Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne masz podejście. Czyli jeżdżąc Ferrari i wsiadając do Lambo, nie mogę się po paru km wypowiedzieć? :D Auto to auto, albo prowadzi się dobrze, albo nie. To samo jest z grą, albo się gra fajnie, albo nie. A Ty dorabiasz jakieś ideologie, bo graczowi FIFA musi się nie podobać tylko dlatego, że gra w FIFA...

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jeździsz na codzień Ferrari po czym ktoś Ci da Lambo żebyś je ocenił a Ty się definitywnie wypowiesz po paru km to twoja opinia również będzie o dupę do rozbicia i nic nie warta :).

Zresztą to tylko moja opinia i rada dla pozostałych czytających. Jeśli ktoś ma ochotę może śmiało polegać na twojej opinii o nowym PESie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to u Ciebie znaczy "demo ograne"? Zagrałeś pół meczu? :)

Gra Ci się drewnianie bo po prostu nie potrafisz grać w PES. I nie mam na myśli podać piłkę, zrobić akcję, czy nawet wygrać mecz. Nie czujesz tej fizyki gry bo jesteś przyzwyczajony do Fify. Trzeba to ograć porządnie żeby się przestawić, mi zajęło z 10 gier żeby zapomnieć o odruchach z Fify a grałem w nią tylko sezon. Dźwięk uderzenia piłki czy słupka to faktycznie mocny argument przy wyborze gry :).

Tak jak pisałem tydzień temu, takie opinie jak twoja, osoby co gra regularnie w Fife, odpali demko PESa po czym gra się jej "drewnianie", można wiesz o co rozbić :pardon:

Ale oczywiście masz prawo się wypowiedzieć ;)

Po fifie ale rzeczywiście może okazywać się drewniane bo fifa jest strasznie plastyczna dla mnie aż za bardzo. Ale to co mówisz żeby załapać z powrotem pesa czy na odwrót fife to trzeba poświęcić masę czasu żeby się wyzbyć nawyków z danych gier. Ale po tym demie Pesa gra piłkarska na konsole dla mnie jest już tylko jedna. 

Aha wślizgi to loteria czy wjedziesz czysto czy nie to i tak gra obliczy sobie jakiś algorytm i wyda werdykt jaki uzna za słuszny. Tak w 70 % jak nie wjedziesz tak zawsze gwiżdże. Wolałbym żeby był angielskim betonem i puszczał wszystko jak leci. Jest niestety dość "panienkowy" To jedyne mi przeszkadza w demie. Miałem też sytuację że napastnik wbiegł mi w 16 ustawiłem się obrońca tak że obrócił się tyłem na 7 metrze do bramki i mój bramkarz wybiegł i rzucił się pod nogi i złapał piłkę po drodze trącąc zawodnika z piłką. Zawodnik nawet się nie przewrócił po czym był karny. Sędzia za bardzo chroni zawodnika z piłką w tym demie. W podstawce też się to raczej nie zmieni a szkoda. Wolę twardsze granie. Chce się w to ale ciągle grać to jest najlepszy prognostyk od lat że jest dobrze.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie twierdzę że masę czasu. z 5-6 meczy, 10 to już w ogóle. a nie wierzę że on tyle zagrał. obstawiam 1 lub 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłej gry w fife :)

Cwir zgadzam się z Tobą kolega jest przyzwyczajony do fifki i po prostu nie ogarnia gry w pesa ,który mu nie pasuje :) Rozumiem takich ludzi... Mi dźwięk słupków nie przeszkadza i brak falujących siatek haha

Gra jest tak miodna że w demo chce sie grać i grać... Każda akcja inna .Fizyka jest tak zajebista że brak mi słów!!! Nie wiem tylko czy tempo nie jest odrobinkę za szybkie... Moim zdaniem nie muszą kompletnie nic zmieniać!!! Dla mnie ta gra w takiej wersji powinna być wydana jutro :)!!! Może nie są gotowi np z trybem online ,więc wolę poczekać i oby nas nie zawiedli na premierę :)

Dopiero w niedziele pogram z żywym przeciwnikiem ,ale gra z kompem nigdy nie sprawiała mi takiej przyjemności jak teraz ... 

Zapraszamy do udziału w lidze ...Będzie się działo ..Juz jest chyba ponad 30 osób na ps4 czyli 2 ligi już mamy ,a do rozpoczęcia pewnie ponad 2 miesiące .Zapowiada się imponująco :)

Vincent grasz na ps3 ? Na ps4 moim zdaniem wślizgi sa super i gwiżdżą kiedy trzeba !!! Ale o tym już pisałem pare dni temu...

Edytowane przez DrakoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że nie jestem maniakiem  kopania w wirtuaną piłkę,dziś jak zagrałem w demo ,to po przegrnaniu sporej ilości meczu miałbym ciężyki bół dupy,która grę wybrać :)

FIFA czy PES...wziąłbym obie,każda ma swoje unikalne cechy,ale ciut lepiej mi się gra w PES'a.

Tegoroczne części FIFY i PES'a  przywitały bardzo dobrze nową generację konsol :yes: (Oceniam oba dema,które ograłem)

Zdrowa rywalizacja wychodzi widocznie wszytkm na dobre,a o to chodzi NAM graczom,prawda ? :thumbsup:

PS. Jak tak dalej pójdzie,to za rok może dwa,korona wróci na swoje miejsce.... (to jest tylko i wyłącznie moje zdanie) ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak około 2000 roku, znajomi chcieli ukazać mi przewagę Fify. :biggrin:

Mniej więcej: "cooooo, co to za giera, mam grac jakimś R. Larcosem?!"

Bardzo istotne. :biggrin:

Liczy się gameplay. :)

Edytowane przez KoRnick90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Fife nie gram odkąd pierwszy raz dostałem od taty ISS i od tamtej pory totalny ze mnie beton i gram w PESa. Ostatnie części swoimi błędami bardzo mi szkodziły. To demo nastraja bardzo optymistycznie bo od PESa 2011 gra mi się najlepiej. Fajnie idą długie piłki i wreszcie gra nie jest całkowicie uzależniona od szybkości zawodników. Pewnie wezmę na premiere.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanie.

Ktoś wie jak bardzo w praktyce różni się wersja next-genowa, od tej na PS3? Twórcy pamiętam mówili, że mają być różnice, ale czy tylko graficznie? Pograł ktoś kilka meczy w wersję na PS4 i PS3? Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam powyższe pytanie. Bo niektórzy tak zachwalają tą wersję na PS4 jakby ta oldgenowa była w ogóle inną grą. Sam nie grałem na PS4, ale jak pisałem wcześniej- obejrzałem srylion gameplayu, do tego porównania i poza tym, że jest ładniej i szybciej to niczym się to nie różni.

vincent

wślizgi da radę ogarnąć, trzeba mieć odpowiednie wyczucie i dobrze się ustawiać, czasem z udanego wślizgu cieszę się tak jakbym strzelił bramkę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja grałem tylko na PS4 a kolega na PS3 i jemu coś grafika za bardzo nie pasowała, ale doszliśmy do wniosku, że gameplay i ogólnie całe tempo rozgrywki jest dosyć szybkie więc pewnie w tej materii różnic nie ma,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no tempo zdecydowanie szybsze na PS4. Jednak lepsza technologia i 60fps robi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafikę odłóżmy na bok. Wiadomo, że na PS4 jest lepiej. :)

Interesuje mnie czy gameplay, tak zachwalana fizyka piłki się różnią. :) Wtedy jakby były różnice, to można powiedzieć, że to dwie różne gry. To mnie ciekawi jak to w praktyce czuć, bo filmiki na youtube to mogą w jakimś stopniu grafikę zaprezentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezentują też mechanikę. Wiem, że nie ma to jak samemu pograć, ale patrząc na obie wersje widzę te same animacje itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako naczelny hejter PES-a 2014, antagonista Lonsa oraz wyznawca piłki od EA od kilku lat powiem tak. Ograłem dzisiaj demo i to nie jeden czy trzy mecze, a sporo więcej i.... kurde wreszcie świetny PES!!!! Naprawdę nie pamiętam takiej radości w gry w Pro od czasów, gdy byłem na studiach (a skończyłem je 7 lat temu). Nie wierzyłem w żadne zapewnienia autorów, po przesunięciu premiery dema byłem pewien, że będzie kupa, a jest rewelacja. Oby full wersja była przynajmniej tak kapitalna jak demo, a będzie kupa zabawy. Akurat do premiery ogram FIFĘ w 100% i zakupię PES-a. Jestem naprawdę pod dużym, dużym wrażeniem. Minus jest taki, że mnie zajmie dużo więcej oswojenie się z grą niż 10 meczów jak w przypadku cwira i będą baty od innych ale co tam, trza się zapisać będzie do ligi, choćbym miał i nawet wszystko przegrać jako frycowe po długim obcowaniu z inną piłką :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zagrałem jeden mecz i jestem zachwycony. Często po jednym meczu w przypadku ostatnich kilku odsłon tej serii czułem, że gra jest średnia. Następne mecze tylko mnie utwierdzały w tym przekonaniu. Faktycznie czuć jakby stary, dobry (jejka... świetny) PES wrócił. :)

Dodam, że w tę niedzielę grałem kilka godzin na PSX w Pro Evo 2. :biggrin:

Czuć tę moc. :biggrin:

Edytowane przez KoRnick90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajnie sie gra, duzo luźniej niz w fifie i to jest spoko. jedynie do czego moge sie przyczepic, to strzaly z okolic pola karnego?, ich oddawanie ma moc petardy. dziwna sprawa jest tez sterowanie bramkarzem podczas rzutu karnego. ten zachowuje sie jak na stole w pilkarzyki tzn bardzo szybko sie przemieszcza.. to tak nie moze byc.

te 2 rzeczy ktore mi akurat nie pasuja. reszta jest spoko :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako naczelny hejter PES-a 2014, antagonista Lonsa oraz wyznawca piłki od EA od kilku lat powiem tak. Ograłem dzisiaj demo i to nie jeden czy trzy mecze, a sporo więcej i.... kurde wreszcie świetny PES!!!! Naprawdę nie pamiętam takiej radości w gry w Pro od czasów, gdy byłem na studiach (a skończyłem je 7 lat temu). Nie wierzyłem w żadne zapewnienia autorów, po przesunięciu premiery dema byłem pewien, że będzie kupa, a jest rewelacja. Oby full wersja była przynajmniej tak kapitalna jak demo, a będzie kupa zabawy. Akurat do premiery ogram FIFĘ w 100% i zakupię PES-a. Jestem naprawdę pod dużym, dużym wrażeniem. Minus jest taki, że mnie zajmie dużo więcej oswojenie się z grą niż 10 meczów jak w przypadku cwira i będą baty od innych ale co tam, trza się zapisać będzie do ligi, choćbym miał i nawet wszystko przegrać jako frycowe po długim obcowaniu z inną piłką :)

Mam bardzo podobne odczucia po demie, gra się strasznie przyjemnie i w tym roku czekam chyba na PESa, olewając FIFĘ. Co prawda na premierę raczej nie wezmę, bo znając Konami to coś spieprzą, ale cóż, potencjał jest spory i po 5 latach grania w grę od EA wreszcie pojawia się coś, co można nazwać poważną konkurencję. Oby się to wszystko sprawdziło, bo dobry PES w końcu sprawi, że Kanadyjczycy poczują konkurencję na plecach, a to może tylko wyjść na dobre graczom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie nastąpił jakis cud. Jak czytam fora internetowe to wszyscy, ktorzy grali w demo sa zachwyceni. Przeciez jeszcze niedawno przez dobre 6 lat ludzie z Pesa szydzili. To jest wręcz niewiarygodne, ze oni tak wyprowadzili Pesa i pierwszym P.ierdolni.ieciem rozjechali konkurencje, ktora ich wyprzedzała o kilka prostych. Juz strach pomyślec co bedzie za rok :)

Edytowane przez LonsFenomenoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tylko trzeba czekać na grywalne online i będzie pięknie :) Oby już nić z tą grą nie próbowali robić bo jeszcze coś zepsują :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tylko trzeba czekać na grywalne online i będzie pięknie :) Oby już nić z tą grą nie próbowali robić bo jeszcze coś zepsują :biggrin:

No dokładnie. Niech już nie kombinują. Teraz niech już to zostanie tak jak jest, a będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie nastąpił jakis cud. Jak czytam fora internetowe to wszyscy, ktorzy grali w demo sa zachwyceni. Przeciez jeszcze niedawno przez dobre 6 lat ludzie z Pesa szydzili. To jest wręcz niewiarygodne, ze oni tak wyprowadzili Pesa i pierwszym P.ierdolni.ieciem rozjechali konkurencje, ktora ich wyprzedzała o kilka prostych. Juz strach pomyślec co bedzie za rok :)

ja wiem czy tak rozjechali konkurencje?

Napewno demo jest dobre - duzo lepsze niz cala generacja ps3 . Powiedzmy, ze po demie pes zaczyna przypominac pesa a nie kurjozum gry w pilke dlatego komentarze są pozytywne.

Wiesz jak - jesli przez 6 lat bedziesz jadl kupe, a pozniej dostaniesz ciastko no to jasna sprawa, ze bedziesz zadowolony.

Na moje kazda z tych gier ma swoje atuty - i tu jest juz kwestia kto co komu bardziej pasuje.

Ja sie ciagle waham na którą gre postawić.

edit:

miałem dziś sytuacje conajmniej 2 razy typu - do luznej pilki lece i ja i przeciwnik i nagle moj zawodnik nie wiem czemu zaczyna zwalniac a komp biegnie normalnym tempem. Mam nadzieje, ze to demowy bug i nic wiecej.

L1+trojkat wydają mi sie za dokladne.

Edytowane przez UniteD
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam mimo iż z PESem od zawsze,kazda cześć była odpalona w konsoli to wystarczył przymusowy sezon z F14 by teraz po odpaleniu demka PES15 tez wydawało mi sie ze"drewno"ale z doświadczenia wiedziałem ze trzeba zagrać troche meczy by znow poczuć sie jak małolat grający w pierwsza cześć na psx:)

Jesli chodzi o gre to nie podoba mi sie ze grając np na dwoch kreskach pass support chce zagrać 1,2 pass,tylko ze drugie podanie chce zagrać góra (L1+trojkat ) to tylko dziubne trojkat a i tak piłka zostaje posłanka na 10metrow.moze to kwestia pass support ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba poczekac na wersje finalną. I tak jak kolega pisal wyzej oby nie "ulepszyli" jej za bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o gre to nie podoba mi sie ze grając np na dwoch kreskach pass support chce zagrać 1,2 pass,tylko ze drugie podanie chce zagrać góra (L1+trojkat ) to tylko dziubne trojkat a i tak piłka zostaje posłanka na 10metrow.moze to kwestia pass support ?

Ja nic w opcjach nie zmieniałem, a górne piłki szły mi jak na nos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi