Malakay 303 Napisano 18 Wrzesień 2014 Za to jest radość ze zdobywania goli i natychmiastowa chęć włączenia kolejnego meczu czego grając w demo fify nie mam kompletnie... Dla mnie biorąc pod uwagę to co dzieje się na boisku czyli strzały ,podania poruszanie się graczy pes deklasuje fife ....Nie oceniam otoczki (ktora jest lepsza w fifie) ,ale nie po to kupuje gre piłkarską żeby patrzeć co dzieje się poza boiskiem :) Gram teraz z podaniami na 1 kresce bo dopiero teraz moge podać tam gdzie ja chcę... Trosze przesadzili z asysta niestety.... ta otoczka w fifie to emocje zawodników po strzelonej bramce, kibicie klaskają, to ruchome chorągiewki, zielone korki adidas Ronaldo, albo fizyka siatki ... demo żółtków to jest petarda! gra się rewelacyjnie! ... EA Sports macie wielki problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 18 Wrzesień 2014 EA Sports macie wielki problem :) mniejsza ilość pesowców którzy się przesiądą na fifę to nie jest wielki problem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 18 Wrzesień 2014 Dokładnie, ktoś tu chyba zapomniał, że na sukces pracuje się latami. Już widzę jak EA robi w gacie z powodu udanego dema PES'a ;). Niestety oprócz zrobienia dobrej gry trzeba wrócić do gry także wizerunkowo. Czego KONAMI życzę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 18 Wrzesień 2014 Taka moja akcja z wczoraj - banan od ucha do ucha po zakończonej akcji :) Gram od 2009 w fifę, ale takich akcji tam jak na lekarstwo i nieprzewidywalnośc PESa daję niezłą frajdę. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) Strzał z dystansu, poprzeczka, wybicie na oślep i poprawka zza pola karnego. Przepraszam bardzo, co w tej "akcji" jest zachwycającego? :P Już nie wspominam o tym, że takie coś zdarzało się i w Pesie 4 i w Fifie 2002, w Sensible Soccer i Pet Soccer ;) Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez jimmyyy8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztiff 6 Napisano 18 Wrzesień 2014 Pograłem trochę w demo F15 na PC jak i PES15 na PS3 i muszę stwierdzić, że gameplay kopanki od Konami jest duuuużo lepszy. Po jednym, góra dwóch meczach w grę od EA miałem już dosyć, a PES wciąga jak bagno ;) Jeśli nie spieprzą pełnej wersji, online będzie chodzić tak jak trzeba to chyba wybór jest prosty. Fifa ma swoje atuty w postaci lepszej grafiki, otoczki, licencji czy lepszego online, ale chyba ważniejsze jest to co dzieje się na murawie, a tu PES ze swoją nieprzewidywalnością rozkłada konkurencję na łopatki ;) Chociaż nie wiem czy nie pogodzę obu rywali i nie kupię tego i tego na PC. W końcu gry tańsze, więc za 200 zł mam je obie, a wersja PESa na Pc ma być lepsza niż na PS3.Zobaczymy w listopadzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) Strzał z dystansu, poprzeczka, wybicie na oślep i poprawka zza pola karnego. Przepraszam bardzo, co w tej "akcji" jest zachwycającego? :P Już nie wspominam o tym, że takie coś zdarzało się i w Pesie 4 i w Fifie 2002, w Sensible Soccer i Pet Soccer ;) Nie pisałem nic o tym ,że jest zachwycająca :) Bardziej chodziło mi o pokazanie przypadkowości w zachowaniu piłki w stosunku do konkurencji. A biorąc pod uwagę, że w ostatnich fifach ani razu chyba nie zdarzyło mi się chyba, że strzał poszedł w środek poprzeczki i piłka poleciała pionowo do góry, to już jest coś hehe ;) Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez falcon87pl 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kabotyn 213 Napisano 18 Wrzesień 2014 Taka moja akcja z wczoraj - banan od ucha do ucha po zakończonej akcji :) Gram od 2009 w fifę, ale takich akcji tam jak na lekarstwo i nieprzewidywalnośc PESa daję niezłą frajdę. Ku%a ludzie, przeciez to jest wersja na Ps3!... Widze, ze to jest kolejny post, gdzie ktos spuszcza sie nad nowym PES;em, a okazuje sie ze nie mial stycznoscia na edycja na next-gen'y. Opamietajcie sie, to przeciez dzial PS4! Naprawde placze ze smiechu, jak ktos wznosi ohchyy i achy nad tym PES 2015. Falcon, jak bys zobaczy nowa Fife na next-gen'a, to z miejsca wyrzucil by te popluczyny zwane Pro evo. Roznica generacji. Ja kiedys bylem ortodoksyjnym fanem pileczki Konami, ale czas najwyzszy przejrzec na oczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) Ku%a ludzie, przeciez to jest wersja na Ps3!... Widze, ze to jest kolejny post, gdzie ktos spuszcza sie nad nowym PES;em, a okazuje sie ze nie mial stycznoscia na edycja na next-gen'y. Opamietajcie sie, to przeciez dzial PS4! Naprawde placze ze smiechu, jak ktos wznosi ohchyy i achy nad tym PES 2015. Falcon, jak bys zobaczy nowa Fife na next-gen'a, to z miejsca wyrzucil by te popluczyny zwane Pro evo. Roznica generacji. Ja kiedys bylem ortodoksyjnym fanem pileczki Konami, ale czas najwyzszy przejrzec na oczy. Grałem wczoraj w demo F15 na PS4 i wiem jak gra się prezentuje pod kątem wyglądu i gameplayu. Co nie zmienia faktu, że potrafię docenić w PESie to czego brakuje mi u konkurencji :) Nawet jeżeli całość prezentuje się jak mix PES 6 z PES 13 w sosie HD Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez falcon87pl 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kabotyn 213 Napisano 18 Wrzesień 2014 No, ale nie grales w FIFIE 15, ktora pod katem rozgrywki bardzo znacznie rozni sie od od Fify 14. Poza tym animajce to juz zupelnie inna liga, znacznie wieksza niz poprzedniczka. Widze, ze 3/4 ludzi opisuje swoje rwazenia z PEs z wersji na Ps3. LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 18 Wrzesień 2014 Kolejny "mądrala". Masz dział o fifie, to tam przekonuj do swoich racji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) No, ale nie grales w FIFIE 15, ktora pod katem rozgrywki bardzo znacznie rozni sie od od Fify 14. Poza tym animajce to juz zupelnie inna liga, znacznie wieksza niz poprzedniczka. Widze, ze 3/4 ludzi opisuje swoje rwazenia z PEs z wersji na Ps3. LOL Już poprawiłem błąd z poprzedniego posta - chodziło mi oczywiście o demo F15 na PS4. I nie musisz mi tłumaczyć jak bardzo poszczególne edycje się od siebie różnią - przez ostatnie kilka lat spędziłem z fifami coś pewnie między 1500 a 2000 godzin, grywałem z hunteriarzem w lidze online z osobami które reprezentowały Polskę na arenie międzynarodowej, a i kilka lokalnych turniejów się w F13 i F14 wygrało ;) Potrafię dostrzec szczegóły pomiędzy poszczególnymi edycjami. Demko PESa na PS4 przetestuję za kilka dni, ale zakładam że wersja na PS4 nie jest gorsza od tej z PS3, więc jak jakiś element jest dobry to go pochwalę. Jak wersja na PS4 będzie gorsza, to na pewno o tym wspomnę tutaj :) Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez falcon87pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) Pes na Ps4 jest duzo lepszy od Pes na Ps3. Bedziecie mega zadowoleni z wersji na next gena. Powoli, powoli i dorzniemy watahę :) Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 18 Wrzesień 2014 Mozna naprawde fajne akcje składac i przede wszystkim panuje się nad tym co dzieje się na boisku, ten PES zapowiada się na bardzo Pes-owego. Mam nadzieje że wersja finalana ustrzeze się jakichś tanich patentów a gra będzie nagradzać kreatywność i skilla. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) Moge oceniać tylko to co widzę, jutro zagram w wersję na PS3, na PS4 nie wiem kiedy... możliwe, że nie za prędko, ale łapcie :) Różnice jakie widzę? Ostrzejszy obraz, szybsze animacje i ogólne szybsze tempo, chociaż nigdy nie byłem zwolennikiem fifowego tempa. Dzięki za to porównanie. Ja jako posiadacz ps3 mogę powiedzieć i to po zwykłym filmiku z youtuba że różnica jest kolosalna na korzyść ps4. Graficznie to już kosmos i przepaść. Dlatego dziwi mnie że mówicie że pes na ps4 wygląda tak sobie. Może tak jest nie wiem nie mam jak sprawdzić posiłkuje się tylko tym filmikiem ale skoro pes na ps4 wygląda źle według tych co mają ps4 to jak to na ps3 nazwać. Ja widzę różnicę olbrzymią na korzyść ps4. Miałeś Aki rację że priorytet to ps4 zwracam honor. Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 18 Wrzesień 2014 Na PS4 wygląda dobrze wg mnie, na ps3 w weekend siciagne jak bedzie i porownam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) No jakby ci się chciało to daj znac jak mechanika gry z ps3 a ps4 różnice bo już na youtubie jakby widać szybsze tempo rozgrywki i animacje jakby lepsze. Po prostu gdzie ci się lepiej gra bo może się też okazać że szybsze tempo na ps4 może sie nie okazać minusem bo ja akurat preferuję wolniejszą rozgrywkę. Ale i tak gdybym miał na podstawie tego filmiku wybierać wersję na pierwszy rzut oka to była by to wersja na ps4. Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gitara1986 49 Napisano 18 Wrzesień 2014 Panowie czy może mi któryś z was pomóc. gdzie mogę sciągnąc demo PES 2015 NA PS3 bo dopiero wróciłem z niemiec czytam tu że już pykacie ale za cholere w psstore nie mogę tego znaleźc fifa 15 jest ale pes2015 nie widze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Wrzesień 2014 Konami jak zwykle dało dup...niema na europejskim store. Musisz założyć store na hong kongu i ustawić go jako główny bo podobno też nieda się zagrać jak nie ustawisz tego hong kongskiego store jako podstawowego. Przynajmniej takie coś tu wyczytałem. Mi się nie chce w te głupoty bawić czekam aż to rzuca normalnie jak to powinno wygladać a nie kazać mi się gimnastykowac bo tak chce konami żałosne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) Ja pierwsze co widze to szybsze tempo co może nie okazac się plusem. Animację też jakby szybsze. Jakieś to żywsze zawodnicy jakby szybciej reagują. To mi się od razu rzuciło w oczy. Wersja ps4 na tym filmiku według mnie deklasuje tą z ps3. I tak ale trzeba ograć te 2 dema bo te wolniejsze tempo może akurat się okazać dla kogoś lepsze. Ale jakoś ta wersja ps4 dużo bardziej do mnie przemawia. Graficznie to przepaść na korzyść ps4. Cieniowanie jest genialne na ps4 w ogóle grafika ostra, murawa to samo. Niemal wszystko na korzyść ps4 i mówię to jako posiadać ps3. Tylko te tempo trzeba sprawdzić jakie komu bardziej przypadnie do gustu. Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Wrzesień 2014 No własnie mówię co kto lubi ja też wolę wolniejsze. Ale jakoś biednie ta wersja ps3 wygląda przy tej z ps4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztiff 6 Napisano 18 Wrzesień 2014 To, że wersja ps3 wygląda biednie przy ps4 to jestem w stanie zrozumieć. Ale dlaczego wersja na PC ma być okrojona? Przecież to porąbane. PS4 to średniej jakości komputer, więc na PC powinno być to samo, a nawet lepiej. Nie jestem w stanie zrozumieć tej polityki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Wrzesień 2014 (edytowane) To, że wersja ps3 wygląda biednie przy ps4 to jestem w stanie zrozumieć. Ale dlaczego wersja na PC ma być okrojona? Przecież to porąbane. PS4 to średniej jakości komputer, więc na PC powinno być to samo, a nawet lepiej. Nie jestem w stanie zrozumieć tej polityki... To jest konami pamiętaj. Wszystko na odwrót. Ich nikt już nie rozumie. Cyrk z demem i buńczucznym pierd..... bhattego tylko pokazuje w jakim stanie jest ta żałosna firemka. Coś takiego jak strategia marketingowa na poziome choć średnim tam w ogóle nie istnieje. Oni sami siebie ośmieszają i tak już od lat. Nie trzeba nic robić wystarczy patrzeć jak oni się kompromitują. Edytowane 18 Wrzesień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 18 Wrzesień 2014 Mi się nie chce w te głupoty bawić czekam aż to rzuca normalnie jak to powinno wygladać a nie kazać mi się gimnastykowac bo tak chce konami żałosne. Dokładnie się z Tobą zgadzam dlatego wstrzymuję się z opinią bo widzę że zdania są mocno podzielone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 18 Wrzesień 2014 To jest konami pamiętaj. Wszystko na odwrót. Ich nikt już nie rozumie. Cyrk z demem i buńczucznym pierd..... bhattego tylko pokazuje w jakim stanie jest ta żałosna firemka. Coś takiego jak strategia marketingowa na poziome choć średnim tam w ogóle nie istnieje. Oni sami siebie ośmieszają i tak już od lat. Nie trzeba nic robić wystarczy patrzeć jak oni się kompromitują. no rozumu to ty za grosz nie masz, Konami ma w dupie pc bo wiedza że ten rynek to marny procent w sprzedaży i jest straszne piractwo - prawdziwa kasa zarabia się na sprzedaży gier na konsole, konami od psxa wspiera playstation oraz od niedawna xklocka, ta żałosna firemka jest matką takich serii jak MGS, Sillent Hill, PES, oraz Castelvania ... teraz się zastanów co to za potężne tytuły i jak żałosny jest twój komentarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach