Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakakolwiek możliwość legalna odsprzedaży gier cyfrowych? Jeśli nie to czy kupno gry na 2 jest najtańszą  możliwością zdobycia premierowych gier w wersji cyfrowej? Mam 8 gier zaległych i kilka must have w tym roku i nie uśmiecha mi się płacić za  kuriera kilkanaście razy i później za wysyłkę każdej gry z osobna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden Rabin powie że konta na allegro są legalne, inny powie że nie są.

Szara strefa.

Kupno na 2 osoby jest najtańszą bezpieczną metodą. 

...zawsze możesz iść hardcorowo i kupować lewe/kradzione konta od ruskich ale musisz uważać i jak się zagapisz to wyrwiesz bana.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 2 lat kupujemy na 2 gry z PSS, mam grę na premiere za 120 zeta maks... Ewentualnie robisz nowe konto pobierasz grę i sprzedajesz konto... I masz i grę i hajs :)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według licencji nie możesz sprzedawać ale według polskiego prawa tak. Jak dla mnie nie ma różnicy między sprzedażą pudełka a konta z grą (oprócz tego, że na konta ciężej klienta znaleźć w normalnej cenie bo dużo kont jest szemranych albo "z gwarancją na jakiś czas", ale za to jest łatwiejsza wysyłka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.06.2016 o 14:55, DigitalMan_PL napisał:
Od 2 lat kupujemy na 2 gry z PSS, mam grę na premiere za 120 zeta maks... Ewentualnie robisz nowe konto pobierasz grę i sprzedajesz konto... I masz i grę i hajs

120 zł na głowę przy premierowce z psn? Chyba jeszcze 50zl ci sie zgubilo do podziału... nowe gry w psn są po 290zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.07.2016 o 05:36, cykor napisał:
120 zł na głowę przy premierowce z psn? Chyba jeszcze 50zl ci sie zgubilo do podziału... nowe gry w psn są po 290zł...

Chyba tobie :24_stuck_out_tongue:.... Dla przykładu zdrapki Xbox 50 zł mam po 34 zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przykozaczyłem .. miesiac temu bylem ciekaw co robi opcja deaktywowania wszystkich urzadzen na stronie PSN .. no i teraz nie moge ustawic swojego konta jako glownego ... brawo ja <facepalm> 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie możesz?

Przecież od tego właśnie jest ...chyba że dzielisz z kimś konto i Cię ubiegł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje konto bylo na jego konsoli, jego na moim. Postanowilismy rozlaczyc konta bo ostatnio on nie gra i nic nie kupuje. Wypisalem jego konto ze swojej konsoli jako podstawowe, a on nie mogl tego zrobic z moim u siebie. Dzwonilem na infolinie, pani twierdzi ze przez strone uzylem usuniecia wszystkich urzadzen .. no i taki tez zapis tam widnieje.. kolejny raz bede mogl to zrobic za pol roku :24_stuck_out_tongue: Nie wiem dlaczego to kliknalem, chyba nie wiedzialem co to robi :24_stuck_out_tongue: Pani na infolinii twierdzi ze musze czkac, ona nie moze na moja prosbe tego anulowac.

Osobiscie troche tego nie kumam, bo skoro usunalem wszystko to powinienem moc ponownie ustawic PS4 jako podstawowe na tym koncie .. a nie moge, jest komunikat o tym ze konto jest uzyte gdzie indziej. U kumpla nie, bo przypisal jako podstawowe swoje bez najmniejszego problemu.

Edytowane przez czacha79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.07.2016 o 07:00, DigitalMan_PL napisał:
Chyba tobie :24_stuck_out_tongue:.... Dla przykładu zdrapki Xbox 50 zł mam po 34 zł...

Dla przykładu mówimy tu o playstation.

Ja jakoś nie widzę zdrapek na psn z przebitką o 15zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 3.07.2016 o 10:55, cykor napisał:
Dla przykładu mówimy tu o playstation.

Ja jakoś nie widzę zdrapek na psn z przebitką o 15zl.

To że ty nie widzisz to nie znaczy że nie ma A zdrapki Xbox widziałeś po 32 zł pewnie też nie... A chopy z forum potwierdza że po tyle mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że już pewnie było omawiane z 1000 razy, ale do rzeczy. Kuzyn na dniach będzie kupował ps4. Chciałbym udostępnić mu swoją cyfrową zawartość którą posiadam na swoim koncie z ps+ włącznie. Jak się do tego zabrać? Gdy kupi to od razu może zalogować się na moje konto? Czy najpierw założyć swoje (ustawić jako podstawowe) po czym zalogować się na moje (ustawić jako normalne) ??? Ja u siebie jak mam ustawić swoje konto?

Proszę o wyjaśnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj pierwszy post w tym temacie.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 3.07.2016 o 11:25, DigitalMan_PL napisał:

To że ty nie widzisz to nie znaczy że nie ma emoji14.png A zdrapki Xbox widziałeś po 32 zł pewnie też nie... A chopy z forum potwierdza że po tyle mam...

napiszę tak, jeśli faktycznie kupujesz za tyle zdrapki to zdradź gdzie to robisz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można jakoś wypłacić środki z konta lub przesłać je na inne konto? Muszę usunąć stare konto i założyć nowe, a na starym pozostało prawie 100 zł w portfelu i nie wiem co z tym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.07.2016 o 18:26, dreamtox napisał:

Można jakoś wypłacić środki z konta lub przesłać je na inne konto? Muszę usunąć stare konto i założyć nowe, a na starym pozostało prawie 100 zł w portfelu i nie wiem co z tym zrobić.

Niestety nie można. Ale przecież możesz mieć dwa konta na konsoli - na starym kupisz sobie jakieś gierki czy tam inne pierdoły, a grać możesz na swoim nowym...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kradzione konta, kradzione karty płatnicze, kradzione albo nielegalnie zdobywane zdrapki doładowujące i paysafecardy, chargeback, dzielenie na dwie konsole.

Możliwości jest wiele.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie. Otóż na moim koncie nie mam PS plus. Nie opłaca mi sie kupować gdyż za dwa tyg wracam do pracy Nl i konsoli nie biorę. Pomyślałem ze zrobię nowe konto ust jako podstawowe i wl 14 dniowa psplus. O dziwo nie mogę nic zrobić, jedynie kupić. Czy ta wersja sie juz skończyła??? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek, opcja Ci nie działa dlatego że na konsoli miałeś już inne konto z ps+

Sprawdz czy nie da rady zrobić tego przez przeglądarkę, robiąc nowe konto i wyszukać w sklepie 14psn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musi być kredytowa. Debetowe i prepaid też działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi