Skocz do zawartości
PlastikowySmalec

Co was denerwuje, czego wam brakuje w PS4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz cwir, gdybym konsoli potrzebowal do zycia tak jak ty to pewnie wzialbym dzien urlopu i warowal pod sklepem za ta konsola jak w PRL-u za cukrem. Ale jako, że mam nieco inne priorytety to kupiłem ją przypadkiem. Bedac w MediaExpert zapytalem kiedy beda mieli te konsole i uslyszalem, ze jedna maja bo nikt w tej cenie jej nie chce:) Ja ta cene mialem gdzies wiec kupilem. I zeby nie bylo, ze kupilem to calkowice w ciemno. Nie... tak nie bylo.... wczesniej rozmawialem w tym samym  sklepie z gosciem z ramienia SONY. O rzeczach o ktorych pisalem nic nie wspomnial. Wrecz sie podniecal tym, ze sam kupil i to byly najlepiej wydane w 2013 roku 2000 PLN. Co za debil:)

Otóz komuś wytykasz, że konsoli do życia potrzebujesz a Twój pierwszy wywód lekko śmierdział 10 latkiem któremu właśnie zepsuł się Matchbox  :P

Poza tym, chyba wszystko zostało powiedziane już w tym temacie. Raz, że się SAM dałeś sfrajerować na cenę astronom poziomu alledrogo (i to za konsolę jak i samą grę lol, FIFA już kilka dni po kosztowała 229-219 nówka, KZ4 jeszcze mniej a na rynku wtórnym ludzie z bundle'a sprzedawali po 150) to jeszcze 'przypadkiem','lekką reką' i 'na bazie eksperta z ramienia SONY' wydałeś 2k pln z górką na coś o czym miałeś pojęcie jak ja o budowie promu kosmicznego.  :blink:   Tym razem cytując jednego biednego człowieka z YT, który masakrował świat,że mu czwórka padła = 'For the frayers' się sprawdza.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno "plakał jak sprzedawał" i gonił cie do granicy sklepu.... :P

ja stawiam że powiedział "na pewno Cie na nią nie stać" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SephiroT, brales cos ze nie zrozumiales problemu? Czy ja pisalem ze mam problem z tym ze przeplacilem? Nie, bo wiedzialem o tym w momencie kupna, ze cena nie jest atrakcyjna. Ale dla mnie to nie mialo i nie ma znaczenia. Moglbym za ta konsole polozyc nawet 3, ale gyby byla lepsza od starego modelu. A nie jest.. takie jest moje zdanie. Problemem jest to ze sprzedaja gry i pozniej by w nie pograc trzeba tez za to placic abonament. Na PS3 tak nie bylo. Wiec jest to zwyczajne ździ

Widzisz cwir, gdybym konsoli potrzebowal do zycia tak jak ty to pewnie wzialbym dzien urlopu i warowal pod sklepem za ta konsola jak w PRL-u za cukrem. Ale jako, że mam nieco inne priorytety to kupiłem ją przypadkiem. Bedac w MediaExpert zapytalem kiedy beda mieli te konsole i uslyszalem, ze jedna maja bo nikt w tej cenie jej nie chce:) Ja ta cene mialem gdzies wiec kupilem. I zeby nie bylo, ze kupilem to calkowice w ciemno. Nie... tak nie bylo.... wczesniej rozmawialem w tym samym  sklepie z gosciem z ramienia SONY. O rzeczach o ktorych pisalem nic nie wspomnial. Wrecz sie podniecal tym, ze sam kupil i to byly najlepiej wydane w 2013 roku 2000 PLN. Co za debil:)

...a co innego ci powie gość z Sony? Oczywiście że będzie robił wszystko żebyś kupił ich produkt. Nie powie "Wypuściliśmy niedoróbkę bo nas terminy goniły, weź pan lepiej poczekaj  z rok aż wszystko będzie działać jak planowano". 

Puknij się w czoło albo dorośnij.

Lekką ręka kupiłeś konsolę za która nie dość że przepłaciłeś to bez wcześniejszego rozeznania nie wiedząc co na "dzień dobry" może a czego nie może. Poza tym nie zdziwiło cie że za tą cenę nikt jej nie chce? ;)

erstwo... nawet podciągnąłbym to pod oszustwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SephiroT, brales cos ze nie zrozumiales problemu? Czy ja pisalem ze mam problem z tym ze przeplacilem? Nie, bo wiedzialem o tym w momencie kupna, ze cena nie jest atrakcyjna. Ale dla mnie to nie mialo i nie ma znaczenia. Moglbym za ta konsole polozyc nawet 3, ale gyby byla lepsza od starego modelu. A nie jest.. takie jest moje zdanie. Problemem jest to ze sprzedaja gry i pozniej by w nie pograc trzeba tez za to placic abonament. Na PS3 tak nie bylo. Wiec jest to zwyczajne ździ

erstwo... nawet podciągnąłbym to pod oszustwo

placisz abonament za granie online. Offline możesz normalnie grac, wiec ten mit już obalilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasy sie zmieniaja. U konkurencji tez sie placi za online... pozostaje pc z darmowym online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wojtassmr

Nic nie brałem. Ja cię po prostu inteligentnie i delikatnie próbowałem wyśmiać za Twoje podejście, że z kaprysu, nie patrząc na nic kupujesz sprzęt o którym nic nie wiesz a później masz pretensje do całego świata że to nie działa tak jak ci powiedział sprzedawca. ...ale jeżeli trzeba się zniżać do twojego poziomu żebyś zrozumiał o czym ci każdy pisze - czyli że sam zrobiłeś z siebie idiotę, to przykro mi ale chyba nie dorosłeś psychicznie do tego forum i tylko będziesz się tu męczył.

@Kakaroto, @ Ćwir, będzie wam się później chciało to wszystko kasować czy skończycie to zanim chłopu żyłka pęknie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może można by wytłuścić posty kolegi i przykleić na stronie głównej z dopiskiem ''wszyscy niedzielni użytkownicy konsol prosimy o zapoznanie się przed zakupem sprzętu'', bo mam wrażenie, że takich tatusiów którzy kupowali komuś lub sobie konsolę, z myślą że za 2k dostają nieśmiertelny, bezbłędny kawał wypasu i z 10 darmowych gier na start to będzie więcej.

A tak na marginesie, 

pojechał po usłudze PS+ i darmowych grach, że niby mu SONY wybiera w co ma grać, że same badziewia, że trzeba jeszcze za nie płacić te 5zł/szt - tylko my Słowianie potrafimy psioczyć na coś co dostajemy gratis, bo to nie jest XYZ lub uważamy, że nam sie należy. Czytam różne zagraniczne fora i strony, mało kto kiedykolwiek ma jakiekiekolwiek pretensje do SCE za darmowe gry w plusie. Tylko u nas co rusz jakiś malkontent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co cie tak ruszylo. Napisalem samą prawde... jak bylo, a jak jest. Powiedz.... czy cos skłamałem? I uspokoje cie... nic mi nie peknie... pełen spokój:) Mysle ze jest to post, ktory potencjalny nabywca PS4 wzialbym pod uwage. I tylko o to mi chodzilo... by ludzie wiedzieli, ze jak kupia w sklepie pelna wersje gry to tak naprawdę maja demo... chyba ze kupią tą grę na PS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo... a co meczu do końca nie rozegrasz? KZ4 wywali Cię po pierwszym rozdziale do dasha? Biadolisz jak potłuczony.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie gry mialem na PS3 i gralem tylko online. Wiesz ze 90% graczy FIFY gra wersje Ultimate? Chyba nie dlatego ze jest gorsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo... a co meczu do końca nie rozegrasz? KZ4 wywali Cię po pierwszym rozdziale do dasha? Biadolisz jak potłuczony.

Nie karm trolla. Ja to zrobie.

a co cie tak ruszylo. Napisalem samą prawde... jak bylo, a jak jest. Powiedz.... czy cos skłamałem? I uspokoje cie... nic mi nie peknie... pełen spokój:) Mysle ze jest to post, ktory potencjalny nabywca PS4 wzialbym pod uwage. I tylko o to mi chodzilo... by ludzie wiedzieli, ze jak kupia w sklepie pelna wersje gry to tak naprawdę maja demo... chyba ze kupią tą grę na PS3.

Drogi uzytkowniku nabijasz sobie posty ta dyskusja. Sa dwie mozliwosci albo masz klapki na oczach i kazda opinia inna od Twojej nie jest przez Ciebie akceptowana albo wiesz zes walna gafe a idziesz w zaparte bo se mozesz posty nabic.

Informuje Ciebie grzecznie - Sony przed premiera oglosilo co PS4 potrafi, czego nie potrafi, co bedzie potrafic z kolejnymi aktualizacjami FW.

Post ukazal sie na europejskim blogu PlayStation i byl podlinkowany zarowno w polskich jak i anglojezycznych serwisach.

Lista byla dosc obszerna.

I teraz widzisz ja po zapoznaniu sie z nia oraz wiedzac ze mam sporo do ogrania na PS3 nie kupilem PS4.

Powiedz mi kogo mozna winic za taka sytuacje? Sprzedawce czy przedstawiciela Sony ze zachwala produkt swojej korporacji? Moim zdaniem nie bo to normale zachowanie w dzisiejszym swiecie.

Moze przytocze analogie:

Poszedlem do sklepu i po rozmowie kupilem telefon Sony  Xperia Jakastam sprzedawca zachwalal ze mozna instalowac aplikacje i jaki to produkt  nie jest dobry - ucieszylem sie bo mam ipada wrocilem do domu i okazalo sie ze dostalem telefon na ktorym nie dzialaja applikacje za ktore juz zaplacilem bo to Xperia pracuje na innym systemie.

Oczywiscie taka sytuacja nie miala miejsca ale trzeba byc swiadomym klientem jako klient nie mam obowiazku wiedziec wszystkiego - jako swiadomy klient wydajacy nie male pieniadze sam jednak dopilnuje aby dowiedziec sie czegos o produkcie przed zakupem.

Tak wiec jak pisali koledzy:

- o PS Plus do grania po sieci bylo wiadomo od dawna przed przemiera byla tutaj burza wielka na ten temat....

- o tym co PS4 potrafi a co nie mogles poczytac w wielu miejscach zarowno po polsku jak i w innych jezykach.

to chyba tyle.

Edytowane przez MagEllan
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, nie robiąc z nikogo bałwana ale... jak chcę pograć w FIFĘ na multi to ubieram korki i idę na halę pokopać z kumplami :E

A tak na poważnie, nie masz argumentów które by tutaj kogokolwiek przekonały. Nie zapoznałeś się z możliwościami sprzętu i usług przed zakupem to Twój problem. To nie jest tak, że SONY ukrywało przed światem fakt o płatnym online (chociaż są gry f2p dostępne od pierwszego dnia jakbyś nie zauważył) bo na E3 2013 konfie wszystko było klarownie i na slajdach pokazane. Po drugie, tydzień przed premierą jakoś wyszedł FAQ na temat konsoli, był tu na stronie, na blogu playstation, na facebooku - nawet w kiblu w odbiciu na wodzie mi się wyświetlał. Autentycznie, 10 letni chłopak stojący z matką w kolejce przede mną 29 listopada był bardziej świadomy zakupu od Ciebie. 

Ciupał w FIFĘ na Vicie i się jarał, że będzie mógł w dużą fifę przez 'krosfajer' (błędy w nazewnictwie wybaczmy) pociupać nawet jak matka będzie Na wspólnej oglądać. Autentyk,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... przekonaliście mnie, wiec wycofuje się z pierwszego postu. Macie jednak racje... SONY PS4 to produkt niemalże doskonały. Właściwie jest tak doskonały, że nie bardzo rozumiem skąd się wziął wątek "Co waqs denerwuje, czego brakuje..."

Jesli ktos się zastanawia na zamianą PS3 na PS4 i trafi na to forum to zdecydowanie polecam. Jedyne co bym poprawił to troszkę przyciemnił to niebieskie światełko na padzie. Cała reszta jest tip-top!!! Gratulacje dla SONY!!

Pozdrawiam wszystkich:) Miłego wieczoru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... przekonaliście mnie, wiec wycofuje się z pierwszego postu. Macie jednak racje... SONY PS4 to produkt niemalże doskonały. Właściwie jest tak doskonały, że nie bardzo rozumiem skąd się wziął wątek "Co waqs denerwuje, czego brakuje..."

Jesli ktos się zastanawia na zamianą PS3 na PS4 i trafi na to forum to zdecydowanie polecam. Jedyne co bym poprawił to troszkę przyciemnił to niebieskie światełko na padzie. Cała reszta jest tip-top!!! Gratulacje dla SONY!!

Pozdrawiam wszystkich:) Miłego wieczoru

Ale Cie to wszystko boli człowieku. Jakoś nikt wcześniej nie powiedział, że PS4 jest wspaniałe.. i za bardzo ten sarkazm Ci nie wyszedł. Ty masz takie problemy, które mały chłopiec śledząc info o ps4 od daty ujawnienia wiedziałby wiekszość rzeczy z którymi ty masz taki wielki problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do niego po prostu nie dociera że my nie gloryfikujemy PS4, tylko przyjmujemy wszystkie niedoskonałości (nie wady czy usterki ale niedoskonałości) o których od dawna wiemy i nadal z pełną ich świadomością kupiliśmy tą konsolę.

Mi dużo rzeczy brakuje w PS4 ale wiem że większość z nich (jak nie wszystkie) będzie prędzej czy później poprawiona. Do reszty albo się przyzwyczaję albo też sprzedam konsolę. ...ale nie będę płakał że ktoś mnie oszukał czy coś w tym stylu. :D

Zakończmy już ten bezsensowny temat albo któryś z modów zrobi to za nas. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GIER!! Niczego więcej, poza tym to kawał dobrego hardware'u.

edit: Mam na myśli gier wartych zagrania, bo killzone/knack czy kolejne iteracje tasiemców od ubi i ea nie uważam za gry, na które warto przeznaczać swój czas.

Edytowane przez brzmiwtrzcinie
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Widzisz, ja np. z większością Twoich zarzutów się zgadzam. Też nie podoba mi się obowiązkowy PS+ do multi (mimo, że na PS3 plusa mam od dłuższego czasu i sobie chwalę), bardzo nie podoba mi się ograniczenie funkcjonalności w porównaniu do PS3, brak obsługi HS-ów, które konsole poprzedniej generacji bez problemu obsługiwały, tandetnie wykonane kontrolery i parę innych rzeczy. I właśnie z tego powodu PS4 nie kupiłem, oszczędzając sobie zdenerwowania - Sony specjalnie nie ukrywało tych minusów i zapoznanie się z nimi to kwestia maksymalnie paru minut.

jak chcę pograć w FIFĘ na multi to ubieram korki i idę na halę pokopać z kumplami :E

Serio, grasz na hali w korkach? O_o

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drobiazg ale fajnie gdyby byla mozliwosc sortowania znajomych  np pod wzgledem gier w jakie graja, a nie tylko alfabetycznie, bo przy wiekszej ilosci osob online jest niezly miszmasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak gier,pad który rozładowuje się po paru godzinach.To mi najbardziej przeszkadza.

Widzialem gdzies na jutubie jak ludzie przekladaja baterie z DS3 do DS4 i trzymaja im po 18godz.

Nie wiem czy to prawda czy jakis fake wideo, ale cos takiego bylo ;p

W sumie gry sa, kazdy gatunek tylko wybor troche biedny, np;

pilka - fifa

kosz- nba 2k14

wyscigi- nfs

fps - cod, bf4 czy kz;sf

platformowki- knack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszt pada ps3 jest większy niż powerpack na USB a i gwarancja na pada zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdemu kto odczuwa deficyt mocy pada polecam korzystać z przystawki ładującej od SONY. Pierwsza sprawa, że pad ładuje się szybciej niż z USB konsoli, tej nie trzeba nieraz niepotrzebnie trzymać w trybie czuwania tylko po to by ładować kontroler. Dwa, że podstawka jakoś lepiej doładowuje bo nawet 2-3h sesja w KZ4 z włączonymi wibracjami nie zużywa jednej z trzech kresek wyświetlanych w menusach. Kolejna sprawa to kultura pracy tego urządzonka - nie doładowuje jeżeli poziom baterii nie spadnie wystarczająco dużo - zapobiega to szybszemu męczeniu materiału i zmniejszaniu pojemności ładowania. Do tego wygląda fajnie i jest zrobione na tyle porządnie, że nawet wydanie tych 120 pln jakoś bardzo nie boli. 

Także jak ktoś ma dwa pady, męczy go wieczne podpinanie pod konsolę i doładowywanie to taka stacja ładująca jest idealnym rozwiązaniem.

Z tym przerzucaniem baterii z DS3 do DS4 warto sprawdzić, czy amperaż do jednej i drugiej baterii jest taki sam. Jeżeli nie, to ładowanie zbyt dużym lub małym prądem prędzej czy później i tak zabije baterię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymanie konsoli na czuwaniu po to tylko aby ładować pada to chyba byłby mój ostatni pomysł w życiu. Obok konsol stoi u mnie dekoder N'ki który który podaje napięcie na tylny port usb niezależnie od tego czy dekoder jest włączony czy drzemie sobie na "stendbaju". Od 2008 roku ten dekoder robi u mnie za ładowarkę do padów i nie odczułem żadnych strat w żywotności akumulatorków w dualshockach z tego powodu.

Czasem jak pad zdychał a siedziałem za daleko by kabel sięgnął do N'ki lub konsoli to podpinałem go do laptopa który przeważnie walał się gdzieś na stoliku przy kanapie. Można też używać ładowarek do telefonu/aparatu czy innych urządzeń które są ładowane przez port usb. Raz nawet ładowałem move'a przez port usb w dvd i też dało radę. Rozwiązań jest pierdyliard i wystarczy zapewne wysilić jedną szarą komórkę aby dopasować to idealne dla siebie. Lesze to niż biadolenie na forum i zanudzanie wszystkich 1000x tym samym problemem.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi