Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Lons ale ja tu caly czas o Pesie mowilem a Ty o fifie gadasz... daj spokoj

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no przyczepić sie do strzałów które w tym pesie są chyba najlepsze w historii serii to na serio już zalatuje hipsterstwem na niespotykana skalę. W tym demie można się doj.. do różnych rzeczy ale psioczyć na strzały które są wręcz wzorcowe to nie rozumiem tym bardziej wiedząc jak one wyglądają u konkurencji . Co do tego filmiku i  robbena i że schodzimy do środka i co strzał to gol to chyba proste jesteś obrońca to latasz tak aby nie schodził, jesteś w dobrym miejscu dusisz do tego kwadrat na podwojenie wlatuje na ciebie i twojego kompana i masz piłkę. 

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak Ci pasuje ze wpada 3/4 strzalow z 20 metra, co stzral to torpeda idealnie w rog, to graj sobie :) Ja nie bronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torpedoem nie dopuść do strzału i po problemie !

Paranoja co tu się wypisuje. Naprawdę nie oceniajcie gry na podstawie meczów z kompem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak Ci pasuje ze wpada 3/4 strzalow z 20 metra, co stzral to torpeda idealnie w rog, to graj sobie :) Ja nie bronie.

Podoba i to jak.Tym bardziej po 14 gdzie wiedziałem że piłka nie wpada zza 16 i wystarczyło się cofnąć do obrony od razu. Teraz to wymusi nowe granie i przestawienie się już od 30 mitra trza będzie być mega skupionym bo każde małe zostawienie miejsca to śmiertelne zagrożenie. W to mi graj. Mega emocje co strzał co się stanie i o to chodzi. Sól futbolu dla mnie. Co kto lubi.

Tutaj rzucam padlinę żeby się mogły rzucić na nią znowu przeciwnicy tego pesa. Ja uwielbiam te petardy:

Ciekawe czy konami postawi tych bramkarzy do tyłu w sumie to jest łatwa rzecz do zrobienia i problem zniknie bo na online to może być rzeczywiście dokuczliwe choć mi tak łatwo te bramki nie przychodzili choć fakt 2 tak strzeliłem.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracają starzy wyjadacze jak za czasów Pes 6. Spooky :)))))

Edytowane przez LonsFenomenoo
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracają starzy wyjadacze jak za czasów Pes 6. Spooky :)))))

Kur.. ta druga bomba Alaby to poezja. Strzały to sa takie petardy tu że sama mi sie micha znowu cieszy. To aż chce się napie.. w tą bramkę znowu. W 14 to wręcz płakałem jak oddawałem strzał z poza 16 skrypt na skrypcie napisany tak żeby zawsze bramkarz wyciągał. To co dałeś ten filmik te bomby to małe mistrzostwo świata. Alaba rządzi jak jeb...!!!

Edytowane przez vincent
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konami od 8 lat kombinowalo, jak tu wejsc na droge symulacji aby usatysfakcjonowac swoich fanow, a wystarczylo ze zrobia arkadowke z bombami z polowy i tłuszcza ukontentowana :) Ot niespodzianka.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konami od 8 lat kombinowalo, jak tu wejsc na droge symulacji aby usatysfakcjonowac swoich fanow, a wystarczylo ze zrobia arkadowke z bombami z polowy i tłuszcza ukontentowana :) Ot niespodzianka.

Na tym chyba biznes polega - dowiedz się czego ludzie chcą i im to dostarcz. Skoro 90% osób chce PESa w którym zawodnicy super reagują na to co naciskasz na padzie, ze soczystymi strzałami, bez dryblingu 360 st. i bez udziwnień, to czemu nie dostarczyć takiego produktu? :)

Strzały może i wchodzą za łatwo, ale dla mnie ostatnim PESem który dawał mi frajdę był znienawidzony przez wielu 2008, gdzie nie było strzałów tylko "pociski" :biggrin: Ale to co najważniejsze, te "pociski" leciały w to miejsce bramki gdzie chciałem. A co się stało ze strzałami od 2010 to wszyscy wiemy, gdzie w 2012 nastąpiło apogeum randomu :)

Nie może być posta bez nawiązania do konkurencji, więc już coś piszę ;) Wiele osób mówi, że kupi fifę dla online, a u mnie to generalne odpada, bo od 2 lat nie mogę sensownie pograć tam w online. Jak nie lekki lag to momentum mnie doprowadza doszału (mam łącze ponad 10 mb/s i zewnętrzne IP). Ale nie ja jeden mam ten problem, bo ludzie narzekają na ich serwery na potęgę - te same problemy u osób, które mają zewnętrzne IP i świetne symetryczne łącza. Mnie generalnie interesuje gra offline ze znajomymi na kanapie, więc przeżyję nawet średni online. Wyjdą obie gry to będę myślał :)

Edytowane przez falcon87pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest tak do końca że wszystko siada, dzisiaj miałem 3 mecze że biłem po dwa trzy razy w słupki albo bramkarz był supermanem wyciągał dobitki, a już w szczycie pecha pudłowałem na pustą bramę ... ale mimo wszystko jak idzie, to kiedyś wygrałem mecz 8-2 :D 

nie jest arcade, jest symulacja, tylko tempo jest szybkie, ale jak się nauczysz szybko orientować w obronie, to jest bardzo ciężko przejść, goście do podań zbierają się trochę wolno, chwilę to trwa, a z R2 dużo jest spudowałnych, mimo że można fajnie akcję wyprowadzić. Co do strzałów to dobre bomby siadają jak się przyjmie wciskająć R3 podbicie i wolej ... wbiłem taką bramę dzisiaj że się sam złapałem za głowę, jakby Casilas dostał w ryj to by mu łeb urwało :D ... gra jest strasznie miodna ale czasem jak nie idzie, to nie idzie ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nic nie pisałem o symulacji zawsze podkreślałem że gra ma pozostać grą i przede wszystkim cieszyć. To ma być luźno zbliżone do danej dyscypliny ale ma pozostać tylko grą. Pisałem nawet że gdyby zrobili symulację na tyle zbliżoną do realizmu to by się nie dało w to grać także kula w płot jeb. jesli chodzi o mnie. A tłuszczą to jesteś ty a nawet na pewno widząc co za tłuszczowe teksty tu sadzisz. Blisko ci tez do swołoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem swołoczą, bo nie podobaja mi sie strzaly. Przepraszam :(

Zostawiam Was z waszymi zabawkami. Ciao

Edytowane przez Torpedoem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka poezja, ze wpada ich 3/4. Imo sa przegiete i wymagaja ostrych nerfow.

3/4 takich strzalow wpada. Do boku, do srodka, luta i cześc. Powodzenia online :)

Zmień na super star bo na reagular to sobie mozesz.... Nie podoba się skasuj demo jak ja zrobiłem ze słabą fifka (zresztą jak co roku) i po problemie.Żegnamy ozięble :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień na super star bo na reagular to sobie mozesz.... Nie podoba się skasuj demo jak ja zrobiłem ze słabą fifka (zresztą jak co roku) i po problemie.Żegnamy ozięble :)

Ja po pierwszym meczu zmieniłem na super star i pierwszy mecz skończyłem 1-1, kolejne 7.... wyniki po 2-0, 3-0, 4-1 oczywiście na moją korzyść. Jedyna różnica gry w obronie na wyższym poziomie jest taka, że obrona jest wyżej ustawiona. Nie zmienia to faktu, że nadal jest łatwo dojść do strzału z dystansu, który jest mocny i w większości przypadkach, jest to strzał w światło bramki. Gra skrzydłami praktycznie nie istnieje, bo po co rozgrywać skrzydłem, jak dużo łatwiej i skuteczniej jest środkiem? Dla mnie jest to w dużej mierze plusem bo świetnie sprawdza się to w grze ze znajomymi na jednej konsoli, online może już tak fajnie nie będzie ale na to musimy poczekać do listopada.

Nazywanie tej gry symulacją piłki nożnej to tak samo jak nazwać Battlefield'a symulacją pola walki.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak żywy przeciwnik ustawi taktykę , pressing to wcale nie będzie łatwo dojść do sytuacji strzeleckiej. 

CPU jaki by dobry nie był, to jednak gra bardzo przewidywalnie w obronie i ataku. 

Dla mnie nie był nigdy wyzwaniem w żadnym PES na najwyższym poziomie, więc nigdy nie ocenia się gry na podstawie grania z CPU. To się mija z celem w dobie online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Po grze z CPU nie ma sensu wyciągać wniosków, że np. środkiem lepiej się gra a skrzydłami gorzej, że jest masa strzałów z daleka. Proponuję zagrać przeciwko kumatemu przeciwnikowi i wtedy nawet ciężko dojść do sytuacji strzeleckiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem juz zdecydowany zasuwać do sklepu w czwartek po Fife 15, poprzednią mocno ogrywałem na ps4 a demo nowej też mi sie podoba i wiadomo FUT. Czekałem na demo PESa bo nie ukrywam ze mnóstwo godzin spędziłem z tą serią od czasów ISS ale konami znowu sie wypieło i stwierdziłem nawet nie chcecię dać dema przed premierą konkurencji to kij wam w oko, to samo zresztą uczucie miałem jak w dniu premiery kupiłem PES 2014 na x-a i prawie nic nie działało. W weekend jednak nie wytrzymałem i przeprowadziłem procedure zassania dema z Hong Kongu. I nie wiem jak to możliwe ale te skośnookie zasrańce znowu mnie mają, nie czekam juz na czwartek, 220+ zł czeka na nową gre Konami i jak będą w dniu premiery takie jaja jak przy poprzedniej odsłonie będe sie czuł jak ostatni frajer, oby nie.

Edytowane przez Goltar
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zna ktoś już datę faktycznej premiery w PL PES 2015 ?

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież było podawane kiedy premiera w Europie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież było podawane kiedy premiera w Europie.

To jak wiesz to odpisz koledze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że coraz więcej osób widzi, że to demo ma w sobie potencjał. 

Mam nadzieje, że znowu wrócą ogólnopolskie turnieje PES :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 wrzesień to ponoć nowa data dema EU

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 wrzesień to ponoć nowa data dema EU

Ciekawe czy będzie się różniło od WE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi