Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde nie kumam. Pes naprawdę jest mega kozakiem jak chcesz tak grasz, póki co wiadomo :). Z biegiem czasu może zmienie zdanie, jeżeli online będzie klopsem z bugami i lagami, oraz może okazać się, że konami zepsuję tę grę jakimiś patchami, czego osobiście nie chciałbym przeżywać kolejny rok z rzędu.
   Lecz naprawdę nie rozumiem, fanów fify cieszących się z ładnej murawy czy kibicami na trybunach hmm masakra.. To tak samo powiedzmy oglądać mecz piłki nożnej w jakości HD w wykonaniu Polaków na naszych nowych stadionach z łądna trawką, rzecz jasna z najlepszymi ponoć kibicami na świecie którzy robią świetny klmiat podczas meczu. Tyle tylko, że gra naszych orłów jest równie dobra co klepanka od EA.. hmm do dupy rzecz jasna.
   Osobiście wolałbym oglądać jakis mecz na streamie w wykonaniu Barcy, bądź Realu z masą pikseli. Gdzie na trybunach jeżeli już bym dostrzegł kibica to raczej obojętne byłoby mi czy to baba czy chłop, bo mówiąc krótko gówno mnie to obchodzi. Mnie interesuje jedno, to co się dzieje na boisku, a nie co go otacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też macie kłódkę na swoim koncie i gracie na innym? Jak to ominąć i grać na swoim mi pisze , że ''Nie można uruchomić aplikacji. Może ją uruchomić tylko użytkownik z licencją na tę aplikację'' (Przejdź do PSSTORE , ANULUJ). Dzięki z góry za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też macie kłódkę na swoim koncie i gracie na innym? Jak to ominąć i grać na swoim mi pisze , że ''Nie można uruchomić aplikacji. Może ją uruchomić tylko użytkownik z licencją na tę aplikację'' (Przejdź do PSSTORE , ANULUJ). Dzięki z góry za odpowiedź.

Musisz te Hong kongowskie konto ustawic jako podstawowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, ze w życiu bym sie nie spodziewał, ze głupia otoczka potrafi tak wielu osobom przechylic szale zwycięstwa w wyborze gry. Zauważcie te argumenty. Bo grafika, bo licencje, bo atmosfera. Tutaj nie ma dyskusji o samej grze tylko o tym wszystkim co jest dookoła. Prosty z brzegu przykład. Strzały w Fifa 15 sa tragicznie beznadziejne. Niedość ze kompletnie randomowe to jeszcze bez odrobiny intyicyjnosci w ich wykonywaniu. Bramkarze maja super animacje, ale sa tragicznie zbalansowani. Przegiete sprinty i wiele wiele innych kwiatków. Modele zawodników? Dramat. Wlasnie te wszytskie ważne elementy czystego gameplayu sa zajebisxie zatuszowane cała otoczka. Mega tryby, kibice, replaye , licencje ,grafikę etc. Jakby tak spojrzeć na czysty gameplay tej gry jest średnio, bardzo średnio.

Edytowane przez LonsFenomenoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gameplay bardzo zadowalający.

Podrasowany PES 2013, który w moim mniemaniu jest najlepszym wydaniem na PS3.

Jeżeli chodzi o design menu czy soundtrack, to uważam, że krytycy lekko pogubili się w kryteriach określających plusy gry piłkarskiej.

Po rozegraniu kilku spotkań w demo stwierdzam, że obecnie nie znajdę gry dającej większą dawkę funu czysto piłkarskiego.

Dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak gracie na PS3 to macie odpowiedni dział. Tutaj jest podforum PS4.

Ja pogram jeszcze w to demko i być może po nowym roku kupie PESa.

Jak ktoś chce pasy do konta Honk Kong to pisać na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka gameplayowo jest dobrze, graficznie to co dzieje sie na boisku tez lepiej wyglada niż w plastikowej fifie.Tej wersji bliżej do pes6/13 niż 14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze bede rownież zadowolony jak większość graczy na świecie z nowego Pro Evo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo fifki usunąłem po rozegraniu 3meczy,jeżeli o demach nawijka to 14-stka była lepsza.Ogrywam właśnie pesa,już chyba z 10 mecz.Nie wywalę do kosza aż do premiery.Będzie dobra piła.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konami tym demem miało mnie zniechęcić do zakupu Fify i niestety tego nie zrobili. Nie gra się w ich grę źle ale Konami ze swoim produktem jest daleko w tyle za konkurencją.

Najważniejszą dla mnie zmianą względem poprzedniej edycji jest poprawiona kontrola nad zawodnikami, czuć, że mamy nad nimi większą kontrolę. Widać też poprawę w animacjach, szczególnie podczas faulu przez wślizg ale jak zobaczyłem sprint iniesty albo poruszanie się bramkarza podczas rzutu karnego, to aż się zaśmiałem. Nadal niektóre animację wyglądają komicznie i dlaczego ci piłkarze są garbaci?!

Jeżeli chodzi o sam gameplay to zbyt łatwo rozegrać akcję środkiem pola i oddać celny strzał. Strzały za pola karnego są mocne i za dokładne. Obrońcy za dużo pozwalają grać w ataku, a przy podaniach z wyjściem do piłki odpuszczają. Samemu grając w obronie, najprościej jest biegać cały czas z wciśnięty :x:. Grając na poziomie Super Star przez 5 meczów straciłem 1 gola, gdzie ja strzelałem 2-3. 80 procent bramek strzelonych oczywiście za pola karnego. Nie wiem jaki to poziom Super Star ale zdecydowanie jest za łatwo.

Bhatti tak się śmiał, że Fifa to ping pong i jaka to ich gra nie jest wspaniałą, a wystarczy zobaczyć jak AI rozgrywa piłkę w środku pola. O grafice i oprawie meczu wypowiadać się nie będę bo nie ma o czym...

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bhattiego to ktos w kaftan powinien zapiac i wywiezc w nieznane. Chlop juz dawno stracil kontakt z rzeczywistoscia.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sensible soccer grafa tez nie była zachwycającą ... :-p

Ale ile joysticków poszło do kosza przez tą grę :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy ktoś wcześniej zwrócił na to uwagę, ale replaye nareszcie trzymają stałą liczbę klatek.

W ostatnich latach PES miał z tym nie lada problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagralem jeden mecz bo jutro trzeba wstać do pracy. Odpalam i.......... Mowie Ps2? Szok ;) Graficznie to sa o dwie klasy niżej od Fifa 15. Oczywiście twarze i modele zawodników masakrują te z F 15. Dla mnie to Pes 5/6 i 14. Fajnie sie gra tak oldschoolowo :) Dziwne uczucie ;) na pewno czuć klimacik starego Pesa bez dwoch zdań. Grafika rodem z PS2 z kamery wide co traca archaizmem. Fifa miażdży Pesa pod tym względem. Jutro wiecej wrażeń. Oldschool :))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzicie poprawę bramkarzy? fifa się chwali a pes robi :biggrin: ... dobra, powiem co mi się podoba, jest szybciej niz w 14, piłka mniej odskakuje podczas przyjęć, ogólnie piłka bardziej się klei do nóg tych topowych zawodników, łatwiej jest dryblować, kiwać, no i można się jednym zwodem odkleić od obrońcy, poprawiono strzały, idzie swobodniej teraz kopnąć mocno z dystansu, w sumie każdy rodzaj strzelania jest poprawiony, i każdy nie ma 100% pewności, bo bramkarze, bo słupki, bo rykoszet, bo kolizja zawodników, itd itd .. jest dużo dynamiczniej niż w 14, akcje robi się szybciej, ogólnie gra reaguje na to co się wciska w 100% .. nie wiem jak wam, ale mi to bardzo przypomina PESa6 :)

Robben ma 100speeda, ale jakoś nie jest to aż tak miażdżąco odczuwalne, chociaż rajdy na pole karne wychodzą dobrze, w fifie jest chyba bardziej wykręcony Lewandowski ale w fifie nie jest wogóle podobny, wygląda jak swój kuzyn, pes ma te twarze jednak dużo lepiej  ... co mogę powiedzieć jeszcze, fajnie że dali 10 minut, szkoda że nie dali jakiegoś drugiego stadionu, fajnie że gra chodzi w 60fpsach, szkoda ze nie ma komentatora :) ... fajnie że strzela się dużo swobodniej z dystansu, szkoda że bramkarze 80% bronią :P ... 

pograłem sobie w demo fify 14 i 15, z ręką na sercu moge powiedzieć że nie ma absolutnie żadnego startu do tego dema pesa, fifa może być naszprycowana wszystkimi rodzajami rozgrywek singlowych oraz sieciowych, świetnymi piosenkami w menu, aktualnym obuwiem zawodników, oraz fryzurami, może mieć śliczną murawę, i pięknie zrobione trybuny, ... niestety brakuje tylko dobrego, dynamicznego gameplayu, grafiki bez ząbków, podobnych twarzy, stałych 60fpsów, oraz stadionu narodowego :) ... no i pes ma animacje zawodników strasznie odje**ne. 

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko fify lepsze, ladniejsze, dopieszczone, na licencji itp itd, a po kilku godz jak odpaliłem konsolę to mam ochotę włączyć demko pesa :D Rok temu też tak miałem i później wychodziły babole po dłuższym graniu, ale w tym roku pes jest naprawdę dobry w porównaniu do poprzednich edycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co czekali na prawdziwego następcę Pes 6( ja od 7 lat ;) )to niebo w gębie. Dla tych co oczekują juz od gamemingu duzo większych wodotryskow to mogą sobie odpuścić. Kur*^a oldschool :)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłem wszystko na "manual" i gra mi się dużo lepiej. Im więcej w to gram to mam wrażenie, że "będę grał w grę".

Narzekałem na obronę wcześniej, ale popatrzyłem jeszcze na filmiki któr był wrzucone wczoraj gdzie grały ogarnięte osoby i już widzę, że to kwestia moich umiejętności. Świetnie goście rozgrywają akcje :)

EDIT:

Plusy

+ przywileje korzyści ZNOWU działają

+ detekcja kolizji przy wślizgach działa ok i sędzie nie gwiżdże co chwilę wolnych; generalnie sędzie nie gwiżdże co chwilę

+ po kilku latach z fifą uwielbiam w pesie przestrzen którą się ma do rozgrywania piłki - jest czas żeby spojrzeć gdzie podać, nie ma dzikiego pressingu

+ nieprzewidywalność :) ale to akurat nic nowego w pesie

Minusy

- Suarez strzela z 18-20 metra jak oszalały :biggrin:

Edytowane przez falcon87pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przygarnę chętnie namiary na konto HK (priv jbc) będę wdzięczny za pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podeśle mi ktoś to konto na priva Hong Kong na 100% jest na 2 sloty ?

A co to za problem założyć konto ? zajmuje to ok 5 minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy u Was też piłkarze "zbierają" się tak długo do strzału? Masakra. Poprawiają tą piłkę przed strzałem jak w polskiej ekstraklapie. Nie, tam to robią szybciej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co myslec o tym demie, niby fajnie sie gra ale przyzwyczajenia z fify biora gore. W fifce brakuje mi tych petard z daleka, ahhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ogralem dwa mecze, i musze to wykrzyczec... Ta gra to choojowiznaaaaaa! Tak prymitywanej galy, takiej szmiry dawno nie widzialem. Od PEs 2015 moje ortodoksyjne wyznanie do tej pilki wlasnie sie skonczylo. Amen!

Pezejdzmy do rzeczy, a mianowicie do oprawy graficznej. Bylem w lekkim szoku kiedy zobaczylem ten niewyrazny, lekko rozpikselowany tlum fanow na trybunach. Bieda w porownaniu do konkurnecji. Plyta boiska oraz pilarze,tez niezbyt dobrze wygladaja. Absolsutnie nie czuc jakby murawa byla w 3d, a modele pilkarze z zaimpelementowanymi animacjami z porzedniej generacji, poteguja wrazenie ze gra pochodzi z poprzedniej epoki. W ogole rozgrywanie pilki chaotycznie, duzo szarpania, jakichs dziwnych zrywow, no jakby panowal chaos na boiskach dla amatorow. Absolutanie na NIE jestem! Daje sobie reke uciac, ze to port z wersji na PS3. W szoku jestem, ze to mamy na konsolach nowej generacji.

Ps. Wersja na Playstation 4, sciagnieta z PSN Hong Kong. 

Oecna:

FIFA15-  9+

PES15-   7

Edytowane przez kabotyn
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiom już dziękujemy jak powiedział Arboos :) 

Ja fifke już usunąłem z dysku i będę ogrywał demko przez 2 miesiące bo każdy mecz jest inny i wciąga ta gra niemiłosiernie :D 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiom już dziękujemy jak powiedział Arboos :)

Ja fifke już usunąłem z dysku i będę ogrywał demko przez 2 miesiące bo każdy mecz jest inny i wciąga ta gra niemiłosiernie :D

Czemu każdy, komu nowy PES nie pasuje dostaje plakietke wyznawcy i fanboya FIFY i nie może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?

Ja po kilkunastu meczach mam o wiele lepsze zdanie na temat tego dema niż miałem na początku. Wszystko wymagało po prostu chwili na przestawienie się. Gra się naprawdę przyjemnie, mam tylko problem z odczuwaniem siły strzału, jakoś nie czuję tego, że właśnie posłałem petardę w samo okienko a słupki odbijają piłkę jak sprężyna :D co nie zmienia faktu, że strasznie się wkręciłem i nawet niezauważyłem jak pół nocy zleciało na demko.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi