie Theatre Mode w Ghosts.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cod jest na czele, ale co roku inna czesc, nowe mapy, bronie itd... Nie przyzwyczaisz sie do gry, a juz nowa wypuszczaja. A gra sie nudzi bo slaba, bo dobra by sie nie nudzila :)

Jeśli grasz rzadko to tak, nie przyzwyczaisz się. Ja w BO2 grałem bardzo często i mimo tego że uważam ją za najlepszą część CoDa to po prostu mi się znudziła, co nie jest spowodowane jej minusami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra na PS3 jest spalona, jeśli ktoś już ma kupować to tylko z perspektywa dopłaty 10$ (czy iles tam) do wersji na PS4 . Zakupie zapewne na PS4, bo sam gameplay mnie wciagnal... zresztą to jest jak nalog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, IW juz dawno mowilo, ze nie bedzie Theatre Mode w Ghosts.

Czyli kolejny w krok w tył? Po tym jak sukcesywnie pozwalali nagrywać dłuższe filmiki i w lepszej jakości, a jedną z zachęt do inwestowania w Elite miała być możliwość nagrywania całych meczych w HD. Brawo Acti/IW!

Ale cóż, czepiam się, bo to na pewno mrugnięcie okiem i nawiązanie do MW2, gdzie też kina nie było  :whistling: Całe szczęście, że w dobie przewidywalnych crapów jak TLoU, GTA 5, czy BioShock, Infinity Ward potrafią serwować takie niespodzianki!

Edytowane przez Numinex
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś kiepskie opinie. Gra jest gorsza nawet od Black Ops 2? Z roku na rok gorsze opinie słyszę :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi