Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ustawiasz to konto jako podstawowe dla tej konsoli.

Zaloguj się na konto z Bloodborne > (Ustawienia) > [PlayStation™Network/Zarządzanie kontami] > [Aktywuj jako podstawowe PS4] > [Aktywuj].

Edytowane przez SephiroT
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.06.2016 o 12:54, SephiroT napisał:

Ustawiasz to konto jako podstawowe dla tej konsoli.

Zaloguj się na konto z Bloodborne > (Ustawienia) > [PlayStation™Network/Zarządzanie kontami] > [Aktywuj jako podstawowe PS4] > [Aktywuj].

Wchodzę na konto podstawowe,zmieniam na normalne,wchodzę na konto z Bloodborne i chce ustawić jako podstawowe,ale nie mogę ,ponieważ jest napisane, że już jedno konto jest ustawione jako podstawowe,a to nie jest prawdą, ponieważ wcześniej ustawiłem na normalne :38_worried: Jaka może być przyczyna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle się do tego zabierasz. 

Twoje konto nie ma tu nic do rzeczy i może ta konsola być dla niego dalej podstawowa. 

Na koncie z Bloodborne jest ustawiona jakaś konsola którą musisz dezaktywować.

Albo to robisz za pomocą tej konsoli która jest dla tego konta podstawowa a do której oczywiście nie masz odstępu więc nie możesz albo robisz reset awaryjny przez stronkę (taki reset możesz zrobić raz na pół roku).

W dniu 16.01.2014 o 09:21, SephiroT napisał:

Dezaktywacja awaryjna:

Gdy nie mamy dostępu do konsoli da się dezaktywować wszystkie konsole aktywowane na konto zdalnie z poziomu PC

Można to zrobić raz na pół roku i wcześniej proponuję zmienić hasło. ;)

https://account.sonyentertainmentnetwork.com/

Konto > Multimedia i Urządzenia > Gra > Deaktywuj wszystkie

Jak zrobisz reset awaryjny to wtedy możesz ustawić tą konsolę podstawową dla konta z Bloodborne. Dla Twojego też może być podstawowa. 

Takich kont możesz mieć na raz 16 na konsoli ale powyżej 10 zdarzają się problemy.

Edytowane przez SephiroT
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.06.2016 o 07:03, HelmansPL napisał:

Siemka,

czy można przypalić cebulaka i zrzucić się np z kolegą mającym osobne ps4 na jednego ps+ i żebyśmy obaj mogli grać online i obaj mieli dostęp do gier z ps+? jak wygląda wtedy sytuacja z tymi kontami, kto gdzie ustawia podstawowe itp

a biednemu studentowi to i zaoszczędzone 100zł ratuje życie :4_joy:

pozdrawiam :)

MOJA RADA:

wchodzisz na plati.ru kupujesz konto z PLUSEM i wsio... (dodajesz to konto u siebie ustawiasz jako podstawowe i MASZ PLUSA z tego konta a grasz na swoim), ja ta takie konto dałem 3$ !! Po co przepłacać (nawet biorąc na 2 :P), minus jest ze w gry z PLUSA nie pograsz (swoją drogą i TAK NIE MA w co grać :24_stuck_out_tongue: jeżeli chodzi o gry z PLUSA)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.06.2016 o 21:29, SephiroT napisał:

Źle się do tego zabierasz. 

Twoje konto nie ma tu nic do rzeczy i może ta konsola być dla niego dalej podstawowa. 

Na koncie z Bloodborne jest ustawiona jakaś konsola którą musisz dezaktywować.

Albo to robisz za pomocą tej konsoli która jest dla tego konta podstawowa a do której oczywiście nie masz odstępu więc nie możesz albo robisz reset awaryjny przez stronkę (taki reset możesz zrobić raz na pół roku).

Jak zrobisz reset awaryjny to wtedy możesz ustawić tą konsolę podstawową dla konta z Bloodborne. Dla Twojego też może być podstawowa. 

Takich kont możesz mieć na raz 16 na konsoli ale powyżej 10 zdarzają się problemy.

Wielkie dzięki,już wszystko OK :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.06.2016 o 22:56, DigitalMan_PL napisał:

MOJA RADA:

wchodzisz na plati.ru kupujesz konto z PLUSEM i wsio... (dodajesz to konto u siebie ustawiasz jako podstawowe i MASZ PLUSA z tego konta a grasz na swoim), ja ta takie konto dałem 3$ !! Po co przepłacać (nawet biorąc na 2 :P), minus jest ze w gry z PLUSA nie pograsz (swoją drogą i TAK NIE MA w co grać :24_stuck_out_tongue: jeżeli chodzi o gry z PLUSA)

Kolega Cie podpuszcza. 

Wszystkie konta  z plati sa kradzione. Wlasciciele dlugo nie maja pojecia ze.ktos jest podpiety pod ich konto, ale przychodzi pora ze sie dowiaduja ;)

Sony reaguje albo i nie. Po co dla Plusa miec zbanowana konsole, a jak ktos sie uprze to i inne problemy. 

Juz lepiej po Januszowemu odnawiac 14 dniowe triale.

Edytowane przez gnom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1> Nie wszystkie są kradzione.

2> Problemy są tylko wtedy jak komuś coś kupisz na koncie lub kupisz konto na którym ktoś zrobi chargeback.

Nadal jest to loteria i uważam że nie warto ryzykować bana na konta  z Plati.

Jednego dostałem z własnej głupoty ale to dla tego że szarżowałem za bardzo z Plati. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :)

mam taki problem: kupiłem używane Playstation 4, na którym są utworzone dwa konta. Pierwsze "Użytkownik" i drugie zatytułowane od nazwy gry. Przypuszczam, że poprzedni właściciel kupił tę grę razem z tym drugim kontem (wiadomo, takie aukcje są powszechnie dostępne w internecie).

Co polecacie mi teraz zrobić? Najlepiej by było chyba przywrócić konsolę do fabrycznych i cieszyć się konsolą "jak nową". Ale przy takim działaniu straciłbym raczej moją "gratisową" gierkę.

Jak polecacie postąpić? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki wybór mieć grę za darmo czy nie mieć? Problem jak z brawo.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóż sobie nowe konto, te zostaw i ciesz się "dodatkową" zawartością konsoli.

Ustawienia zawsze możesz pozmieniać, gry jak się znudzą odinstalować z poziomu Twojego użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 18.06.2016 o 22:23, whatever napisał:

Cześć :)

mam taki problem: kupiłem używane Playstation 4, na którym są utworzone dwa konta. Pierwsze "Użytkownik" i drugie zatytułowane od nazwy gry. Przypuszczam, że poprzedni właściciel kupił tę grę razem z tym drugim kontem (wiadomo, takie aukcje są powszechnie dostępne w internecie).

Co polecacie mi teraz zrobić? Najlepiej by było chyba przywrócić konsolę do fabrycznych i cieszyć się konsolą "jak nową". Ale przy takim działaniu straciłbym raczej moją "gratisową" gierkę.

Jak polecacie postąpić? ;)

No głupszego problemu dawno tu nie było :24_stuck_out_tongue:

A jak założysz NOWE SWOJE konto to masz też konsolę jak nową, ja tam takich kont na gry mam już z 12 na konsoli :24_stuck_out_tongue: i co? a NA MOIM koncie dalej jest "jak nowa" :24_stuck_out_tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę empatii, wyrozumiałości, tolerancji.

Może to jego pierwsza konsola? 

Nie każdy zjadł na tym zęby. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.06.2016 o 08:03, SephiroT napisał:

Oj tam oj tam :24_stuck_out_tongue: Ale sam przyznasz, że faktycznie dylemat, mieć czy nie mieć gry :24_stuck_out_tongue:;)

BTW: ciekawe jaka to gra :24_stuck_out_tongue: (jak jakiś Crimsolnad za 10 zeta to dziękować :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.06.2016 o 08:03, SephiroT napisał:

Dzięki za wyrozumiałość ;)

Moja poprzednia konsola to Playstation One, a od tamtego czasu trochę się pozmieniało ;)

Przepraszam za off-top ale już nie będę robił bałaganu gdzie indziej. Czy okres próbny Playstation Plus daje mi dostęp do gier? Chciałbym załapać się na NBA i nie wiem czy aktywować okres próbny na 14 dni, czy kupować normalną subskrypcję. 

PS. A gra to Dying Light ;)

Edytowane przez whatever

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na próbnym też zadziałał NBA na okres jego ważności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa wam dalej dzielenie konta na 2 konsoli (nie ma kłódki na konsoli niepodstawowej)? Coś ostatnio dochodziły mnie słuchy, że są problemy ale nie wiem czy z dzieleniem czy coś z serwerami sony nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, ciekawi mnie dlaczego przy rejestracji PSN, po wpisaniu jakiejś nazwy id od razu sie ona blokuje. Kilka nicków już sobie w ten sposób zablokowałem. Co za nonsens. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 20.06.2016 o 17:52, kofii12345 napisał:
Działa wam dalej dzielenie konta na 2 konsoli (nie ma kłódki na konsoli niepodstawowej)? Coś ostatnio dochodziły mnie słuchy, że są problemy ale nie wiem czy z dzieleniem czy coś z serwerami sony nie tak?

Wszystko działa jak dawniej

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.06.2016 o 21:29, SephiroT napisał:

Jakiś czas temu zmieniono mi dane do konta ze współdzielonym slotem. Ponieważ wcześniej zrobiłem dezaktywację przez WWW to zadzwoniłem na infolinię. Podałem PSN ID, mail, datę urodzin podaną podczas zakładania konta oraz numer ostatniego zakupu. Po tym wszystkim urocza pani dezaktywowała wszystkie konsole podpięte do konta.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie ich wsparcie techniczne zaczyna funkcjonować bardziej "po ludzku".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 22.06.2016 o 11:05, malpka napisał:

Jakiś czas temu zmieniono mi dane do konta ze współdzielonym slotem. Ponieważ wcześniej zrobiłem dezaktywację przez WWW to zadzwoniłem na infolinię. Podałem PSN ID, mail, datę urodzin podaną podczas zakładania konta oraz numer ostatniego zakupu. Po tym wszystkim urocza pani dezaktywowała wszystkie konsole podpięte do konta.

Mi gość powiedział, że nie może tego zrobić. Też wszystkie weryfikacje przeszedłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2016 o 13:15, kofii12345 napisał:

Mi gość powiedział, że nie może tego zrobić. Też wszystkie weryfikacje przeszedłem.

Najzabawniej było jak panienka spytała mnie o PSN ID. A ja jej wypaliłem: kontoallegro1.

Potem przez parę dobrych minut wiłem się jak piskorz tłumacząc że to nie jest na co wygląda. Mimo to dezaktywowała konsolę, przywróciła moje pierwotne hasło a ja odzyskałem konto.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2016 o 13:29, malpka napisał:

Najzabawniej było jak panienka spytała mnie o PSN ID. A ja jej wypaliłem: kontoallegro1.

Potem przez parę dobrych minut wiłem się jak piskorz tłumacząc że to nie jest na co wygląda. Mimo to dezaktywowała konsolę, przywróciła moje pierwotne hasło a ja odzyskałem konto.

No to ładnie Ci się udało. Robiła jakieś problemy? Ja sprzedałem slota, żeby sobie zbić koszta gry i mi gość deaktywował i teraz udaje, że nie wie o co chodzi. Chciałem zaoszczędzić 20zł i same problemy :24_stuck_out_tongue: Chargeback jest jeszcze u mnie opcją ;)

Edytowane przez kofii12345

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj że za chargeback jest  ban na konsolę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2016 o 14:01, SephiroT napisał:

Pamiętaj że za chargeback jest  ban na konsolę ;)

Uprzedziłem go i dałem mu czas na deaktywacje. Swojej nie mogłem aktywować z wiadomych względów także to już nie mój problem:22_stuck_out_tongue_winking_eye:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi